2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Ahh hic deme tatlm gecmiyo gunler gecmiyooo..ama senin bitmis ya hadi hayirli olsun.planli sezeryanmi olucan.kac haftaliksin bu arada.ins hayirlisi ile kucagina alirsn oglusunu...

günaydınnnnnnnnnnn
bugün de doğuracak gibi değilim,kalkıp bi temizlik yapayım bari şu eve

Yap tatlm yap belki dogumun baslar ha:))bende bugun temizlikci cagirdm.dun oturma salonumuz boyandi.bugn dip bucak temizletiyom kadina.tabi bende dolaniyorum onunla.simdi biraz ara verdim size bakim napioniz diye:))

Ahh hic deme tatlm gecmiyo gunler gecmiyooo..ama senin bitmis ya hadi hayirli olsun.planli sezeryanmi olucan.kac haftaliksin bu arada.ins hayirlisi ile kucagina alirsn oglusunu...

Teşekkür ederim canım bugün 39 haftalık olduk.39+2 de sezeryan olacak.Benim sezeryan mecburi,oğlum hala dönmedi yani makattan.Ben ayaklarımı yere sağlam basarım,ille de dönmem deyip duruyor Normal doğum kısmet değilmiş bize.Hayırlısı artık.Senin şafakta tez zamanda,çabucak biter umarım.

Hayirlisi canm saglicakla bebisini kucagina alda varsn.sezeryan olsun.bizlerede dua etmeyi unutma:)hayirli dogumlar

Neredeyse herkes sezeryan oluyor, çevremdekiler de normal doğum nasıl yapacaksın, dayanabilir misin en iyisi sezeryan, bebek hiç hırpalanmıyor deyip duruyorlar, ama sonuçta ameliyat işte. Bakalım hayırlısı olsun yarın belli olur. Çok merak ediyorum eskiden ne yapıyorlardı, 40 haftayı doldurup doğuramayan köyde yaşayanlar nasıl doğuruyordu

Herkese merhaba kızlar..Bu sezeryan galiba bi tek türkiyede yaygın bi tek...Almanyadan bi arkadaşım 2 sene geçtiyse sezeryanın üzerinden normal doğum yapılabiliyor burda dio...Tr de bu kadar tıp ilerlemesine rağmen 8 sene bile geçse yaptrmıyolar normal doğum.Sancında suyunda gelse illa kesecekler!Mesela ben özel hastaneye giderken 38-2 de alıcam demişti dr.Şimdi devlete gidiyorum 39 dan önce almıyolar. şu an 38-3üm.10 nisana gün verdi. Epidural olsa bari.Kızım genel anestezi olmuştu...
Kızlar benim bu bikini bölgem tek taraf sanki morarırda ağrır ya aynı öyle ağrıyo.Yürürken bile zorlanıyorum.Acaba diyorum çatı genişlemesinden falanmıdır?Varmı böle şikayeti olan?

Merhaba ben de sadece ağrı oluyor kasık ve bikini bölgesinde, özellikle kasıklarda damarlar çok ağrı veriyor, ben de yürürken zorlanıyorum, bir de bebeğin başı idrar torbası mı artık her neye baskı veriyorsa o kısımlar anki yırtılıyor gibi acıyor, özellikle bebiş hareket ederken organlarım öyle bir acıyor ki, sanırım artık epey irileşti yeri dar o yüzden

Aynen canim benimde alt tarafta hep bir agri ve baski var ozellikle yururken canim yaniyo dedigin gibi bebegin basi mesaneye baski yapiyo heralde surekli cisim:))varmisgibi hissediyorm wc ihtiyacm olmasa bile.baskidan olsa gerek...

Aaa cicegi burnunda anneleri goruyorm hosgeldiniz PARIS ve MIGI nasilsiniz bakalim...lohusalik nasil gidiyo...siz dogurdunuz darisida bize inss

Kızlar doğum çantanıza neler koydunuz ? paylaşır mısınız? lütfen

ben kendi tecrübemi yazayım

hasta bezi (doğumdan sonra pedden daha rahat,çünkü pedde sızdırırsa diye korkuyo insan)

alt açma örtüsü (yatakta hem sancı odasında hem de kanama çok olursa yattığın odada lazım oluyor,özellikle normal doğumda sancı çekip açılma olurken sürekli su akıyor ve sadece önlük olduğu için üstünde,yatağa geçmesin diye alt açma örtüsü gerekli)

4-5 adet büyük boy külot (hasta bezi ya da kalın ped koymak için,bir de kanama ilk günler yoğun olduğundan çamaşır kirleniyor,evde de sık sık değiştirmek için gerekli)

2 adet rahat atlet (1 tane de yeter ama yedek almak iyi olur,ben sütyen kullanmadım)
diş fırçası ve macunu (gece kalınacağından lazım oluyor)

tarak,toka,taç,vs (doğumdan çıkınca saç baş birbirine karılmış olduğundan kesinlikle gerekli)

gecelik (ben doğumdan çıkar çıkmaz gecelik giydim,tuvalete giderken ,ped değiştirirken daha rahat oldu)
pijama (ertesi gün hastaneden çıkarken giydim)

