2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çoook sevindim senin adına. Ohh be dedim, tamamını okuyunca. Sabah seni düşünüyordum acaba naptı diye :16::16::16:
Cidden her işte bir hayır varmış, düşmeseydin için içini yemeye devam edecekti. Bu şekilde herşeyin normal olduğunu öğrenip rahatlamış oldun. Hadi gözün aydın arkadaşım :16:
tşk ederim elifim :16: en azından pazartesine kadar içim rahat pazarteside bir sorun çıkacağını sanmıyorum sanırım benim kızım benim gibi minyon tipli bi velet olucak :1:

desertflower çok geçmiş olsun iyi olmanıza ve güzel haberler almanıza çok sevindim.mesajının sonundada gözlerim doldu.Rabbim aile sadetinizi tamamına erdirsin inş.
amin bitanem allah herkesin ailesini ailesine bağışlasın :54: bebeklerimiz ve eşlerimizle sağlıklı ve mutlu huzurlu uzun ömürler geçiririz inş. :54:

desertflower, çok sevindim senin adına canım, valla herşey de vardır bir hayır.. bugüne kadar sağlıklı gelmiş, tüm testlerde normal çıkmış, biraz minyon olması da onu doğasında var demekki :34:.. neymiş, drların her dediğine takılıp üzülmemeliymişiz :)).. sağlıcakla bebişini kucağına aldığında söylenenlerin hepsine güleceksin canım.. hamileliğimizde geçiyor, bugünlerin tadını çıkaralım bence :49::49:..
evet bitanem her şer de bir hayır aramak gerekliymiş demekki bunun hayrıda bu çıktı... çok şükür rabbim bu güzel haberi almamıda nasip etti inş. pazarteside dr amcamız iyi derde çalışabilir raporumuzuda verir :) güzel haberler almak için rüşvet amçlı önceden yolculuk bileti dahi hediye edicem adama :1:

desertflower cokkk gecmiş olsun canımmm...saglıklı sekılde kucagına alırsınn ınsanlah
sağol canım... amin hepimiz alırız inş. sende inş. ilk kontrolünde bebişinle ilgili güzel haberleri alırsın :16:

desertflower cnmm cok sevındım yaaa dıkkat et ama kendıne ya yer vermıolar ya hamılelere otobuslerde gıcık oluyorumm.... bak ne guzell hersey normale donuo her cocuk bır degıldırr anne babanın genetıgıyle ılgılı kılolu yada mınyon olmasııı esınde ne guzel seyelr soylemıs gözlerım dolduu valla masallah sizeee:nazar::nazar::nazar:
sağol sevgicim allah hepimizi :nazar: lardan saklasın... bende sinir oluyorum ama yapıcak bişi yok insanlar anlayışlı değil sanırım gezmeye falan gittiğimi sanıyorlar o halde... ben inanıyorumki seninde bebeğin size şans getirecek ve herşey normale dönecek hatta ve hatta bin katı güzelleşecek çünkü bebekler güzel kısmetleriyle gelirlermiş :54:

nursavaskan
bence bi doktora gorum sende bak desertflower da da benzer bi olay olmustu,simdi hersey normal.her doktor birsey soyluyor ve ultrasondaki olcumlerde ciddi anlamda farkliliklar var,bos yere canini sikma.benim kendi kilom bile farkli cikiyor 2 hafta hic kilo almamisken son 5 gunde 2 kg almis gorunuyorum.onun icin cok takma,her olcum cihazi ayni olcmuyor.

desertflower cnm oncelikle coookkkkk gecmis olsunnnnnnn.....bak herseyde bi hayir varmis gerccekten dah aonceki doktorun denk gelmesi bebisin normal cikmasi.hem sevindim hem uzuldum,ama yazinin sonunu okuyunca tekrar sevindim:16: arabamizda pierre cardin modeli de modern ama devamida vardi hatirlamiorum kutuyuda attik..onunde muzik calan tuslar var cok eglenceli ya:1:
evet nurcum bendede iki doktorda farklı söylüyor en basidi 3 günde bebeğim 10 gün fark atmaz heralde :) o nedenle 2 kişide problem yaşıyorsan her zaman 3. bir göz çok iyidir ;)

