2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar bende katıldım aranıza
sat 11 ağustos bugün ilk randevuma gideceğim hepimizin bebeği hayırlı olsun sağlıklı doğsun inşallah
ne gibi belirtiler yaşıyorsunuz ...:49:

merhabaa.. hayırlı olsun canım.. inş. sağlıklı sıhhatlı alırsın bebişini kucağına.. amin.....benimde son sat tarihim 11 ağustos 5 gün önce yani sabah idrar tahlili yaptım pozitif çıktı inanamadım ben hastanede tıbbi sekreterim hasteneme gidince kan tahlili yaptırdım 3 haftalık gebelik çıktı çok mutlu oldum o gün hemen doktora gittim haftaya gel inş. keseyi görürsün dedi çok heyacanlıyım seninle aynı zaman da hamile kalmışız çok güzel bir duygu değilmi öpüyorum canım haberlerinin bekliyorum

Loen1980., nette senin durumuna benzer birsey okudum. hamilelik durumunda istifa mektubu imzalatip isten cikariyorlarmis firmalar alttaki alintida buna karsi haklarinizi kapsayan bir cevap. buraya kopyaliyorum belki sen de biliyorsundur ama yine de ekliyim belki bir faydasi olur bu bilgilerin

Öncelikle, kendi sağlığınız ve doğacak çocuğunuzun sağlığı açısından, sorunları birebir yaşamaktansa İş Hukuku konusunda tecrübeli bir avukatla anlaşıp, sürecin dışında kalmalısınız. İmza etmeniz istenen belgeleri avukata danışarak imzalayınız.
İşverenin size karşı uygulayacağı baskılara ve yıldırma politikalarına karşı kayıtsız kalmayın.
Haklarınızın tamamını almadan tabii ki ayrılmayın.
Hamilelik nedeniyle işten çıkarmanın geçerli bir sebep teşkil etmeyeceği İş Kanunu'nun 18. maddesi d fıkrasında açıkça belirtilmiştir. Böyle bir nedenle işten çıkarılırsanız işveren size kıdem(bir yıldan fazla çalışmanız olmalı) ve ihbar tazminatı ödemek zorundadır; Bu duruma karşı:
İş Kanunu'nun iş güvencesi hükümlerinden yararlanıyorsanız, işe iade davası açabilir,
yararlanamıyorsanız (işyerinizde 30 kişiden az çalışan varsa), işveren aleyhine kötü niyet tazminatı davası açabilir ve büyük olasılıkla kazanırsınız.
İşsizlik sigortasından yararlanma şartları mevcut ise, işverenin sizi işten çıkarması halinde bu haktan yararlanırsınız.
Kullanmadığınız yıllık izinlerinizin ücretini, almadığınız geçmişe dönük sosyal haklarınız varsa yasal olarak alabilirsiniz.
Almadığınız yasal haklarınızın ödendiğini belgelemek işverene aittir. İbraname her ne kadar mahkemelerde hukuken geçerli sayılmasa da imzalamayın. “Bütün yasal haklarımı aldım” ibaresini taşıyan ibranameyi katiyen imzalamayın. Her alacağınız ücretinize ve sosyal hakkınıza ayrı makbuz tanzimini isteyerek imzalayın.