çorap

yelek ya da şal (doğumdan sonraki ilk bir kaç saat üstüme bi üşüme geldi,sonra geçti,olabilir)

terlik (rahat ve kaymayan bi terlik,önden açık da olsa olur,farketmez)

kaağıt mendil,ıslak havlu,kağıt bardak vs lazım olabilir,yanınızda olursa gidip almak zorunda kalmazsınız)

not defteri ve kalem (not tutmanız gerekebiliyor)

muayene dosyanız ve nüfüs cüzdanınız

cep tlf nun şarj aleti

fotoğraf makinası ve yedek pil

kirli kıyafet vs koymak için boş poşetler

bir de doğumdan sonra size bi şey yemek içmek için izin verildiğinde çorba içmenizi tavsiye ederim,çok rahatlatıyo,tabi öncelikle koca şişe su içiyosunuz susuz kaldığınızdan,öyle hazır kek ,tost gibi katı şeyler yerine sıcak bi çorba için,zaten hastane kantininde de vardır,ebe eşime bi kağıda yazıp kantine yolladı,çorba getirdi eşim)

şimdilik bunlar geldi aklıma kızlar

açılma olmadan suni sancı çok zor gerçekten,benim suyum geldiği için mecburen suni sancı verdiler,benim bebek de kanala inmemişti daha,hatta kasılma ya da sancı bile hissetmiyodum ben pek,suyum gelince hastaneye gittik,doktorum 48 saat içinde doğurman gerek dedi,geçen pazartesi öğleden sonra serumu taktılar işte 2 gibi,etkisini 1-2 saat sonra göstermeye başladı,,ertesi sabah saat 10 da anca 10 cm açılma oldu,çok yavaş ilerledi açılmam,suyun falan gelmediyse,doktorun bekle dediyse bekle,ben hep 4,5 cm lik açılmayla giderim doğuma diyodum,1 cm le gittim,çok şiddetli oluyo suni sancı,bir de çok sık geliyo sancı,normalde 5 dk 1,3 dk 2 e iniyo falan diyolar yaüsuni sancıda neredeyse 1 dk nın yarısı sancıyla geçiyo,tam bitti derken bi daa geliyo,çok yoruyo insanı

Canm bende sasirdm ters pozisyondamiydi bebisin onceleri.ne desem bilemedm simdi.ultrasondaki kiloyada guvenemiyoki insan..hakkinda hayirlisi olsun ins

doğuma gireceğim sabah doktorum ultrasonda bebeğin kilosunu 3200 civarı dedi,3380 doğdu oğlum,yanılma payı oluyo,arkadaşın da 3400 demiş,3200 doğdu onun da,belli olmuoy yani

bu arada son 3-4 günde yeni doğum yapan var mı kızlar?

çocuğu elinden alma kısmı saçma ama hastanede doğduğunun ertesi günü sağlık ocağında da 7. ya da 10. günü alıyolar topuk kanını,sadece hastane değil sağlık ocağı da alıyo,zorunlu sanırım,bana bebeğin nüfüs cüzdanı, ve işitme tarama testinin fotokopisi ile gel dediler sağlık ocağından

Yap tatlm yap belki dogumun baslar ha:))bende bugun temizlikci cagirdm.dun oturma salonumuz boyandi.bugn dip bucak temizletiyom kadina.tabi bende dolaniyorum onunla.simdi biraz ara verdim size bakim napioniz diye:))

kaçta yazmıştım ben temizlik yapıcam die,anca bitti dee
ne biçim arkadaşsın yaff,yap tatlım yap diyceneee insan banada yollar bi temizlikçi

Merhaba bayanlar, aranızda hiç çatı muayenesi olan var mı, yarın kontrolüm var, tedirginim biraz

ben olmuştum 6 yıl önce..2 kere gittiğimde olmuştum birinde uzun bi çıbık sokmuştu ebe ama neden olduğunu hatırlamıorm o acıtmıştı..2.sinde doktor parmağını sokmuştu ve suyumu patlatmıştı geriiizekalı

Son düzenleme:

kızlar bende dün gittim kontrole ama başıma neler geldi sormayın :) nstde sancım çıkmış ama ben hiç farketmedim..doktorum kontrol etti bu sefer, hemen doğum yerine gönderdi, dedi belki bugün alabilirim bir bakalım sancı durumuna göre dedi..Hatta normal doğurabileceğimide söyledi..bebek doğum kanalına girmiş dedi, istersen normalde yapabilirsin ama gece falan olursa benim normal doğumu ayarlamam çok zor olur dedi, gündüz falan gelse yine girebilirim ama dedi..bende farketmez dedim siz ne derseniz dedim..sonra çıktım doğumhane yerine, bir odaya aldılar beni, tekrar nst ye bağladılar, sancılar artmış görünüyor ama bende tık yok :) sonra tekrar nst ve serum verdiler, bu sefer çıkmadı sancı, en sonda alttan muayene ettiler, açılma falan yokmuş ama yumuşamış dedi doktor..bakalım nasıl olacak, sonta doktoruma telefon edip sordular oda tamam gidebilir demiş, haftaya tekrar kontrol dedi :) tabi kendiliğinden gelmezse..bendende haberler böyle, artık tetikteyiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…