2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evimi sildim süpürdüm....
az sonra koltuklarım yıkancak inş...:)
halılarımda gelicekkkkk
kızımıda yıkadım emzirdim uyuttum (en fazla 45 dk uyur:27:))))
yemeğimide yaptımı benden bu kadarrrr:)

kızlar bir soruuu
benm evim merkezi sistem ısınması
şuanda kazanda sorun warmış yanmıyor...
hızlıca yıkadım hızlıca giydirdimmm
sizler ne yapıyorsunuz yahuuu
kışın yorgan bile örtmeyizz çok sıcak olur evimm ama bu geçişlerr offfff
hamileykende üşürdümmmm
3 günde bir yıkamakkk ne sinir bozucuuu
iiki yazın doğurmuşuzzzz:nazar::nazar::nazar:

ben sadece 3 günlük süreleri vericem cnmmmm yani tatırıp alerjik reaksiyonları ölçücemm
henüz başlamıcam pirinçli mamalara yada çorbalara flnnnn
zaten asya da pek hevesli değill biraz keyfine kalmış kızımınn
heveslenirseee yapar yediririm yemezse zorlamam:):)

cnm benm eşimde girmedi doğuma
hatta makinamı bile sokmadılar...
hastanede ameliyathaneye girerken foto olsunmu dedilerrr
elbette dedimmmm
fotoğrafçı gelene kadar beklettiler beni uyuşuk uyuşukk:)

bir daha doğum yapsam yine spinal sez. olurdummm
kızımın göbek bağını kesmeden gördümmm ilk sesini duydummm:)
hatta üstünden sular akıyordu bana gösterdilerrr kurulamadannn bağı kesilmedennn

allahım isteyen herkese nasip et rabbim bizlere de bir daha yaşat o yüce duygularıııııı

hoşgeldin şekerimmmmm:)
diğer ziyaretçilerde gelsinde forum uçsunnnn

takip etmek zorlaştı ayolll:)

aynı ben tembel hatun:)
bende sabaha karşı uyanınca alıyorum yanımaa birdahada orda kalıyor asyaaa:)
gözlerim yarı açık yarı kapalııııııı emip duruyooorrrr
gecen göğüs açık uyumuşuzzz...
benm cadı uyanmış tekrarrr kapmış yine memeyiii:):):):27::27::27:

aynen bende öyleyim hayatım napıyım hem uykumu alıyorum hem bebişm doyuyor tek tasla 2kus :8: ya bu bebekler büyüdükce dahada tatlılasıyorlar yicem ben onları eşim sanırım bidahaki agustos gitcem diyor bebegim yasını kutlasın ve sonra sünnet ve asker karısı olcam bana yardım edersiniz artık bırda ayılıp bayılırım ösledim diye aglarımmm gelip bende kalırsınız:52:

dilberege ve azraece şekerleriniz çoookk şirinmiş :16:
ben sadece şeker yaptırmıştım, o da şirindi ama sepet almamıştım, kendi nişan tepsimin kenarlarını süsleyip, magnetli şekerlerimi üzerine sıra sıra dizmiştim, fena gözükmemişti :))..

