2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canım biliyorum iyi çok şükür ama kafama taktığım yaklaşık 3 aydır aynı

Bence bu bir ayı iyi değerlendir derim. Canım yakının olsada kendi bildiklerini okuyorlar benim eltim bakıyor allah razı olsun kendi çocuğundan ayırmıyor ama bazı konularda zıtlaşıyoruz...

[

çocuklar için klozet adaptörleri var deneyebilirsin benim bütün arkadaşlar ondan taktılar, ama ilk etapta lazımlık al bence boyu alçak olsun çömeliyomuş gibi olur..temizlerkende kolay olması için dibine kalın peçete gibi bişey koyarsın direkt dökersin..

canım bende lazımlık diyecektim neden ondan almıyorsun klozete alışamaz korkabilir çocuk

benim Durum'da söylüyor kaksını ama her zaman değil. bazen de yaptıktan sonra anne kaka yok diyor :) oyuna çevirdi işi ne zaman ne için söylüyor anlayamıyorum henüz.dr a sordum eğer yapıktan sonra söylüyosa normal ama yapmadan söylemeye başladıysa zorlamadan lazımlığa oturt ama oturmak istemzse zorlama ve inatlaşma dedi. tuvalet eğitimi 24. ayda başlayın en geç 36.ayda bitirmiş olun deriz genel olarak ama 9-10 aylıkken bile alışanlar oluyor dedi. ben internette yaptığım araştırmada şunu gördüm genel olarak: lazımlık kullanaların önce lazımlığa alıştırmak için sonra da klozete alıştırmak için ayrı çile çektik diyorlar. açıkçası bana da mantıklı geldi. zaten herşeyi bizim gibi yapmaya çalışan kendi yemeğini kendi yemek isteyen bir çocuk olduğundan ben ilk etapta klozet adaptörü almayı düşünüyorum baktım olmadı lazımlığı ondan sonra alırım. bir de dışarıda yada başka evde olduğumuzda da lazımlık sıkını olabilir ama pek çok avm de çocuk klozetleri var. tabi beniki tecrübe edilmemiş bir öngörü sadece.

A onu bilmiyodum ondan alırım o zmn sağol cnm
Sağol cnm çok teşekkür ederim

Kızlar bugün sabah duru uyandı 2 defa anne kaka dedi bende yap kızım dedim sonunda sinirlenerek tuvaletin önüne gitti ve annneeeeeeeeeeeeeeeeee kakkaaaaaaaaaa diye bağırdı bezini çıkardım zaten yarısını beze yapmış çömeldi çişini yaptı baktım çıktı oturma odasına gitti kızım bittimi dedimm ııııı ııı dedi tekrar gitti çömeldi yapmıyor bende bağırdım oyunmu oynuyorsun çabuk gel dedim bu evi turlayıp tekrar tuvalete gidip çömeldi ve kakasını yaptı şimdi bittimi dedim başını sallıyarak hıhıııı dedi allahım kakasını bile dolaşarak yapıyor , çocuk eğilimli ama bizim tuvalet klozet ve temizlerken kusacaktım yere yapıyor nasıl yapacam nasıl edecem bilemiyorum 2. kez aynı şekilde kakasını tuvalette ama yere yaptı...

Birde 3 gündür adımı söylüyor eriyorum eriyorum bitiyorum deemmmeett yada dıımett diye çeğırıyor..

CAnım hastalındıktan sonra öyle oluyorlar mesela duru dahada bi düşkün oluyor bana. Bizim öksürük geçmedi halla ama ilaç kullanmıyorum...

merhaba kızlar.çoktandır giremiyorum bende işten çocuktan dolayı.benim oğlan parmak emmeye devam ediyor.artık yara olmaya başladı dişler tqakılıoyor parmağına.şaşırdım artık.

