2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kıyamam canım ya napsın annesi o da küçük daha
şevvalin yanında ahseni pek sevmeyin canım yoksa sen yokken zarar verir zamanla geçer aklı erdikçe

ben dikkat ediyorum ama babası anlamıyor
aşk yaşıyorlar resmen
ilk alındıgında şevvalde bindi ilkarbama çok komik görünüyordu am hiç birşey demedim
ahsende uyuması yok yemsi yok sürekli ilgi isteyen bir bebek gün boyu onla ilgileniyorum
şevvalde haklı ama ne yapıcam bilmiyorum

haklısın canım
ama kızlar babaya daha düşkün olur babası daha dikkat etsin
2 yaşında yeğenim var hep onunla oynardım ablam çalıştığı için gündüz annem bakıyor miray doğdu yerde oturup mirayı oynatıyordum geldi arkamdan gözmüme bir patlattı dünyam karardı sandım yeğenimken bile bu kadar kıskanıyorlar kendi çocuğn olunca daha da artar kıskançlık durumu allah yardımcın olsun:26:

Allah kabul etsin canım, hayırlı yolculuklar. Bir an önce hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah

Kızlar herkese riyaddan kocaman selamlar..sagsalim geldik cok sukur. Otele yerlestik. .persembeye kadar riyaddayiz.sonra mekke ve Medine. .bu arada gece yolda hasta oldum (adet) sans iste..ama donene kadar biter ve umremi yapip gelirim..duamda olacaksiniz inşallah. .

Bugun elami gordum nette.beni tanimadi sanki. Ama babasini gorunce aglamays basladi :)) azcik bozuldum ama ne yapalim..iyimiş, aglamiyormus cok sukur..kizlar bu arada ela artik desteksiz yuruyor. Havaalaninda hic durmadi bir gorseniz..tek sorunuz kendi daha tutup kalkamiyor..ama dikilince gidiyor artik :)) maşallah tosunuma..bu arada herkes cok kilolu dedi ankarada. .biraz moralimi bozdular ama o iyi olsunda zamanla zayiflar yurudukce..
Cok öpüyorum sizi..

canim bizimkilerin arasindada tam bi yas var gorunurde coook sevio uykudan gece aglayarak kalktigi zaman susturmak pek mumkun degil ama aaa ireme bak dioz sanki cocuga sakinlestirici vermissin gunduz sevio pesine ustune cikio deh dio cok zor oluo irem hanimda dayak yio aglio gene gidio abisinin pesine:)

bugun oglumun dogumgununu yaptim cok yoruldum guzeldi ama hic oglumla ilgilenemedim bi resim bile cekilemedi m cok kalabalikti gelenlerle ugrasmak ama tecrube oldu kiziminkine okadar kisi cagirmicam cunku sadece gelene hizmet ediosun bide laf ediolar benle ilgilenmedi falan die gercekten cok yorucu bir gundu kesinlikle bundan sonra okadar kalabalik cagirmam en guzeli az oz paylasmak istedim egerki gercekten ogunu cocugunla guzel gecirmek istiosan okadar fazla kisi cagrmicaksin zaten cocuk bisey anlamio sadece yorgunluk bide degmio laf eden kusen cok zormus ya

cnm bende yegenim dogdugunda 8 yasındaydım yani ilk 8 yasında teyze oldum :) ama el bebek gul bebek buyuyen ben, yegenimi bile kıskanmıstım k, sevvalin kardesini kıskanması cok normal. olabildigince sevvalede sevgi gosterilerinde bulunun gerekiyosa zaman zaman ahsen gibi kucagnıza oturtup sevin. zor bi donem tabiiki ahsen de soyle dillenip 2-3 yasına gelse ablalık duygusu gelisecektir ama suanda biraz da kendine rakip olaak goruyo kardesini.

canım bende 48 kiloyum ama benimde boyum uzun degil o yuzden 48 bana tam karar. ama bicoklarına gore bende zayıfım.. dogumdan sonra hızla verdim kilolarımı karsı komsum da beni gordukce sen gun gun eriyosun ya yıkıl karsımdan diyo evet o da kilo sorunu olanlardan.

cnm bizim dr. da aynı kafada kilosu gayet normal kilolu cocuk saglklı cocuk demek degil diyo hep, vitamin istah acıcı vs. vermeyi reddediyo, biz anneer bi turlu rahat etmiyoruz ama esasında bencede dogru olan bu.

sut icin degil ama bal a karsı cocuklarda bir yasına kadar bilmemne emilimi gelismediginden dolayı dolayı bal tuketimi olume dahi sebebiyet verebilir diye okumustum bi yerde tabi bu cok uc bi ornek ama bence gene de bal yerşne pekmez koy bi 15 20 gun dha.