bişey sorcam ben
benim kızım emme isteği yerine geldi, hatta komik bir meme arayışı var, kucağıma aldığımda ağzını kocaman açıp yakalamaya çalışıyor :1:
fakaat en ufak bir ses duysun, özellikle insan sesi hemen merak edip o tarafa bakıyor
çok aç olsa bile bir emiyor, bir bırakıp karşıdakine bakıyor
evde neysede dışarıda emzirme odasında vs. yoruyor insanı :37: sizde de durum böyle mi? merak ettim :44:
Omerin 3hafta onceki halini anlatmissin :)
Ahh cit duysa radar gibi hemen donup bakiyor emzirme odalarini incelemekten memeye firsat bulamiyordu sanirim algilar cildi o donem simdi daha normal ama yine de birileriyle fln konusuyorsam donup bakmadan duramiyor sonra hemen hmm hmm hmm memeye saldiri
zeynepcm yarın musaıtmısın cnm sen
melegm 1 gece kalıcakmısss bursada ona gore ayarlarızzzz mesajımııı gorrr lutfennnnn..... Ben ck yoruldm bu hafta tum fındıkları opuyorm anneler kıskansınnn heuheuheuheu
guzel ruyalar ıı uykular huzurlu geceler sekerlermmmm
Kuzum arabam yok ki :( enisteme msj attim sirket arabasini verirse gelebilirim. Sabah ararim konusuruz olmadi siz bulusup bana nispet yaparsiniz :):)
ne yazmissiniz yahu oku oku anca bitti bur kismini oglen bitirdim tam cevap yazacaktimki gezesimuz geldi kizimla attim onu arabaya yaninada ananeyi wiinnn.... aziz bebeden girdim idil bebeden ciktim 40 kapinin ipini ceke ceke geldik kizimla birde kuzenimizi yemege davet etmistik ama ondan 10 dakka once eve geldik :52:

zeynep in verdigi cevizli incirlu bir kek tarifi vardi onu yapmistim dunden cok guzl oldu tesekkurler zeynep ekbgida tarifletin icinde tesekkurler canim kaydediliyor itina ile :34:

biyolog o asyayi yerim ya dun gece uykukuydum bi bakin dedim uykum acildi yuxumde bur tebessum belirtti :nazar:masallah

aramiza yeni katilan arkadaslar hosgeldiniz ne iyi ettiniz :34:

planer seker kizinin seker bayramligini yesinler cok guzel olmus masallah

turuncumada tesekkur etmeden gecemiycem henuz bende meyve asamasindayim ama verdigin her tarifi tabletime kaydediyorum lazim oldugunda sip diye yapicam :34:

yazdiklarin icimi acti ya canim benim insallah bende ise basladigimda kolaylikla duzenimi oturturum
tekrar hosgeldin :1:

bebislerinin resmini ekleyen herkesin yavrusuna teyzelerinden masalllahhhh :nazar: Allah bagislasin hepsini
sifa olsun cnm begenmenize sevindim bizim de favori tatlimizdir kendisi
misafirler giderken kalanini goturur hep :9:

Bu arada 8 uye 8ziyaretci gecenin bu saatinde karilar bebekleri uyutmus uyuyup dinletecekleri yerde cene caliyor adamlar da caktirmadan hanimlari ne cekistiriyor diye takip ediyor :9:

Beykoz gelir kalirizda agustosta zibidiklar yuruyor ve heryeri karistiriyo olurlar...
Bi suru zibidik(tabi o zaman findikliktan zibidikliga terfi etcekler) bizi evden kovma anacimmmm

zeynep buluruz bi orta yol cnmmm
yarin mi ctesimi bakalim...

Bu arada
Ben hala uyumadim fink atiorum netteeee

Beykoz gelir kalirizda agustosta zibidiklar yuruyor ve heryeri karistiriyo olurlar...
Bi suru zibidik(tabi o zaman findikliktan zibidikliga terfi etcekler) bizi evden kovma anacimmmm

Bu arada

Ben de uyuyamadim yine gozlerimi kapatamiyorum resmen gozumden uyku akiyor ama olmuyor
Esi ve esinin ailesi forumuna bakiyordum seni gordum :)
Neler yasiyor insanlar ya hemen esime sarilicam:38:

merhaba kızlar,:16:
şimcik bikaç sorum olcak size.bu benim ikinci çocuğum ama unutmuşum ben herşeyi.:32:
dün yoğurt yaptım ama tutturamadım,varmıdır bunun bi püf noktası falan olmazsa olmazı ?

