2012 Mayısda doğum yapacaklar buraya

Ya bence korkulşacak birşey yok çünkü mantıkende her kontrolde hcg ölçümü yapılamaz dimi bu konuda drun açıklaması bana göre yeterli . Diğer konularda haklısın ama idrar testi vs isteyebilirdi daha yeniyiz değişeceksen bence hemen değiştir bu hafta git yeniden muayene ol ve iki doktor arasındaki farkı bizzat göreceğin için ona göre adımlar atarsın. Ben olsam öyle yapardım.

:) bebişler daha çok küçük cm olmaları imkansız bildiğim kadarıyla 9 haftalıkken falan daha 2-3cm oluyor senin ki 12.80mm dir. Ve ayrıca hiç te küçük değil şimdi baktım netten bu haftada bebeğin 10-13mm olması gerekiyor ve senin neredeyse 13 olacak yani tosun gibi bi bebek olacak inşallah:)) Hiç korkma herşey normal seyrediyor içinin rahat olması için başka bi doktora görün sadece o kadar. Senin gibi bende çalışıyorum özeldesin galiba ben kamudayım ama yinede izin almıyorum c.tesi günleri özel hastaneler çalışıyor öyle yapıyorum eğer c.tesi de çalışıyorsan zaten ortalama ayda bir kontrol var gerekçesini söylersen bence hiçbir işveren izin vermeyecek kadar vicdansız değildir. Rahat ol tamam mı

cnm çok teşekkür ederim gerçekten rahatladım biraz çok saol. bnde int.ten bakınca 25mm yazıodu bnmi yanlış yazdımki? onu görünce korktum işte.. senin dediğin gibiyse derin bir ohhh çekiyorum ozaman. özeldeyim evet. istediğim zaman izin alabiliorum o konuda problem olmuoda dönünce surat oluo sıkıntı orda:) önüme bi ton gerekli gereksiz iş yığılıyo ama onada katlanıyoruz tabi mecbur.. bnde özel hastaneye gidiorum. dr. özellikle belirtip ayın 18ine randevunu al diince, c.tesi gününü o yüzden seçemedim.. bu c.tesi için başka bi yerden randevumu alayım en iisi.. gerçekten çok teşşekürler cnm.. allahım sanada sağlıklı ve rahat bi hamilelik dönemi nasip etsin..

teşekkür ederim canım amin cümlemize inşallah. Özelin kahrını bilirim tam 9 yıl çalıştım ve şükür kurtuldum darısı başına inşallah. Hftalık takibini google doktor nevra yaz güzel ve faydalı bilgiler var hafta hafta herşey yazıyor beslenmeye varana kadar, tavsiye ederim. Daha çok şey paylaşıcaz inşallah ...

Canım ben de sigortadan hizmetin yarısnın karşılayan özel hastaneye gittim,45 milyon tuttu.Senin niye o kadar tuttuyorki?Benimkinin içinde de hepatit,tsh,kan şekeri ve tam idrar tahlili var,1-2 birşey daha var hatırlayamadım şimdi,seninkinin içinde alerji testi filan da var heralde,abimler de yaptırmıştı onların da biraz pahalı tutmuştu,aslında çoğu para tuzağı,bir kaç yere daha sor bence canım,sana çok test verdiyse sağlık ocağında da yaptırabilirsin bazılarını.

Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun
bugün doktor kontrolümüz vardı bebeğimin kalp atışını duydum
çok korktum gelişmicek sandım düşük riskide iyice karamsar etmişti ama geçti sanırım
geçen hafta çok küçük diyen doktor bu hafta normal gelişiminde dedi
hiçbir problem yok sağlıklı bi gebelik dedi
Allah'ım kimseye böyle ikilemler yaşatmasın
Sağlıklı bir şekilde bebeklerimiz dünyaya gelsin inşallah

