2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
slm canlar herkes iyidir inşalalh 4 ayllık oğlum var hergün bir kahve fincanı meyveli yoğurt yediriyorum bu meyveler de şeftali muz üzüm kayısı arada birde dut pekmezi ile zeytinyağı veriyorum. bu konuda bir fikri olan varmı muz ile şeftali kabız yapar ama benimkinin öyle sorunu da yok...:emir_bebek:

Bizim doktorumuz 1 yasina kadar uzum vermeyin demisti
Bir de farkli tatlar verirken 3 gun 1hafta arasi sadece o denenmeliymis eger vucudu farkli bir tepki vermezse ya da alerji olmazsa devam edilebilirmis
Hergun baska birsey denetince Allah korusun sikinti gorulurse hangisinden kaynaklandigini anlamak zor olurmus

Anne sutu aliyor mu cnm seninki:
Ben 6ay dolana kadar hicbirsey vermemeyi dusunuyorum
Belki arada pirinc lapasi o da sirf farkli tada asina olsun diye

Bizim doktorumuz 1 yasina kadar uzum vermeyin demisti
Bir de farkli tatlar verirken 3 gun 1hafta arasi sadece o denenmeliymis eger vucudu farkli bir tepki vermezse ya da alerji olmazsa devam edilebilirmis
Hergun baska birsey denetince Allah korusun sikinti gorulurse hangisinden kaynaklandigini anlamak zor olurmus

Anne sutu aliyor mu cnm seninki:
Ben 6ay dolana kadar hicbirsey vermemeyi dusunuyorum
Belki arada pirinc lapasi o da sirf farkli tada asina olsun diye

sağol canım mesajın için üzümü söylediğin iii oldu anne sütü alıyor ama çok isteksiz kaşıkla yemeyi çok secviyor bir haftadır veriyorum bi sıkıntı olmadı canım benmki 4 aylık tam 6300 gr düşük gibi geliyo biraz senin kine kadar

Kızlar meraba bu iki gündür oğlum çok huzursuz özellikle de akşamları bağırıyor çığlık atıyor memeyi asla almak istemiyor.Vermeye kalktığım zaman başını çeviriyor ağlıyor kaç saat aç bekliyor.Ne yapacağımı şaşırdım artık bir de ağzından salya akıyor yumruğunu sıkıyor ağzına götürüyor ve yumruğunu emip ısırmak istiyor.Sizlerde de varmı böyle bi durum?
Niye böyle yapıyor anlamış değilim doktora götürecem artık ama aranızda varmı böyle bi sorun yaşayan sormak istedim:5:

aynen benim oğlumu tarif etmişsin canım.özellikle akşamları çıldırıyor genellikle eli hep ağzında zaten.ellerinin ağzında olması diş çıkardığı anlamına gelmiyormuş illaki. bu ara bebeklerin çoğu öyle.

selam kızlar, herkes iyidir umarım, bizde bugün kızçeyi doktora götürdük, turuncu lekelerden dolayı, idrar tahlili yapıldı çok şükür temiz çıktı, doktor bol su içirmemi ve beslememi söyledi, ama malesef bizimki bugünlerde mamadan tiksindi gibi, suyu deli gibi içiyor ama mamayı almıyor, doktor bu çocuğun şuan 1000-1100 ml içmesi lazım dedi, ama biz en fazla 700'e çıktık oda bir sefer..7 kilo geldi , boyu 62, baş çevreside 41 olmuş :nazar::nazar:. hepsi normal dedi..ek gıdayı sordum, oda mama alsada 6 aydan önce bişi verme dedi, bende dün şeftali suyu vermiştim 2 kaşık :1::1: Aç gibi karnı yapışık ama mamayı reddediyor ne yapacağımı bilmiyorum ya :(

slm canlar herkes iyidir inşalalh 4 ayllık oğlum var hergün bir kahve fincanı meyveli yoğurt yediriyorum bu meyveler de şeftali muz üzüm kayısı arada birde dut pekmezi ile zeytinyağı veriyorum. bu konuda bir fikri olan varmı muz ile şeftali kabız yapar ama benimkinin öyle sorunu da yok...:emir_bebek:

