• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

meleğim evet süt soğuktu hemde çok soğuk hanımefendi ılık içmiyorki hiç:)) sağolsunlar buradaki herkes elinden geldiğince en iyi şekilde ağırlamaya çalışır bundan hiç şüphem yok ama en önemlisi sanal olan yakınlığımızı tüm samimiyetimizle kısada olsa yüzyüze görüşmeye dökmek. inşallah hepimiz birbirimizi görüp tanışmak şansına sahip oluruz.

bebeğim valla konuyu başlattığıma pişman olucam:))

Nerdesin neden aktiflerde gozukmuyorsun sekerim...
Hem sen bu askam ne yemek yaptin cnm merak ettim Pratik birseyler bulabildinmi

mercimekli bulgur yapacaktım vazgeçtim daha pratik bişey buldum:)
telefonla tavukçuyu aradım dedim 1 kilo kanat ve 1 tane but pişir getir:))
acayip kolay bi yemek oldu valla:9:yanına pilav yaptım bide salata daha ne olsun:1:
ha tatlı bile yaptım kakaolu pudink:))

meleğim evet süt soğuktu hemde çok soğuk hanımefendi ılık içmiyorki hiç:)) sağolsunlar buradaki herkes elinden geldiğince en iyi şekilde ağırlamaya çalışır bundan hiç şüphem yok ama en önemlisi sanal olan yakınlığımızı tüm samimiyetimizle kısada olsa yüzyüze görüşmeye dökmek. inşallah hepimiz birbirimizi görüp tanışmak şansına sahip oluruz.

bebeğim valla konuyu başlattığıma pişman olucam:))

niye pişman olacan:))dur kimse okumadan ben onları bi sileyim çok ayıp oldu:9:

beybim nasıl sildin kız yazdıklarını:)) 6666. sayfada yazılıp silinenler sadece ben ve meleğim tarafından bilinecek:)) keşke alıntı yapsaymışım:)) sen dedikodu istiyodun ya hürrem hamileymiş 4 aylık bekar anne olacakmış ne diyon bakim:))

beybim nasıl sildin kız yazdıklarını:)) 6666. sayfada yazılıp silinenler sadece ben ve meleğim tarafından bilinecek:)) keşke alıntı yapsaymışım:)) sen dedikodu istiyodun ya hürrem hamileymiş 4 aylık bekar anne olacakmış ne diyon bakim:))

ay ne biliyim çok utandım adım gazmana çıkar diye korktum:))melegim ve sen agzınızı sıkı tutun kimseye anlatmayın:))
ne diyon kız sennnnn:52:bu hürrem bizim hürremmiii:53:hemde 4 aylık ee babası kim,Allah ım bu insanları anlamıyorum..
bekar annede ne demek..ne diyim canım inşallah çocuk mutlu olur başka ne diyebiliriz ki..
hürremede bunu yollıyorum:33:bi daha konuşmasın benle:19:

bizdende sana öpücükler:54:
canım ben 2 çocukla aktifim sen neden olmalıyosun ki:)biz anlamayız aktif ol hemen:)
azrayı iyi yakalamışsın canım Allah korusun:18:
çalışmaya karar vermen çok güzel canım inşallah gönlüne ve cebine göre bi iş bulursun.bende çok istiyorum ama çok zor:50:
ben o kadar zayıfım ama benimde göbegim var:37:plates yapmak lazım ama benim zamanım yok..
sen bi cd al bide top hemen başla canım işe yararsa bende yapayım..işe yaramazza boşuna kendimi yormıyım sen bi başla bakalım:)

konsepten eniştenin haberi varmı:)bak okur falan sonra kızmasın sen bu sevdadan vazgeç:27:
enişte bak ben eşini uyardım yapma etme dedim:))
eceyide rahat bırak canım normal yani ne var bunda,gaz iyidir insanı rahatlatır:))
ama yetişkin insanlara hiç yakıştıramıyorum:))))