kızlar bu foruma yıllar önce üye olmuştum ama uzun zamandır takip etmiyordum taki hamile olduğumu öğrene kadar bende kısmetse sizler gibi mayıs annesi olucam tahmini 19-20 mayıs gibi doğum dedi doktor şimdi 9 haftalık hamileyim bendede şimdilik mide bulantısı aş erme gibi belirtiler yok sadece tam tersi iştahım mı açıldı nedir şimdiden 2 kilo aldım allahtan hamile kalmadan önce 49-50 civarında bir kilom vardı ama yinede dikkat ediyorum ipin ucunu kaçırmamaya gerçi bebişlerimiz sağlıklı olsunda en önemli o değilmi:))
tam nickini hatırlamıyorum ama sanırım kocaeli izmitten yazan bir arkadaşım var yorumlarını okudum bende izmitte yahya kaptanda oturuyorum dr akademi hastanesinde ki gökhan bey şimdilik mennunum ama aldığım bazı duyumlara göre hastaneden ayrılma gibi bir durumu varmış bunu pek çok kişi bilmiyormuş sadece yakın dostlarına söylüyormuş bende aradaki tanıdıklardan öğrendim inş. böle bişey olmaz dr değiştirmek zor olsa gerek diye düşünüyorum yinede herşey nasip kısmet tabiki.rabbim hepinizin bebişlerini sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin hepimizi sorunsuz mutlu huzurlu bir hamilelik geçiririz:))diğer aramızdan ayrılan arkadaşlarada çok üzüldüm inş. en kısa zamanda bu güzel duyguyu tekrar yaşarlar hepiinizi kocaman öpüyorum.

Gözünaydın canım çok sevindim

Gözünaydın canım çok sevindim

çok teşekkür ederim canım
bir haftam nasıl geçti üzüntüyle ama artık içim çok rahat çok şükür
umut oldu bebeğimin kalbi artık üzülmek yok Allah'ın izniyle
sevgi pıtırcığı modundayım sabahtan beri
Allah'ım hepimizi sakınsın tüm sıkıntılardan :)

kızlar benim 8.haftam sadece tam kan sayımı istedi doktorum

sizlerde de durum böyle mi yoksa başka testler de yaptırdınız mı?

Sakın ultrason fotolarındaki o mm ler seni yanıltmasın. Bende 10+3 günlük hamileyim. Aynı senin gibi mm hesaplar yapıp, netten haftalık takipler yapıyordum. Ta ki şu yazıyı okuyana kadar;

Bebeğinizin gelişimini hafta hafta izlerken ultrasonografide gebeliğinizi takipeden doktor tarafından size belirtilen kilo (ve bazı durumlarda boy) tahmininin sizin için ne kadar önem taşıdığını biliyoruz. Bu konuda yersiz bir endişeye kapılmanızı önlemek açısından sizin için hazırlanan aşağıdaki açıklamayı mutlaka okumalısınız... Hafta hafta gebelik bölümünde sitede her hafta verilen bebek ağırlıkları yanlızca ortalama ağırlıklardır. Gelişim döneminde olan normal fetusların en az ve en fazla olması gereken ağırlıkları oldukça geniş bir yelpaze içinde yeralırlar. Bu nedenle gebeliğinizi takip eden doktorun ultrasonda yaptığı "kilo tahmini" bu haftalarda belirtilenlerden oldukça farklı olabilir.Benzer şekilde bebeğinizin boyu da bu haftalarda verilen boylara tam uymayabilir. Bu sayfalarda verilen boyların "tepeden tırnağa" olduğunu, ancak ultrasonda özellikle 14. Haftaya kadar belirlenen "boyun" baş ile popo arasında yeralan mesafe olduğunu, böylece bacak boyunu içermediğini unutmayın. 14. Haftadan itibaren ultrasonda boy ölçümü yapmak çoğu durumda gereksizdir ve rutin boy ölçümü yapılmaz. Doktorunuz size bebeğinizin kilosu (ve eğer söylemişse boyu) normal diyorsa bunu kabul edin ve asla başka bir anne adayıyla karşılaştırma yapmayın...Dr. Kağan Kocatepe

Normaldede isteniyor. Kan ve idrar testi istiyorlar. Bunu istemelerinin amacı kan şekerine, kan sayımına bakmaları yani demir eksikliğin ya da kansızlığın varsa kan veya demir hapı veriyorlar. İçin rahat olsun cnm herkesten isteniyor bu tahliller.

senden sadece kan sayımımı istedi.benim tahlil kağıdım da tam kan tam, idrar, şeker, tsh hormonlar,bir iki tane anlamadığım bişi var kızamıkçık bunlar var bugün verdim yarın akşam alıp cumada kontrole gidicem dr uma.inşallah herşey güzel gider hepimiz için.