günaydınlarrr kızlar :)
deserttt :nazar: çook sevindim canım bak ne ggüzel anlatmış doktorun eminim ki bebeiğinin kilosuda boyuda normal olarak doğucak sende artık kafana takma lütfen muck :)
sanada günaydın canım... amin inş. normal doğacak benim biricik meleğim :54: sende kendine dikkat et canım... bak yollarda neler yaşıyoruz :16:

kızlar hepinize günaydın..
dün dr randevum vardı. kızım 1600 gr 42 cm çıktı boyuda. başı aşağıda doğum pozisyonundaymış, suyum yeterliymiş, 1 hafta önde herşey gayet iyi dedi.
magnezyum verdi bu haftadan sonra erken doğumları engellemek için verioruz dedi. bizde mutlu olduk kızımla. çok şükür kızlar çok mutluyum.
şimdi geçmişi okuyum geliyim kızlar:16:
canımmm ne güzel bir haber bu böyle maşallah tosbiğine :nazar: daha 10 haftan var ve maşallahı var allah nazarlardan saklasın sizi :nazar:

desertflower canımm gözlerin aydın. bende şimdi okudum, çok sevindim.. Allahım herkesin bebeğini kendine sağlıklı bir şekilde kavuştursun. erken ya da geç hiç sorun değil. sağlıklı olduktan sonra dışarıda da büyüyolar... hiç moralini bozma Rabbim akıl derdi özür vermesin, kilo boy herşey yerine gelir. manken olmasınlar da sağlıklı orta boylu olsunlar... öpüyorumm.. bu gibi durumlarda birkaç doktora danışmak gerekli bence de en doğrusunu yapmışsın..
amin canım bende zaten hep sağlık diledim meleğim için... sonuçta engelli yada zayıf çelimsiz etkilenmiş olsa bu kadar kuvvetli ve hareketli tekmelemez diyorum ki bazen öyle acıtıyorki tekmelerken ahh uuuu diye sesler çıkartıyorum :1: rabbim kucaklarımıza almayı nasip etsin anası gibi kısa boylu olsun babası gibi uzun olmayıversin hiççç sorun değil... bak beni beğenen dalyan gibi koca bulmuşum omu bulamıcak :1:

Kızlar günaydın..
Bu sabah yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Unnado da bugün aventin kampanyası var diye eksiğim olan süt saklama kabı ve göğüs kalkanını alacaktım. Ancak kredi kartımda limit olduğu halde 2-3 kere denedim alamadım. Bankanız red işlemi verdi diyor. En sonunda bankayı aradım, müşteri temsilcisi evet kartınız güvenlik nedeniyle internet alışverişine kapatılmış diyip bir numara verdi orayı aramamı söyledi. Güvenlik birimini aradığımda ilgili bayan bana önceki ay internet üzerinden alışveriş yaptığım bir firmanın bilgilerimi ele geçirmeye çalıştığını bu sebepten banka güvenlik birimi olarak kartın internet alışverişine kapatıldığını hatta kartımın iptal edildiğini ve yenisinin şubeme iletileceğini söyledi :53: Cidden bunu duyunca şok oldum. Aslında ben hep sanal kart kullanmaya özen gösteririm internet alışverişlerinde ama son birkaç aydır bebek alışverişinden dolayı çok fazla internet alışverişi yaptığımdan üşeniyordum onunla uğraşmaya. Hangi firma olduğunu sordum, yasal olarak bunu söyleme yetkisi olmadığını söyledi temsilci ama ben az çok tahmin edebiliyorum hangisi olduğunu. Geçen ay hamile bir arkadaşım 5.000 tl dolandırıldı kredi kartından. Aman diyim kızlar dikkat edin tam da masraflarımızın arttığı dönemde hiçte merhamet yok bu insanlarda.
desertflower sana da geçmiş olsun canım. Talihsiz bir olay yaşamışsın aman dikkat et bir daha olmasın ama bu olay sıkıntılarından kurtardı seni. Senin adına çok sevindim.
Bu arada bende grip mi olucam ne :5: Başım ağrıyor sinüzlerimde bir yoğunluk hissi var. Hiç sırası değildi ya :5:
canım günaydın... bende internet alışverişi yaparken şuan korkumdan site güvenli bile olsa pc de virüs varsa bilgileri ele geçirdiğinden sanal kart uygulaması yaparken şuan faturamı mail order sistemiyle ödemek dışında bir işlem yapmıyorum... herkesede dikkatli olmasını tavsiye ediyorum çünkü türkiyedeki tüm pclerde güvenlik açığı söz konusu türkiye açık ağ sistemine mevcut bu nedenle hiç bir kişisel bilgi saklımız değil online sistemlerde kartlarımız kişisel bilgilerimiz maillerimiz vs hepsi bir yerlerde depolanıyor ;) havalardan sanırım canım benimde başım çok ağırıyor bahar havasından dolayı şapkasız çıkmaya başladığımdan beri baş ağrısı var inş. yakalanmam bende...

