2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

yoruldum yine dinlenme molası verdim:)yine kendime iş çıkarttım:37:

lillacyerim ben bu fıstığı çok tatlı maşallahh:nazar:

biyologoturma odam yok deyince bi an evini gözümün önünde canlandırdım küçük ve şirin bi ev geldi gözümün önüne..zil meselesine gelince bende yüksek girişte oturuyorum her gelen benim zile basıyo.sinir oluyodum..açmıyodum kapıyı:1:kapı açıldığında daire kapımı açıp uyarıyodum..şimdi çok şükür basan yok

azraeceAllah yardımcınız olsun canım yaa..bak şimdi bende çok duygulandım:2:eşinede sanada çok üzüldüm..benim eşimde 3 günlüğüne il dışına gidicek 1 haftadır oğlumu çok özlüycem diyip duruyo (bu arada hiç seni özlüycem demiyo:1:).bizimki 3 günü 1 hafta önceden düşünmeye başladı sizin halinizi hiç düşünemiyorum çok zor:(

Kızlar 3 gündür bacaklarımda sivri sinek ısırığı gibi kızarıklıklar var ve çok kaşınıyor.Ben sinek ısırığı zannettim ama her gün 3-4 tane daha ekleniyor bunlara ve kaşınmaya devam ediyorum.
Eşim sivri sinek olsa hem kendisini hem de Kayrayı ısıracağını söylüyor.Üstelik kısa kollu yatmama rağmen kollarımda hiç bişey yok ama sadece bacaklarımda var.Bu sabahda belimde ve baldırlarımda 3-5 tane çıkmış.
Ne olabilir bu sinek ısırığı gibi kaşınıp çoğalan şeyler ?

Birde pastorize sütten yoğurdu bir türlü tutturamıyorum.Taze sütten taş gibi oluyor ama diğerinden beceremiyorum.Yapabilen varsa bana da öğretebilir miiii .

Biyologcum meleğimle görüşürseniz hem selam söyle hem de foto bekliyoruzzz.

Bu arada bugün Kayranın 4.cü kez üzerini değişiyorum.Sürekli kusuyor.Midesini mi üşüttü acep :44:
cnm geçmiş olsun
pastörize sütgünlük sütten daha çok sıcak ortam istior ben bastan devam sütünden mayalıordum ama tam yogurt taş gibi katı olmayınca
burda günlük sütte bulmayınca bende pastörize süte gectim
havalar sıcakken cok güzel tutuyordu malum havalar serinledi nekadar sarıp sarmalasamda tutmuyordu
bende sütü sardıgım odada elektrikli soba yaktım bikaç saat ılık ortamda cok güzel tuttu benim şimdilik çözümüm bu kaloriferler yanmaya baslayınca gzl tutar yani sıcak oda istior

sağol cnm şimdi yazdırdım.muhtemelen h.başı başlayacam.ben akşamdan sabaha kadar 2,5 lt. maydonoz-limon suyu içiyorum.ödem atsın ve süt yapsın diye.tvde falan da çok bahsediliyormuş.

maydanoz niye bende ters etki yapıyor yaaa
ne zaman nane kekik maydanoz yesem sütüm azalıyor
o yüzden bir süreliğine hayatımdan çıkardım bu üçlüyü

cnm geçmiş olsun
pastörize sütgünlük sütten daha çok sıcak ortam istior ben bastan devam sütünden mayalıordum ama tam yogurt taş gibi katı olmayınca
burda günlük sütte bulmayınca bende pastörize süte gectim
havalar sıcakken cok güzel tutuyordu malum havalar serinledi nekadar sarıp sarmalasamda tutmuyordu
bende sütü sardıgım odada elektrikli soba yaktım bikaç saat ılık ortamda cok güzel tuttu benim şimdilik çözümüm bu kaloriferler yanmaya baslayınca gzl tutar yani sıcak oda istior