Gaz dedik valla benide guldurmekten patlattiniz resmen gaz cikarmis gibi oldum :))

annezeynebin selamı var herkese üstümde kalmasın. bende yatayım sonra gündüzleri uyumama izin vermez benim x:))) iyi geceler herkese

annezeynebin selamı var herkese üstümde kalmasın. bende yatayım sonra gündüzleri uyumama izin vermez benim x:))) iyi geceler herkese

aleykum selam:42:bizdende ona selam söyle üstünde kalmasın rahat yatamassın:)
hadi git uyu canım aman dikkat üstünü iyi ört üşütüp gazlanma:))
iyi geceler:3:

acayip kolay bi yemek oldu valla:9:yanına pilav yaptım bide salata daha ne olsun:1:

Sen ne uyanik Gacisin diyorumda ama dogru diyormusum :)) helal sana gercekten cok Pratik olmus ...aramizda kalsin benimde Pratik yemeklerim arasindandir...kfc sagolsun:))

bende kaçıyorum:10:uykum yok ama yataga bi geçeyim hemen uyurum biliyorum..
çağla şimdi kokumu alır uyanmaya başlar yine:18:ah be kızım karnın tok altın temiz daha ne istiyosun:))
ben bebek olsaydım 20 saat uyur annemi hiç üzmezdim:))
gerçektende ben bebekken çok uyurmuştum:27:annem beni çok severmişti:9:
herkese iyi geceler tatlı rüyalarrrrrr:10:
melegim kendine dikkat et:))herkese gazsız geceler diliyorum:))

kaç haftadır eşimi kandırmaya çalışıyorum:51:istanbula gidelim diye başının etini yedim:36:
ufak bi hesap yapmış çok pahalıya patlarmış:37:kaldı bizim istanbul hayali..
ordada bi tanıdık var hergün arayıp soruyo gelmiyomusunuz diye yani kalacak yer bile var,hatta eşimin kuzenide var
mutluya komşu evleri çok yakın:)gece kaçıp kaçıp mutluya gider balkonda su içerdik:))
kısmet işte olmadı:24:
inşallah seneye diyelim:37:
Sizin tek masrafınız uçk bileti olur,kandır enişteyi bizde de kalırsınız ama ayakta uyumak şartıyla:1:Evim misafir konaklama bakımından çok kullanışsız,hiçbir koltuğum açılıp yatak olmuyo:50:Ama enişteyi Miranın hamağında benim kocişi de Miranın yatağına koyarsak 5 kız bizim yatakta yatarız:1:Gelin şekerim walla fırsatınız olursa:16:
kızlar size bir soru ece inek sütünü içince koca bir bardak bira içmiş alman gibi gaz çıkarıyor normalmi sizce bu:))
Soğuk süt gaz yapar cicim ama 20 dk. falan sürmez yani:1:Sen gel İstanbula,bebekte 3-5 tur atarız Kıvancın kendisiyle yaparız belki doğumgününü:34:
Peeef bugun cok kaynatmışşınız ben yokum dıemıAz once okuyabıldım hepsınıMutlunun tarıfı kopyaladım.mutlu kuzum bu tarıfler hangı sıteyı takıp edıon?bu arada bende ısınımerak edıodum ama soramıodum ılgınçmış.bu araa geylerı cok severım.keske gey arkadasım olsa...unıde vardı bı tane cok eglence gercekten dost olabılen tıpler...Bız yıne kızımla aynı anda hasta olduk dun onu bugunde kendımı dr a goturdum.drcum çok anlayışlıydı bebege bakıcak yok herhalde ıstersenız hemen topalanmanız ıcın bı ıgne vuralım dedı.hemen kabul ettım.sonra da bı uykubastırdıkı anlatamam bayılcak gıbıydım oğlende.aklahtan kuşum bugun halimi anladı 2 saat uyudu bende yanında baya bı içim gecmiş.ama sahıden toparlanmış uyandım.
Bebiş için olan tarifler mi canım?Eğer onlarsa zamanında netten sağlam taramalar yapmıştım ek gıda için.Aklıma geleni yazıverdim.İncirli tatlı tarifiyse onu Planner biliyor:1: İşimin nesi ilginç yahu bildiğin grafikerim işte:32:Sadece tekstilde çalışıyorum.Geçmiş olsun ikinize de:nazar:
HU hu hu kizlar nereye gittiniz yaw..ben geldim siz tuydunuz ayol artik inanmaya basladim benim adim artik kaciranuz olsun baksana millet gitti yine
Kaçıranuz nerdesiiiinn:1:Saat farklı diyelim canım,karşılaşamıyoruz:54:

Herkese günaydın:3:, eşim sabah Muğlaya gitti 5'te,kızım da sanki ona valiz hazırlıcakmış gibi 3'te bi uyandı uyumadı bi daha:14:
Gözlerim batıyo resmen:ssz:Bu arada biz yine ateşlendik teyzeler ama bugün 3.gün,,inşallah geçip gidecek,ya klima çarptı ya köpek dişleri çıktı alttan o yaptı:41:Keyfi iyi kuzumun ama kafası yanıyor:50:

Mutlu günler diliyorum:80:

Peeef bugun cok kaynatmışşınız ben yokum dıemıAz once okuyabıldım hepsınıMutlunun tarıfı kopyaladım.mutlu kuzum bu tarıfler hangı sıteyı takıp edıon?bu arada bende ısınımerak edıodum ama soramıodum ılgınçmış.bu araa geylerı cok severım.keske gey arkadasım olsa...unıde vardı bı tane cok eglence gercekten dost olabılen tıpler...Bız yıne kızımla aynı anda hasta olduk dun onu bugunde kendımı dr a goturdum.drcum çok anlayışlıydı bebege bakıcak yok herhalde ıstersenız hemen topalanmanız ıcın bı ıgne vuralım dedı.hemen kabul ettım.sonra da bı uykubastırdıkı anlatamam bayılcak gıbıydım oğlende.aklahtan kuşum bugun halimi anladı 2 saat uyudu bende yanında baya bı içim gecmiş.ama sahıden toparlanmış uyandım.

geçmiş olsun ikinize de..

Hangi ayda ne kadar uyuması gerekir?

Unutmayın her bebek bizim hayat düzenimize uyamaz. Eğer bebeğiniz aşağıdaki tabloda verilen saatlerden daha kısa uyuyorsa geceleri ve doktorunuz tarafından tespit edilen tibbi bir sorun yoksa bu durumun sadece iki sebebi var:

- Bebeğiniz kendi kendine uyumayı bilmiyor
- O kadar yorgun ki uyuyamıyor ve sürekli yorgunluğa bağlı olarak uyanıyor.

Aklınızda tutmanız gereken bir nokta: Bebeğinizin bir gün ya da iki gün boyunca aşağıdaki sürelerde uyuması herşeyin yola gireceği anlamına gelmez. Yorgunluk derecesi ve bu yorgunluğun ne kadar süredir devam ettiğine bağlı olarak 2-3 hafta sürecektir işlerin yoluna girmesi.
9 - 12. aylar: Dokuz aylıkken geceleri ortalama 11, gündüzleri 3 saat uyur. Onikinci aya gelindiğinde gündüz uykusu ortalama 2,5 saate düşerken gece uykusu 11 saat 15 dakikaya uzar.