Burdaki tüm annelere küsüm dün size ağrımla ilgili bişi yazdım bir tane bile cevap vern olmadı daha önce kızmın resmini koymustum ilk koyduğumda kimse bakmadı cok züdünüz beni dün siz beni hiç takmıonuz küsüz size haberiniz olsun
canım bende yazmadıysam kimsenin yazmaması normal mübarek herkese laf yetiştiriyorum :1: ama görmedim inanki :53: tekrar rica etsem yayınlarmısın resimi ağrını geçtim ben bebişin tipi merak ediyorum :1: ağrı hepimizde var :38:

desertflower cnm çok geçmiş olsun..Allah bir daha yaşatmasın..Dikkat et.
amin canım kimse yaşamasın valla o kadar karlarda yürüyüp işe geldim düşmedim normal yerde düşeceğim tuttu işte :1:

gunaydinlar kizlar,herkes iyidir insallah:21:,
dessercim bak gordun mu,ne guzel bi haber almassin gozun aydin daima boyle guzel haberler alalim insallah,moraller yuksek olsun ki hersey guzel olsun,az kaldi bu tatli telaslarin hepsi geride hatira olarak kalacak:16:
günaydın tatlım... amin inş. pazartesi günüde güzel haberlerimi paylaşıcam sizlerle rabbime hep öyle dualar ediyorum :49: az kaldı valla ama ben artık ne zaman doğum yaparım bilemiyorum :1:

kızlar günaydın hepinize;
ben akşama bebişin kıyafetlerini roxy matik ile yıkayacağım..
size bişi sorucam.. siz o yünlü yumuş yumuş battaniyeride yıkadınızmı?
bozulur diye korkuyorum ya .. yumuşaklığı filan gider mi acaba?
canım benimkinin kıyafetlerinde sorun yok ama polar bahtaniyesi sepsert olmuştu.. bendede bitane tüylü bahtaniye var yumuşak kaliteli bişi korkuyorum ama yıkamadanda olmaz sonuçta benim normal 30 dakkalık 30 derecelik programım vardı hepsini onda yıkamıştım... yumuşatıcı koymadım... şimdi elde yıkama programım var 30 derecelik sıkmıyor ve sertleştirmiyor o yüzden sadece bahtaniye ve yatak takımını elde yıkama programında yıkayıp ıslak ıslak asıcam :1:

alıngan bir hamile oldum galiba:44::44::44: Cok koktum size yazdığımda iş yerindeydim karnımda gaz sancısı gibi beni rahatsız eden bir sancı vardı zorluodu beni işten cıktım servise bindim ağrı kasıklarıma kadr indi servisten inince eve zor gittim evdede devae etti önce korktum erken doğum riskimde varya anam doğuruyom dedim bacaklar hemen fora biraz sakinleşt,im sonra tüm gece yattım yemek yapmadı hç bişi ellemedim sabah kalktım h,ç bişi yokt ağrı kalmmıs dün hiç dinlenmedim kızımı ck yordum sanırım oda bana beni yorarsa bende seni yorarı dedi sanırım size bide bişey sorcam ben cok wc ye gidiyorum yapıyorum hep çişim var gibi:26::26::26::26: Sizedede öyle oluyormu
senin niye erken doğum riskin vardı ki canım ya? arada öyle olabiliyor süt falan çok tükettiysen yadak ayaklarını üşüttüysen onlardan olabilir... bebişi aşağıda taşıyorsan hani ilk hamile olduğumuz zamanlarda idrar torbasına baskı yapmasından sürekli wc ye gidiyorduk ya ondan dolayı tekrar aşağıya indiyse yada iç karnın büyükse baskı yapıyor olabilir ve wc ye sık gitmen normal... su çok tüeketiyorsan onunda etkisi vardır çok gitmende...