benim kızımda az kaldı 4 ayının bitmesine sadece şeftali tatırdım birde günlük bitki çayı veriyorum rezene yada ıhlamır hergün birini zeytin yagı neden veriyorsunuz onu anlamadım kabızda degise benim kızımda kansızlık var ama halen korkuyorum pekmez vermeye doktorada unutuyorum gitigimde sormayı size doktormu önerdi pekmezi

selam kızlar, herkes iyidir umarım, bizde bugün kızçeyi doktora götürdük, turuncu lekelerden dolayı, idrar tahlili yapıldı çok şükür temiz çıktı, doktor bol su içirmemi ve beslememi söyledi, ama malesef bizimki bugünlerde mamadan tiksindi gibi, suyu deli gibi içiyor ama mamayı almıyor, doktor bu çocuğun şuan 1000-1100 ml içmesi lazım dedi, ama biz en fazla 700'e çıktık oda bir sefer..7 kilo geldi , boyu 62, baş çevreside 41 olmuş :nazar::nazar:. hepsi normal dedi..ek gıdayı sordum, oda mama alsada 6 aydan önce bişi verme dedi, bende dün şeftali suyu vermiştim 2 kaşık :1::1: Aç gibi karnı yapışık ama mamayı reddediyor ne yapacağımı bilmiyorum ya :(

maşallah canım kızna en son 5800 demi gayet iyi kilo alımı kafana takma bence yeterince besleniyo demekki:nazar::nazar:

benim kızımda az kaldı 4 ayının bitmesine sadece şeftali tatırdım birde günlük bitki çayı veriyorum rezene yada ıhlamır hergün birini zeytin yagı neden veriyorsunuz onu anlamadım kabızda degise benim kızımda kansızlık var ama halen korkuyorum pekmez vermeye doktorada unutuyorum gitigimde sormayı size doktormu önerdi pekmezi

rezene bende veriyorum arada zeytinyağını annem bana da verirmiş küçükken barsakları yumuşatırmş doktor önermedi pekmez de aynı şekilde ben kafama göre takılıyorum işte kızınızda kansızlık olduğunu nerden anladınız normalde 5. ayda yapılıyo hemoglobin ve demir testi

bende bu doktorları anlamıyorum biri meyva ver diyo biri kesinlikle verme ne yapıcamı bende şaşırdım bizim kendi doktorumuz bişey verme dedi gecen acile gitik elma şeftali tatır dedi :27: resmen kafayı yicem:47::47::47:

rezene bende veriyorum arada zeytinyağını annem bana da verirmiş küçükken barsakları yumuşatırmş doktor önermedi pekmez de aynı şekilde ben kafama göre takılıyorum işte kızınızda kansızlık olduğunu nerden anladınız normalde 5. ayda yapılıyo hemoglobin ve demir testi

tesadüfen ortaya cıktı canım kalcacıkıklıgı için konturole gitmiştik orda karacigerde büyüme görüldü araştırıldı ve kansızlıktan dolayı karaciger çok calıştıgı için büyüme olmuş 1 aydır biz kandamlası kulanıyoruz malesef allah başka sıkıntı vermesin çok zor günler gecirdik hepimizin bebişini mevlam kprusun evatlarımızla sınamasın

maşallah canım kızna en son 5800 demi gayet iyi kilo alımı kafana takma bence yeterince besleniyo demekki:nazar::nazar:

evet canım 3. ay kontrolünde üstü ile 5800 gelmişti, bugünde üstü ile 7 geldi, valla ben saate bakmıyorum artık ne zaman isterse o zaman veriyorum mamayı, oda 2 saatte bir 30-60 ml arası değişiyor..Artık dediğin gibi takmayacağım, Rabbime emanet bebişlerimiz..

