• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda yürümeyi çok seviyo aynı mahir gibi:nazar:zaten yürüme sevdasından 9 aylık yürümeye başladı ya:1:
mesela bugün arkadaşımın işyerine gittik iç çamaşırı almaya:23:çağla yaklaşık 1 km yürüdü:nazar:
kilo almamasının sebebi işte bu:9:sporcu olacak bizim bebeler:27:

Hı hı ben Mahir'i pehlivan yapıyım sende koşucu ohh tam olsun sporcu Aile olurlar artık :))
CNm bizimki yemez ama yerinde de durmaz , yiyor ve hareketli ise sorun etme CNm çağla gayet iyi durumda ,, fit ve güzel bir kızce olucak , anası gibi ;))
Evt bizde artık Mahir'le bir yere gitmeye korkar olduk kızlar oğlum istediği yere gitmesine müsaade etmediğimiz zaman yere yatıp yuvarlanıyor şu iki alışveriş merkezinde aynısını yapti ki sokakta ta yapıyor .. Her gidiş gelişimiz pişmanlıkla sonuçlanıyor , ne yapmam lazım bilemiyorum , 2 yaş sendromu demek te istemiyorum bir şekilde terbiye etmem gerek ama nasıl ?

selam güzel anneler ve tatlı bebişleri..
uzun zamandır yazmıyordum aslında sürekli giriyorum bağımlılık gibi birşey oldu. ama nedense hiç yazma havasında değildim. önce eşim hastalandı sonra lorin hastalandı onlarla uğraşmaktan çoğu şeyden hevesim gitti. neyse iyiler şimdi. aslında geçmişi hep okudum ama şimdi hangisinden başlasam bilemedim. tüm hasta bebişlere ve hasta annelere geçmiş olsun diyorum.
bu günlerde lorinin konuşmasına takmış durumdayım yememesi artık bizim için normalleşti yapısı böyle diyorum. uykuyuda sevmiyor. bende aynı yeşilçayım gibi sallayarak uyutyorum. nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. ağlatarak birşey yaptırmaya pek sıcak bakmıyorum. neyse katlanacağız artık. burda anneler bebişlerinin konuşmalarını yazarken acaba benim kızda problem mi var diye düşünüyorum. nisan sonu 2 yaş kontrolü var ozaman sorarım dr. ama geç kalmaktan korkuyorum acaba biryere götürsemmi. biraz önce bir dr. buldum bilmiyorum randevu aalabilirim belki. almancam yeterli olmadığı için türkçe konuşan branşlı dr. bulmakta zorlanıyorum. birtane dil bilimci buldum. bakalım ne olacak. yeşilçay deyince sigarayı bırakmanı kutluyorum . lorinde öğrenmiş kim sigara içse hemen yanına gidip parmağını sallayıp nein diyor. bu arada meleğim sana sorayım. mahir türkçeyemi yakın yoksa ingilizceye mi. lorin almancaya daha eyilimli. aslında evde konuşmuyoruz. dışardan duyduğunu kapıyor. eşimde çok iyi konuşmadığından lorinle tek almanca konuşmuyoruz. birde anadilini iyi öğrenmeli değilmi sonra zaten almanca öğrenecek. bu arada lorini kreşe yazdırdım 1 eylülde başalayacak bakalım nasıl olacak. yeşilçayım. şu montesori sayfana el atsan bizim için ne makbule geçer. ben evde olmadığımdan eşim lorinle ilgileniyor. senin sayfanı göstermiştim ordan bakıp sizde faaliyet yaparsınız diye. diyor birşey yok. lorini vereceğim kreşde montesori eğitimi veriyor. kreşe başalyınca ordaki faaliyetleri atarım buraya. evimin karşısında ilkokul var lorin sonra oraya gidecek orasıda montesori eğitimi veriyormuş sevindim tabi. bende birkaç karışık foto attım bazıları eksik çıkmış sonra devam ederim artık. öptüm hepinizi ....