ben hepsını dusuk ayarada yıkadım utuledım canım

kızlar satımız herkeslerden sonra olunca şikayetlerimizde sonradan çıkıyor.:50::50::50:
kaç gündür gün içinde ve akşamları midem ve yemek borum alev alev yanıyo sanki..ılık süt iyi geliyor diye konuşulmuştu öyle hatırlıyorum denedim ama geçmedi başka fikri olan varmı bu konuda doktoruma sormakta istemiyorum artık ilaç kullanmaktan sıkıldım .:50::50:

az az yemeye calış bu haftalardan snra sıkayetlr artacakk

mayastrofobi canım ben migrostan aldım...

acaba o polar gibi yumuş battaniyerleri yıkamasam mı yaaa.. kararsız kaldım..

keçe gibi olursa bide : s

alıngan bir hamile oldum galiba:44::44::44: Cok koktum size yazdığımda iş yerindeydim karnımda gaz sancısı gibi beni rahatsız eden bir sancı vardı zorluodu beni işten cıktım servise bindim ağrı kasıklarıma kadr indi servisten inince eve zor gittim evdede devae etti önce korktum erken doğum riskimde varya anam doğuruyom dedim bacaklar hemen fora biraz sakinleşt,im sonra tüm gece yattım yemek yapmadı hç bişi ellemedim sabah kalktım h,ç bişi yokt ağrı kalmmıs dün hiç dinlenmedim kızımı ck yordum sanırım oda bana beni yorarsa bende seni yorarı dedi sanırım size bide bişey sorcam ben cok wc ye gidiyorum yapıyorum hep çişim var gibi:26::26::26::26: Sizedede öyle oluyormu

olmazmi canim bende de var,gece bile kac kez uyaniyorum tuvalet icin ,gittigimdeyse afedersin bi kac damla beni o kadar rahatsiz etmis oluyor,tamamen bebegin idrar torbasina yaptigi baskidan,artik buyuduler annesi kafalar asagida:34:

benim baştan beri gaz şikayetim var, doktor zencefil iyi gelir demişti.. ondan olmuştur heralde canım, çok karın ağrısı yapıyor, bir de karnın sertleşiyor :50:.. ben de çok gidiyorum, suyu da çok içiyorum.. bebek de baskı yapıyor heralde biraz ondan bence, bir de enfeksiyon da olabilir :26:

kızlar satımız herkeslerden sonra olunca şikayetlerimizde sonradan çıkıyor.:50::50::50:
kaç gündür gün içinde ve akşamları midem ve yemek borum alev alev yanıyo sanki..ılık süt iyi geliyor diye konuşulmuştu öyle hatırlıyorum denedim ama geçmedi başka fikri olan varmı bu konuda doktoruma sormakta istemiyorum artık ilaç kullanmaktan sıkıldım .:50::50:

bende de aynı drourn var.drum Gaviskon şurup verdi anında etkisini gösteriyor.......

nursavaskan, cnm ölçümlerde bir tutarsızlık olduğu kesin.. onlara bakarak sıkma canını.. başka bir doktora daha görün, o zaman için rahatlayacak bence :34:..