12 - 18. aylar: Bu aylardaki en büyük değişim onsekizinci aya gelindiğinde iki yerine bir kez gündüz uykusu uyuyor olmasıdır. Ama önerim eğer halen geceleri kalkıyorsa gündüzleri tek uykuya düşmemektir..

ilginç bi tespit. dakikası dakikasına yazmış :D hayırlısı diyelim. istediği kadar uyuyo bizimki. kurallara bağlı kalmadan :D

eşimin 6 yıldır giydigi tişörtünün önündeki baskılar solmuş:26:
mutlu itiraf et onları sen yaptın DE GIL Mİİİİ:)
ben anlamam yarın kargoya veriyorum yenisini istiyorum:27:yanında bana 2014 yaz sezonundan bir parça koymayı unutma:))
çocuklar uyudu:8:eşim cerene bakmaya gitti sanırım o da uyudu:8:
kaldık bizbizeee:1:ee anlatın ne var ne yok:32:
kimse komşusuyla falan kavga etmiyomu anlatacak birşeyler bulmak lazım:28:
ha aklıma ne geldi yani dedikodu yapmak için degil ama anlatayım,geçen denize gittik abimlerde geldi
sonra herkes evine gitti,ertesi günü yengem aradı evindeki altın bilekligi bulamamış:26:
heryeri altüst ettiler 3 gündür ama bileklik yok:26:eve hırsızda girmemiş,abimlerin evi yol geçen hanı gibi
herkes onlarda..sormadan izin almadan yatak odasına bile geçerler..
çok üzüldüm gitti bileklik..eve girenlerde akrabalardan başka kimse degil..yani altının gittiginemi üzülelim yoksa
aramızda bir kanı bozuk oldugunamı bilemedim:ssz:
aman dikkat edin degerli eşyalarınızı ortalık yere bırakmayın..insan oğlu çiğ süt emmiş kimseye güven yok:50:

anaaaaa :53: yok artık

ayıptır söylemesi şurda gündüz 3 saat uyumuşum ne muhabbet dönmüş alacağınız olsun:))

bebeğim benimde yılan hikayesine dönen bir istanbula gitme hikayem var ne zaman gerçekleşir Allah bilir. 7 eylülde eskişehirde olucam eşime dedimki oradan istanbula geçeyim eceye kışlık kıyafet alınacak halası illa gelin diyordu oradan uçakla döneyim dedim pek istekli çıkmadı bende vazgeçtim gelsem iyi olurdu ya nasip.

kızlar size bir soru ece inek sütünü içince koca bir bardak bira içmiş alman gibi gaz çıkarıyor normalmi sizce bu:))

oh ne güzel gunduz 3 saat uyku. helal olsun. gaz olayı normaldir herhalde :D

kızlar hepinize kocaman öpücükler sevgiler saygılar...
ben yine herzaman ki gibi epeydir giremiyorum..
bir zaman uzun süre giremeyince insan, bi garip oluyo okuyorum yazdıklarınızı hep ama ben bişi yazamıyorum..
hoş yazacak olsamda azradan malesef aktif olamamya,neyse..
dün azra beşiğinin parmaklığına basarak kendini aşşağı bi bıraktıki, valla süpermen gibi yetişip tuttum..
yoksa tepe üstü çakılıyordu aman deyim çok dikkat edin kızlar..
çalışma kararını en nihayetinde vermiş bulunmaktayım hatta dün bir iş başvurusuna gittim ama içime sinmedi..
hakkımda hayırlısı inşallah güzel bir iş bulurum..
azracan iyi çok şükür, birtek isilik sorunumuz var, onuda evde çıplak gezerek ve gün aşırı duş aldırarak atlatmaya çalışıyoruz..
birde 65 ile hamile kalmıştım bgn tartıldım 63 olmuşum.. komik olanı beden zayıflarken göbeğin olduğu yerde durmakla kalmayıp gitgide büyüyor olması.. sanırım en abeside bu :49:
işte bizden böyle..:54::54::54::54:

işe başlamaya karar vermene cok sevindim cicim. demek azra kendini atıyodu.. aman iyi yakalamışsın. defne de korkuluklar aşağıdayken sarkıtıyo kendini hatta bi kere ayağını kaldırıp atlamaya çalıştı. o günden beri (2 gundur) parmaklıklar üst seviyede.. cadııııııııııııııı bunlar cadııııııııııııı

