2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Selam Kızlar,
Dün eve gittim kendimize fırında köri&soya soslu tavuk,kızıma da haşlama tavuk pirzola yaptım,yanına erişte salata...
8gibi yemek yedik,eşim çıktı biraz saat 21:30 gibi kızım kaka yaptı ama uyudu uyuyucak kucağımda...Saniyesinde kusmaya
başladı,tekrar uykulu bir şekilde kustu..hemen eşimi aradım tabi gelene kadar 3kez daha kustu...
Hemen hastaneye gittik,dr zehirlenme deği ama oral enfeksiyon dedi..Yani ağız yoluyla mikrop almış büyük ihtimalle dedi..
Özellikle tavuk zehirlenmesi olsa 4-6 saat sonra çıkarmış ortaya...reflör toz verdi dr.
Neyse hastanede kaldık bir müddet sonra eve geldik sabaha kadar kustu ve çok kötü durumda yavrum biranda küçüldü bembeyaz kaldı..Sabah kendi dr.umuza götürdük ağızdan akut yarım tablet bir ilaç verdi durdurdu kusmayı...
Ağzını asla açmıyor su bile istemiyor,damla damla da olsa içir dedi dr. ve sade gazoz verdi yavaş yavaş azıcık da olsa içsin dedi..
Artık içinde ne yediği kaldı ne içtiği...Safra bile kalmadı köpük gibi çıkıyor resmen kusunca...Eve geldik 2 tatlı kaşığı yoğurt çorbasını zorla içirdim uyudu hemen çok yoruldu...3 gün pehriz verdi dr.umuz,sadece yoğurt çorbası pirinç lapası patates haşlama ve arada sade gazoz..4.gün yine çağırdı.Allah razı olsun dün bütün gece telefonla canlı canlı dinledi bizi hastanedeki dr.un uygulamalarını sordu vs...Tuttuğu altın olsun.Şimdi işteyim kızlar sıfır uykuyla az önce gelmek zorunda kaldım çok aradılar,biraz erken çıkarsam bakıcı evdeyken gidip yatıcam en azında 1 saat...
Neyse bizden haberler pek iç açıcı değilCanınızı sıkmak istemem ama size yazmak iyi geliyor...Hepinizi öperim...

Canım yazıcı toneriyle alakalı bir durum olduğu için öyle oluyor malesef...
Genelde bütün yazıcılarda aynı sorun var ama kuşe kağıda çıkartırsan daha şık durur,partimize hoşgeldiniz yazısını da aynı şekilde
poster kağıdına dersen şık olurüzerine selefon kaplanırsa hiçbirşey olmaz boya vermez ama gerke yok bence extra maliyet,sen yine de çıktı aldığın yere söyle bu durumu kağıdı değiştirsinler canım.

Geçmiş olsun CNm , daha neler var demek ben ilk defa duyuyorum böyle bir rahatsızlık bu yüzden bizimle paylaşman çok iyi oluyor .. Rabbim kuzuma bol şifa sanada dayanma gücü versin inş .

selam..
ilk mutlunun yazısını okudum kıyamam ya çok üzüldümçok geçmiş olsun canım,umarım hemen toparlanır mira
yani agız yoluyla ne mikrobu girdi ki çocugu bu kadar kusturdu:44:acilşifalar diliyorum cnm..

Geçmiş olsun CNm , daha neler var demek ben ilk defa duyuyorum böyle bir rahatsızlık bu yüzden bizimle paylaşman çok iyi oluyor .. Rabbim kuzuma bol şifa sanada dayanma gücü versin inş .

Allah razı olsun canım...Evet malesef ağız yoluyla giren mikrop olunca kusma artar dedi dr. Allah korusun zehirlenme olunca hem alttan hem üstten çıkarmış... Ama bu demek değil ki zehirlenmedi...Yani yediği tavuktanda olması olası,bizde tavuk yedik ama bütün tavuk değildi parça tavuk almıştım..Daha asla tavuk almam sanırım.meyvenin üzerinde kalan bir bakteri de olabiliyormuş ağız yoluyla giren, başka bir şey de...Herşey olabilir dedi ama resmen öldüm öldüm dirildim sabaha kadar...Birde kusmuğunu yutar tıkanır Allah korusun diye sadece bekledim çaresizce...Allahım dermansız dert vermesin...