Kendi aile hekimimiz ve çocuk doktorumuz izinde olduğu için çok fazla soru soramadım. daha doğrusu hiç sormadım. Başka bir doktor baktı bize. ciğerlerini dinlettim ( sürekli terlediği için biraz korkuyorum hasta olmasından, hoş her çocuk hasta olur da bizim ki olursa kaynanam ve kayınpederimin dilinden kurtulamam.) Bişey çıkmadı çok şükür. 2. doz karma aşımızı olduk. çok az ağladı. huysuzluğu olmadı. boyumuz 65 cm. kilomuz 7160 ama kıyafeti vardı üstünde sanırım tam 7000gr. geçen ayla bu ay arası 500 gr. almış oldu. az değil mi? bazı drlar min 600 gr alması gerektiğini vurguluyorlar. demir damlası aldık ama vermeye başlamadım yarın başlayacağım. MArt annelerinde okudum sanırım. demir ilaclarının emilimi için bi kaç damla limon damlatıp içiriyorlarmış. bende öyle yapmayı düşünüyorum. kokusu çok kötü tatmadım ama bu benim içtiğim tüp kan ilacının miniği sanırım. sizler nasıl veriyorsunuz?

bizim doktor demir ilacına başlatmadı normalde 6 aylıkken başlıyor ama sağlık ocakları 4 ayken başlatıyor dedi biz de başlamadık demir damlasına.

kızlar adetiniz ne zaman başladı...benm hala gelmedi takıyorum kafaya....
ben de henüz adet olmadım ve olmama da daha çokkk varmış gibi geliyor

selam kızlar bişi sorcam, bebeklerinizin çiş durumu nasıl? az emiyor diyorsunuzya yinede dolu dolumu yapıyorlar? benim kızın bugünlerde yine azaldı, kupkuru gibi ya :( zaten yine iştehıda gitti.. bugün mama 500 ml içti sizce az mı? oda artık süreyi uzatmaya başladı kendisi, sizinkiler ne durumda?
Bizimki az emse de çok emse de sonuç aynı bezi dolu olur sadece gece az yapıyor çiş öğretmeye başlayınca gecesi kolay olur heralde diyorum:52::52::52:

selam arkadaşlar.bende nisan annesiyim.küçük oğlum 18 nisan da doğdu.büyük oğlum ise 3 yaşnda.ilk doğumumda düzenli adet oldum.şimdi ise lohusalıktan sonra bir kez oldum.benim gibi düzensiz olan var mı?
hiç olmadım ki...
benim eşim de tatil istiyo,gidelim desek dünden hazır yani:1: ama ben zor olur diye düşünüyorum,çünkü yolculukta bi süre sonra pusetinde sıkılmaya başlıyo 5-6 saat yolculuk nasıl olur bilemiyorum,denize ghitsek odada geç,icek günün çoğu,güneşte kalmasın diye,bir de henüz çok fazla oyalayamıyorsun anlamıyo oyuncaklardan çok,ama seneye 1 yaşını geçmiş olcak,az çok salıncaktan,çocuk havuzundan,vs den anlıyo olcak,daha keyifli olur diye düşünüyorum,ben bu sene gitme taraftarı değilim pek,bir de diyorum hastalanırsa,düzeni iyice bozulursa vs,doktporlar 6 aydan önce hüneş koruyucu sürülmesini önermiyorlar,e onu sürmeden de odadan nasıl çıkarcan çocuğu,iyisi mi evim güzel evim :39:
bizimki gündüz de araba koltuğun da bazen kucakta durmayınca koyuyorum koltuğuna ohh keyfim yerinde diyor hele de yemek yerken ve çamaşır asarken çokkk işimi görüyor

tesadüfen ortaya cıktı canım kalcacıkıklıgı için konturole gitmiştik orda karacigerde büyüme görüldü araştırıldı ve kansızlıktan dolayı karaciger çok calıştıgı için büyüme olmuş 1 aydır biz kandamlası kulanıyoruz malesef allah başka sıkıntı vermesin çok zor günler gecirdik hepimizin bebişini mevlam kprusun evatlarımızla sınamasın

canım geçmiş olsun ahsen e.dediğin gibi allah başka sıkıntı vermesin

kızlar bebeklerinize kitap aldınız mı?4 aylıkken kitap almak gerekiyormuş zihinsel gelişimi için bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba?ben dün bir kitap aldım efeyle oynadık ona okudum resimleri anlattım kitaba aşinalık olsun diye resmi bol bir kitap aldım daha da alacağım ama ne alacağımı nasıl bir kitap olacağına karar veremiyorum bir türlü.

bizim doktor demir ilacına başlatmadı normalde 6 aylıkken başlıyor ama sağlık ocakları 4 ayken başlatıyor dedi biz de başlamadık demir damlasına.

