2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kahvaltıda bıdıklara neler yediriyorsunuz ve içiriyorsunuz?
Benim bulamaççı oğlum artık bulamaç yemek istemiyo midesi bulanıyo
Sabahları peynir,tereyağı,tahin-pekmez ve yumurta sarısı yediriyorum
Her gün aynı şeyleri yesin istemiyorum başka ne yedirebilirim?

Bu arada biz inek sütüne başladık..en son gittiğimizde doktoru sulandırarak kullanabilirsin demişti..1 hafta sulandırdım
Bu gün sulandırmadım çok seviyo kuzum..
Kahvaltısının yanında küçük 1 fincan içiyo..acaba devam sütü mü vermeliyim?kafamda karıştı:31:

canım bizim kahcaltı sizinkinin aynısı ve hep aynı şekilde devam ediyo..bende düşünüyorum
başka ne olabilir ama mesela benim kız cicibebe yemez,zeytin yemez ve inanırmısın suşi bile yemez:)
ne yapacam bu kızla bilmiyorum yani hiçdegilse suşiyi yeseydi yok yemiyo:)

ben inek sütü kullanmıyorum canım,doktorumda bu konuda birşey söylemedi bana..
ama bence küçük bir fincandan birşey olmaz..kan degeri nasıldı tarıkbugranın oda önemli bence..
zaten yaşlarına az kaldı bir sorun olacagını sanmıyorum..

pınarda__canıım bebek arabalarının genelde 2 yıl garantisi oluyo neden göstermiyosun..aldıgın yere götür yaparlar bence..
bizim puset aynı durumda ben kaldırıyorum o düşüyo..zaten artık kullanmadıgım için hiç ugraşmayacam garantisiyle..ama bebek
arabası 3 yaşına kadar kullanılıyo bence hemen garantisini al ve git...

doğumda başına gelenler için çok üzüldüm canım..zaten sen dogum,hastane psikolojisindesin ve sana neler yaşatmış o dengesiz insan..
demek aklından çıkmıyo..allah a havale etmişsin ama başka ne yapabilirsin ki..keşke o zamandan şikayetçi olsaymıştın...
o seni böyle üzdü ya merak etme gün olur devran döner yine karşılaşırsınız ve onu aglarken sinirkrizi geçirirken görmekte inşallah
sana nasip olur canım..

pınarda__canıım bebek arabalarının genelde 2 yıl garantisi oluyo neden göstermiyosun..aldıgın yere götür yaparlar bence..
bizim puset aynı durumda ben kaldırıyorum o düşüyo..zaten artık kullanmadıgım için hiç ugraşmayacam garantisiyle..ama bebek
arabası 3 yaşına kadar kullanılıyo bence hemen garantisini al ve git...

doğumda başına gelenler için çok üzüldüm canım..zaten sen dogum,hastane psikolojisindesin ve sana neler yaşatmış o dengesiz insan..
demek aklından çıkmıyo..allah a havale etmişsin ama başka ne yapabilirsin ki..keşke o zamandan şikayetçi olsaymıştın...
o seni böyle üzdü ya merak etme gün olur devran döner yine karşılaşırsınız ve onu aglarken sinirkrizi geçirirken görmekte inşallah
sana nasip olur canım..

Tatlım en azından bir özür dileseydi belki affederdim içimden.Sağol canım...
Biz şu arabayı internetten aldık...

$17523_265676466899151_813864753_n[1].webp

kızlar çok begendim ben bunu:17:
belki bizde ilk adımlarını attıkları gün böyle birşey yapabiliriz..ne dersiniz?
aman allahım benden böyle paylaşımlar gelirmiydi çok şaşkınım:1:kendimi yeni keşfettim sanki:1:
bu günleride gördük ya çok şükür allah ıma:43::43:
:1::1:

pınardacım çok tatlısın ama babycerenim hemen yakalamış seni assolist olayında kaçar mı kudurgundan:)) bence keşke o zaman şikayet etseydiniz ya hemen. bazen Allaha havale etmekle olmuyor sana yaptıklarını başkasına da yapmaya devam edecek. ben yine de gider oranın yöneticisine bana bunları yapan kadını hala burada nasıl çalıştırırsınız diye şikayet ederdim. araba içinde sonuçta garantisi vardır sen aldığın yeri ara yardımcı olmalarını rica et.

