2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

iyi haberler alırsın inşallahh

bizde yarın gideceğiz doktor teyzemize çoooook heyecanlıyım. görmek için sabırsızlanıyorum .. inşallah bi sorun yokturrr

günaydın arkadaşlar ya ben bişey sorcam aranızda hiç kanaması olan varmı benim dünden beri çok az kanamam var lekeler şeklinde bilgisi olan arkadaşlar yardım bekliyorum lütfen

canım hamilelik ile ilgili internette okududuğum bir çok sitede ilk aylarda çok az lekelenme şeklindeki kanamaların olabileceği ve çok endişelenilecek bir durum olmadığını yazıyor.Bazende regli gününde olabiliyormuş. Buna rağmen ihmal edilmemesi gerektiği ve mutlaka doktora sorulması gerektiği şeklinde okudum.

iyi haberler alırsın inşallahh

bizde yarın gideceğiz doktor teyzemize çoooook heyecanlıyım. görmek için sabırsızlanıyorum .. inşallah bi sorun yokturrr

ayy bende yarın gideceğim öğlenden sonraya randevu verdi.

inşallah canım inşallah hepimiz iyi haberler alırız.

kızlaaaaarrrr pardon annee adaylarrııııı

ya şu hafta sayma olayını nasıl yapıyoz...
ben 01.Eylülde dr. gittim 5 hafta 6 günlük dedi. o halde 02.Eylülde 6 haftalık oluyor. 03 Eylülde de 6 hafta 1 günlük oluyor değilmi?

peki 3 Eylül de aynı hastanede gittiğim farklı bi doktor neden 6 hafta 2 gün demiş olabilir? ben mi yanlış sayıyorum acaba :44:

şu şekilde sayılmıyor mu ? 6+0, 6+1, 6+2, 6+3, 6+4, 6+5, 6+6, 7+0, 7+1.... şeklinde ???

evet canım aynen öyle sayılıyor.

ama doktorlar ultrasondan bakarak sana gününü söylüyorlar ve herzaman +/- 3- 4 sapma payı vardır. ultrasonda baş ve popo mesafesi ölçülerek gün verilir.
20. haftaya kadar aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar.
yani hamileliğin ikinci döneminde ultrasonda hafta ve günlerini belirlemekte zorlanacak. ama ilk döneminde zaten tarih -+3 olarak belirleniyor.

hmm tmm canım yani ben bugün gittiğimde 7+1 se yarın 7+3 de görünebilir değişebiliyo yani...

Kesinlikle dikkat etmeliyiz . 12 haftaya kadar bebeklermizi etkilemiyor ama sonrasında da çok kısmamak gerek bebeklerimizin daha çok ihtiyacı olacak.Bir arkadaşım 30 Kg aldım deyince korktum yani. 10-12 Kg normalmiş.Hayırlısı artık...

umarım normalde kilolu olanlar fazla kilo almıyodur... o 30 kilo alan hamişlikten önce zayıfmı idi

günaydın anne adayları
yarın doktor kontrolumuz var
muhtemelen kalp atıslarını duyarım
bende istediği testlerde vardı onlarıda yaptırdım 6+5 olmus bugün

günaydın anne adayları
yarın doktor kontrolumuz var
muhtemelen kalp atıslarını duyarım
bende istediği testlerde vardı onlarıda yaptırdım 6+5 olmus bugün

hangi testleri istemişti senden. benden daha hiç test istemedi doktorum.

6. haftadan beri bulantıları çok şiddetli en son bir günde 2 kez çıkarmaya başladım doktorum günde 3 lt su içmemi söylemesine rağmen 1 bardak içemez olmuştum 2 haftada 1 kilo verdim dramamine diye bulantı hapı verdi doktorum günde 3 kez sabah onu içiyorum 1 tane tüm gün rahat ediyorum artık çok şükür..sabah uyanınca bakıyorum çok bulantım var çıkaracak gibiyim içiyorum 1 tane.yok iyiysem gün öyle iyi geçiyo şükür :)

hangi testleri istemişti senden. benden daha hiç test istemedi doktorum.

hamileliğini öğrendikten sonra doktora ilk gittiğinde testlerini yapıyolar tatlışım... idrar veriyosun kan alıyolar 2 tüp... işte sarılık, verem, şeker falan varmı bunlara bakıyolar.... valla benim herşeyim normal çıktı..... sende yaptır mutlaka bu testleri... sen 9haftalıksın... sana 14 üncü hafta da falan 2 li test yapacaklar.... bir de folik asit içiyomusunuz... 13 üncü haftaya kadar folik asit içiyorum ben...

bizde 9 hafta 1 günlüğüz. ilk bebeğim benimde oğlum olacak ilk haftalardan yüreğim böyle diyo... dün dizimi çarptım ve ağrıdan yere yattımm, yattığım gibi de bayılmışımm..göbeğimden bi dürtükleme ve eşimin sesiyle uyandımm..öyle 1 dakika bile baygın kalmadığımı hatta bayılmadığımı söledi eşim, ama daha öncede bayıldığım için bayıldığımın farkındayımm..bebeğim iyimidir acaba çok endişelendimm ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…