Demek ki ondan tutturamıyormuşum yoğurdu.İyice sarıp sarmaladım,ısısını daha yüksek tutarak mayaladım ama 3 kerede başaramadım.Elektrikli sobayı ve fırın yöntemini deneyeyim.
Benim ev kaloriferli ama yerden ısıtmalı.Hiç peteğim yok.Yerdende öyle petek gibi sıcaklık gelmiyor.
Bu gidişle 3-4 günde bir taze süt alacağım yoğurt için.Almak sorun değilde kalan sütü tüketmek sorun oluyor diye günlük pastorizeden mayalamak istemiştim.Neyse bakalım artık.

lillacım 2. resimde nasıl güzel bir bakış öyle masum, mahsun dalıp gitmiş yesinler onu :)) biz kafalarına bantlardan öte bişey takamıyacağız bu gidişle saç yokki:))

kızlar bu arada 2 hafta sonra eşimle kameradan konuştuk benimkinin dudağında kocaman uçuk sıkıntıdan diyor ne sıkıntısı dedim kızının özlemiymiş:( eceyi gösterince bir ağladı ki annemler filan hepimiz ağladık:( çok zor gerçekten çok zor...

yaaa içim yandı ayrılık cok kötü bişey Allahım yardım etsin kimseyi eşinden cocugundan ailesinden ayrı koymasın :50:

maydanoz niye bende ters etki yapıyor yaaa
ne zaman nane kekik maydanoz yesem sütüm azalıyor
o yüzden bir süreliğine hayatımdan çıkardım bu üçlüyü

cnm yalan olmasın ya 2 yada 3 akşamdır başladım ben.sütümü çoğalttı desem yalan.şimdilik bir fark göremedim..ama idrara çok çıkıyorum.bi 10 gün içip sonra görmek gerekiyormuş.bi on güncük bakacam.yoksa bırakırım.

Kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum ...
Demek allerji oluyor bu benekler...
3 gün önce yani çarşamba sabahı çıktı bunlar.Salı günüde ev yapımı pizza yemiştik.Bu zamana kadar sıkıntım olmamıştı hiç ama acaba üzerindeki sosisten mi oldu ki.Yani tek şüpheli şuan için sosis.
Herneyse şimdi doktora gitmeden geçer mi bunlar yoksa gitmeli miyim ?
Gidersem illa ki ilaç verecektir.E bende süt veriyorum.Nasıl olacak şimdi bilemedim :44:

losyon verir hayatım bana pembe losyon vermişti benim lohusalıkta oldu hani sıkıntı derken ne zaman rahatlamaya basladım onlar cıktı doktorum sıkıntı yaptıgın zamanların etkisi şimdi cıkmıs dedi baska bişey veremem dedi losyon verdi :34:

losyon verir hayatım bana pembe losyon vermişti benim lohusalıkta oldu hani sıkıntı derken ne zaman rahatlamaya basladım onlar cıktı doktorum sıkıntı yaptıgın zamanların etkisi şimdi cıkmıs dedi baska bişey veremem dedi losyon verdi :34:

beykoz kız 4.000'e ben girecektim...:1::1::1:

3 gün önce yani çarşamba sabahı çıktı bunlar.Salı günüde ev yapımı pizza yemiştik.Bu zamana kadar sıkıntım olmamıştı hiç ama acaba üzerindeki sosisten mi oldu ki.Yani tek şüpheli şuan için sosis.
Gidersem illa ki ilaç verecektir.E bende süt veriyorum.Nasıl olacak şimdi bilemedim :44:

bence kesinlikle doktora gitti..alerjiyse merhem verir..ama gitmeyipte geçmez ve ilerlerse iğne verebilir...alerji bende de olmuştu,merhemi kullanırken süt vermiştim oğluma..geçmiş olsun cnm

İşte ilk liste: Bu liste su atıcıdır…SABAH
1 su bardağı kefir
1 ob yumuşak şeftali
1 çk toz tarçın
Blenderdan geçiriniz
ARA ÖĞÜN
3 adet mısır pirinç patlağı

ÖĞLEN
Sabah kahvaltısının aynısı

ARA ÖĞÜN

ARA ÖĞÜN
1’er tk labne light peynir

AKŞAM
2 adet probiotik sade yoğurt
3 yk haşlanmış kepekli pirinç
1 yk haşlanmış nohut
Nane ,dereotu,1 tutam semizotu,1 çk karabiber

