amin cümlemize şifa versin inşalah, ben bide iki gündür grıbim. özellikle sıvı şeyleri çıkarttığım için ıhlamur falanda içemiyorum zaten beslenmem çok kötü umarım bebeğimin sağlığına bişey olmaz
merhaba görkemli,
hosgeldin canim sende. Hayirli olsun hamisligin. Demek ögretmensin, bende hep ögretmen olmak isterdim ama nasip kismet iste, simdi baska isle ugrasiyorum... Gercekten kutsal bir meslek ögretmenlik.. tekrar hosgeldin canim.. sevgiler
ceylan, gercekten iyi alistirmissin oglunu, en güzeli kendi odasinda uyumasi... senin 2ci bebisin olacak degil mi ? Ilk dogum nasildi - masallah 2,5 yasinda demek, arasini cok iyi ayarlamissin... Allah hayirli yetistirmeyi nasip etsin oglusunu.
hosgeldin clemantineee,
insani cekiyor bu kk - böyle bir topigin olmasida gercekten cok güzel, en azindan kendimizi yanliz hissetmiyoruz... burada bizimle ayni duygulari paylasan kisilerin olmasi gercektende cok güzel bisey...
bebebifks internet sitesi evet yani ben mutlaka bakın derim çünkü arkadaşım oradan aldı ama gerçekten çok sevimli ve sağlam duruyor tabi sansına mağaza sahipleri okul arkadaşı çıktı baya ilfgilendiler. ne zaman hazır olsun dersenizde o gün getiriyorlar.bebek odası uyku seti asma rafı tam takım aldı 1000 tl. orada fırsatlar köşesi oluyor opadan başka şeylerde takipm edebilirsiniz bazen çok indirimli oluyor herşey benim beğendiğim bir iki şey oldu mesela bakınca ufak tefek alıcam artık kısmet olmazsa buradaki gizel annelerin bebişleri giyer artık kısmett.. Rabbim hayırlısını versin..
kızlar birde dün trendyolda Chicconun ürünleri indirimli satılıyor 130-150 ye çok güzel ana kucakları var müzikli dönenceli falan üye olanlar baksın bence olmayanlarda üye olup baksın çünkü chicconun ürünlerini veriyorlar sıksık. 2 oldu ana kucağı kampanyada artık 3. de alıcam galibaaa.
siz sivaslı mısınız okul arkadaşı deyince o mağaza sivasta çünkü.hatta benim de o mağazanın sahibi halam (eşiminhalası) olur da.
amaannn kızlar dikkat edelim, tam mevsim geçişi, heryerde herkeste mikrop var..
geççmişler olsunn
:2::2::2::2:
valla ben bu gün nanemollayım umarım devamı gelmez.. zaten işyerimdende çalışmaktanda fenalık geldi valla demeseydim yasal iznimde ayrılcağımı bu hafta böyle bir işten çıkasım var bir işten çıkasım var anlatamamama şimdi çıkıcam dersem izin dolunca çıkaracakları varsada çıkarmazlar tazminatlar yalan olur...
zaman ilerledkçe daha da zor gelicek gidip gelmesi
zaten tazminat vermemek için bahaneler çok amaann, koz vermemeli..
valla hastanede çalışan yakınlarım var ditorum çok canımı sıkarlarsa alırım ayda 1 hafta rapor hiççç umrumda olmaz
hakediyor anacaım bunlar..