ikinci sorum benim kızın acayip salyası akıyor,kıyafet dayandıramıyorum.önlük desen toplayıp ağzına sokuyor.varmı tavsiye edeceğiniz bi yöntem bi ürün v.s.:44:

son olarak,sırt üstü çok uzun süre durup bakınan çocuk,iki haftadır dönmeye başladı ve tekrar geri dönemediği içinde cırlamaya başlıyor:49: ben çeviriyorum o dönüyor,ben çeviriyorum o dönüyor.ee çoocuğum cırlican niye dönüyosun:27: hiç bişi yapamaz oldum bu yüzden.gün içinde nasıl zaman geçiriyosunuz,nereye koyuyosunuz ?

beykoz ne oldu bacisi rejim :52:

ben sadece beyaz ekmek yemiyorum o kadar birde sekerli seyleri biraz azalttimmmm mi acaba emin degilim :52:

sabah baslamasıyla öglen bitmesi bir oldu hayatım ama tuzu azalttım sekeri azalttım diger herseye devam :52: ooo sen beyaz ekmegi kesmekle cok iyi yapmıssın bende azalttım inş kesicem:27:

Bu arada

baglarım hepsini birbirine agızlarına bir bant bizde oturur cay kahve keyif yaparız :52:

şimcik bikaç sorum olcak size.bu benim ikinci çocuğum ama unutmuşum ben herşeyi.:32:
dün yoğurt yaptım ama tutturamadım,varmıdır bunun bi püf noktası falan olmazsa olmazı ?

ikinci sorum benim kızın acayip salyası akıyor,kıyafet dayandıramıyorum.önlük desen toplayıp ağzına sokuyor.varmı tavsiye edeceğiniz bi yöntem bi ürün v.s.:44:

son olarak,sırt üstü çok uzun süre durup bakınan çocuk,iki haftadır dönmeye başladı ve tekrar geri dönemediği içinde cırlamaya başlıyor:49: ben çeviriyorum o dönüyor,ben çeviriyorum o dönüyor.ee çoocuğum cırlican niye dönüyosun:27: hiç bişi yapamaz oldum bu yüzden.gün içinde nasıl zaman geçiriyosunuz,nereye koyuyosunuz ?

cevap:1-canım ben evde yediğimiz yoğurduda kendim mayalarım şimdiye kadar sorun yaşamadım gayet güzel tutuyo sütü kaynatıyorum ılıması için bekletiyorum.küçük parmağımı içine sokup bakıyorum ne çok sıcak ne ılık parmağını yakmıycak derecede olucak (zannedersem turuncuydu sıcaklığını küçük parmağı ile 5 e kadar sayarak kontrol ettiğini söylemişti.inş yanlış hatırlamıyorumdur:1: ) ben 2 lt süte için 3 yemek kaşığı mayalık yoğurt kullanıyorum..mayalık yoğurdu kase içerisinde 3 kaşık sütle eziyorum..sonra hooopp sütün içine:1:homojen bi karışım olması için karıştırıyorum.sonra kapağını kapatıyorum ve sıcak kalması için sarıp sarmalıyorum.kıpırdatmadan 5 saat bekledikten sonra hooop dolaba dinlendirmeye:1:sonra afiyet olsun:56:

cevap:2-benim kuzunuda çok akıyo salyaları.sırt kısmı bağcıklı olan önlüklerde kullanabilirsin cnm..onunda alt kısmını tutup ağzına sokarsa cimcime iki taraftan önlüğün rengine uygun kurdeleyi dikip arkadan bağlayabilirsin..nasıl fikir ama:34:

cevap:3-benim kuş 2,5 aylıkken dönmeye başladı..daha kafasını dik tutamıyoken çocuk baktım suratını yere vurarak dönüyo..koluda kurtaramıyo dediğin gibi cırlıyo.önce kafasını kaldırmasını öğrettim,sonrada kolunu kurtarmayı öğrendi cırlaması kesildi:1:seninkide kolunu kurtaramadığı için cırlıyosa yanında bulunduğun zamanlar kolunu kurtarmasına yardımcı ol öğrenir cnm zamanla.ben çoğu zaman yerde yatırıyodum şimdide genelde yerde tek kişilik pamuklu bi yorganım vardı onu altına seriyorum popo bi sağda oluyo bi solda:)yanında olmadığın zamanlar dönmemesi için 2 taraftan yastıkla destekleyebilirsin..uzun lafın kısası:)benim kuzu gün içinde ya yerde,ya anakucağında,ya da benim kucağımda:9:

bu aralar kendimi hiç iyi görmüyorum sabah 06:30 dan beri ayaktayım ve hala uykum yok :37:sürekli kendime iş çıkarıyorum dinlenemiyorum yine bel fıtığım tutmazsa iyii..kociş bana senin temizlik aşkın hastalık boyutuna geldi farkındamısın dedi..bende sen pasaklı olduğun için benim temizlik hastası olduğumu düşünüyosun dedim.küstü benimle:24:halbuki şaka yapmıştım..gidimde gönlünü alim:27::77:

çok sağol canım,yarın yoğurdu tekrar denicem.
şu bağcıklı önlüklere bakayım olmadı dediğin gibi bişi yaparım:34:

ya döndükten sonra kolunu kurtarıyor,sağa solada bakınıyor bi güzel ama bikaç saniye sonra kafa gömülüyor yere.salyalar o biçim,bi kaldırıyorum yerden bütün yüzü gözü sırılsıklam :) senin kuzu çok erken dönmüş maşallah.o iki yanına yastık koymayı bende yapıyorum,yalnız bu dönme işi bi güdü sanırım,öğrenince yapmadan duramıyolar.yastıkları ittire ittire yine dönmeyi başarıyor cadı :)

Eki Görüntüle 531230

C.tesi mevlüt için arkadaşım bu şekerlerden yaptı :) Nasıl olmuş

çok şekerler :))))

bebişlerinize kocamn bir maşallah barek Allah..... çok şirinler......

şu saat oldu benim bıcırık hala fıldır fıldır, nasıl yapıcam bu uyku problemini hiç bilmiyorum, deliricem, dün gece 3 den beri doğru düzgün uyumadım bile.....

bu aralar kendimi hiç iyi görmüyorum sabah 06:30 dan beri ayaktayım ve hala uykum yok :37:sürekli kendime iş çıkarıyorum dinlenemiyorum yine bel fıtığım tutmazsa iyii..kociş bana senin temizlik aşkın hastalık boyutuna geldi farkındamısın dedi..bende sen pasaklı olduğun için benim temizlik hastası olduğumu düşünüyosun dedim.küstü benimle:24:halbuki şaka yapmıştım..gidimde gönlünü alim:27::77:

ya ben cok seviyorum laf sokmayı cokmu kötüyüm ben yaaa yazdıgını okuyunca içimde kelebekler uçustu sevinç heyecan yaptım var bende bir bozukluk:ssz:

Slm gencler :)
Dun rizeden dut pekmezim geldi en organiginden :) benim kiza 1 cay kasigi vermek istiyorumda neolurki acep ;) bence bisey olmazda gene bi soriyim diyOrum kan ilaci niyetine gercibnm doktorum degisik bi kan ilaci verdi toz halinde suyla acip verilecekmis pekmez herderde deva malum

Bu arada
Ben 2ye kdr uyuyamayip forum okudum :s

Sutu kaynatiyorum
Serce parmagimi sokup 7ye kadar sayarak tutabiliyorsam bir yemek kasigi yogurdu sutle ilistirip tenceredeki sutun icine ekliyorum. Sarip 6saat bekletiyor acinca da bir 4 5saat daha bozmuyorum.
sabah baslamasıyla öglen bitmesi bir oldu hayatım ama tuzu azalttım sekeri azalttım diger herseye devam :52: ooo sen beyaz ekmegi kesmekle cok iyi yapmıssın bende azalttım inş kesicem:27:

cnm yavas yavas sekeri de azaltmaya calisin
Ben cayi tamamen sekersiz iciyorum artik
Yemeklere de cok az tuz atiyorum
Salataya hic koymuyorum
Isteyen kendi ilav ediyor ama ben cok alistim
Bebeklerimiz icin dikkat etmemiz lazim fazla tuz hipertansiyona neden oluyor anne sutu alan bebeklerde