2 SAAT SONRA
2 adet nektarin + 1 çb diyet kefir

emziren anneler miktarları iki katına çıkarabilir
günde 4 litre su
her ana öğünden sonra bir bardak yeşil çay yanında 2 adet gün kurusu kayısı
süt artırmak için sitedeki komposto, kısır ve çorba tarifinden birini yapabilirsin gün boyu serbest
günde 40 dk yürüyüş yaparsan önünde saygıyla eğilirim :34:
çay kahve serbet şeker yok
bir hafta boyunca aynı liste uygulanacak hergün

umarım yardımcı olabilmişimdir

anam keske bunları bana yapıp getirecek biri olsa pazartesi baslarım inş veririmde gaza gelirim incecik olurum:52:

anam keske bunları bana yapıp getirecek biri olsa pazartesi baslarım inş veririmde gaza gelirim incecik olurum:52:

anacım bunları yapacak birini boşverde benim yaşadığım yerde pirinç patlağı,kepekli pirinç,nektarin ve kefiri bulmam imkansız :37:

biyologoturma odam yok deyince bi an evini gözümün önünde canlandırdım küçük ve şirin bi ev geldi gözümün önüne..zil meselesine gelince bende yüksek girişte oturuyorum her gelen benim zile basıyo.sinir oluyodum..açmıyodum kapıyı:1:kapı açıldığında daire kapımı açıp uyarıyodum..şimdi çok şükür basan yok

:(

yok cnm ben oturma odası özellikle yapmadım
boş olan odam misafir odamm
yataklı koltuk fazladan bir dolap kurutma mak. ütü elektrik süpürgesi fln var:)
o odada da camda sigara içildiğinden kapısı hep kapalı ve asya oraya hiç girmedi
küçk ama şirinmi bilmemmm sadece fazla beyazzzzzzz:(:(:(:
en büyük hatammmm o olduu özellikle beyaz laminanttt saçlarda dökülüyo bu araaa durmadan süpür babam süpürrr:):):)

eşim erken gelsede dışarı çıksak bugünn yatak odama tıkıldım hueheuheuehe

azraece cnm Allah kavuştursun...ben erkeklerin ağlamasına hiç dayanamıyorum..eşim askere gittiğinde pcde görüşürken o da ağlamıştı..bende eşim rahat olsun diye sürekli iyiyim diyordum...

canım valla bu alerji konusunda bende dertlisi yoktur heralde gebelikte bile PUPP oldum yani gebelik alerjisi düşün artık, ama emziren annelerin kullabileceği alerji ilaçları varki aynılarını alerji olan bebeklerede veriyorlar yani endişe etme gerekirse ilaçda kullanırsın kaşınmaktan iyidir değilmi:37:

AZRAECE canım allah tez zmanda kavuştursun sizi, zaman su gibi akıp gitsin siizn içinn:16:

biraz geç oldu ama bir günaydın da bizden olsun :)..

kızımın banyo sonrası misler gibi hali :16::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 531421
Eki Görüntüle 531422
Kokulu kokulu operim o elma yanaklariiiii
lillacım 2. resimde nasıl güzel bir bakış öyle masum, mahsun dalıp gitmiş yesinler onu :)) biz kafalarına bantlardan öte bişey takamıyacağız bu gidişle saç yokki:))

kızlar bu arada 2 hafta sonra eşimle kameradan konuştuk benimkinin dudağında kocaman uçuk sıkıntıdan diyor ne sıkıntısı dedim kızının özlemiymiş:( eceyi gösterince bir ağladı ki annemler filan hepimiz ağladık:( çok zor gerçekten çok zor...
Resmen bogazim dugumlendi
4aylik evliyken 3ay kadar yurtdisinda calismam gerekmisti
Her gece her gece aglar mi ya insan
Cok zor cnm Allah sabir versin
Aglayan erkege hic dayanamam :43:

Back
X