2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

torununa kitap okurken annemi hiç düşünemiyorum anneciğim bildiğimiz Anadolu ninelerindne olduğu için, bahçede çay içmek, komşularla kısır yemek, Ankara oyun havalarıyla oynamak dışında öyle bildiğimiz aktivitelerden yapmıyor Orhan Cemal'le zaten böyle birşey de hayatta isteyemem sanırım gerçi akşama kadar bahçeydi, kamyonla toprak taşımaktı, ağaç budamaktı, çardağa gelen komşularla kızartma yemekti, bisiklet sürmekti derken hem çocuk yoruluyor hem de zaman kalmıyor.

akşam eve geldiklerinde hemen yemek yemesi gerekiyor çünkü çok erken uyuyor. yemekten hemen sonra resim yapıyoruz, kağıt kesiyoruz veya yeni aldığım oyun hamurlarıyla oynuyoruz. daha çok kendi kurduğu oyunları oynuyor. arabaları kendince yarıştırıp "daaaaan" diyerek kaza yaptırmak gibi. daha uzun yazacaktım amma iş bekliyor dostum. iyiki sordunuz, ben de uzun uzun içimi dökeyim

ay okurken oğlumun şarkı söylediğini hayal ettim kimbilir ne tatlı oluyordur defne. Defnenin elbisesinide merak ettim temayla uyumlumu resimlerde görürürüz inş.

yazdıkların için sağol beklemekten başka çare yok,herşeyi ismiyle söylüyorum şarkı söylemeye gayret ediyorum biraz yavaştan alıyo aslında anlamsız olarak sürekli konuşuyo özellikle kızdığı zaman elleri ve mimikleri devreye giriyo şimdi yeni çek demeye başladı bunuda babası bana yaklaşınca söylüyor bu günlerde çok kıskanç inş. ömere alışma sürecimiz konuşmasını etkilemez

evet çok güzel bi duygu bi taraftanda musabın kardeşiyle ilişkisi için endişeleniyorum malum 2 yaş sendromu ile çakışıyor.

annem eskiden bizimle kitap okurdu ama şimdi eskisi gibi değil bizimkilerde gün içerisinde annemin cizcivlerini besliyorlar,bahçeye gidiyorlar benim oğlan toprakla oynuyor bahçede arabasını gezdiriyor gerisi sizinkiyle nerdeyse aynı .akşamları eve gelince ilk işi ikeadan aldığımız masasının sandalyelerini devirmek oluyor bebeğim sanırım onların kullanma amaçlarını kavrayamadı ben kaldırıyorum o atıyor.yine ikeadan aldığımız keçeli kalemleriyle resim yapıyoruz kağıttan sıkılıp masasının üstüne serbet çalışmalar yaptı dün akşamda masanın ayağını karalıyordu.çok şükür duvarlara geçmedi.pastel boyalarını anne diyerek gözümün içine baka baka ortadan kırıyor ama en güzeli sarılarak şarkı dinlememiz oluyor arada memeye sokulma çalışmalarıda hala devam ediyor.

evdeyken musab için oyun grubu arıyorum paylaşmayı öğrenmesi için inş. Bulabilirim.bu arada üstün dökmenin kreşi varmış burada onada sevindim.
Baybicim rabbim ailecek sadetinizi arttırsın bende oğlanlarla inş. Böyle eğlenceli vakit geçirebilirim.

Of sorma başım kalabalık bu aralar iki gün önce boya vardı evde ;oğlanın odası ve banyo da bazı yerleri boyattık öyle değişik bir boya ki yere dökülme olmuyor ama talaş gibi bir şeylerle kapladı , bende onları temizlemekle uğraşıyorum .. İki gündür mahir de bizim odada kalıyor bugün odasını düzenleyip temizleyecez yeniden ve geri dönücek odasına kerata ..
İşte böyle biraz yoğunum ama yinede buraya gelicek zaman oluyor çok şükür )

CNm bizde de durumlar iyi değil konuşma konusunda aynen sizin gibi konuşuyoruz ve ben özellikle göz teması kurarak hikaye kitabı okuyorum ama nafile bakalım ne zaman olucak genelde çevremdekiler 2.5 yaştan sonra olur görüşünde ..hayırlısı olsun artık herhalde konuşurlar bir vakit inş bu tez zamanda olur ..
Eşine çok güldüm demek hanımlar arasından kıyafet almaya çalışmış ilâhi :)) güle güle giyinsin Ömer bebek ..