ahahah asya nın hala uyuyup benmde evde sessiz bir kedi gibi dolaşmam ne hoş değil mi:1:
babası hep diyooo annesi gibi uykucu olucak buda diye....
çift kişilik yatağı ortalamış eller bir yerrde kollar bir yerdee sere serpeeeee
yat kızım yat babanın yatağıııı:):):)

baglarım hepsini birbirine agızlarına bir bant bizde oturur cay kahve keyif yaparız :52:

ahanda çözüm önerisine bak bayıldımmmmm:)

çok sağol canım,yarın yoğurdu tekrar denicem.
şu bağcıklı önlüklere bakayım olmadı dediğin gibi bişi yaparım:34:

ya döndükten sonra kolunu kurtarıyor,sağa solada bakınıyor bi güzel ama bikaç saniye sonra kafa gömülüyor yere.salyalar o biçim,bi kaldırıyorum yerden bütün yüzü gözü sırılsıklam :) senin kuzu çok erken dönmüş maşallah.o iki yanına yastık koymayı bende yapıyorum,yalnız bu dönme işi bi güdü sanırım,öğrenince yapmadan duramıyolar.yastıkları ittire ittire yine dönmeyi başarıyor cadı :)

kolunu kurtaramadığından
ama bi 2 hafta böyle gider cnmmm
kurtarınca normale döner
geçen haftada benim sıpa kusup üstüne yatıyordu heryeri kusmuk oluyordu
birde dönüp bağırıyordu sinir oluyordum 2 dk da bir kol kurtarmaya koşuyordum:)
ama bak bir anda tekrar dönmeyi öğreniverip yataktan düşüyorlarr
aman dikkat et bir anda geliştiriyorlar...
ben sabah asya yı yerde bulmuştum üstelik dönemiyordu gece:):):)

Ben 2ye kdr uyuyamayip forum okudum :s

Sutu kaynatiyorum
Serce parmagimi sokup 7ye kadar sayarak tutabiliyorsam bir yemek kasigi yogurdu sutle ilistirip tenceredeki sutun icine ekliyorum. Sarip 6saat bekletiyor acinca da bir 4 5saat daha bozmuyorum.

cnm yavas yavas sekeri de azaltmaya calisin
Ben cayi tamamen sekersiz iciyorum artik
Yemeklere de cok az tuz atiyorum
Salataya hic koymuyorum
Isteyen kendi ilav ediyor ama ben cok alistim
Bebeklerimiz icin dikkat etmemiz lazim fazla tuz hipertansiyona neden oluyor anne sutu alan bebeklerde

ya bende sana tel den alıntı yapamadım açtım pc yi:)
bende derdim var forumunu çok takip ediyorum wallaa....
insan resmen haline şükrediyor bazen de diyorumm
aa bizde bunları yaşıyoruz:)
gece 2 süpermiş ben 1 de sızmışımmm
halı yıkamayı sormuştun hala cvp yazamadım bakk:)
ben googleden arattım bşladım aramaya en kısa zamanda getiren bunlar verdim gitti...
uluçınar hakı yıkama mıydı neydiii yıldırımdaaa
baya ii temizlemişlerr...
akşam geç geldiler koltuklarda 10 a doğru bitti ama hala oturamıyorummm
tüm camlar buğulanmış yeni silmiştim üstelik....
akşama kurur dedi yıkayan çocuk ama yarın akşama anca kururrrr napcazzz bilemedimm....
sen kime yıkattın cnmm

Son düzenleme:
Sagol hayatim aksam cikcak bende yarin goturecektim sonucu ama simdi cikmis ankara soguk bugun birde kizi yikadim iyilestireyim derken hepten hasta etmeyim kuzumu yarin goturecegim artik bakalim ne diyecek valla aklim karisti zaten yaa:44:

cmn inşallah iyi sonuçlarla dönersin bize.merakta bekliyorum.

Back
X