pekmezi sütle yoğurda karıştırmayın ıkıınında vıtamını kalmıyor dıyorlar

bende oyle biliyodum ama gecen ay beloved yanlıs bilinenler diye bisey paylasmıstı orda yazıyodu pekmez sut urunleriyle karıstırıldıgında icindeki demir tamamen yokolmuyo etkinligi azalıyo ama pekmezin icinde sadece demir yok yararlı bi cok etken madde oldugu icin konulması gene faydalı diyodu bende ondan sonra koyar oldum.

en iyisi dr.u dinle canım bizimkide görüntüde kilolu duruyor ama normal aslında bizimkinde yanak var ısırmalık :)
bencede en iyisi doğalı ne varsa vermeli herşeyden tatsın ne seviyorsa onu yesin
ahh o babalar yokmu küçük her zaman için dha tatlı olur ama ister istemez kıskanır insan ben bile olsa kıskanırdım yani :)
şans işte dediğin gibi hayırlısı artık napıcaksın.. ayrı kalmak çok zor olmuştur yavrum ya ben hiç bi yere bırakıp gidemiyorum senin işin çok zor ama olsun sonuçta güzel bi yerdesin. ela nın kilosu kaçki canım hem elifede öyle diyolardı ama normal görüntü o. ay maşallah yürümeye başladınız demekk fotolarınızı bekliyoruzzzz :)
nice mutlu güzel yıllara kereme :) bir balık burcu erkeğin var demekki :) dedğin gibi kalabalık olunca zor olur benimde mayısta günüm var ikisini birarada çıkarıcam nasılsa ikisindede aynı kişiler gelecekti :) benim tarafımı o bahaneyle bi gün yapıcam kaynanamlarıda başka gün davet edicem :)

o zaman sende hamilelikte çok almadın ki hemencicik verdin ceren seni çokmu yoruyo yoksa :)

bide annem elife keçi sütü almış ama hiç sevmedi pekmez flnmı koysam ki versem bende sevmedim aslında tatlımsı gibi geldi

günaydın kızlar
demos 84 nerelerdesin canım
tek bıraktın beni

Günaydın canımmm... Dün patron burdaydı sadece okuyabildim yazamadım şimdidew gözatıyordum geçmişe..

Canım Şevvalin hassas dönemleri onunla konuş istersen belkide konuşmuşsundur kıskanması normal oda çocuk benim ablamın kızıda 8 yaşında bana çok düşkündür duru yu çoooookkk seviyor ilgileniyor duru da ona çok düşkün dün ben duru yu severken hayatımm, aşkımmm, güneşim, diye sevdim Nilay ın bakışlarını anlatamam sana biranda gözgöze geldik nerdeyse ağlicaktı gerçi nilay duygularını saklamaz hhıııhh deyip omuz silkti. Bende tabiki nilay benim ilk gözağrım dedim öpücük istedim vermedi sen kızını sev dedi ağlamaklı içim gitti valla bence büyüklere daha çok özen gösterilmeli..

gunaydın kızlarr biz istahsız bi sabaha uyandık yine napalım kızım yemiyo ama anası bol bol yiyo tamamlıyoruz birbirimizi :)

evet ya o elifin yanaklar tam ısırmalık hakikaten ama oyle guzelki insan onu ısırmaya kıyamaz da..ahh canımm yormayan cocuk icat edilmediki daha, 2. istemiyorum dedim ama icat edilsin bak ondan alırım bi tane 13 kg almıstım hamileyken ama yorulmakla alakalı degil herhalde ya benim metbolizmam iyi calısıyo sanırım bi de emzirmek ise yarıyo yoksa yiyorum yani..

bide annem elife keçi sütü almış ama hiç sevmedi pekmez flnmı koysam ki versem bende sevmedim aslında tatlımsı gibi geldi

ayy o keci sutunu bi kere ben bilmeden ictim daha dogrusu icemdim tukurdum bozuk zannettim cunku meger keci sutuymus o. canım pekmez koy bence demiri engellese bile icindeki baska faydalı seylerden faydalanır... ben bazen yogurduna koyuyorum..

günaydın kızlar
demos 84 nerelerdesin canım
tek bıraktın beni

aaa ahsenim biz korkulukmuyuz burda cık cık ama demos nerelerdesin hakket ya?

canım dogum gununuz kutlu olsun nice mutlu yaslara..