turuncu Kayranın pütürlü yemesine çok sevindim darısı başımıza inşallah bir biz kaldık sanırım:(( aslında çocuğumun günahına girmeyim sebzeyi yiyorda içine et balık girince asla çiğnemiyor ağzında tutuyor öyle. bu akşam yine sinir harbimiz vardı enginarını yiyor kıymaları ağzında biriktiriyor sonrada tükürüyordu. 1 saate yakın sürdü yemesi en azından bu hengamede yarısını yedi diye kıymanın seviniyorum.

yarın akşam yanınızda olamıcam malesef:17: tabi çenemi tutabilme irademede bağlı bu:)) arkadaşlarım sürekli tembihliyor kv konusunu hiç açma diye ya inşallah yapabilirim.

şu 17 gündür kendi ailem gibi sizlere yazdım buradan.yeri geldi ve çokca beni güldürdünüz, yeri geldi teskin ettiniz iyi ki varsınız kızlar herşey için çok sağolun

Eki Görüntüle 635439 kızlar bebekliğime bakın ece ye benziyor mu:))

ayy yerim ben seni çok tatlısın sen maşallah sana:))yanaklarını sıkasım geldi:))
ayaklarında kocamanmış maşallah:)))
evet canım benziyo ama bide babasının küçüklügünü görmemiz lazım:)
tam karar veremedim:))

Son düzenleme:
tatlım hani şu kosla leke çıkarıcı var ya,sprey şeklinde istesen bir onu dene halın için.Ayrıca rengi beyazsa çamaşır suyu da olabilir.Ayrıca koslayı püskürtmeden evvel o bölgeye limon sık biraz bekle ardından koslayı püskürt ve iyice şu banyo lifiyle sil.Komşum koltuktaki lekeler için bulaşık makinası parlatıcısı iyi gelir demişti,yalnız ben henüz denemedim.

Çok sağol canım koslanın toz olanını denedim spreyini yarın aldırimde deneyelim inş çıkar
Eşim ilk gördüğünde Tarık Buğra kakasınımı yaptı buraya dedi o kadar kötü duruyo:(
Sprey olmazsa parlatıcıyı deneyim:30:
Tşk ederimm:54:

benimki de aşağı yukarı seninkiyle aynı,farklı olarak çeyrekten biraz büyük muz,ceviz-fındık ezmesi de veriyorum.Biz de bulamaç kıvamında yiyoruz hala.A bir de 3 tane cici bebe veriyorum.

Dün bende sütünün içerisine muz ekledim muzlu süt hazırladım:)
Bende badem ezmesi veriyorum yazmayı unutmuşum:17:
Cici bebeyide bazen sütüne ekliyorum bazen minik ekmekle yediriyorum
Yarasın kuzularımızaa:56:

Birazdan gecenin yıldızları gelir:
meleğim,
baybceren,
beykoz,
azraece,
tatlıcadı...:1::1::1:

Senide unutmamak lazım tatlım:34:

Kızlar biz de şu bebek arabası konusunda şansız çıktık,çünkü arkadaşım memnun diye baby two go nun arabasını almıştık ne zaman dışarı çıksam kızım uyumadığı zaman oturma ayarına getiriyorum 5 dk sonra tekrar yatış pozisyonuna geçip düşüveriyor dakkada bir düzeltiyorum artık bıktım hani..Bir şikayet edeyim bakalım.