canımm benım benımkıde 31+3 de 2100 grdııı yanı en ırı bebek benımkı bencee doktorr kılosu gayet normal dedııı ırı olsa ne olcak en fazla normal dogum yapamam bı arkadsımında suyu fazlaydı bırazzz doktor takıp edıodu sadece sımdı oğlusu kucagında yenı dogum yaptı sorunsuzz bence ınternetten arastırıp kendını üzmeee

canım hiç üzülme kesinlikle cihazdan cihaza farkediyor. bana da bu bebek çok iri demişti sürekli gittiğim doktorum.29+4 de bana 1935gr dedi. sonra başka bir doktorun özeline gittim. aradan bir hafta geçmesine rağmen 1680gr dedi. aradaki farkı bak:52: o yüzden bu konuda hiç tedirgin olma. su olayına gelince ben de bir ara devlete gittim suyun üst sınırda dedi. sonra kendi doktoruma gittim normal dedi. yani çok endişelenmeye gerek yok. için ferah tut.bizim bebişlerimiz turp gibi doğacaklar inş:nazar::emir_bebek:
:nazar::emir_bebek:kızlar cok tsk ederım bıraz olsun ıcım rahatladı sımdı saolun cnlarmm:emir_bebek::nazar:
Günaydınlar :)
aslında hem hüzünlü hemde mutluyum... dün belediye otobüsünde tam inicekken kızımla beraber en arkadan en öne uçarak (şoförün ani freninden dolayı :47: ) iki genç kızıda kendimle beraber götürerek karnımın üstüne kapaklandım... bi kızın dizi diğer kızında ayağı karnımdaydı hatta kızım öyle bir düşmüşki üstüne sanırım ayağım kırıldı hareket ettiremiyorum diyordu :1: tabii ben yerden kalkamadım sadece bebeğim dedim... hamilemisin dediler kafa sallayabildim can acımdan ve korkumdan :14: sonra araçtan indim tabii şoföre bağrınıp vurarak :1: annemi aradılar kadıncağız hemen geldi yarım saat içinde kadındoğum hastanesindeydim... ama benle ilgilenemdiler! :47: birazdan sağlık bakanlığına mail atıcam şikayet için çünkü gerizekalı ebeler alttan muayne etti karnım acıyor dedikçe ve kalp sesini dinlediler ne nts ye bağladılar ne ultrasonla baktılar nede doktor geldi birde boşuna alttan muayne edip baktı o kadar canım yandıki birde kalkıp bana akıntın var dedi... dicektim o kadar bende seninkini kurcalasam seninde akıntın olur :47: sonra bana dalağında falan bir yırtılma vardır belki başka bir hastanede kontrol ettir gel yatış yapıcaz yarın detaylı ultrasona sokucaz seni... dedim benim bebeğimin zaten göbek kordonunda beslemesinde azalma var 2 hafta geriden gelen özel bir bebek drum buradaysa arayıp görüşün aramadılarda önce gidin gelin yatış yaptırıcaz dediler gittim diğer devlet hastanesine tabii gidermiyim normal acile direk kadın doğum aciline gittim :49: neyseki hani şu bebeğimin kilosunu söylemeyen biz boy kilo ölçmüyoruz diyen eski ama kendi druma denk geldim diğer hastaneden hiç bahsetmeden düştüm böyle böyle oldu dedim (istesem bu kadar denk gelmez yani... allahtan beni hatırladı ve normal olduğumu biliyor) hemen ultrasona aldı kızının plasentası normal dedi monitörü bana çevirerek kalp atışını gösterdi.. sonra 28+6 dedi (ben diğer drdan bahsetmeden) ama siz bana 1 hafta yapısından dolayı oynuyorsunuz demiştiniz dr bey dedim... üstten ölçtümde dur tam ölçelim dedi fl den ölçtü ve monitör bana çevriliyken ölçme tuşuna bastı ve dırırırıım dırım kızım 29+6 çıktı ben bir hafta oynuyor dediysem bir haftadır dedi doktor ve kafamdan hemen bir hesap yaptım eğer fl değeri ... ysa *7 yapınca ortalama boyu veriyorsa kızım 35 cm civarı değil 39.9 cm ve 40 cm de sadece 1-2 cm kısa e belki kısa boylu olucaktır dedim onu baz alarak sonuçta kiloları hesaplıyor makinelerde diye düşündüm ve bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi korkmam gerektiğini plasentanın pamuk ipliği olmadığını söyledi ve sağlıklısınız geçmiş olsun dedi aralara bi kaç espri katarak bizi gönderdi... herşerde bir hayır vardır diyorum sonuçta bu dr da görürdü dimi bağında bişi olsaydı hem sadece 2 günde 10 gün fark atamaz bebek dimi... drda dedi zaten yapısal olarak küçüktür minyondur bir hafta ondan atar boya o kadar takılma 2li 3lüde birşey çıkmadıysa korkma dedi :52: ve ben en azından bunun mutluluğunu yaşıyorum... yine babamız gözleri kıpkırmızı karşıladı bizi kapıda ve sıkı sıkı sarıldı kızımda bizi üzmemek için bol bol tekmeledi ve eşim sürekli onu hissetti en sonunda bu kız bu kadar hareketlimi ya hep dedi canın acımıyormu? yok dedim hep böyle ve dahada beter tekmeliyor bazen... eşimde maşallah benim kızıma çok kuvvetli babasının minik kızı minik aşkı dedi... ve bir kez daha kızımla kocama aşıkkkkk oldum :16::16::16::16::16:

..
:nazar::emir_bebek:desert cnm ya cok gecmıs olsun dıkkat et kendıne cok uzuldum ıyısın ya sımdı ıcım rahatladı cnm bnm:emir_bebek::nazar:
nursavaskan[/COLOR][/B] bence bi doktora gorum sende bak desertflower da da benzer bi olay olmustu,simdi hersey normal.her doktor birsey soyluyor ve ultrasondaki olcumlerde ciddi anlamda farkliliklar var,bos yere canini sikma.benim kendi kilom bile farkli cikiyor 2 hafta hic kilo almamisken son 5 gunde 2 kg almis gorunuyorum.onun icin cok takma,her olcum cihazi ayni olcmuyor.
:nazar::emir_bebek:saol cnm tsk ederım baska bı dr. a daha gıdıcem ınsallh.:emir_bebek::nazar:
günaydınlarrr kızlar :)

bugun bi tane kendinizi bilmez öküzün yüzünden kaza yapıyodum :18: çok korktum o an karnım taş gibi oldu sanki ama sonra düzeldi ve tepikler gelmeye başladı çok şükür.

Nurcum bence sakın üzülme bebeğinin gelişimi çok iyi ilk gittiğin doktor bence yanlış ölçmüştür canım , su fazlalığı neden oluyomuş peki bişey dedi mi ? bence kafana takma şu saatten sonra bebişin doğsa bile kritik zamanları geçtik artık biz :)
:nazar::emir_bebek:cnm suyunun fazla olmasının nedenı seker hastalıgı ama bende yok nedenı yok yanı anlamıs degılım sanada gecmıs olsn dıkkat et cnm :emir_bebek::nazar:
Burdaki tüm annelere küsüm dün size ağrımla ilgili bişi yazdım bir tane bile cevap vern olmadı daha önce kızmın resmini koymustum ilk koyduğumda kimse bakmadı cok züdünüz beni dün siz beni hiç takmıonuz küsüz size haberiniz olsun
:nazar::emir_bebek:cnm ben okumadım yoksa yazardım k. bakmaa gecmıs olsn:emir_bebek::nazar:

:nazar::emir_bebek:ben butun battanıyelerı yıkadım hıcbısey olmadı cnm 30 dereceyı asmadıktan sonra sorun olcagını dusunmuyorumm:emir_bebek::nazar:

:nazar::emir_bebek:cnm o wc olayı bende de var gece en az 4 kere uyanıp gıdıyorum ve su ıcsem yarım saate kalmaz cıkarım ve cıktıktan sonra sankı yenı gırmemıs gıbı yıne varmıs hıssı oluyor ama o baskıdanmıs cnm ya:emir_bebek::nazar:

Kıslar günaydınnnnnn,

Sabah 05:00 da kan ilacımı içmek için uyandım..6'ya kadar uyuyamadım yaa..
Bebeğimin hareketleri azaldı..Elim sürekli karnımda..Niye böyle oldu? Yeri daralması için henüz erken değil mi? Ben mi elham yapıyorum.
Hareket etmiyor değil ama çok uzun aralıklarla az az hissediyorummm :(
Bu arada beni görenlerin yüzün şişmiş demesine gıcık oluyorum :47:

olur bazen yaa çok takılma bence yoruldun mu bu aralar bende mesela dün biraz yürüyüş yaptım bebeğim çok az hareket etti

