2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

senin boyle kendi dusuncenın dogru oldugunu kabul ettirmeye calısman cok sakıncalı ....
herkes kendini huzurlu hıssettiği seyleri uyguluyor burda yazarız cizeriz en dogrusunu doktora sorarsın kendin karar verirsin SODA dıe yazıdgın sey cok onemli maden suyu cok faydalı tabii ki ..cola nın mıde bulantısına faydası vardır ben bunu doktor agzından ogrendim ama oturupta hergun hergun lıtrelerce kola içmekte gerekmiyor...ztn içilebilse ph degeri yuksek olan SU içmektir..ama mıde bulantısından sıvı gıdaların hiçbirini alamayanda hiç bişey içemiyor ilk aylarda..mide bulantı HAPI nı doktor vermek istemez ne kadar sakıncası yok desede cekinceli kalıyor doktorlar bulantı hapı konusunda ayrıca içilsede bir faydası yoktur...bu alısveriş merkezlerinden güvenlik kontrollerinden gecilen kapılar içinse su sekildedir Bu kapıların çalışma mekanizması aslında son derece basittir. Hafif bir elektrik akımıyla zayıf bir manyetik alan oluşturulur ve bu alanda herhangi bir nedenle kesilme oluştuğunda devre alarm verir. Yani bu cihazlar x-ışınları (röntgen) ile çalışmazlar.Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.

Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz..

Kızlar hamile kıyafeti giymeye başlayan var mı? Varsa ne zaman hangi haftada başladınız?

ben henüz herhangi bir kıyafet almadım. ama pantolonlarım kotlarım şuan çok rahatsız ediyor beni sıkmaya başladı,otobüse binince düğmesini açıyorum çoğu kezde inerken tekrar bağlamayı unutuyorum bir gün pantolon inecek aşşa diye korkuyorum..
..şuan için ne tür bi kıyafet almam gerekiyor, yada erkenmi almak bilmiyorum

benimde öyle normal kıyafetlerimi giyebiliyorum. ama bütün gün oturarak çalıştığım için çok karnımı rahatsız ediyor. düğmeler açık unutup geziyorum bende

benım drumda ılk 3 ay herşeyı yıyıp tuketebılırsın dedi sonrası önemliymiş banada mantıklı gelıyor daha çok küçük benden ne gıdıcek onma o depolarımdan alıyodur:)
kola asitli içecekler mideni rahatlatır içebılırsın de demişti
tabi mantıklı bulup bulmamak herkesın kendı tekelındedir...

bende piskolojik mi acaba diyordum, kilo da almadım ama pantolonlarım rahatsız ediyor. eşofman giymekten de sıkıldım bu hafta sonu birşeyler almayı planlıyorum.. dolabım hiç hamileliğe uygun değil miş onu farkettim :)

benimde öyle normal kıyafetlerimi giyebiliyorum. ama bütün gün oturarak çalıştığım için çok karnımı rahatsız ediyor. düğmeler açık unutup geziyorum bende

ahhaa..ben başladım hamile kıyafeti giymeye..pantolon gömlek değil ama sütyenle büyük problem yaşıyorum artık sığmıo o kadar baskı yapyoki gögüslerim sütyene içindeki tellerin ucu acıtıo, bende tam oralarına pamık, peçete vs. sıkıştırmaya başladım..benim hamile kıyafetim şimdilik bu:)

benımde eteklerim hep sıkmaya başladı zaten göbek vardı :9
hep pantolon uretıyolar ya doğru duzun etek hiç bulamamıştım oyuzden normal etekle geçirdim hep şimdi almam lazım biyerlerden bulmalıyım

valla arkadsım sen guzel ozetledin ..yoksa istermiyiz zor sahip oluyrz bebişlere ben hayatta herseyimi mantık cercevesinde yuruttum bazen kendi kendim doktoru oldum ama tecrubeeler cok okurum kıyaslarım ayrıntıcıyımdır takip ederim olayalrı...yoksa bebeğim için herseyden vazgecebiliriz....benim bulantılarım sanki azalıyor gibiii..birde kasıklarım gun içinde cok rahatsız edior sol kalçam cekiliyor ayaga kalkıyorum tokezleyerek...herhalde bulantıdan dolayı eksik beslendim kalçama vuruyor..

Bu mevsimleri bi şekilde dar'ı ile bol'u ile atlatacağızda, en çok karnımızın şiştiği dönemler kışa geliyor. kabanlarımız olmayacak önü açıkta karda kışta gezilmez. ben normallede hiç kışın adamı değilimdir donarım donarım...