Bir husustan daha bahsedeceğim ne zamandır söyleyememiştim,hepimiz doğum anlarımızı kesinlikle unutamayız değil mi?Ben de aynı şekilde.Yalnız şu var ne zaman bununla ilgili bir yerlerde haber veya muhabbetle karşılaşırsam gözümün önüne hemen doğumhanede yaşadığım daha doğrusu şu hemşirenin bana yaşattığı olay geliyor.Unutmak da mümkün değil,ben de herkes gibi heyecanla ve gözümün içi parlaya parlaya anlatmak isterdim lakin hemen aklıma gelince yüzüm düşüveriyor.Çok etkilenmişim ve bunu yeni yeni farkediyorum,kadını eşimle birlikte affettik kızımızın yüzü suyu hürmetine.Hastaneye şikayet etmedik,fakat olay bende tramvatik etki yaratmış galba.Düşünün hemşire;
9 aylık doktorunu seninle karşı karşıya getirip yalan yalnış konuşuyor(hakan bey hastanız sizi kaale almıyor,sondayı yukarıda taktırmak istemiyor,inatla uyuşturduktan sonra takın diyor)
bana sarfettiği hakaretler ve ALLAH BELANI VERSİN GİBİ BEDDUALAR...
bağırarak konuşmalar...
ben cevabını verince sinirden ya da bilmiyorum belki de korkudan(seni şikayet edeceğim dedim,çık bu odadan seni istemiyorum dedim)sinir krizi geçirmeler..
Bense sedyede her yerim ortada nasıl ağlıyorum,bir yandan da eşime sesleniyorum geeel beni eve götür ben burda doğurmayacağım diye...
düşünsenizde istemememe rağmen o kadın inadına burda kalacağım,kimse beni burdan çıkaramaz dedi ve de çıkmadı.Doktorum gelince beni sakinleştirip kızımı dünyaya getirdi sonrasında baktım gitmiş.Eşim doktorumla konuşmaya gittiğinde onun hakkında gereken yapıldı dedi ama ,7 günün sonunda kızım sarılık olunca tekrar oraya gittik ve o kadınla karşılaştık biz eşimle oturmuş bekliyoruz o da beni tanıyınca kırıta kırıta ve de sırıta sırıta etrafımda dolanıp duruyor gösteri yapıyordu.
bilmem ki ne desem,ne yapsam???:(((

Arabanın garanti belgesinde ulaşabileceğin numaralar yok mu. Canım?
Benim düşündüğümün aynısını ilerleyen sayfada azraece yazmış
Sana yaşattıklarının aynısını başkalarında yaşatabilir canım o insan
Ben olsam şikayet ederdim..çok üzüldüm sana yaşattıklarına
Hele de o kırıtıp sırıtıp dolanmasına sinir oldum :47:

Canım meyveli yoğurt güzel bir kahvaltı seçeneği bizim için.
Yine tereyağ,mısır unu, süt ve kaşar ile bebek muhlaması yapıp minik ekmeklerle yedirebilirsin.Yanınada bir fincan süt.
Aynı şekilde kuru meyveleri ve aşurelik buğdayı pişirip püreledikten sonra yanına süt ile kalorili bir kahvaltı olabilir.
Ben taze süt aldığım gün mutlaka kahvaltısı için sütlaç yapıyorum akşamdan.Sabah serin serin yiyor severek.

İnek sütünü ben gün içerisinde veriyorum artık.Kaşık mamalarını,bulamacını ve akşam muhallebisini devamlı inek sütünden yapıyorum ama gece biberon ile içmeyi pek sevmedi bizimki.Şimdilik gece mamaya devam...
Senin kuzu sevdiyse devam etmeni öneririm :34:Hatta sulandırmana bile gerek yok artık.

Immm ımmmm oğluşuma güzel menüler geldii:16:kayramada yarasın yedikleri:54:
Sırayla her gün birini yapıcam:56:
Bende artık muhallebisini,kaşık mamalarını inek sütü ile yapıyorum severek yiyo kuzum
Bu gün ilk defa sulandırmadan sabah kahvaltısında ve muhallebisinde kullandım
Artık böyle devam edicez:56:

canım bizim kahcaltı sizinkinin aynısı ve hep aynı şekilde devam ediyo..bende düşünüyorum
başka ne olabilir ama mesela benim kız cicibebe yemez,zeytin yemez ve inanırmısın suşi bile yemez:)
ne yapacam bu kızla bilmiyorum yani hiçdegilse suşiyi yeseydi yok yemiyo:)

ben inek sütü kullanmıyorum canım,doktorumda bu konuda birşey söylemedi bana..
ama bence küçük bir fincandan birşey olmaz..kan degeri nasıldı tarıkbugranın oda önemli bence..
zaten yaşlarına az kaldı bir sorun olacagını sanmıyorum..