istanbul ahalisi 12 eylül benim doğumgünüm bana gelsem doğumgünü partisi yaparmısınız:)) konseptimde kıvanç olsun olurmu:))

beybim normalde hiç öyle çıkarmıyordu ki yeni başladım süt vermeye görsen korkuyoruz ağzından garkkk diye:))

sen gel ben de gelirim. parti yaparız tabi yapmaz mıyız hiç...

oyyyyyy ne diyosun yahu.. mmmhhh

Herkese günaydın:3:, eşim sabah Muğlaya gitti 5'te,kızım da sanki ona valiz hazırlıcakmış gibi 3'te bi uyandı uyumadı bi daha:14:
Gözlerim batıyo resmen:ssz:Bu arada biz yine ateşlendik teyzeler ama bugün 3.gün,,inşallah geçip gidecek,ya klima çarptı ya köpek dişleri çıktı alttan o yaptı:41:Keyfi iyi kuzumun ama kafası yanıyor:50:

Mutlu günler diliyorum:80:

allah kavuştursun canım. mirama da geçmiş olsun. sadece kafasıysa yine diştir. uykusuz arkadaşım benim. muckkk

günaydııınnn günaydınn günaydınnnn:3:

bugünnn benimm doğumm günümmmmm:16: iyiki doğmuşummm ve anne olmuşummmm:16:

22 ağustos saat 00.10 da doğmuşum ben, eşim gecenin bu saatinde bana yazdığı bir şiir okudu kulağıma hayatımda aldığım en güzel hediyeydiii:16: hayatta yaptığımız en önemli seçim eş ve allaha binkere şükrediyorum bu aşk ve tatlı meyvesi zeynom için:16:
minik ailemizle dışarda güzel bir yemek yiyerek minik bir kutlama yapacağız, yaşımı sormayınız pleaseee 30 a bir kaç adım kaldı diyelimm:1: aldığımız her yeni yaş hayırlar getirsin inş önce sağlık, sonrada aşk, huzur ve bereket diliyorum rabbimden...

akşamki misafirlerimize gelincee çokk güzell bir akşam olduu sabah iş olduğu için çok geç saate kadar oturamadık tadı damağımızda kaldıı:( yemeklerimiz çok güzel olmuştu çok şükür misafir bereketiyle geliyor herşey daha tatlı ve güzel oluyor muhabbette güzel olunca zaten bütün telaş ve yorgunluk uçup gidiyor, yoksa yinede o yorgunluğun üstüne malumm şiir sonrasında uyumak mümkün değildii zaten:9:

işteee böyleee hepimizz içinn çok güzell bir gün olsun inşş:16:

günaydın cankuşlar... beybi sanırım yazıp sildiğin kısmı anladım ama utanmana gerek yok yani. gaz olayı doğal bi olay 20 dk boyunca olması da normal :D ben geğirerek çıkarmayı çok severim. çok rahatlatır. :)