CNm üzüldüm içmeye başlamana hayırlısı olsun inş başla sefere artık
Buluşmaya gelmeme sevimdim benlede tanışsan CNm ya çok sevşndîrik oldum şimdiden ..
Künefe malzemesi için kadayıf ve mozella peyniri lazım galiba bunları mı istiyorum CNm ..en güzeli bize kendi elleri ile yapması hepberaber bize gelin baby yapsın biz yiyelim ne dersin )

Geçmiş olsun CNm bende bir kaç gündür fenayım ama bugün iyiyim sanki birde regl oldum biraz rahatladım yoksa barut fıçısı gibiydim adamda diyor ne oluyor sana böyle diye meğer buymuş olay )
Bizde çıktık dişarı mahir dün gece iyi uyumadığı için Allah'tan arabada gelirken uyududa rahat ettim yoksa zor onu zapdetmek

Tatlıcadı CNm tekrar geçmiş olsun size kıyamam oğluşumuza sürekli hasta olması çık üzücü inş devam etmez böyle ..
Çağlamın gülüşünü bende merak ediyorum şu tango yü yükleyinde görüm bir )

Baby CNm tangoyu ben cep telefonuma indiremiyorum bilg da denemem lazım oda çok sağlam değil(

Sen de o tarihlere denk getirsen ne guzel olur valla. İstanbul çıkartması yapardık ne guzel :)

Valla ben hatayda künefe yediğimden beri başka hiç bi yerdeki aynı tadıvermedi. Onun malzemesi oraya özel bence. O yuzden istedim :) keske oralara gidip yeniden yerinde yeme fırsatımız olsa

O kadar yazdım uzun olduğu için sayfaya yeniden giriş yapıcağım için kopyaladım yapıştırdığımda öğlen yazdıklarım çıktı gitti yazdıklarım

Yarın için lahana sarması yapıcam gidip yapim vakit kalırsa gelip yeniden yazarım:)

iyi akşamlar
talaycım tabiki sende ogluşlarınla çook ama çok güzel vakitler geçireceksin2 küçük erkekle neler yapılmazki

melegim neden yükleyemedin canım yabi daha denebide şöyle dene istersen,önce enişteyle tango yap:118:sonra yüklenir kanımca:))
bilgisayardan oluyomu bilmiyorum:26:ben bilmem mutlu bilir:)
boya işi zordur:18:bizim evi görsen:18:acil boyanması lazım ama ev bulurda çıkarım umuduyla boyatmıyorum:18:ama duvarlarım berbat2 yıl önce boru patlamıştı heryer rutubet olmuştu,duvarların alt kısmı döküldü:18:inşallah bu yaz taşınırım:18:
künefe getiririm tabikideama mozella peyniri ne kızburda öyle alangirli peynirler yokkünefe mayasız,tuzsuz peynirle olur,bizim burda yapılırkünefe peyniri ver deriz verirlerkünefenin içinde sündükçe sünerlastik gibi

şekersiz canım istedigin künefe olsun:18 basityapılmışmı getireyim yoksa bi zahmet evinde kendin yaparmısınzahmet olacak sanada:))
line ney cigerimtv de reklamı vardı o muüstsüz erkekler vardıkerem bursindi sanırımayıp kız ne işim var benim line da
neyse yüklerim

tatlıcadı sarma bitmedimi canım

:)) tam o tarihe denk getiriyorum yani inş baby ile beraber gelicez )
Haklısın oranın peyniri ve malzemesi daha mahbuldür ..
Iyi düşünmüşsün istemekle akıllı Hanımsın

Tamam şekerim birde öyle deneyim .. Seni ve kızları görücem ondan yapmam lazım .. Mira ve mutlum da var tabiki )

Evet malum hafta sonu sessizligi,gerci artik hafta icide cok farkli degil.Biz bugun esimin gorevi nedeniyle mangal davetindeydik,ilk duydugumda devindim Masal ve bizim icin degisiklik olur diye ama cok kasinti bir ortam vardi cokda keyif aldigimi soyleyemicem olsun yinede Masal cikmis oldu.

Kizlar Masalin odasi kucuk eksikler disinda bitti.Lutfen gormemis kizina bir oda yapmis soyleyip durmus demeyin Benim icimde kalan bir seydi bu.Bir turlu kismet olmamisti.Aslinda burdada cok zordu cunku ev cok kucuk ve cogu fazlalik cocuk odasindaydi bide annem kaliyodu.Sonra cok istedigim icin bi sekilde basardim.Yatak odamin bir kosesine ve evin diger her yerine esyalari serptim bosalttim ve oldu cok mutluyum.Masalda cok begendi odasinda keyifle oynuyor.Onemli olan onun huzuru Foto eklemeye calisacagim

Kizlar malesef hata veriyo ,ben face grubuna gonderim.Cogunuz varsiniz orada ama olmayanlar icin faceden bir arkadas buraya eklerse sevinirim.

iyi geceleryorgunluktan ölüyorumuyumaya gidecem bi bakayım dedim
yine kimseler gelmemişdostum sizin derdiniz negelin yazın bişeyler
topigimiz sessiz kalmışyazık degilmi

bütün gün temizlik yaptımkapılar,camlar,balkonlarçocukları yıka,yemek hazırlaüstüne bide avm gez
turşuya döndüm:)
eşime dedim bir ruj alayımtmm dedigeçtim kendimi kaybettim2 ruj,maskara,göz kalemi ve parfüm aldım:18:adamın tansiyonu çıktı:18:
ee yaşlanıyo tabi normalçok sinirlendi ama bişey demedi:18:yüzünden herşeyi anlamak mümkündü
bir kaç şey daha aldım,eşim yalla eve gidiyoz dedi zorla çıkardı bizi:18::18:
:18::18:sanırım 1 ay alışveriş yapmamam lazım:18:

çağlayla cerende yine çok yaramazlardıben çağlanın peşindeeşim cerenin peşinde helak olduk

Sağ ol tatlım Tarık Buğrama da çok geçmiş olsun inşallah hastalanmaz da siz de uzun süre gitmezsiniz doktora. Makineyi çıkarması ne hoş demekki çok rahatsız oluyo miniğim yerim onu ben.
Tatlım ben çok yoğunum bu ara, yıl sonu gösterisi zart zurt derken okulda çok yoruluyorum evde iş ancak face bakabiliyorum bi de oyun( can göndermeyi ihmal etme) öptüm balım
Benim de evde çok işim var ama yapacak enerji lazım. İşin zor güzelim ya iki çocuk ,ama yine de iyisin maşallah. O kuşları da öp benim için

temizlik yapmışsınız dostum, kolay gesin ve geçmiş olsun. temiz evde oturmak gibisi yok valla, uzun süredir yaşamadığım bir duygu da
2 ruj-maskara-kalem-parfüm almışsınız. eşinize sabır ve kesesine bereket diliyorum valla :18: yok ben, normalde makyaj yapmıyorum. düğün veya özel toplantılarda çok hafif yapıyorum. o yüzden son 5 yıldır aynı ruju kullanıyorum, maskaram ise çoktaaan kurudu valla, çok ciddiyim
başka başka? evet, çocukla AVM gezmek zor o yüzden AVM gezmek yerine, alacaklarımızı kağıda yazıp, en kısa yollardan mağazaya ulaşıp alıp çıkıyoruz amaaan, bu günler de geçer elbet, biz de ailecek oturup yemek yediğimiz, gezdiğimiz günleri görürüz inşallah

teyzemin torunu oldu, onun "yeni bebek" yemeğine gitti eşim, annem ve bizim tombalak. ben ise lab.dayım. eve gidip makinadan çamaşır çıkarıp asmam, asılıp kuruyanları toplamam, oğlana kek yapmam lazım. bu arada sabah yıkadığım halının da suyu süzülmüştür, apartman boşluğuna sermem lazım. çıkıyorum dostlarım haydin byeeee

iyi akşalar kızlar,,
pek iyi bir gece geçirmedik malesefsebebini birazdan anlatacam

günümüz güzel başladı çünkü bugün elife gittikbizi çok iyi agırladı sagolsunkızlar biraz yaramazlık yaptı ama canları sagolsun,,
elifimde güzel ikramlar hazırlamış bize ellerine saglık
çocuklardan pek sohpet etmeye fırsatımız olmasada ben çok keyif aldım iyiki seni tanımışım canım benim

eliften çıkacaz eşimi aradım işi biraz uzun sürecek diye dedim kalkıyım abimlere gideyim hem zeynoyuda görürüz,,eliften çıktık zaten abimin evi çok yakın gittik yemek yiyolardı sonra eşim geldi,o ara yengem zeynoyu aldı banyoya götürdü,benim cadılarda banyoda zeynoyu izliyolar,,sonra bi çıglık koştuk baktık zeynonun kolunda kene varyapişmış derisine,onuda ceren göstermiş yengeme,,demiş bak burda ben mi var diye öyle farketmişler,,
hemen eşim aldı onları hastaneye gittiler,,keneyi çıkarmışlar,kan testide yapılmış şimdilik bir sorun yok ama 3 gün içinde belli olacakmış,Allah korusun..
doktor demiş zehirli keneye benzemiyo bu demiş ama yinede kusma,ateş olursa tehlikeli,,Rabbim korusun..

tabi bunlar gitti ben çocuklarla 2 saat o evde oturmak zorunda kaldım,,ninemde evde aglıyo kadını nasıl birakıp gideyimbir yandanda içim içimi yiyo ya evde başka varsa kızlara geçerse diyeartık sinirden 2 saat boyunca kaşınıp durdum,,
sonra amcamı çağırdım dedim gel ben çıkacam,neyse geldi ama eşim aradı çıkma geliyorum deyince bekledim,geldiler çıktık eve geldik,,
hemen kızları soydum heryerlerine baktım,yıkadım,,yatırdım..

sonra aklıma geldi ya kafalarına geçtiyse diye,elime fener aldım uyudukları yerde saçlarının arasına baktım bişey göremedim..
ay kızlar çok kötüyüm hala kendime gelemedim

keşke gitmeseydim diyorum ama gitmeseydim belki yengem kolundakini farketmiycekticeren göstermiş,,her işte bir hayır vardır diyorum..
bu arada keneyi eve getirende abim miş,,lotocuya gitmiş gelmiş bakmış elinde kene var,refleksle atmış yere,,yengemde bütün evi temzilemiş,halıları kaldırmış ama işte nasıl olduysa gitmiş zeynonun koluna

Son düzenleme:
yazmayı unutmuşum,,çağla tv ünitesine düştü burnunun üstüneburnu çok kötü kanadı
bu olayda abimlerde oldu
üstümüzde kara bulutlar geziyo ya hayrolsun inşşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…