Zeytinle bizimkininde pek arası yok ara ara teklif ediyorum 1 tane anca yiyo belkide yemiyo:)
Suşiye bizimki bayılıyo yedirdiğim zaman doymak bilmiyo oğlum yeter diyorum yokk ağlıyo devamını istiyo:52:
Kan değeri iyi canım 12.8 di..

Eki Görüntüle 635439 kızlar bebekliğime bakın ece ye benziyor mu:))

Ece güzelliğini annesinden almış diye boşuna demiyoruz çok tatlıymışsın şekerim gelde yanağından bi makas alim:52:
Minnoşum aynı sana benziyo yalnız ecenin gözleri biraz daha çekik:16:

Allah iyiliğini versin gülmekten gözümden yaş akıyo şu anda:52::52:
Nerden buluyosun bunları tam kuduruksun sen valla:9:
Gülme krizindeyken eşime gösterdim kriz anında kocasının dişlerine bak dedim:1:
Hala gülüyorumm:52::52:

hatırlarsan çağlada 6 tane haribo diş çıkarmıştı aynı babası gibi..:1:
cerende sanki gözlüklerini benden almış gibi:1:
:66::66:

Topikte bi ben varım birde 2 ziyaretçi:31:

Herkese iyi geceler diliyorummm
Yarın anneme gidicem şekerler belki 1 gün belki bi kaç gün kalırım belki merak eden olur diye söyledim:1:
Hepinizi öpüyorumm

Son düzenleme:

Bu arada biz inek sütüne başladık..en son gittiğimizde doktoru sulandırarak kullanabilirsin demişti..1 hafta sulandırdım
Kahvaltısının yanında küçük 1 fincan içiyo..acaba devam sütü mü vermeliyim?kafamda karıştı:31:
Canim ben kahvaltisinda eline salatalik veriyorum iki uc dilimde domates emiyor:56:findik badem ceviz kayisi peynir pekmez yumurta cogunlukla var bunlar miktar az ama zengin bir menu oluyor doyuyor ama domates i cok seviyor yarim salatalik verirsem icini kemiriyor tavsan gibi arada eline kasar tutusturuyorum onuda seviyor bu arada ben kendi corbamin icine ekmek dograrsam eger ve okis gorurse eline verdigim ekmegi kucuk kucuk dogruyor zilli onceden direk agzina atardi

Kızlar biz de şu bebek arabası konusunda şansız çıktık,çünkü arkadaşım memnun diye baby two go nun arabasını almıştık ne zaman dışarı çıksam kızım uyumadığı zaman oturma ayarına getiriyorum 5 dk sonra tekrar yatış pozisyonuna geçip düşüveriyor dakkada bir düzeltiyorum artık bıktım hani..Bir şikayet edeyim bakalım.