Parmağına birşeyler sürmeyi denedinmi acı , salça yada değişik birşey...

boğazına kaçmıyor mu yatarak yerken,ne de olsa artık 6 aylık bebek gıdası yemiyolar,pütürü tanesi falan oluyo içiinde,ben hala mama sandalyesi kullanıyorum,biz yemek yerken o da yiyo,hoşuna gidiyo,önüne yiyebileceği tarzda şeyler varsa (makarna,salatalık,karpuz vs)onları küçük küçük doğrayıp koyuyorum,onlarla oyalanırken arada sulu yemekten yediriyorum,biz de yemiş oluyoruz,mama sandalyesi olmadan çok zor,misafirlikte yemek yemek işkence geliyor bana

kızlar yatak konusu açılmış,bizde mobilyalı asansörlü beşiklerden var ama asansörü kaldırılmış hali bile bana bu aralar tehlikeli gelmeye başlamıştı çünkü oğlum AŞAĞI sarkmak için elinden geleni yapıyodu hatta yastığa basıp sarkmaya çalışıyodu,uyanıkken düşcek diye ödüm kopuyodu,özellikle gece ben uyurken uyanır da sarkarsa diye,çünkü ciddi yüksek bi, mesafeden kafa
üstü düşme riski vardı,eşim mobilyacıya gidip,parmaklıkların üzerine takılıp çıkarılabilen bi aparat yaptırdı suntadan 15 tl ye,uyutmadan önce çıkarıyorum çünkü o takılıyken beşiğin içine koymam mümkün değil,mesafe yüksek oluyo,uyutup yatağına yatırınca parmaklıkalrın üzerine geçiriyorum,kalksa bile kafası anca görünüyo oğlum pek sevmedi doğal olarak,çıkarma girişimleri devam ediyo ara ara ama çok rahat ettim ben,istediği kadar tepinebilir artık beşiğinde,içim rahat,istese de düşemez artık,aklınızda olsun

Canim ben oglen icin corba veriyorum sabah kahvaltiyi hala bulamac yiyor..meyveyide rendeden veriyor sacma sapan gidiyoruz bakalim..zaten daha yeni 4disimiz oldu..elindede kreker ekmek cikolata falan yiyor..kadin evim kirlenir diye cocugumun eline bisey vermedi o nedenle cok zor yiyen bir cocuk oldu..Allah sonumuzu hayir etsin..aksamda biz ne yersek ondan veriyorum..ama hala makarna pilavi falan cok yemiyor bikac kasik yiyip birakiyo.vende zorlamiyorum..

vay vay duruya bak sen yaa. ah bi de klozete otursa sizin tuvalet egitim faslı tamamdır ne rahat eederdin, o da olur da biraz daha sabır o kdarını soyluyo ya klozete de alısıcaktır.

kızlar diyodum ya esim kedi istiyo zor zaptediyorum diye bugun beni aramasın mı (1haftadır is seyehatinde) ben kedi aldım diye!!! soz diyo butun bakımı temizligi bana ait diyo ama onunla temizlik anlayıslarımız o kdr farklı ki 2 gun dikkat edip sonra mazeret uydurmaya baslıcaktır. evde itinayla elini hcbseye surmeyen, su cerene bile 10 dk bakmaya yuksunen adam kedi mi bakacak! offff offf ben nerelere gideyim yaa cıldıracam yaa ben yemegimi kendi temizligimi zor yapıyorum, kald ki ceren o hayvana rahat vermez ustelik bide gider habire kumunu kurcalar off offf...... kocam bize yepyeni bi savas alanı yarattı farkında degil sonra ben hep negatif hep memnuniyetsiz...

günaydın hayırlı cumalaruzun zamandır resim yüklememiştim işte benim küçük meleklerim

Selam kizlar biz hop yine basa donduk malesef. .dun aksam yine ela ateslendi. 39, 5 dan dusmedi.sabah yine goturdum.bogazda ve kulakta kizariklik cikti ve enfeksiyon cikti kandada..yine antibiyotik kullancaz bunaldim artik daha iki hafta once kullandik..