$540068_136230373172323_100003560834597_126661_1754062274_n.webp

:nazar::emir_bebek::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::emir_bebek::nazar:

bende bugun oğlumdan kalma yelekleri soğuk suda makinada yıkamaya başladım....Anşadığım kadarıyla peluş battaniyeden bahsediyorun.Soğuk suda ve cok az deterjan koyup yıkamalısın,birde makinanda ütü azaltma ve ek drulama özelliği varsa cok işine yarar.Ayrıca doğrudan guneşe sermek yerine yarı gölgede kurut ben bu şekilde yıkıyorum.Oğlum 4 yaşında ve kzımda abisinin battaniyelerini kullanacak...bir şeycikler olmadı bizikilere......

canım gaz sancısı olabilir , bazen banada oluyo bide yorulduysanda olabilir , senin niye erken doğum riskin vardı ?
ben wc nin kapısında yatıcam yakında zaten gidiyorum çok sıkışarak ama pek bişey yok heralde bebek baskı yapıyo bide ben en az 3 lt su içiyorum onunda etkisi çok :1:

kızlarr
çok kötü hasta oldum bütün kışı sapasağlam geçirdim ,havalar ısındı ben grip oldum bebişimde az hareket ediyo :(( kendimi çok kötü hissediyorum dua edin bana

Günaydınlar :)
aslında hem hüzünlü hemde mutluyum... dün belediye otobüsünde tam inicekken kızımla beraber en arkadan en öne uçarak (şoförün ani freninden dolayı :47: ) iki genç kızıda kendimle beraber götürerek karnımın üstüne kapaklandım... bi kızın dizi diğer kızında ayağı karnımdaydı hatta kızım öyle bir düşmüşki üstüne sanırım ayağım kırıldı hareket ettiremiyorum diyordu :1: tabii ben yerden kalkamadım sadece bebeğim dedim... hamilemisin dediler kafa sallayabildim can acımdan ve korkumdan :14: sonra araçtan indim tabii şoföre bağrınıp vurarak :1: annemi aradılar kadıncağız hemen geldi yarım saat içinde kadındoğum hastanesindeydim... ama benle ilgilenemdiler! :47: birazdan sağlık bakanlığına mail atıcam şikayet için çünkü gerizekalı ebeler alttan muayne etti karnım acıyor dedikçe ve kalp sesini dinlediler ne nts ye bağladılar ne ultrasonla baktılar nede doktor geldi birde boşuna alttan muayne edip baktı o kadar canım yandıki birde kalkıp bana akıntın var dedi... dicektim o kadar bende seninkini kurcalasam seninde akıntın olur :47: sonra bana dalağında falan bir yırtılma vardır belki başka bir hastanede kontrol ettir gel yatış yapıcaz yarın detaylı ultrasona sokucaz seni... dedim benim bebeğimin zaten göbek kordonunda beslemesinde azalma var 2 hafta geriden gelen özel bir bebek drum buradaysa arayıp görüşün aramadılarda önce gidin gelin yatış yaptırıcaz dediler gittim diğer devlet hastanesine tabii gidermiyim normal acile direk kadın doğum aciline gittim :49: neyseki hani şu bebeğimin kilosunu söylemeyen biz boy kilo ölçmüyoruz diyen eski ama kendi druma denk geldim diğer hastaneden hiç bahsetmeden düştüm böyle böyle oldu dedim (istesem bu kadar denk gelmez yani... allahtan beni hatırladı ve normal olduğumu biliyor) hemen ultrasona aldı kızının plasentası normal dedi monitörü bana çevirerek kalp atışını gösterdi.. sonra 28+6 dedi (ben diğer drdan bahsetmeden) ama siz bana 1 hafta yapısından dolayı oynuyorsunuz demiştiniz dr bey dedim... üstten ölçtümde dur tam ölçelim dedi fl den ölçtü ve monitör bana çevriliyken ölçme tuşuna bastı ve dırırırıım dırım kızım 29+6 çıktı ben bir hafta oynuyor dediysem bir haftadır dedi doktor ve kafamdan hemen bir hesap yaptım eğer fl değeri ... ysa *7 yapınca ortalama boyu veriyorsa kızım 35 cm civarı değil 39.9 cm ve 40 cm de sadece 1-2 cm kısa e belki kısa boylu olucaktır dedim onu baz alarak sonuçta kiloları hesaplıyor makinelerde diye düşündüm ve bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi korkmam gerektiğini plasentanın pamuk ipliği olmadığını söyledi ve sağlıklısınız geçmiş olsun dedi aralara bi kaç espri katarak bizi gönderdi... herşerde bir hayır vardır diyorum sonuçta bu dr da görürdü dimi bağında bişi olsaydı hem sadece 2 günde 10 gün fark atamaz bebek dimi... drda dedi zaten yapısal olarak küçüktür minyondur bir hafta ondan atar boya o kadar takılma 2li 3lüde birşey çıkmadıysa korkma dedi :52: ve ben en azından bunun mutluluğunu yaşıyorum... yine babamız gözleri kıpkırmızı karşıladı bizi kapıda ve sıkı sıkı sarıldı kızımda bizi üzmemek için bol bol tekmeledi ve eşim sürekli onu hissetti en sonunda bu kız bu kadar hareketlimi ya hep dedi canın acımıyormu? yok dedim hep böyle ve dahada beter tekmeliyor bazen... eşimde maşallah benim kızıma çok kuvvetli babasının minik kızı minik aşkı dedi... ve bir kez daha kızımla kocama aşıkkkkk oldum :16::16::16::16::16:

ay canım suyu fazla olsun üzülme az olmasından daha iyidir belki suyu düzelir ama suyu fazla olunca sezeryan oluyor diye senden duydum ben şimdi... kontrol altında tutulursan düzelirsin muhakak tedavisi vardır olmadı hastaneye falan yatarsın tedavi altında tamamlarsın bu süreci sıkma canını... dualarım bizlerle meleğim :16: allah yardımcımız olucak... bebişlerimiz erken bile doğsalar çok sağlıklı olacaklar... bunu düşün rahat ol... sonuçta sınırı 2000 gram olarak algılıyorlar ve senin sınırı geçmiş ayrıca ultrasonlarda bazen sıkıntı yaratabiliyorlar devlet dr una gidiyorsun sanırım 2. için... istersen başka birtane 3. göze gözükmek herzaman iyidir bir gözük ne olur ne olmaz canım yaaa....

öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun bence hemen bi sadaka çıkar. bebişinin iyi olduğuna da o kadar çok sevindim ki sana belli etmemiştim ama çok üzülmüştüm durumuna ama çok şükür ki diğer dr. yanılmş Allah bizlere bağışlasın yavrularımızı inş.

kızlarr
çok kötü hasta oldum bütün kışı sapasağlam geçirdim ,havalar ısındı ben grip oldum bebişimde az hareket ediyo :(( kendimi çok kötü hissediyorum dua edin bana

Gecmiş olsun bol bol dinlenip C vitamini almalısın..Acil şifalar dilerim

kızlar hepinize günaydın..
dün dr randevum vardı. kızım 1600 gr 42 cm çıktı boyuda. başı aşağıda doğum pozisyonundaymış, suyum yeterliymiş, 1 hafta önde herşey gayet iyi dedi.
magnezyum verdi bu haftadan sonra erken doğumları engellemek için verioruz dedi. bizde mutlu olduk kızımla. çok şükür kızlar çok mutluyum.
şimdi geçmişi okuyum geliyim kızlar:16:

gözün aydın canım maşallh bebişine :nazar: bana da magnezyum verdi ama çok çabuk yoruluyorum belim sırtım ve kasıklarım ağrıyo die erken doğumu önlemek için demedi öyle bi etkisi var mı gerçekten?:53:

DESERTFLOWERS öncelikle gecmiş olsun..Senin ve bebeğinin iyi olmasına cok sevindim.Herşeyde bir hayır vardır,kac gündür üzüldüğün şeyler bir anda silinip gitmei harika..Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin....

hayırdır canım ne sıkıntın var ben gün boyu bakamadım ara ara giriodum görmemişim demek.

Back
X