yok canım sabah kimsecikler yok onu kastetim

canım yanında pek ilgilenmeyeyim diyorum bir şebeklik yapıyor gelde sevme
dikat etsekte bu ara iyice yansıtıyor bide çok hassaslaştı herşeye aglıyor

slm güzel anneler herkes iyidir umarım beni sorarsanız çok yorgun ve uykusuzum bu bebek geceleri hiç uyumuyır sürekli uyanıyor bende dayanacak güç kalmadı artık neler yaptım denedim yine uyumuyor aç mı acaba diye nişastalı ve sütlü mama yaptım verdim yine uyumuyo kafayı yicem bu arada işe başlayıp başlamama konusundada kararsızım nisanın 1 nde başlarsam 3 aylık süt iznim var sabah 8 den 2.5 a kadar çalışcam ama temmuzda başlarsam süt iznim bitmiş oluyo bebek böyle uyutmayıncada nasıl çalışcam bilmiyom arada kaldım bir nisanda başlamak isitiyorum bide temmuzda şaştım bana bi akıl verin ya oofffffffff nefesim kesiliyo yorgunluktan.......

merhaba güzel nisan anneleri uzun süredir topiğe uğrayamıyordum malum kaza kurbanı hamile kaldım ve malesef çok kötü bi hamilelik geçiriyorum bol mide bulantılı ve kusmalı.birde üstüne çok ağır bi grip oldum..serumlarla ayakta durabildim hatta ayaktada duramadım paso yattım.oğlum desen rezil şuan...yavruma mide bulantım yüzünden çorba bile yapamıyorum haftalardır..çok kötüyüm çok fazla vicdan azabı çekiyorummm oğlumu çok fazla ihmal ettim elimde değil ama.sürekli hazır şeylerle besledim oğlumu devam sütü cicibebe kaşık mamaları muhallebii böyle gittik.sadece adam akıllı bi kahvaltısını yaptırabildim..altını bile değişirken kusuyorum...gerçi 3 gündür biraz daha iim.arkadaşlar size diyeceğim o kii nolur sıkı sıkı sağlam korunun gerekirse 2 li koruma yapın.benim düştüğüm duruma düşmeyinn.gerçekten çok rezil olduk..annemde yardımıma gelemiyor evde hasta babaannem var ona bakıyorr..yaa rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesinn.öyle bir sınavdan geçiyorum kiii...oğluma çok acıyorum benim çektiğim önemli değilde zavallım önce yakamdan düşmezdi artık oda vazgeçti kendi kendine oynuyorr yavrumdün elinde gofret bana yediriyorr oturdum hüngür hüngür ağladımm...10 nisan oğlumun doğum günü ne yapacağımı yapıp yapamayacağımı bile bilmiyorumm..rabbim inş bana güç kuvvet verirde en güzelini yaparım onun için...

canım inşallah çabucak atlatırsın bu dönemi
oglunada elinden geleni yapıyorsundur canım kendini üzme
kendini iyi hissettigin an çorba yapıp kavanozlara koyup buzluga atabilirsin
eşinde akşamdan yapsa öglen yedirirsin ne bileyim hiç degilse için rahat eder

çok zor bir durum canım,haklısın ama yine de sonucu güzel olacak,ya bu zorluklar bir hastalıktan dolayı olsaydı Allah esirgesin,en azından şimdi kucağına evladını alcaksın,biraz sabır gerek,bulantıların hafifleyince daha rahat edersin,bir kaç hafta daha dişini sık,eşinden yardım iste,sonuçta bu hayırlı bir olay ,bebeğine arkadaş gelecek ve emin ol bir iki sene sonra birbirlerine arkadaş olup beraber büyüyecekler,en azından ev işlerinde sana yardım edebilecek haftanın bir iki gününe yarım gün bir kadın falan alsan

Ödül/Ceza Üzerine

Ödül ve ceza temel olarak şunu söyler. İyi şeyler yaparsan iyi, kötü şeyler yaparsan da kötü şeyler hak edersin. Ama bunu ben belirliyorum. Buradaki temel sorun bu. Yani iyi/kötü kararını veren bazen anne, bazen öğretmen, bazen de ileri yaştaki sevgili.

Tehlike açık mı? Çocuğu hep karşıdakinin beklentisine göre hareket etmeye koşullamış oluyoruz. Kendi iç motivasyonunu oluşturamadığı gibi, başkalarının beklentisine göre hareket eden bir kişilik yaratıyoruz. Az evvel koyduğum nokta’dan bakınca, kabus gibi geldi bana bu.

Daha da açayım: Ödül, sadece benim istediğim gibi biri olursan seni onaylar ve severim demek. Böyle koşullanan çocuk, bireysel gelişimini tamamlayamaz; annesine, öğretmenine, büyüyünce sevgilisine karşı ayrı bir hukuk oluşturur. Kendi olamaz, karşısındaki olur.

Ödül Neden İşe Yaramaz?

Tolga Bey’den ödül ve cezayı çöpe koyan şu deneyi dinledik:

Anne, baba ve çocuklar deneyin yapılacağı yere gider. Görüşme olacak denir, ebeveynler dışarıya alınır. Bir grup çocuğun yalnız başına kaldığı iki odada resim kağıtları, boyalar, kalemler vardır. Bir sınıfa resim yaparlarsa şeker verileceği söyleniyor. Diğer sınıfa hiçbir şey vaat edilmez.