Bir husustan daha bahsedeceğim ne zamandır söyleyememiştim,hepimiz doğum anlarımızı kesinlikle unutamayız değil mi?Ben de aynı şekilde.Yalnız şu var ne zaman bununla ilgili bir yerlerde haber veya muhabbetle karşılaşırsam gözümün önüne hemen doğumhanede yaşadığım daha doğrusu şu hemşirenin bana yaşattığı olay geliyor.Unutmak da mümkün değil,ben de herkes gibi heyecanla ve gözümün içi parlaya parlaya anlatmak isterdim lakin hemen aklıma gelince yüzüm düşüveriyor.Çok etkilenmişim ve bunu yeni yeni farkediyorum,kadını eşimle birlikte affettik kızımızın yüzü suyu hürmetine.Hastaneye şikayet etmedik,fakat olay bende tramvatik etki yaratmış galba.Düşünün hemşire;
9 aylık doktorunu seninle karşı karşıya getirip yalan yalnış konuşuyor(hakan bey hastanız sizi kaale almıyor,sondayı yukarıda taktırmak istemiyor,inatla uyuşturduktan sonra takın diyor)
bağırarak konuşmalar...
ben cevabını verince sinirden ya da bilmiyorum belki de korkudan(seni şikayet edeceğim dedim,çık bu odadan seni istemiyorum dedim)sinir krizi geçirmeler..
Bense sedyede her yerim ortada nasıl ağlıyorum,bir yandan da eşime sesleniyorum geeel beni eve götür ben burda doğurmayacağım diye...
düşünsenizde istemememe rağmen o kadın inadına burda kalacağım,kimse beni burdan çıkaramaz dedi ve de çıkmadı.Doktorum gelince beni sakinleştirip kızımı dünyaya getirdi sonrasında baktım gitmiş.Eşim doktorumla konuşmaya gittiğinde onun hakkında gereken yapıldı dedi ama ,7 günün sonunda kızım sarılık olunca tekrar oraya gittik ve o kadınla karşılaştık biz eşimle oturmuş bekliyoruz o da beni tanıyınca kırıta kırıta ve de sırıta sırıta etrafımda dolanıp duruyor gösteri yapıyordu.
Pinarcim gelmis gecmis gitmis hayatim biz ebe yonunden cok sansliydik hatta dalga bile gectim ebeyle ilerde kizima ebenin diye soven olursa hastanenin adresini verecem diye gulusmustuk Allah o kadina vicdan versin nedeyim canim ama sen buykluk yap ve sukunetini koru bence ekmekle oynama ama cokta mutlu olmazsan saglik bakanligina sikayet et hastane bu olaya cokta mudahale etmez it iti issirmaz derler

Birazdan gecenin yıldızları gelir:
meleğim,
baybceren,
beykoz,
azraece,
tatlıcadı...:1::1::1:

Ben bugun yoklamaya gec kaldim sorry kizlar..halbuki o kadar cok istedimki geliyimde laflayalim diye..burasi beni cok rahatlatiyor ama isimi zamaninda bitieremeyince bu saate kaldim ehueheuhu
Ne yaptim..tabiki gezdik..eve gelisimiz saat 8 gibiydi..oglan kaka yapmis degistir sonra yemek yedir sonra bir daha kaka temizle hatta temizlerken yapmaya devam ediyordu :)) ev kenefe dondu resmen buram buram kokuttu velet..neyse sonra pzt gunu bir arkadas davetine gidicez diye oglani uyuttuktan sonra mutfaga gomuldum ikram getirmek icin hazirlik yaptim, gecen sefer baska yere pogaca goturmustum bu sefer dedim borek olsun ve tepsi boregi yaptim ispanak ve peynirli..derken zaman gecti gitti ehueheuh masallah bana ari gibi calisiyorum..hafta sonuda cumartesi gece bir arkadasin dogum gunu icin gece partisine gidicem...simdiden heyecan sardi..oglan evde ben diskoda tistak tistak vur patlasin cal oynasin yapcam :)) ins.

Ben bulamac coktan biraktim ama iyide oldu..simdi Yulaf cereal ve peynir yumurta ile az miktarda ceviz, badem veriyorum..yulak yerine bazen aptamilin breakfast inida verdigim oluyor..cay yerinede ihlamur veriyorum..inek sutu daha denemedik ama bir yas olur olmaz mamayi kesip inek sutune gecmeyi dusunuyorum..

bağırarak konuşmalar...

Canim yasadiklarina inan cok uzuldum bana yapilsa idi herhalde kudururumdum sen iyi bile sabretmissin...bence bu isin pesini birakma, saglik bakanligina okkali bir mektup yaz..mutlaka ordan gelicek bir yaptirim olur cnm..

Bebek arabasi icinde , hangi firma sahibi ise onu ariyip bilgi verin ki birsey yapmadiklarinda da tuketici dernegine sikayet edin.

Bende ama ne sikayet meraklisiymisim dimi..yok valla haksizligina gelemem Tr de iken hep dilekce yazardim memnum olmadigim hersey icin..cogundan geri bildirim aldim..bu yuzden sizlerde isin pesini birakmayin bosver dedikce daha cok kotuye gidiyor hersey..aslinda el birligi ile bu iste herkesi de bilinclendirmek lazim diye dusunuyorum..