Çok sağol canım...Ben tavuk diyorum annelik işte içime öyle doğuyor,bütün tavuk olsaydı belki bizde de reaksiyon olacaktı,
bize but almıştım Miraya pirzola,ayrı satılan parçalardan yani...ona haşladım tadına da baktım ama çocuk iyiyken biranda böyle olunca başka birşey gelmiyor aklıma...Gerçi hastanedeki dr.içtiği su bile olabilir bilemeyiz dedi...Offf çok üzgünüm sizide sıktım wallaOlacağı varmış oldu ama psikolojimi anlatamam...

benimde msiafirim vardı fazla kalmadı zaten,hemen muhallebili kek yaptım üstünede kakao serptim çok güzel oldu:9
sizde yapın çağla çok seviyo
tarifinide bulun bi yerden şimdi yazdırmayın bana:)
ya benimde içim bi tuhaf oldugelen misafirim oglunu doktora götürmüş işte ordan dönüşte bana geçti,doktordabir bayan varmıştı kucagında 3 yaşlarında kızı varmış neyse bunla sohpet falan etmişler,kadının yaşıda 40 civarı falanmış benim arkadaş meraktan sormuş başka çocugun yokmu falan diye,kadin demiş evet 1 kızım vardı ama 4 buçuk yaşında lösemiden öldü
aradan yıllar geçmişte 2 çocugunu dünyaya geitrmiş
çok kötü oldum(neyse bunu şu sebepten paylaşıyorum kadın demişki lütfen çocugunuzu her yıl düzenli bir şekilde kontol ettirin özellikle detaylı olarak kanına baktırın,çekap gibi tüm kontrollerini yaptırın demiş..onlar anlamamışlar hastalıgi ögendikten 6 ay sonra kızını kaybetmiştabi tıp ilerledi ama erken teşhiş hayat kurtarıyo..
Allahım korusun tüm yavrularımızı..
diş eti kanaması,halsizlik,kilo kaybı,vücutta oluşan morluklar geçmeyen yaralar...
bunlar hep belirtiler..
çok etkilendim arkadaşım diyo ki kadının gözlerini görsen ne çektigini anlarsın diyo
offf ya ben böyle şeylere dayanamıyorum
Allah kimsenin başına vermesin...

canım ya inan bende üzüldüm miracıkıma
bide tavukta şöyle bir durum var cnm mesela sen bütün tavuk alırsın ama zehirlenme but kısmında başlamıştır diger yerlerini yiyenlere bişey olmaz,sadece o parçayı yiyeni zehirler,,tavuk bu şekilde kokuyomuş:26:
tam anlatamadım banada veteriner kuzenim anlatmıştı ama sen anladın demi cnm:)
evet belki tavuktandır cnm yoksabirden bire neden böyle olsun kuzu..

Anladım canım anladım:) O da doğru ama hani ayrı tepsilerde duruyorya birinde göğüs etleri birinde kalça şeklinde onu demek istedim bende öyle aldım..Birde dr şey dedi: mesela bozulmaya başlayan bir tavuk bile olsa bunu büyük insan yer hiçbirşey olmaz ama bebeğe dokunabilirmiş...Aynı bende içime Uğur Dündar kaçmış gibi oldum walla kızlar,kötüleyip duruyorum:)Ama artık eve kolay kolay sokmam ondan eminim.Bu arada biraz işe dönüyorum sonra eve..
İnşallah size yarın güzel haberler veririmEn büyük mutluluk sağlık

demek sadece tırnak kesmeye has bir durum değil :44: bazı çocukların bakıcıdan herşeyi yiyip anneye gelince naz yaptığını duymuştum. "çocuk zaafiyet geçirecek kadar inatlaşmıyorsa, endişe etmeyin. annesinden uzak kalmasına bir çeşit tepkidir. oluruna bırakınız" şeklinde tavsiyeler okumuştum. kreşe gidene kadar belkim devam eder ama anladığım kadarıyla çok da aşırı boyutta değil Musab Bilalin tepkisi. "bizimki de böyle bir model" diyerek kabullenmek lazım belkim de :26:

offf geçmiş olsun dostum Babyceren dostumun söylediklerine katılıyorum: gıdanın hepsi değil bir kısmı bozulmuş olabiliyor ve bu kısım kime gelirse o zehirlenebiliyor. özellikle et ve tavuk gibi yoğun gıdalarda bu daha çok oluyor. geçmiş olsun diyorum

birşey farkettim. topikte bir çocuğa birşey olsa başka çocuklara da oluyor hani telepatiye inanasım geliyor çünküm dün gece ve sabah Orhan Cemal doğduğundan beri (1-2 aylıkken hariç) ilk defa kustu. eşim biraz haline ve kusma şekline bakıp "hastalık değil. anneannede yediği birşey dokunmuştur" dedi. bugün mira...

canım tabi yaz rabbim yardımcınız olsun cok üzüldüm yavrum inş şifa bulur
nekadar zor bişeydir eşim rahatsızlandıgında hastaneye gittik bir bebek getirdiler nasıl kusuyor cocuk aglıcaktım
rabbim korusun meleklerimizi anne babanın canından can gidiyor caresizlikten
inş bir daha kimsenin basına gelmez gecmiş olsun

canım cok saol seninde derdin arasında denk geldi sorum
bana cvp verdigin için cok saol mutlum
inş kızımız eski saglıgına kavusur