Ahsen canim masallahh kuzularina cok tatlilar nazar degmesin..

geçmiş olsun canım salgın var 2 gündür bende çok kötüyüm dün serum taktılar bugün biraz gözüm açıldı
midem halen bulamıyor bişey yiyip içemiyorum
ben kocaman kadın dayanamadım eşime diyorum küçücük çocuklar ne yapıyor hertarafım ağrıyor bendende kan tahlili aldı çok şükür temiz çıktı ben geçen banyo yapıp komşuya indim kilimanın karşısında üşüttüm galiba

Geçmiş olsun canım 2 hafta önce bende öyle oldum umarım çabuk atlatırsın...

Canım ya bi resim çekip yüklesen keşke görmek isterim hayalimde canlandıramadım bizim beşiğimizde böyle ve duru da sarkıyorr..
bende çok endişe ediyorum bişey olacak diye..

vay vay duruya bak sen yaa. ah bi de klozete otursa sizin tuvalet egitim faslı tamamdır ne rahat eederdin, o da olur da biraz daha sabır o kdarını soyluyo ya klozete de alısıcaktır.

Keşke canım keşke cadının sağı solu belli olmuyor dün yaptı hiçbirşey söylemedi yalnızca çömelip altına bakıyor kakamı görebilirmiyim diye. Ben zaten tamamen seneye diye düşünüyordum ama çocuk bu kadar hevesli olunca ne yapabilirim diye düşündüm hayırlısı bakalım...

Ayyyyyyyy düşüncesi bile beni ürküttü işin zor canım ceren de duru gibiyse canını okur hayvanın bizimki boynundan tutmaya çalışıyor sana kolay gele.. bakmaması daha iyi olur bence sende onu bahane edersin verirsin birilerine :))))

günaydın hayırlı cumalaruzun zamandır resim yüklememiştim işte benim küçük meleklerim
Eki Görüntüle 802066
Eki Görüntüle 802067
Eki Görüntüle 802068

Maşallah kuzularaa

Canım çokk geçmiş olsun zanet bu enfeksyon olayından bende bunaldım nedir bu yaa nereden geliyor ne sebep oluyor bi bilsem allah şifa versin (((...

Eki Görüntüle 802066
Eki Görüntüle 802067
Eki Görüntüle 802068

masallah annesi kızlarına ne guzel iki kız kardesler, kac yastı araları? simdi ahsen kucuk ama biraz daha buyuyunce birbirlerinin en yakın arkadası olacaklar,

gecmis olsun cnm ya bu yaz ne kotu gecti size insallah bu sefer cabuk toparlanır...

ah su klimalar mahvediyo, gecmis olsun kan temiz cıktıysa cabuk atlatırsın. hasta halde cocuk bakmak tam bi azap oluyo onlarla ilgilenirken kendimizi unutuyoruz bazen.

Kizlar moralim çok bozuk, oğlum hastalandi yine, dr.a gittik allerjik astimdan süphelendim tahlil yapalim dedi bir de röntgen istedi, tahlillerin hepsini bugün alamadik ama sonuc olarak pek bisey cikmadi gibi... ama alti arti üc adet igne verdi onun üstüne iki de surup verdi onun üstüne astimdan koruyucu bir aylik bi toz ilac verdi... ben de belovedin önerdigi doktoru takip etmeye calisiyorum onun söylediklerine cok ters bu tedavi sanki... moralim de bozuldu ne yapacagimi da sasirdim kafam karisti kücücük cocuga bu kadar ilac verilir mi yaa

Son düzenleme:

canım sizede geçmiş olsun, inş temiz çıkar..bizde hastalıktan kurtulamadık bir türlü..belovedin dediği doktor kimdi bende bir üye olup soru sorsam..o nasıl bir şey önerecek bakalım..sitesinin adını yazabilirmisin banada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…