bir solukta yazmışs8nız bir solukta okudum :51: Lorin iyileşmiş, ne mutlu. tr bilen doktor arıyormuşsunuz, kolay gelsin dostum :ssz:
iki dilli büyüme konusunda radyoya bir soruya cevap dinlemiştim. nacizane yazayım diyorum :17:

çocuklar dili, o dili (ve dila ait fonem denen ses gruplarını) konuşan kişiyle özdeşleştirerek öğreniyorlarmış. yani anneden sadece türkçe duyan çocuk, türkçeye ait sesleri kelimeleri zihninde bir dosyada tutuyormuş. baba yada başkalarından duyduğu sesleri kelimeleri de ayrı bir dosyada tutuyormuş. o yüzden 2 yada fazla dili aynı anda duysa bile ikisini de öğrenebiliyormuş. bu dilleri karıştırmadan, ayrı 2 dil gibi öğrenebiliyormuş.

ancak, anneden hem türkçe hem almanca duyarsa, bunları tek bir dosya halinde 1 dilmiş gibi tuttuğu için, konuşmasında türkçe ve almanca kelimleri karışık kullanırmış. 2 dili 2 ayrı dil gibi değil, anne 2 dili karışık kullandığı için 1 dil gibi karışık öğreniyormuş.

bu yüzden, annenin mümkünse tek bir dil, babanın da tek bir dil konuşmasını öneriyorlar. veya 2. dili başka birinden duymasını öneriyorlar. mesela sizin durumunuzda, siz türkçe konuşursunuz, baba almanca konuşur. veya komşular, arkadaşlar almanca konuşur ve Lorin bu 2 dili 2 ayrı dil olarak öğrenir. başta dediğim gibi, nacizane öğrendiklerim bunlar. umarım yardımcı olmuşumdur.

bendeniz de, Japonca öğrenmesini istediğim oğlumla (bunu neden istiyorsam artık) Japonca konuşmuyorum (zaten çok az biliyorum) ama animeleri orjinal japonca izletiyorum pc'den. türkçeden başka dillerin de olduğunu, başka insanların başka şekilde konuştuğunu farketse yeter :17:

Hayırlı cumalar olsun hepinize .
Hava burda çok soğuk yine bir günde dört mevsimi yaşıyoruz resmen :(

:53::53:topik ölmüş:53:nerdesiniz hatunlar:51:
hadi canlanın silkelenin:118::118::119:kendinize gelin:8::8:
aslında benimde hiç halim yok:31:içim yorulmuş:27:
çağla uyuyo bende oyun oynuyom ama canım bitti:51:melegim hemen yollasana kız:47:
akşam yemek yapmıycam çok mutluyum:8:bizim çete akşam buluşacaz:27:arkadaşımda yemek iyicez bolcana dedikodu yapacaz:51:
sitiresimi atacam:27:zaten evde durdugum yok ha babam geziyom:51:iyide oluyo ama bugün soguk:18:yagmırliiii:18:
çıkamadık akşam çıkacaz:8:
dün bana mektup geldi:43:çok duygulandım:43:en son 10 yıl önce falan mektup almıştım:17:
kızım cerenden gelmiş:17:geçen hafta postaneye gitmişlerdi okulla,mektup yollamışlar,çok güzel bir yazı ve altta cerenin elinin baskısı:17:çok güzel bir hatıra oldu:16:
cadı gitgide büyüyo:17:bu zamanları çok özliycem:43::43:ama yinede hemen büyüsünlerde rahat edeyim:9:
sınıflarında kıvanç var:51:diyorum kıvançla aranız nasıl:27:yoksa aşıkmısın:1:
bi sinirleniyo ki sormayın:1:''annee ben daha çocugum çocuukkkk'':18:''bu sorunları ilerde büyüyünce konuşalım''diyo:1:
çok bilmiş ukala:27:
çağlada sabah eline tableti almış konuşan kediyi açmış:52:kediye ötüzzz(öküz) diye bagırıyo:9:
kızım o kedi öküz degil diyorum hala ötüzzz diyo:1:
ama çocukta haklı:)kedi öküz gibi bişey:))