Ay çok geçmiş olsun canım.. sen anladıkça resmen bende yaşadım.. Ay o çaresizlik te çok kötü.. Allah acil şifa versin canım..
Evet tavuktan da olabilir ama başka şey de sebep olmuş olabilir.. Yavrum halsiz kalmıştır şlimdi.. Bol bol sıvı almasına dikkat et.. Sende erken çık da biraz dinlen.. Tekrar Geçmiş olsun

Allah korusun.. Allah düşmanımızın başına bile vermesin.. Allah yaşatmasın.. hiç düşünmek istemiyorum..

Orhan Cemal'e de geçmiş olsun..

ay benimde keyfim kaçıkksebebi yokta ne bileyim
biri beni gıdıklasın da kendime geleyimgıdıklanmaktanda hiç hoşlanmam
ben çağlanın ve cerenin tırnagını aynı anda kesiyorum yoksa çağlada izin vermiyo:18:bir tırnak cerenden,bir tırnak çağladan
o şekilde izin veriyo cadı
birde şöyle bir şey var tırnak kestikten sonra oje sürme faslımız başlıyominnak tırnaklara sürmekte zor oluyo:)
el ayak hepsine sürüyoz,tam 20 tırnak
kokoş bunlarbende pek sevmem ojeyi silmesi çok sinirbide abdest alacan banyoya geçersin bakarsın tırnakta ojehaydi geri çık aseton al sil donarsın:18:ama ojeli parmakta hoş duruyo
yemek yapmam lazımhiç yapasım yokkeşke herkes haftada 1 yemek yeseydi:))fücudumuz öyle çalışsaydı
ne güzel olurdu
o zamanda haftada bir dişardan yemek hakkımı kullanır evde hiç yemek yapmazdım
yaww ne kadar zekiyim ben

söylemeyi unutuyodumçağla sabah bana ne dedi biliyomusuneşşeşşşeşşeşşşş
eşşeşş demek eşşek demek
ben bazen şakayla eşşek seni falan diyorum:18:hemen ögrenmiş:18:
çok ayıp kızımanneye eşşeş denmez diyorum,hıı hııı diyo:))doğruymuş kabul ediyo

Son düzenleme:
Mutluanne geçmiş olsun bana görede tavuk olabilir birde minikler bizim kadar dayanıklı değil daha hassaslar o yüzden sizde hiçbişey olmamış olabilir.
Baybceren benimde canım sıkkı oda arkadaşımla yine tartıştık ve oda değiştirmeye karar verdim.ilki kadar canımı sıkmıyor ama sinek küçük hesabı.birbirimizi gıdıklayabiliriz.:86:

benzer bir durumu ben de yaşamıştım: Orhan Cemal'i kontrole götürdüğümüzde 45-50 yaşlarında bir bayan ve kucağında Orhan Cemal'le yaşıt bir kız... doktorla konuşurken duymuştum. 18 yaşında bir oğlu lösemiden vefat etmiş. kadın hayata küsüp 5 yıl hiçbiryere çıkmamış. derken silkinmiş ve yeniden anne olmuş... "evlat acısı tarif edilmez ama sevinci de tarif edilmez. birinin acısını diğeri unutturdu" diyordu... Allah kimseye kaldıramayacağı acı vermesin...

Merhaba Arkadaşlar
Dün başıma çok talihsiz bi olay geldi arabayla kaza geçirdim. Sabah okula giderken yerlerde çiğ vardı, keskin bi virajdan dönerken araba kaydı karşı şeride girdim. Tabi karşıdan araba gelirse diye panikle direksiyonu kırdım diğer şeride geçeyim derken araba iyice kontrolden çıktı sonra da sanırım frene bastım tarlaya daldım ve araba benim tarafıma devrildi. Emniyet kemerim takılı olduğu için,sadece omuzlarımda biraz tutukluk ve bacağımda hafif morlukla atlattım çok şükür. Fakat o korkuyu hiç unutamam sanırım.Sağ olsun yoldan geçen bir sürü insan yardıma geldi beni camdan çekerek çıkardılar bugün işe bile gittim gayet iyiyim. Allaha şükrediyorum ki hayattayım.
Araba süren arkadaşlarım lütfen çok dikkatli olun hayat bir anlık gerçekten.

YAVRUKEDİ mesajını bugün gördüm canım yarın kargoya gidip alıcam hediyemi ilaç gibi gelecek şu olanlardan sonra hepinizi öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…