selam kizlar,ben 2 gundur cok kotuyum.dun avm ye gittim indirim vardi.bebisime renkli tabak seti aliyordum sonra kendime rahat bir pantolon begendim onu denemeye gittim ki bir baktim lekelenmisim.:52:acaip moralim bozuldu bebisin tabagini diger seyleride birakip ciktim eve nasil egldigimi hatirlamiyorum.aglamaktan gozlerim sisti.esimde panik oldu ebn aglayinca,bizim burda tek tatil gunumuz cuma gunu oldugu icin doktorum hastanede degildi.bende eve gelip uzandim,sabaha kadar hicbisi olmadi sabah ise gitmek icin uyandim.giyindim cikmadan wc ye gectim baktim tekrar kahverengi leke gelmis:43::43::43:sonra doktorun gelis saati bekeldim evden cikmak icin o bir saattede safra kustum:52::52:cildirmak uzereydm.nihayet dktra gittim .progesteron verdi simdi onu kullaniyorum.birde 2 horman tetsi ev ayrintili ultrason istedi 2 gun sonra sonuclari alicam.doktor surekli uzan dedi bnm bunyem zayifmis o yuzdne zor kaldiriyormus gebeligi aslinda cokta yormuyorum kendimi ama kesinlikle egilmemem gerekiyormus.bulasiklari makineye dizim alt raftan sebze alim derken leke olusmus:43:birde normalde doktr ilk kontrolde 3 tup kan aldi ve birde idrar testi.ama hormon testi hic yapmamis.size tavsiyem mutlaka gittiginizde progesteron ve tsh a baktirin.bana daha yeni bakiliyor onceden bakip dusukse ilac verse hic bu kadar moralim bozulmicakti.bugun ise gitmedim dinleniyorum simdi:43::43:aranizda dah once hamilelik ysayip lekelenme sorunu yasayan var mi?ben de 6+1 e kadr hic bir belirti agri yada baska birsey yoktu.6+1 den sonra bulantim basladi,istahim kesildi.simdide lekenlenme cikti basimiza,

selam kizlar,ben 2 gundur cok kotuyum.dun avm ye gittim indirim vardi.bebisime renkli tabak seti aliyordum sonra kendime rahat bir pantolon begendim onu denemeye gittim ki bir baktim lekelenmisim.:52:acaip moralim bozuldu bebisin tabagini diger seyleride birakip ciktim eve nasil egldigimi hatirlamiyorum.aglamaktan gozlerim sisti.esimde panik oldu ebn aglayinca,bizim burda tek tatil gunumuz cuma gunu oldugu icin doktorum hastanede degildi.bende eve gelip uzandim,sabaha kadar hicbisi olmadi sabah ise gitmek icin uyandim.giyindim cikmadan wc ye gectim baktim tekrar kahverengi leke gelmis:43::43::43:sonra doktorun gelis saati bekeldim evden cikmak icin o bir saattede safra kustum:52::52:cildirmak uzereydm.nihayet dktra gittim .progesteron verdi simdi onu kullaniyorum.birde 2 horman tetsi ev ayrintili ultrason istedi 2 gun sonra sonuclari alicam.doktor surekli uzan dedi bnm bunyem zayifmis o yuzdne zor kaldiriyormus gebeligi aslinda cokta yormuyorum kendimi ama kesinlikle egilmemem gerekiyormus.bulasiklari makineye dizim alt raftan sebze alim derken leke olusmus:43:birde normalde doktr ilk kontrolde 3 tup kan aldi ve birde idrar testi.ama hormon testi hic yapmamis.size tavsiyem mutlaka gittiginizde progesteron ve tsh a baktirin.bana daha yeni bakiliyor onceden bakip dusukse ilac verse hic bu kadar moralim bozulmicakti.bugun ise gitmedim dinleniyorum simdi:43::43:aranizda dah once hamilelik ysayip lekelenme sorunu yasayan var mi?ben de 6+1 e kadr hic bir belirti agri yada baska birsey yoktu.6+1 den sonra bulantim basladi,istahim kesildi.simdide lekenlenme cikti basimiza,

geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine bol bol dinlen bir çok arkadaşım atlattı şu an 7 ayındalar ve çok sağlıklılar korkmana gerek yok kalkma hiç ve üzülme bebek etkilenmesin:49:

geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine bol bol dinlen bir çok arkadaşım atlattı şu an 7 ayındalar ve çok sağlıklılar korkmana gerek yok kalkma hiç ve üzülme bebek etkilenmesin:49:

acayip moralim bozuldu gozlerim hala sis.cunku daha once hicbirseyim yoktu.yaaa ins bizde hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatiriz:43:ama bebisimn kalp grafigini gorunce rahatladim:25:

o kadar kafana takacak bisey yokmus ki, zaten hamileligin ilk 3 ayi dikkat etmek gerek, lekelenmesi olan baska kizlarda yazdi buraya doktora gitmisisn doktor bakmis kotu bisey olsa soylerdi sana sikma canini hamileligin ilk 3 ayi sikintili gecer boyle. benim ilk hamileligimde ilk 4 ay yattim mutfaga girmedim hergun kustum ama bu hamileligimde oglumdan dolayi sabah 7 aksam 23 surekli hareket halinde kosturma halindeyim, tersine bu hamileligimim ilk aylai daha rahat geciyor. her bunye farkli baskalarinin ilk aylariyla kendini karsilastirmamaya calis herkes farkli seyler yasiyor onemli olan doktor kontrolunde olmak ;)

benim ilk hamileligimde doktor vajinadan ornek almisti test icin bebege zarar verecek herhangi bir hastalik var mi diye bakmislardi. kan testini cok sonrna yaptirmistim burda da herkese hormon testi yapmiyorlar sizin orda da demekki lazim olmadan yapmiyorlamis ;)

bir de aslinda turkiyede bu haftaya kadar folik asit kullanamak gerekirken yurt disinda pek onemsemiyorlar bunu, gecen gun eczaneye gittim doktor randevum cok gec bana folik asit verirmisiniz dedim ya da almaliyim dedim. doktora gidene kadar folik asit almam gereken donem gecicek dedim eczaci garip garip bakti bana. eger bir problem varsa doktor yazabilir ancak ama hersey normalse neden ilac kullanmak istiyorsunuzki dedi :(

herseyi kendi icinde bulundugu duruma ve sartlara gire degerlendirmeye calis ;) turkiyedeki oncelillerle diger ulkelerdeki doktorlarin oncelikleri farkli olabiliyor

acayip moralim bozuldu gozlerim hala sis.cunku daha once hicbirseyim yoktu.yaaa ins bizde hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatiriz:43:ama bebisimn kalp grafigini gorunce rahatladim:25:

çok geçmiş olsun böyle yaşayanlar çok var çevremde ama şuan 7. aylarındalar olabiliyor bazen inş. atlatırız şu 3 ayı en önemlisi şu 3 ay.. sağlıklı bir şekilde atlatmak dileğiyle..

Hayatbayramolsa, calisanlara evde oturmak zor gelir normalde ;) senin nasil gidiyor zorunlu iznin ;)

ben ilk hamileligimde netteki tum bebek gelismi videolarini ezberlemistim

youtubdan anne karninda yasmain oykusu
anne karninda yolculuk
anne karninda yasam belgeseli.... bu tarz seyler yaz cikan belgeselleri seyret bebekelrimizin adim adim nasil gestigini gormek cok guzel ;)

kıssslar birde herkes diyorki bu yıl kız senesiymiş bakalım kaç kişi kız kaç kişi erkek doğuracak sağlıklı olsunlar tabiki ama benim gönlümden kız geçiyorrr

kıssslar birde herkes diyorki bu yıl kız senesiymiş bakalım kaç kişi kız kaç kişi erkek doğuracak sağlıklı olsunlar tabiki ama benim gönlümden kız geçiyorrr

herşeyden önce hangisi hayırlıysa en sağlıklı şekilde Allah nasip etsin bizlere.Ama benimde içime kız doğuyor ve ben genelde tatlıcıydım ama hamile kaldığımdan beri tatlı yemiyorum hp ekşi şeyler istiyor canım.

Kızzzlllaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr doktora gittim bugün bebeklerim ikizmiiiiiiiiişşşşşşşşşşşşşşşş :53::53::53::53: ne düşüneceğimi şaşırdım hiç beklemiyodum ayrı yumurta ikizleri ve büyük ihtimalle 2-3 gün arayla olmuşlar birini gördü maşallah kalbi pıt pıt atıyo:nazar::nazar::nazar::nazar: diğeri görünüyo fakat kalp atışını daha göremedi o çok küçükmüş haftaya cuma gideceğiz tekrar bakacak gelişiyomu noluyo diye:49::49::49::49::49::49::49::nazar::nazar::nazar: çok fenayyıımmmm
:64::64::64: çok güzel bir haber bu . Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. bende çok istiyorum ikiz. dualar ediyorum. hayırlısı. senin adına çok sevindim. :nazar:

kızlarrrr nasıl gidiyooo durumunuzda değişiklik var mı..ben bazen hamile olduğumu unutuorum ..bazen bel ağrısı oluo sizdee nasıl?
benim hep ağrım var. hiç geçmiyor. ağrı kesici verdi. bide her gün istifra ediyorum. bütün vücudumda ağrılar var.

günaydın güzel hamişler nasılsınız dün öğle eve gittim laboya girdim çok hafif pembe leke geldi çok korktum sonra bir bel ağrısı ve sabaha kadr karnımın içi adet sancısı gibi baygın baygın ağrıdı am leke gelmedi bi daha ama karnımdaki sancı devam ediyor acaba pazartesiyi beklemeden gitsemmiki dua edin bize nolur bu sefer sıkı sıkı tutunsun meleğim bana sanırım sadece kalp atışını duymakta yetmiyor 9 ay endişem devam edecek hayırlısı olsun artık inşallah bişey olmaz meleğime
inşallah hiç birşeycik olmaz bebişine. sıkı sıkı sarılsın annesine meleğin :49:
. Lütfen sakin olmak için elinden geleni yap ve keyfini çıkarmaya bak.benimde vücudum garip tepkiler veriyor. ama bu çokk normal vücudumuzda yeni bir can hayat buluyor,buna ayak uydurması kolaymı,emin ol içeride bir fabrika deli gibi çalışıyor bu oluşum için. ben bişeler hissettiğimde lavaboda aynaya bakıp aptal aptal gülüyorum işte benimle o diyorum. sancım hep var ince ince ama onu hissetmekte güzel sebebini bilince. hep güzel iyi şeyler düşün ve gülümse bu düzene alışacak vucudumuz. inşallah sağlıklı bebeklerimiz olacak kucağımızda ıngalayan.

inşallah hepimiz kucaklarımıza alacağız bebeklerimizi.

Ay leon1980 inan ben o kadar evhamlıyım ki anlatamam sana canım.. akıntı geldiğini anlayınca koşa koşa wc gidiyorum.. acaba kan filanmı diye korkıuyorum  Allah korusun yarabbim. Hepimizin bebişlerini korusun inşallah…

Son 1 aydır inanırmıısn yedikçe yiyesim geldi.. sonuç 4 kilo işte.. umarım sağlıklı bi şekilde kilo alırız ya..

aynı korku bendede var. akıntı olduğunu hissettiğim an hemen lavaboya gidiyorum.
eşim şimdi kocaman bi çiçek yollamış iş yerine, üzerinde nazar boncuklu bi balon var o kadar mutlu oldum ki kızlar anlatamam:nazar:
çok güzel :69: :71: eşin işi biliyormuş gerçekten Allah daim etsin mutluluğunuzu
CANIM NE ZAMAN İSTERSEN GEL GRUBA....facete yenıyıl mayıs anneleri grubunda en avantajlı durum sorduğun herhengi bir sorunun altında cevapları aramak zorunda olmadan bulacaksın,tüm sayfaları aramak durumunda kalmayacak yorumları rahatça takip edeceksin.

canım verdiğin linklere tıklıyorum sayfa bulunamıyor.

güzel anneler sayfalar öyle ilerlemişki bi de dün işe gelmedim ağrılarımdan. oku oku bitiremedim. hala geçmişteyim. aralarda kaçırmış olduklarım varsa kusura bakmayın. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güzellikle geçirelim bu dönemi inşallah