Son düzenleme:
herkese merhaba kızlar....ranayla uğraşmakta topiğe giremiyorum...havalar iyi gibi...her gün dışarı çıka çıka alıştı...tutamıyorum evde....küçücük gün zaten ev işi yemek derken gün bitiyor...

ben şu yemek mevzusundan çok sıkıldım...ne yaparsam yapayım rana yemek yemiyor isteyerek...kahvaltıda haşlanmış yumurtanın beyazını yiyor..biraz beyaz ve kaşar peyniri yer.1 2 tane zeytin su ..yedikleri bunlar....

süt,m.suyu içmiyor....yemek yemiyor...ne yapacağımı şaşırdım...özene bezene yemekler hazırlıyorum hep hüsran....kendisi yesin diye önüne koyuyorum masaya oturuyoruz sadece oynuyor....hep kuru şeyler yiyor o da azcık...börek,p.kızartması v.s...

halen emziriyorum...süt az tabi...ama süt olmazsa bile stres atıyor memede..orada sakinleşiyor...zorla yemek yediriyorum bir süre sonra....çok ağlıyor dişlerini sıkıyor sinirleniyorum......sonra da pişman oluyorum ağlattığım için...

uykusuzluğu,yorgunluğu her şeyi kabul ettim artık...şu yemek problemini bir çözebilsek...

öpyrm hepinizi...görüşürüz kızlar....

Valla bende bu yeme problemini çözmüş değilim CNm , bulursam seve seve paylaşmaya hazırım keşke bulabilsem :26:
Dün dışarı çıkmıştık burger king te nugget chicken aldım onu biraz yedi ki aylardır tavuk koymadı ağzına ilk defa dün yedi biraz ..

çağla uyuyo bende oyun oynuyom ama canım bitti:51:melegim hemen yollasana kız:47:
akşam yemek yapmıycam çok mutluyum:8:bizim çete akşam buluşacaz:27:arkadaşımda yemek iyicez bolcana dedikodu yapacaz:51:
sitiresimi atacam:27:zaten evde durdugum yok ha babam geziyom:51:iyide oluyo ama bugün soguk:18:yagmırliiii:18:
dün bana mektup geldi:43:çok duygulandım:43:en son 10 yıl önce falan mektup almıştım:17:
kızım cerenden gelmiş:17:geçen hafta postaneye gitmişlerdi okulla,mektup yollamışlar,çok güzel bir yazı ve altta cerenin elinin baskısı:17:çok güzel bir hatıra oldu:16:
cadı gitgide büyüyo:17:bu zamanları çok özliycem:43::43:ama yinede hemen büyüsünlerde rahat edeyim:9:
bi sinirleniyo ki sormayın:1:''annee ben daha çocugum çocuukkkk'':18:''bu sorunları ilerde büyüyünce konuşalım''diyo:1:
çağlada sabah eline tableti almış konuşan kediyi açmış:52:kediye ötüzzz(öküz) diye bagırıyo:9:

Can yolladım şekerim bereketli olsun inş . Bu arada ben hiç oyun oynamayı beceremiyorum ama yine de sizlerle can alışverişinde bulunmak hoşuma gidiyor . Bir çeşit iletişim nede olsa :))
Ceren sinirleniyorsa demek aşık annesi onunda kalbi var minikle olsa :))
Çağla otüzz diyor demek ay çok tatlı ya yerim seni kestane şekerim benim :))
Bende bugün yemek yapmak istemiyorum ama yapsam iyi olur mahir e birşeyler yedirmem lazım . Pilav ve papaz yahnisi düşünüyorum ..