Benim 2li test sonucum bugün çıkacaktı ama ben haftaya belki de sen gibi 8 ine doğru gideyim diyorum. zaten sonuç iyi de olsa kötü de olsa 15-16. haftalardaki 3 lüyü yaptıracak. o yüzden acele etmeyeyim diyorum şu an. belki gittiğimde cinsiyette öğrenirim hem. yoksa 1 ay sonraya kalacak. herkes o arada artık odaları bile sipariş veririnşallah ben ayın 8.nde öğrenebilirm sen nezaman gidiyordur kontrole.. daha biraz çoğlasın yaparız daha çok şekilller
bana da zor gelıyor bırde kusmalar ısyerınde olunca bayagı
hırpalıyor ınsanı cıkacagım dedım eleman bakın yerıme oyle
gıdeyım dedım bır turlu eleman begenemedıler ben yıne kaldı
dayanabıldıgım kadar dayanayım da barı dogum paramı alayım
dıyorum artık nasıbımızde ne varsa.... yasayıp gorelım bakalım
Benim 2li test sonucum bugün çıkacaktı ama ben haftaya belki de sen gibi 8 ine doğru gideyim diyorum. zaten sonuç iyi de olsa kötü de olsa 15-16. haftalardaki 3 lüyü yaptıracak. o yüzden acele etmeyeyim diyorum şu an. belki gittiğimde cinsiyette öğrenirim hem. yoksa 1 ay sonraya kalacak. herkes o arada artık odaları bile sipariş verirhayırlısı tabi. listemiz hele bir kabarsın şöyle gözümüz gönlümüz açılsın değil mi
biz birlikte öğrencez martim bana öyle geliyor ama ikiliden sı-onra dediğin gibi bir ay sonraya veriyorlar osürede geçmez yani düşün düşünnnn
kizlar tekrar merhaba,
nasil gidiyor gününüz? Umarim hersey yolundadir...
canım doğum parası ne oluyor acaba?
Doğum parası yıllardır olan bişey. Sosya güvenlik sisteminde yıllardır var olan bir uygulamadır. Kadın çalışanlar belirli şartlarda, doğum yapması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçek adı analık geçici iş göremezlik ödeneği olan bir ödeme alırlar.
Doğum İzni Hesaplama ;
Normalda hamile olan bir kadın işçinin doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra gibi bir süre çalıştırılması yasaktır. Çoklu gebelikte yani ikiz vs. gibi durumlarda bu süreye 2 hafta daha ilave edilmekte. Kadın işçi çalışmak istiyorsa doktordan çalışabilir raporu alarak doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir. Bu şekilde 5 haftalık süre doğumdan sonraki 8 haftalık zaman zarfına eklenerek doğum sonrası 13 haftalık bir izin oluyor. Devlet dairelerinde çalışan memur bayanlar içinde bu durumlar geçerlidir.
Doğum Sonrası Ücretsiz İzin ;
Doğum öncesi ve sonrası hamile kadına verilen izin hakkından sonra, eğer kadın isterse 6 ay gibi bir zaman ücretsiz izin yapabilir. Bu esnada kadına işveren şirket sahibinin takdirine kalmış bir durum olur. Yani izinden sonra çalıştırıp çalıştırmamak işverene kalır. Kadın işçileri istemesi halinde 6 aya kadar izin kullanabilmesi hakkı tanınmıştır.
Doğum Parası Nasıl Alınır ?
Devlet dairesinde veya özel sektörde çalıp doğum yapan kadının doğum parası alması için aranan şart doğumdan önce bir sene içerisinde 120 gün çalışmış olması gerekmektedir.Bu isteği tutanların doğumdan sonra vizite kağıdı ve doğum raporunu alarak Sosyal Güvenlik Kurumuna baş vurması gerekmektedir. Bu şekilde Doğum parasını alabilirler.
Doğum Parası Ne Kadardır Ve Nasıl Hesaplanır ?
Doğum parasının hesaplanması çok basittir. Çalışan kadının günlük kazancının 3 te 2 si kadına analık parası olarak verilmektedir. Mesela Günlük 45 TL’ye çalışan bir kadına 45 TL’nin 3/2 si SSK tarafından verilmektedir. Bu paranın 3/1′i 30 TL etmektedir
ok canım benb unu doğum parası olarak değilde o dört ay boyunca maaşının 3 te biri kadarını alıyorsun diye biliyordum devlet ödüyor sana.şimdi sen öyle deyince acaba öyle verilen eksta bişey dahamı var diye düşündüm. bilelimde söke söke alalım dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?