İlk sınıftaki çocuklar şekeri alabilmek için resim yapar. İkinci sınıftakilerin bir kısmı ise, önce odayı keşfeder, sonra bulduğu kalemlerle resim yapar.

Aynı yere aynı koşullarla başka bir gün daha çağrılır denekler. Geçen sefer ödül teklif edilen çocuklara bu sefer şekerden bahsedilmez ama. Ne olur biliyor musunuz? İkinci sınıftakilerden bazıları yine boya yapar ama geçen sefer şeker ödülünü alan çocuklardan hiç biri kalemi eline almaz.

Ödül Veriyorum da Cezayı Sevmiyorum

Yok ki böyle bir şey sevgili anne. Diyalektik bir bütün bu. Ödül kullanıp ceza kullanmamak olmaz. Ödül vermemek de bir ceza zira. Açalım mı?

Hep en iyiyi yaptığı için, en büyük yıldızı alan çocuk için, küçük yıldızı alma ihtimali adeta bir cezadır.

Çocuklara iyi davranışı için okulda ya da oyunda gülen surat çıkartması verildiğinde ben dehşete düşüyorum mesela. Okul öncesi kurumların bunu yapmamasını dilerdim. Henüz ufak olduklarından bu konu onlar için hayat memat meselesi haline gelebiliyor.

Ceza ise zihni şöyle koşulluyor: Cezayı alan “Yaptığım kötülüğün karşılığını ödedim, vicdanen bir sorumluluğum yok” diye düşünüyor. Daha da fenası, ceza intikam duygusunu kabartıp perçinliyor.

Bütün bunları neden mi söylüyoruz? Ödül/cezasız bir sistem kurmak mümkün diyebilmek için. Nasıl mümkün sorusuna Nilüfer Devecigil ile ilişkiye dayalı yöntemden bahsederken değinmiştik. Kaçırdıysanız bu notlar elzem.

Sahi düşünsenize, bisiklet alınmadığı için başarılı olan bir çocuk yok. Ceza niye var o zaman?

Gelen Sorulardan İşinize Yarayabilecekler:
Çok gergin çocuğa sakinleşmesi için TV açılır mı? Arada bir kullanmakta sakınca yok. Ancak her gergin olduğunda açıyorsanız bu klasik koşullamaya girer.
Etraftaki her şey ve dahi çizgi filmler ve oyuncaklar bile eğitici/öğretici. Çocuğun boş boş oynamaya ihtiyacı var. Çocuğa çok şey öğreterek yüklemenin, ebeveynin beklentisini aşırı yükseltmek gibi de bir yan etkisi var. Bu durumda ilişkiniz doğallığını kaybeder.
Çocuğunuz ağladığı zaman haksız yere ağladığını düşünseniz bile göz temasını kesmeyin.
Hayırlar bazen evet’e dönüşebilir. Bu sizi tutarsız yapmaz. Rahat olun.
Yaşı büyüdükçe çocuğunuz ilişkileri ayırt edebilir. Anneannesi, babası, babaannesi ile ilişkisinin hukuku ayrı. O bunu bilir. Bizimki kahvaltıda çodadalı –yani çikolatalı mısırlı, glikoz şuruplu, palmiye yağlı- toksik ve korkunç gevreği yalnızca babasından ister de, kahvaltıda annesinden omlet, bal ikilisini ister misal. Feci bir decoder’leri var bu bücürlerin. Yani kocanızın, aile büyüklerinin sizinkine karşıt tutumları karşısında çok da gerilmeyin. Yapacak pek bir şey yok.
Çocuğunuz düşebileceği o merdivenden çıkmamak /koltuğun tepesinde oynamamak/kaldırım kenarından yürümemek gibi bir kuralı ısrarla ihlal etmek istiyorsa, gelişiminde kritik bir eşiği atlamaya çalışıyor olabilir. Bu bazen bir oyunun değişmesini talep etmek şeklinde de tezahür edebilir. Bu durumların farkında olun ve kuralı revize edin. Beynin milyonlarca yıllık bir gelişimi var. Tehlikeli gördüğümüz durumu aşmasını söyleyen, evrimce ona aktarılan milyonlarca yıllık edinimler. Örneğin ergenlikte evden uzaklaşmaya çalışıyorsa, beyin bir şey öğrenmeye çalıştığı içindir. Bu duruma karşı tetikte olun. Koltuğun tepesine çıkmak istiyorsa, hayır demek yerine yere minder döşeyip ortamı güvenli hale getirin.

Dinlerken çok faydalandığım bu eğitim için hem anneysen.com’a hem de Tolga Bey’e çok teşekkür ediyorum. Notlar umarım sizin de işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…