SELİN VE SEVSENA Bugün kontrole gidenlerdi sanırım.

inşallahhhhhhhhh bebişlerini onların minicik ama hıphızla atan kalp atışlarını duyarda sevinçle gelirsiniz inşallah.

gelince doktor ne yaptı bebişler kaç mm ne önerdi anlatırsınız artık.Ayyyyyyyyy çok heyecanlı ne güzel :)))))))))))

---

kızlarrr geldim doktordan miniğimi gördüm:nazar: kalp atışlarını da:nazar: gördüm. kese 16mm bebişim 5.1 mm
vajinal ultrasonla baktı. tahlil olarakta açlık kan şekeri tam idrar ve kan sayımı istedi
folik asite devam iki hafta sonra ikinci kontrol:49::49:
ohh allahıma şükürler olsun içim rahatladı
en kısa zamanda hepiniz bebişlerinizi görürsünüz inşallah

kızlarrr geldim doktordan miniğimi gördüm:nazar: kalp atışlarını da:nazar: gördüm. kese 16mm bebişim 5.1 mm
vajinal ultrasonla baktı. tahlil olarakta açlık kan şekeri tam idrar ve kan sayımı istedi

canımmm çok sevindim o pıt pıttları duydun ya çok şükür.:nazar::nazar::66::8::8:sizin kontroller baya sık oluyor ya benim ilk randevumda 3 hafta sonraya verdi neden böyle...

MERHABA gÜZEL mAYIS ANNELERI...

Öncelikle hepinizi tebrik ederim Allah tamamina erdirsin canlar.Nacizane bazi tecrubelerimi paylasmak isterim(3 cocuk annesi olarak..Önünüzde heyecanli,evhamli süpheci mutlu zorlu sancili ama bir okadarda keyifli bir sürec var.Öncelikle keyfinize bakin okadar guzel anlarki her anin tadina varin Hamilelik bir mucize ve bu mucize sizi coooookk degistirecek.

Tüm hamileligim boyunca kanamalardan muzdarip olan biriydim kizlar 2.5 aylikken asiri kanamalarim oldu ki bir keresinde bebegim dustu diye gitm ama sukur yerindeydi en ufak lekelenmelerde dokroa gidin ama benim gibide kendinizi yiyip bitirmeyin erken dogum riskim oldugu icin midir bilmem 9 ay lekelendim bazen adet kanamasindanda fazla kanamalarim oldu sonuc saglikli koc gibi bir oglum var.Hos erken dogum dendi ama gununde dogurdum son 34.haftaya kadar magnesyum aldim kaslarim icin sanirim kaslar cok SIKILASTI gununde dogurdum neyse lafi uzatmiyayim HAYIRLI UGURLU OLSUN BEBISLERINIZ.sormak istediginiz ne varsa sorabilirsiniz öpüldünüz cici anneler.....

benim doktorum keseyi gördükten sonra ilk kontrolde verdi 3 hafta sonra gel hem tahlilleri getirirsin hemde bebişi görürüz dedi.özel hastanede pahalı tuttuğu için randevuma yakın devlet hastanesine gidip yaptırıcam tahlillerimi.:49:

sana bir tavsiyede bulunayım. istenilen tahlilleri aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyorsun. özelde istenilen tahlilleri aile hekimine söylüyorsun o ücretsiz yaptırıyor.

herşeyden önce hangisi hayırlıysa en sağlıklı şekilde Allah nasip etsin bizlere.Ama benimde içime kız doğuyor ve ben genelde tatlıcıydım ama hamile kaldığımdan beri tatlı yemiyorum hp ekşi şeyler istiyor canım.
bende tatlıcıyımdır. gece kalkıp baklava yerdim şimdi gözüm dahi görmüyor. ekşi mayhoş şeyler istiyorum.