dun defnoşu kreşten aldıktan sonra eşim bizi yemeğe götürdü. sahilde yemyeşil bi yere gittik. kuzu koşturdu durdu. ben de peşinden tabi. sonra dönüşte arabayı ben kullandım. yuppiiiii :D kayınvalidemi de evinden alıp bizim eve geçtik.. (direksiyonda beni görünce çok şaşırdı. besmele cekerek bindi arabaya) :52: tabi bunun sebebi benim kötü kullanıyor olmamdan ziyade, sağolsun eşim bana pek bırakmaz arabayı (hatta hiç) kadın alışık değil, bilmiyor tabi ondan sanırım :D bi de çatlamıştır herhalde :D
defne yemekte pek bişey yemediği için aklıma süt vermek geldi. biberona koyup verdim. belki içerken uyur diye ama misafir olduğundan yatıramadım. ama o geze geze içti 100 ml sütü. sonra 9 gibi yatırdım emzirip. 1 e kadar uyanmadı hiç :nazar: nazar değmesin... 1 de yine emzirdim ve sabah 6 da uyandı... tabi ben şoklardayım :D
yukardan sesim duyuldu çok şükür. ama sabah kreşteki diğer öğretmene gitmek istemedi. ilk defa ilgisini dağıtıp kaçmak zorunda kaldım. az önce aradım oyun oynuyomuş gittiğimi farketmemiş. ağlamamış da... ama söyledim. sürekli başka bi öğretmen almaya inmesin. hep aynı kişi alsın diye (konuştuğum kişi kreş muduru. psikoloji mezunu) dun akşam da uzun uzun konuşmuştuk kreşten almaya gittiğimde. defne nin algısının cok kuvvetli olduğunu, her şeye ilgi ve merak duyduğunu ve gruba yeni gelen birini ilk onun kabul edip oyun oynamaya başladığını söyledi. gruptaki diğer çocuklardan daha erken başlamasının sonucu olduğunu düşünüyorum ben. vida konusunu konuştum. tabii ki verilebilecek tek cevap olan "çok haklısınız. ne desek boş. olay gerçekleştikten sonra her yere baktım. oyuncaklar vs. bulamadım. ama ne olursa olsun öğretmenin bunu farketmesi gerekirdi. bla bla bla" eylül itibariyle de günlük sut alımına başlayacaklarmış. kutu süt geliyordu ve ben defneye her gun şişe süt alıp kreşe bırakıyodum. benim için kolaylık oldu. kızım için ise sağlıklı... işte böyle çok uzattım biliyorum ama paylaşmak istedim..

herkese mucks:54:

günaydııınnn günaydınn günaydınnnn:3:

bugünnn benimm doğumm günümmmmm:16: iyiki doğmuşummm ve anne olmuşummmm:16:

22 ağustos saat 00.10 da doğmuşum ben, eşim gecenin bu saatinde bana yazdığı bir şiir okudu kulağıma hayatımda aldığım en güzel hediyeydiii:16: hayatta yaptığımız en önemli seçim eş ve allaha binkere şükrediyorum bu aşk ve tatlı meyvesi zeynom için:16:
minik ailemizle dışarda güzel bir yemek yiyerek minik bir kutlama yapacağız, yaşımı sormayınız pleaseee 30 a bir kaç adım kaldı diyelimm:1: aldığımız her yeni yaş hayırlar getirsin inş önce sağlık, sonrada aşk, huzur ve bereket diliyorum rabbimden...

akşamki misafirlerimize gelincee çokk güzell bir akşam olduu sabah iş olduğu için çok geç saate kadar oturamadık tadı damağımızda kaldıı:( yemeklerimiz çok güzel olmuştu çok şükür misafir bereketiyle geliyor herşey daha tatlı ve güzel oluyor muhabbette güzel olunca zaten bütün telaş ve yorgunluk uçup gidiyor, yoksa yinede o yorgunluğun üstüne malumm şiir sonrasında uyumak mümkün değildii zaten:9:

işteee böyleee hepimizz içinn çok güzell bir gün olsun inşş:16:

iyi ki doğdun cicim :16::16::16::16:

musmutlu sağlık aşk ve sevgi dolu bi ömrünüz olsun ailecek. kocaman öpüyorum seni :54:

haa bi de gecen gun sipariş verdiğim kitaplar dün elime ulaştı... içinde tim seldin ve wilbrant ın kitapları da var (montessori) harvey karp ın iki kitabı var. okuyup tavsiye yazarım..
şu an 7/24 annelik diye bi kitap okuyorum. bitmek üzere.. gayet hoşuma gitti. psikolojik bişey ama çok etkileyici.

Back
X