Can yolladım şekerim bereketli olsun inş . Bu arada ben hiç oyun oynamayı beceremiyorum ama yine de sizlerle can alışverişinde bulunmak hoşuma gidiyor . Bir çeşit iletişim nede olsa :))
Ceren sinirleniyorsa demek aşık annesi onunda kalbi var minikle olsa :))
Çağla otüzz diyor demek ay çok tatlı ya yerim seni kestane şekerim benim :))
Bende bugün yemek yapmak istemiyorum ama yapsam iyi olur mahir e birşeyler yedirmem lazım . Pilav ve papaz yahnisi düşünüyorum ..

yolla canım yolla çok makbule geçiyo:)resmen seninle muhabbet ediyomuşuz gibi iletişim kuruyom ben:)
ama yolladıgın canlar bereketsiz:47:bi türlü geçemiyom:47:aptestlimisin:9::9:
ay yoksa benmi aptestsizim:9::9:ok yea dün akşam banyo yaptım:27::27:
ceren aşık degil:51:şıktı ama ben onu soguttum:27:kabatsın bu konuları kızım okuycak:1:
papaz yahnisi ne canım:26:ilk defa duyuyorum:26:içinde papaz yok demi:27:sizin orda papaz çoktur:27:dograyıp içine atmıyonuz degilmi:9

deney arasında 5 dk molada bile yazıyorum. ayaklarım zonklamasına rağmen pc başına geçiyorum. üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum :19: diğer arkadaşlardan da aynı sorumluluğu ve mesajları bekliyoruz :31:

bir de azizim gerçekten çok geziyorsunuz, kıskanıyoruz bilesiniz :51:

deneyim bitiyor haydin bye çıkınca yazarım

"tu bi kontunyuuuuuud"

Selam annekuşlar:81:nasılsınız:81:
Biz daha iyiyiz en azından hastalık son buldu:81:
Yaşasın kiii cuma:81:
Bayıldım bayıldım Ceren bana da mektup yazar mııı:81:
Çağlama da maşallah:81:Büyüdükçe tatlılaşıyorlar:81:

deney arasında 5 dk molada bile yazıyorum. ayaklarım zonklamasına rağmen pc başına geçiyorum. üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum :19: diğer arkadaşlardan da aynı sorumluluğu ve mesajları bekliyoruz :31:

bir de azizim gerçekten çok geziyorsunuz, kıskanıyoruz bilesiniz :51:

deneyim bitiyor haydin bye çıkınca yazarım

"tu bi kontunyuuuuuud"
aziz dostum çikocum canım cigerim:27:evet sana maşallah ya deneylerin arasına bizi sıkıştırıp sıkıştırıp yazıyosun farkındayım:)
ayrıca tabikide gezecem:19:kızkanma:19:yıllardır ilk defa biraz rahatladım bu benim hakkım:47:
Selam annekuşlar:81:nasılsınız:81:
Biz daha iyiyiz en azından hastalık son buldu:81:
Yaşasın kiii cuma:81:
Bayıldım bayıldım Ceren bana da mektup yazar mııı:81:
Çağlama da maşallah:81:Büyüdükçe tatlılaşıyorlar:81:

ne güzel bir haber:8:miracıkım iyleşmiş:nazar:çok sevindim canım:16:
ceren böyle güzel bir teyzesine tabikide mektup yazar hemde seve seve:16:
mektubu şirketemi yollıyalım canım:27:yine bedavamı:9:
bide şu çikoya bi mektup yollıyım diyorum:)içim çok dolu:)sana yollasam sen ordan ona yollarmısın:)beni masrafa sokmayın:9

Son düzenleme:
şekersiz;kutlu baturun umarım kontrollerinde hiç bi şeyciği çıkmaz cok cok emer annesini:16:

çok teşekkürler cnm. size de gecmiş gitmiş olsun bi daha ugramasın inşallah

selam güzel anneler ve tatlı bebişleri..
uzun zamandır yazmıyordum aslında sürekli giriyorum bağımlılık gibi birşey oldu. ama nedense hiç yazma havasında değildim. önce eşim hastalandı sonra lorin hastalandı onlarla uğraşmaktan çoğu şeyden hevesim gitti. neyse iyiler şimdi. aslında geçmişi hep okudum ama şimdi hangisinden başlasam bilemedim. tüm hasta bebişlere ve hasta annelere geçmiş olsun diyorum.
bu günlerde lorinin konuşmasına takmış durumdayım yememesi artık bizim için normalleşti yapısı böyle diyorum. uykuyuda sevmiyor. bende aynı yeşilçayım gibi sallayarak uyutyorum. nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. ağlatarak birşey yaptırmaya pek sıcak bakmıyorum. neyse katlanacağız artık. burda anneler bebişlerinin konuşmalarını yazarken acaba benim kızda problem mi var diye düşünüyorum. nisan sonu 2 yaş kontrolü var ozaman sorarım dr. ama geç kalmaktan korkuyorum acaba biryere götürsemmi. biraz önce bir dr. buldum bilmiyorum randevu aalabilirim belki. almancam yeterli olmadığı için türkçe konuşan branşlı dr. bulmakta zorlanıyorum. birtane dil bilimci buldum. bakalım ne olacak. yeşilçay deyince sigarayı bırakmanı kutluyorum . lorinde öğrenmiş kim sigara içse hemen yanına gidip parmağını sallayıp nein diyor. bu arada meleğim sana sorayım. mahir türkçeyemi yakın yoksa ingilizceye mi. lorin almancaya daha eyilimli. aslında evde konuşmuyoruz. dışardan duyduğunu kapıyor. eşimde çok iyi konuşmadığından lorinle tek almanca konuşmuyoruz. birde anadilini iyi öğrenmeli değilmi sonra zaten almanca öğrenecek. bu arada lorini kreşe yazdırdım 1 eylülde başalayacak bakalım nasıl olacak. yeşilçayım. şu montesori sayfana el atsan bizim için ne makbule geçer. ben evde olmadığımdan eşim lorinle ilgileniyor. senin sayfanı göstermiştim ordan bakıp sizde faaliyet yaparsınız diye. diyor birşey yok. lorini vereceğim kreşde montesori eğitimi veriyor. kreşe başalyınca ordaki faaliyetleri atarım buraya. evimin karşısında ilkokul var lorin sonra oraya gidecek orasıda montesori eğitimi veriyormuş sevindim tabi. bende birkaç karışık foto attım bazıları eksik çıkmış sonra devam ederim artık. öptüm hepinizi ....

minyatürcüm teşekkür ederim.
dil ile ilgili benim takip ettiğim kadarıyla yurt dısında yaşayan aileler evde türkçe okulda yabancı dil konusulmasından yanalar. aslında bi nevi chihironun yazdıklarıyla da örtüşüyor.. ama mesela biz evde türkçe konusuyoruz ama ingilizce şarkılar da söylüyoruz. şu an sadece kelimeleri doğru öğrenmesi önemli diye düşünüyorum. ilerde cümle kurarken nasılsa ayırt etmeyi de öğrenecek. boşver takılma...

montessori aktiviteleri için çok üzgünüm çünkü gerçekten hiç vaktim olmuyor. ama en basitinden evdeyaptığımız ne varsa defne kareni de dahil ediyorum. montessori nin temelinde de bu var zaten.. fakat sana ve ilgilenen diğer arkadaşlar için yinen kk da "çocuk buyuturken" topiğinde "çocugum buyurken" başlığının içinde "miniklerimiz ve montessori aktiviteleri" diye bi konu olması lazım.. hala devam ediyolar mı bilmiyorum ama cok zengin bi içerikleri var. müthiş şeyler yapıyorlar. ordan fikir alabilirsiniz. hatta burdaki bambucan talay falan da oraya yazıyolar ara ara..
kreşten sonra gideceği okulun da montessori okulu olması şahae bişey.. ben şu an için özbakımın daha önemli oldugunu düşündüğüm için ontessori kreşine transfer olayını bekletiyorum. hele bi 2 yaşını doldursun belki eylül gibi falan olabilir ama bakalım kısmet..

sen kursa devam ediyor musun?