ben de henüz adet olmadım ve olmama da daha çokkk varmış gibi geliyor

Bizimki az emse de çok emse de sonuç aynı bezi dolu olur sadece gece az yapıyor çiş öğretmeye başlayınca gecesi kolay olur heralde diyorum:52::52::52:

hiç olmadım ki...

bizimki gündüz de araba koltuğun da bazen kucakta durmayınca koyuyorum koltuğuna ohh keyfim yerinde diyor hele de yemek yerken ve çamaşır asarken çokkk işimi görüyor

canım geçmiş olsun ahsen e.dediğin gibi allah başka sıkıntı vermesin

maşallah o zaman canım :)) bizim az hala, hemde turuncu lekeli, bugün götürdük tahlil yapıldı temiz çıktı, umarım geçici bir durumdur, moralimi bozmamaya çalışıyorum ama olmuyor, sabah uyandığından beri şuan itibariyle 3 kere yaptı daha :( oda tahlil için çiş beklerken saydım ilk 2sinde kaçırdık, 3. de azda olsa tutturduk o deliği :) o kadar zorki poşete işetmek kızları :)

ayyy canım benim geçmiş olsun bebşişnde en kısa sürede sağlığına kavulşşur inşaalalh

kızlar bugun oğluma patateslihavuç püresi yaptım üstümüz başımız yedi koltuklar yedı hatta halılar bile yedi ama bizim oğlan yemedı oğlanı uyuttum etrafıtemizledim şimdi sinirli sinirli oturuyorum ne yicek bu ççocuk ?:84::84::84::84::84::84::84::84:

selam
sabah 9,30 da 4.ay aşılarını olduk.ebe gidince calpol ver ateş olur dedi.şu saat oldu ateş filan yok (özel doktorumuz şurubu ancak ateşi 37,7 yi geçerse ver demişti)
vermiycem ama gece olurmu diye endişeleniyorum
bu ay 400 gr civarı almışız.
boy:64 kilo:6500

Kızlar meraba bu iki gündür oğlum çok huzursuz özellikle de akşamları bağırıyor çığlık atıyor memeyi asla almak istemiyor.Vermeye kalktığım zaman başını çeviriyor ağlıyor kaç saat aç bekliyor.Ne yapacağımı şaşırdım artık bir de ağzından salya akıyor yumruğunu sıkıyor ağzına götürüyor ve yumruğunu emip ısırmak istiyor.Sizlerde de varmı böyle bi durum?
Niye böyle yapıyor anlamış değilim doktora götürecem artık ama aranızda varmı böyle bi sorun yaşayan sormak istedim:5:

son 1 haftadır benimki de öyle,,resmen huy değiştirdi,aşıdan sonra böyle oldu,sanki aşının travması gibi ama sanırım haftası denk geldi,saat en geç 12 de 10 dk içinde uyuyan çocuk resmen uyumamak için direniyo,çığlık atıyo,uykuya tam daldı diyorum bi bsakıyorum uyanmış,bazen gece2-3 oluyo uyutana kadar,emmek istemiyo,artık uyutup uykusunda emziriyorum,salya akıyo habire,hırsla ellerini ısırmaya çalışıyo,gece olunca sürekli bi mızmızlık hali,sorma valla,noldu bunlara böyle,bi de diş çıkarcaklar daha,yandık valla,bence doktorluk bi durumun yok,aynı şeyleri forumdaki hemen herkes yaşıyo okuduğum kadarıyla

kızlar bugun oğluma patateslihavuç püresi yaptım üstümüz başımız yedi koltuklar yedı hatta halılar bile yedi ama bizim oğlan yemedı oğlanı uyuttum etrafıtemizledim şimdi sinirli sinirli oturuyorum ne yicek bu ççocuk ?:84::84::84::84::84::84::84::84:

canım daha küçük değil mi püre vs için,ben sadece yoğurt ve bir iki meyveyi tattırdım daha,doktorumuz 6. aya kadar geçme ek gıdaya dedi,sen püre yemedi diyosun,küçük daha püre yemek için,kaşık mamaları ya da meyve suyu,yoğurtla fgalan başlasaydın günde 1-2 kaşık tattırarak,şimdiik yteterli bence

canım patates için daha erken degilmi doktorunuzmu önerdi

Back
X