merhaba herkese,
ben de 8+6 günlük hamileyim SAT ne göre. ultrasona göre 4-5 gün daha önde görünüyor. kızlar sizin ilk tahlillerinizde tsh değerleriniz ne çıktı. ben 6 haftalıkken 5,65 çıktı tsh ım. serbest t3 ve t4 normal referans değerleri arasındaydı ama. dahiliye uzmanı levotirona başladı. kadın doğum uzmanı korkulacak bir düzeyde olmadığını zaten ciddi bir hipotroidim olsaydı hemen gebe kalamııcamı söledi. ama içten içe korkuorum ben. tsh değerinin 2,5 olması gerekliymiş. bilgisi olan paylaşabilir mi. allah herkese sağlıklı evlat versin
Tşkler..Canım ben dr a ilk gittiğimde ultrasonda keseyi gördük 6 haftalık dedi.. 1 hafta sora gel kalp atısına bakalım dedi.. ben 4 5 gun sora gıttım kalp atışını duyduk :) sen keseyi gördün mü ?
Ne güzel benim de sat 15 ağustos beklenen 21 Mayıs aynıyız:) Bende pzt. gittim keseyi gördük sadece peluscuk korkma normal bir durum hepimizin bebekleri de sağlıklı inşallah ben 7 Ekimde gideceğim tekrar siz ne zaman gideceksiniz?
bu konuda artık bilirkişi oldum ben arkadaşım..bende haşimato hipotroid hastasıyım ve 6+6 hamileyim..tsh gebelikten önce en 2,5 geçmemesi lazım ama gebelik esnasında yükseliyor benim gebe kalınca 8 e çıktı sonra 3 e indi hemen..ben endokrin uzmanına göründüğümde 2.5 olmadan sakın gebe kalma düşük yaparsın dedi...yani hamile kalınıyor ancak çok yükselince düşük riski var..senin ki normal aralıklarda ilacını sakın ihmal etme...allah hepimize kolaylıklar versin..
bende 6+4 de gittiğimde dr. elime bir sürü test verdi.3 hafta sonra giderken bu testleri yaptırıp götürücem.tsh-glukoz -tam idrar tahlili-free t4-hb1ag-anıl hcy-anıl hcy 1-2 kızamıkçık-tam kan tahlili listede bunlar var.bazılarını anlayabiliyorum ama bazıları ne için lazım bilmem.inş normal çıkarda hepside öğrenmeme de gerek kalmaz
canım senin sat neydi benim 14 ağustos 5haftalık galiba:44:
Seninde sat tarihin 2 ağustos değil mi?O zaman aynı olmamız gerekmiyor mu canım?bu hesaplama olayları benimde kafamı karıştırıo vallaasanırım evet 8+6 söyldiklerine göre yarında 9 olucak sanırsam galiba benimkiside 8+2
bugün tam 7 hafta olduk....kalp atışlarını dinlemeye gidicez...6+4 ken duyamadık...hayırlısı bakalım..çok heyecanlıyım ve endişeliyim...
3 hafta cok gec bence. Tahlilleri hemen yaptirip goster. Ben 5 haftalikken test yaptirim. Dr haftaya gelirken getir dedi ama keske hemen o gun gosterseymisim. Tsh yuksek cikti mesela. Bir hafta bosuna beklemis oldum. Su an ilac kullaniorum. Bir hafta onceden basliicaktim dr sonuclar ayni gun goriyim deseydi. 3 hafta cok gec. Ozellikle tsh t3 ve t4 degerleri icin. Sen hemen degerlerini gotur cikar cikmaz
canım ya şimdi böyle demen aklımı karıştırdı ama dr.um güvendiğim bi insan neden geç bi tarihe versin bunu anlayamadım şimdi:26: birde senin yüksek çıkan değerlerle ilgili dr.nun nasıl bir tedavisi var? ne kullanacaksın?
ben daha dr a gidemedim bile ve sanırım kasıma kadar da gidemiyecem (yolların güvenliği nedeniyle).ama içimi ferah tutmaya çalışıyorum ve bulantılarım da başladı kendi kendime baş etmeye çalışacam.okula gitmek zulüm gb geliyor sabahları.oğlumdayken herşeyde dr a gidiyoduk.zavallı yavrum dilerim çok sağlıklı olur
aslında bütün bu tahliller gebe kalmaya niyetlenince yapılması gerekli. tabi yaptırmıoruz o ayrı. her hangi bir belirti olmadığı için aklımıza bir problem de gelmior. ben de dr tahlilleri isteyene kadar benim de tsh,t3, t4, tiroid, nedir bilmezdim. çok yüksek çıkmadı değerim zaten. gerçekten hiptroidim olsaydı zaten düzenli adet göremezmişim ve hemen hamile kalamazmışım öle çabucak. ama diorum ya özellikle tiroid çok önemli. doktorun bir problem olacağını düşünmemiştir ve muhtemelen yoktur ama dediğim gibi tsh 2,5 olmalıymış benim 5,65 çıktı. hemen dahiliyeye yönlendirdi ilaca başlattı. levotiron die bi ilaç. hiç bir zararı yok yararı var.ama işte mesela tahlilleri istediği gün hemen getir ben göreyim deseydi haftaya gelirken getir demeseydi ben 1 hafta karlı çıkacaktım hemen başlayacaktım. bir haftam kayboldu. çok üzüldüm. bişey olmaz geç kalınmış bişey yok dedi iki doktorda ama niye yani. hem derhal ilaca başlatıosun beni hem bir hafta kaybettiriosun. benim doktorda çok iyi diye duydum. prof. hatta. anormal gebeliklerde uzmanmış. ultrasonda çok iyiymiş. kimsenin göremediğini o görürmüş falan. ama bana bir hafta kaybettirdi. sen zaten sonuçları aynı gün eline almadınmı.almadıysan bence yaptır hemen en azında doktora gitmeden sen bakarsın anormal bir değer var mı yüksek veya düşük diye.
çok midem bulanıyo bugn.çok kötüyümm.
bişi yemek düşüncesi bile midemi bulandırıyo.
halim yok sadece uyumak istiyorum.
bide eşim yarın için misafir dawet etmiş
bu akşam ufak bi temizlk gerek.eşim süpürür bende silerim.yarında toz alırım artık.öle zor geliokii.
biri bana baksa keşke.ben sadece uyusam dinlensem.annesiyle babasıyla aynı şehirde olanlara çok imreniyorum.çok ihtiyacım war onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?