ne güzel. bizimde 30 eylülde kontrol. perşembe günü sadece kese göründü. kontrolde görürüz dedi doktor. inşallah.

bayanlar sanki içime doğmuş gibi hamilelik öncesi kan idrar tahlilleri yaptırmıştım. b12 folic asit ths de dahil. bir tek folic asit düşük çıktı onun için ilaç verdi. gerisi hepsi çok normal çıktı. hamilelik için ilk doktora gittiğimde tahlillerimi gösterdim herşey normal dedi. tahlil istemedi benden.

sana bir tavsiyede bulunayım. istenilen tahlilleri aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyorsun. özelde istenilen tahlilleri aile hekimine söylüyorsun o ücretsiz yaptırıyor.

bende tatlıcıyımdır. gece kalkıp baklava yerdim şimdi gözüm dahi görmüyor. ekşi mayhoş şeyler istiyorum.

ne güzel. bizimde 30 eylülde kontrol. perşembe günü sadece kese göründü. kontrolde görürüz dedi doktor. inşallah.

bayanlar sanki içime doğmuş gibi hamilelik öncesi kan idrar tahlilleri yaptırmıştım. b12 folic asit ths de dahil. bir tek folic asit düşük çıktı onun için ilaç verdi. gerisi hepsi çok normal çıktı. hamilelik için ilk doktora gittiğimde tahlillerimi gösterdim herşey normal dedi. tahlil istemedi benden.

bende öyle yapcam canım özelde 200 ü aşıyor fiyat ama aile hekimliğinden ücretsiz yaptırcam.sende inşallah bebişini görürsün canım 30 eylülde en son haber veren ben olcam kesinleşti:))

bende öyle yapcam canım özelde 200 ü aşıyor fiyat ama aile hekimliğinden ücretsiz yaptırcam.sende inşallah bebişini görürsün canım 30 eylülde en son haber veren ben olcam kesinleşti:))

sağlıklı olsunlarda varsın bir görmeyelim ama merak da mahvediyor insanı :) kız mı erkek mi onu bile düşünüyorum. sonra sanki beni duyacak da üzülecekmiş gibi geliyor pişman oluyorum :9:
sabah ne yediysem çıakrdım hala birşeyler yiyemedim. yiyemiyorum yaa. ne edecem bilmiyorum .ama karnımda maşallah bir şiş bir şiş. sanki 6 aylığım. herhalde gazdan böyle oluyor. burda okuyunca normal demek bu gaz durumu :77:

sağlıklı olsunlarda varsın bir görmeyelim ama merak da mahvediyor insanı :) kız mı erkek mi onu bile düşünüyorum. sonra sanki beni duyacak da üzülecekmiş gibi geliyor pişman oluyorum :9:
sabah ne yediysem çıakrdım hala birşeyler yiyemedim. yiyemiyorum yaa. ne edecem bilmiyorum .ama karnımda maşallah bir şiş bir şiş. sanki 6 aylığım. herhalde gazdan böyle oluyor. burda okuyunca normal demek bu gaz durumu :77:

kesinlikle canım bu merakla erkenden doğum yaparız biz:)bizimkiler hep tahmine başladılar şimdiden kız mı erkek mi diye:) senin kaçıncı hafta benim henüz bulantılarım yok kasık ağrım var sadece bende de aynı gaz patlıcakmışım gibi Allahtan işyerinde olmuyor pek eve girince başlıyor:))):66::66:

kesinlikle canım bu merakla erkenden doğum yaparız biz:)bizimkiler hep tahmine başladılar şimdiden kız mı erkek mi diye:) senin kaçıncı hafta benim henüz bulantılarım yok kasık ağrım var sadece bende de aynı gaz patlıcakmışım gibi Allahtan işyerinde olmuyor pek eve girince başlıyor:))):66::66:

sat 6 ağustos ama doktor perşembe günü 3 haftalık dedi. bir arkadaşın dediği gibi içeride makina çalışıyor :122:

Back
X