Sadece kan olmaması lazım,tam idrar tahlili de olması lazım,bildiğim kadarıyla idrar yollarında enfeksiyon filan var mı diye bakıyorlar,mesela benim idrar tahlilimden kum döktüğüm anlaşıldı,doktor bol su içmem gerektiğini söyledi,sen bence bi sor canım

Bu hafta kontrolüm olacak belki bu hafta ister zaten istemezse gözümden düşecek bu doktor

Teşekkür ederim hepinize arkadaşlar

merhaba arkadaşlar bebek bekleyen bütün mayıs annelerini tebrik ediyorum. doktorum söylediğine göre bugün itibariyle 9 haftalık hamileyim.internetteki hesaplamaya göre 23 mayısta bebeğim dünyaya merhaba diyecek. 7 haftalıkken ultrasonda bebişimin kalp atışlarını duydum.muhteşem bir duyguydu.o an içimde bir canlının yaşadığına kanaat getirdim.

hamilelik sıkıntılarım 5-6 haftalıkken başladı malesef. gün boyu süren mide bulantılarım var. üstüne reflü çıktı. iki lokma bişi zorla yiyorum sonrasında zehir yemişim gibi bir tat kalıyor ağzımda. tek dileğim bu günlerin biranönce geçmesi. anne olmak gerçekten zormuş.ama biliyoruz ki bütün çektiklerimize değecek bir mucize gerçekleşecek en sonunda....

hepinize kolaylıklar ve sabır diliyorum.

tebrik ederim canım İnşallah sağlıklı bir şekilde atlatırız bu günleri.
Ben şimdiden çatlakları kafaya takmaya başladım ilk günden kullanım çok önemliymiş, kakao yağı, badem yağı, bebe yağı, lierac krem vs çok çeşitli şeyler var. Benim aklıma takılan ise yağları sürünce vıcık vıcık olmuyormuyuz sürdükten sonra kıyafete geçmezmi, belki cahilce oldu ama gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum normal krem gibi emiliyormu yoksa deri üstünde bildiğimiz yağ gibimi duruyor. Kakako yağı çok revaçta onu kullanmayı düşünüyorum ben.

bende 7 haftalık gittim bendede tam kan ve idrar tahlili istediler canım kanımda eksik bişey çıkmadı onun için kan yada demir hapı vermedi şimdilik bilmiyorum daha sonra verirmi ama idrarda bendede enfeksiyon çıktı zaten evlenmeden önce,evlendikten sonrada senede en az bir kere idrar yolu enfeksiyonuna yakalanan biriydim antibiyotiksiz hayatta geçmezdi idrar yolu enfeksiyonunun erken doğum ve düşük gibi olumsuz etkileri olabilir dedi ama daha bebek küçük olduğu için antibiyotik vermedi bol bol su iç dedi sadece hiç sevmesemde suyu içiyorum günde en az 1,5 lt napalım sende bol bol su iç ama yinede gerek görürse mecbur ilaç veriyor dr enfeksiyonun bebeğe sıçramasından daha iyidir en azından

Benim kısmet olursa 12 mayısta inşallah. Bu hafta ikili test yaptıracağım. Fiyat araştırıyorum, istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir varmı?

cnm bnde bebe yağı aldım.. haftada bir mutlaka sürüyorum vaktim olursa haftada 1 kaç kez.. ilk sürmeye başladığımdaa eşim gülüo pehlivaaaan pehlivaaannn diyo bana ama yedirmeye başladığımda tenim emio öyle tahmin ettiğin gibi cırcıvık olmuyo yani.. gece sürüyorum yatmadan önce.. bide ıslak tene sürülüo bebek yağı.. sabah bi kalkıorum pijamalarım mis gibi kokuo ve tenim yumuşacıkk oluo valla.. ben bu yüzden bebek yağını tercih ettim.. tabiki bi badem yağı güzel kokmuo ama etkisi var elbet.. kakao yağı güzel kokuodur ama. erteleme ve bian önce hangisi içine siniosa al ve başla.. yoksa doğumdan sonra tanıyamadığımız bir vücut görmek zorunda kalırız.. sağlıklı gebelikler diliorum arkadaşımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…