Hello şekerler:51:
Meleğim~ben Tarık buğrayı küvetine oturtarak yıkıyorum içerisinede oyuncak atıyorum genelde elleriyle şıp şıp suya vuruyobizimki tembel olduğu için kalkmaya hiç yeltenmiyo çok rahat oluyo:1:ben kaldırdığım zaman ayaklarını vuruyo çok hazırcı sıpa:31:
Mahir'in bakışlarını hayal ettimde çok tatlı olur kuzum tam yemelik olur..bizimkide kaşlarını çatıp bakmayı öğrendi ben bakınca oda aynısını yapıyo..sonrasında ben gülmeye başlıyorum oda gülüyo papağan gibiler:1:

Hi Sweety,
Benim oglancik durmuyor teyzesi cikip kuvetinden cikip cipirdak gezmek istiyor..birde banyo esnasinda bizi isemeside cabasi..her defasinda hedefi hep tutturuyor..bizmi beceriksisiz yoksa benim velet mi cok akilli anlamadik getti :))
Bakislari cok komik, her gelene yapar oldu, oluyor millet gulmekten..bu gun otobuste beni sinir etti..baba baba deyip durdu..birde aney de daa..

:3::3::3::3::3:
Hafta içi malum günaydın yazamıyorum:50: Bari hafta sonu yazayım dedim.
Bestem yarın 9 aylık oluyor ve ben zaman nasıl geçti gerçekten hiç anlamadım:50:
Güzel kuşum 9 ayda anne, baba, dede, mamma, gel demeyi, gözüne kestirdiği şeyi kendine has sürünme tarzı olan 'popo üzerinde ilerleme' ile almayı, sıralamayı, elleriyle güle güle-gel gel ve şıkıdım yapmayı, işaret ve baş parmağını kullanarak küçük yiyecekleri toplayıp yemeği öğrendi.
Allah'ım ne güzel bir duygu evlat sahibi olmak, Allah isteyen herkese nasip etsin ve evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Amin

Yani bugun 9. aylik oldu Bestemiz..happy new months ...
Masallah Beste mize, ne guzel seyler ogrenmis rabbim daim etsin akkilli kizimiza..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Maşallah Beste ye:nazar:Bunlar büyüyor olmalarına işarettir.Bugün kızım özellikle mi yoksa gayrı ihtiyari mi bilmem bi baktım , anne dedi.O kadar güzel söylediki hayatta unutamam.Duygulandım hatta.Allah sağlıklı büyütür inşallah tüm bebişlerimizi...

Ahh bilmezmiyim, anne diyince bende de akan sular durur misali gibi oluyor..cok guzel bir cosku yaa anlatilmaz yasanir herhalde..

Eki Görüntüle 635437

kızlar çok begendim ben bunu:17:
belki bizde ilk adımlarını attıkları gün böyle birşey yapabiliriz..ne dersiniz?
aman allahım benden böyle paylaşımlar gelirmiydi çok şaşkınım:1:kendimi yeni keşfettim sanki:1:
bu günleride gördük ya çok şükür allah ıma:43::43:
:1::1:

Ayy cnm ben bunu dogar dogmaz yapmayi dusunuyordum..burda bu tip seyler cok yaygin ama iste yapamadim..ins dedigin gibi yurumeye basladiginda yaparim yada bir yas oldugunda,.

yarın akşam yanınızda olamıcam malesef:17: tabi çenemi tutabilme irademede bağlı bu:)) arkadaşlarım sürekli tembihliyor kv konusunu hiç açma diye ya inşallah yapabilirim.

şu 17 gündür kendi ailem gibi sizlere yazdım buradan.yeri geldi ve çokca beni güldürdünüz, yeri geldi teskin ettiniz iyi ki varsınız kızlar herşey için çok sağolun

Sana esinle cok guzel vakitler gecirmeni dilerim..bencede arkadasina kulak ver bu guzel zamanlarinizin tadini cikarin

Ben bir sayfa actim sizler devam edersiniz artik...muck muck hepinizi optum..BabyCeren opucukler sanada gelsin sekerim..sen anlarsin:))

Back
X