Dün akşam evde "Miraaa bak yeni yatağın" seslerimizi yankıladık çünkü kırılan korkuluğu tamamen çıkardık:24: Birde yeni nevresim serdim ayyy bi sevindi ki görmeniz lazımdı:16:
Yatağın yanına yer yatağı serip olası düşmeye karşı iyice besleyip kızımı yatağına yatmaya ikna ettik eşimle:16: Sonra "nüt" istedi ve yattı:16:
Tabi sütü içince biberonu vermesi, biraz kitap okumam, sürekli konuşması sorular sorması vs... derken uyudu yatağında:nazar: bende ayak ucunda yer yatağında bekledim..Mira uyuyunca tırsa tırsa yatağıma yatttım:18:, ilk defa böyle uyudu şimdi kesin kalkar dedim ama sabah uyanınca tam da istediğim sahne oldu, yatağından kalkmış ve yanımıza gelmişti:nazar:Sabah bakıcı gelir gelmez elinden tututp yatağını göstermeye götürdü odasına.
Gerçekten korkuluğun kırılmasında bir hayır oldu:1: Mira yatağını yeni alınmış gibi seviyor ve inşallah bu durum kalıcı olur:16:
Maşallah deyin bu benim için çok önemli:27::1::1::1:

yolla canım yolla çok makbule geçiyo:)resmen seninle muhabbet ediyomuşuz gibi iletişim kuruyom ben:)
ama yolladıgın canlar bereketsiz:47:bi türlü geçemiyom:47:aptestlimisin:9::9:
ay yoksa benmi aptestsizim:9::9:ok yea dün akşam banyo yaptım:27::27:
ceren aşık degil:51:şıktı ama ben onu soguttum:27:kabatsın bu konuları kızım okuycak:1:
papaz yahnisi ne canım:26:ilk defa duyuyorum:26:içinde papaz yok demi:27:sizin orda papaz çoktur:27:dograyıp içine atmıyonuz degilmi:9

Abdessiz birşeye dokunmam loo rahat et :)) sen beceremiyor olabilirmisin geçmeme konusunda Muhahaha .. Oyun bu adı üstünde keyfini sür boş ver gerisini ;))

Mektup bende isterim Ceren abladan içindede Çağlar'dan Mahir'e birşeyler olsun ama :))

Evt benim işim Güçüm papazları pişirip yiyoruz ;))
Yaw duymadın mı hiç papaz yahnisini Google amcana sor sana diyi versin ;))

bi insan 3 gün boyunca aynı şarkıyı dinler mi arkadaş...
kanatlarım var ruhumda-nil karaibrahimgil...

günün hatta günlerin şarkısı :)

günün rengi nar çiçeği ve mint yeşili :D feci uyumlu oldular.. :)

of bi öğle yemeği yemişim kiii... parmaklarımı da yiyodum zor kurtardılar :D ocakbaşına gittik ayıptır sölemesi.. ocağın başında kendi etimizi pişirip yedik.. of diyorum bi daha...

misafirlerim dün akşam geldi. çok keyifliydi. sohbet muhabbet zaten cok oturmadılar. bebişin uykusu geldi diye kalktılar.. ee bebekli gezmeye gitmeleri biliyoruz hepimiz :D çok yorgunum yatıp dinlenmek istiyorum.. ayaklarımı uzatmak.. bi de masaj yapan olsa ne guzel olurdu be yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dün akşam evde "Miraaa bak yeni yatağın" seslerimizi yankıladık çünkü kırılan korkuluğu tamamen çıkardık:24: Birde yeni nevresim serdim ayyy bi sevindi ki görmeniz lazımdı:16:
Yatağın yanına yer yatağı serip olası düşmeye karşı iyice besleyip kızımı yatağına yatmaya ikna ettik eşimle:16: Sonra "nüt" istedi ve yattı:16:
Tabi sütü içince biberonu vermesi, biraz kitap okumam, sürekli konuşması sorular sorması vs... derken uyudu yatağında:nazar: bende ayak ucunda yer yatağında bekledim..Mira uyuyunca tırsa tırsa yatağıma yatttım:18:, ilk defa böyle uyudu şimdi kesin kalkar dedim ama sabah uyanınca tam da istediğim sahne oldu, yatağından kalkmış ve yanımıza gelmişti:nazar:Sabah bakıcı gelir gelmez elinden tututp yatağını göstermeye götürdü odasına.
Gerçekten korkuluğun kırılmasında bir hayır oldu:1: Mira yatağını yeni alınmış gibi seviyor ve inşallah bu durum kalıcı olur:16:

aman allahımmm... şu an çok mutlu oldum.. maşallah maşallah tü tü tü nazar değmesin :nazar: ben de bu akşam denicemmmmmmmmmmm.. feci heveslendim...

dua edin de bizde de işe yarasın hatunlar yaa...

Son düzenleme:

Maşallah :nazar: iyileşmesine de , yatağında yatmasınada çok sevimdim inş daim olur ..
Bizde park yatağı bırakıp bayağı çoçuklar için kayrola alıcam . Ikea da çok iyi seçenekler var yanlarında korulukları var ama bir tarafı yarı kapalı ve alçak yatak .. Uyanınca artık kendi inip çıksın istiyorum ..

aziz dostum çikocum canım cigerim:27:evet sana maşallah ya deneylerin arasına bizi sıkıştırıp sıkıştırıp yazıyosun farkındayım:)
ayrıca tabikide gezecem:19:kızkanma:19:yıllardır ilk defa biraz rahatladım bu benim hakkım:47:

ne güzel bir haber:8:miracıkım iyleşmiş:nazar:çok sevindim canım:16:
ceren böyle güzel bir teyzesine tabikide mektup yazar hemde seve seve:16:
mektubu şirketemi yollıyalım canım:27:yine bedavamı:9:
bide şu çikoya bi mektup yollıyım diyorum:)içim çok dolu:)sana yollasam sen ordan ona yollarmısın:)beni masrafa sokmayın:9

Postaneyle anlaşmamız yok canım:1:Çikoya mektubu sen yolla Angara size daha yakındır:27:Öyledir dimi coğrafyam hiç iyi değildir dee:9:
Walla bende sevindim kuzum adına sağol teyzesi:16: #teyzecadır<3

aman allahımmm... şu an çok mutlu oldum.. maşallah maşallah tü tü tü nazar değmesin :nazar: ben de bu akşam denicemmmmmmmmmmm.. feci heveslendim...

dua edin de bizde de işe yarasın hatunlar yaa...
Allahım bütün çocuğu yemeyen uyumayan annelerin yüzünü güldürsün:16: Hepsine sağlık versin Rabbim:16:
Evet canım walla gece gece sana yazıcaktım neredeyse,hemen dene,biz süpriz gibi yaptık,reklamdan hoşlanıyor bu bebeler:1:

Maşallah :nazar: iyileşmesine de , yatağında yatmasınada çok sevimdim inş daim olur ..
Bizde park yatağı bırakıp bayağı çoçuklar için kayrola alıcam . Ikea da çok iyi seçenekler var yanlarında korulukları var ama bir tarafı yarı kapalı ve alçak yatak .. Uyanınca artık kendi inip çıksın istiyorum ..
Amin canım:16: Bizim karyola tam da o bahsettiğin şekilde,hem yere yakın hemde tek tarafı korkuluk diğer 3 tarafı kapalı,yanına yer yatağı serdiğimde çok az bir yükseklik kalıyor..inşallah daim olur,,beni en iyi siz anlarsınız inanın çok mutluyum:13: Bu arada Mira ayakta sallanarak uyumaktan hiç hoşlanmıyor kızlar,ten temasını seven bebelerden,yani ya yanında olacaksın sarılacak yada senin üstüne kıvrılacak şekilde...İnşallah yakında karyolada yatmamı istemez:1:

Oleyy topikte tam 6 üye var kaçırmadan sorayım sorumu.:28: Babycerenim biliyo konuyu.:51: Arkadaşım bi jest yapıp Gönül Miranın doğum gününü kutlayalım diye mekan ayarlamış.:52::52::16::16: İkramlar falan hep bizden ama.:37::27::27::56: Ne yapayım ne edeyim bilemedim farklı ama kolay yormayacak bişeyler düşünüyorum.:32:Ama onlar neler bilmiyorum.:50::50: Uzun lafın kısa hali fikir istiyorum.:28::27::27::16:

Back
X