evet canım yoksa her dr farklı şeyler söyluyor netten araştırırsın çevrende araştırısın tecrubelerde çok önemli:)
benım mide bulantılarım şiddetını artırdı hiçbişey yıyemıyorum kusma yok ama midem fena
kasık ağrım felan geçti onlar bu mide ağrıarıda geçtiğinde mukemmel bi 3 aya gırırcez sonrakı 3 ayda kasık batmaları bebişin mıdeye dayanamsı:) mıde yanması sık idrara çıkma ve yatıp rahat uyuyamama ama orta bölümdekı 3 ay mukemmel, ya aslında 9 ay çabuk geçıyo yavaş gıbı gelıyo ama sonra çok özlenıyo tadını çıkaralım bebeişimize ve kendımıze ıyı bakalım:)

ay inşallh bende oyle dusundum ortadakı 3 ay cok guzel gecece dıe :) hamileliğimin sefasını suremedim daha ya off suram of buram seklinde daha ilk 2 ayda zor geciyor ..gececek gececek sabır yarabbimsenin bulantıların yeni mi basladı yoksa hız kesmişti de ara verip tam gaz devam mı etmeye basladı

Benim de 2. ayım çok zor geçiyor, baş ağrısı, arada şişkinlik, bel ağrısı, midem gece gündüz bulanıyor, her yiyeceğe karşı tiksinti, bulantı hapı içmeden birşey yiyemiyorum. Üstelik bu zamanlarda yanımda olabilecek kimse yok. Ailem başka şehirde. Umarım 1 ay sonra tüm bu şikayetlerimiz geride kalır ve kendi başıma her işimi yapabilirim.

ya cnm seni cok iyi anlıyorum benimde ailem uzakta o kadar anneme ihtiyacım var ki anlatamam eşimde cabalıyor ama olmuyor tabii ki kayınvalidem var ama olmuyor işte bişeyler yapıolar ama bazen farkında olmadan yaptıklarını dıllendirdikleri için hiç bişey talep etmiyorum onlardan....salla pati gitti bakalım 10.haftaya geldikkk geceek herhalde uzulme cnm

METAMİPRİD DİYE BULANTI HAPI VERDİ DOKTOR ZORDA KALMADIKÇA İÇME DEDİ REÇETESİNDE hamilelelerin kullanmaması yazıyor
şaşkınım size hangi ialçları verdi doktor

METAMİPRİD DİYE BULANTI HAPI VERDİ DOKTOR ZORDA KALMADIKÇA İÇME DEDİ REÇETESİNDE hamilelelerin kullanmaması yazıyor

cnmcımmm ben gecirdiğine pek inanmıyorum ama psikolojik sanki...dayanabiliyorsan içme bence nasıl kafan rahat edıosa bana yazmak istemyorum dedi bende ztn faydası yok ıdare ederim dedim...

CANIM BANA ÖNERMDİ DOKTORUM.DAHA ÖNCE KIZIMDADA ŞİDDETLİ KUSMALRIM BULANTILARIM VARDI O ZAMANDA ÖNERMEmişti.eğe rçok zor değilse durumun kullanma bence kafanda soru işaretleri kalmasın.kızlar bu arad benim midem çok kötü az önce armut yedim iyi geldi şu an daha iyi gibi isterseni zsizde deneyin.

Ben sadece tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaştım.. Yanlış birşey de paylaştığımı düşünmüyorum..
Ayrıca eğer paylaştıklarım bebek ve anne için zararlı olan şeylerse beni eleştirmeni anlayabilirim..
Ama ben ne bebek ne de anne sağlığını tehlikeye atacak birşey paylaştığımı düşünmüyorum..

Kendi düşüncemin doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışmamı nereden çıkardın anlamadım..
Eğer durum böyle olsaydı dikte ederdim.. Ama yazdıklarımda dikte edici bir uslüp da göremiyorum..
Ben yazarım, çizerim, bilgilendiririm.. İnsanlar mutlu olsun diye pembe tablolar çizmem..
Hani bir laf vardır ya dost acı söylermiş.. 9 ay boyunca biraz dişimizi sıkalım ki sonrasında üzülmeyelim diye aktarıyorum bunları..
İsteyen okur, beğenir, isteyen okur, beğenmez..

Her zaman söylediğim gibi tercih sizin..

ya bi ara bulanıyodu sonra kesildi en azından zorlada olsa yemek yıyebılıyodum şu ıkı gundur hiçbirşey yemıyorum ve yemek istemıyorum
9 ay su gibi geçicek inşallah huzurlu bi şekılde geçsin

sizi okuyunca halime şükrettim valla arkadaşlar..midem pek bulanmıyor benim yemek falan yapabiliyorum ama yaptığım yemekleri pek yediğim söylenemez...peynir domates zeytin ekmek en çok yediğim şeyler..2 saatte bir mutlaka azda olsa yemek istiyorum..içim bayılıyor sanki düşüp kalcam bi yere gibi geliyor..az ve sık yemekte buldum çareyi...ama içimin aldığı şeyleri sadece...oğlum var 2 yaşında mecburen ona yemek yapmak zorundayım...ilk gebeliğimde de böyleydim...en geç 1 aya kadar bu da geçecek ve gebeliğin en güzel 3 ayına giricez inşallah hepimiz..esas o zaman kendinizi o kadar özel hissedeceksiniz ki...rabbim sorunsuz kedersiz kucaklarımıza göndersin meleklerimizi...

bende bulantı için doktordan hap istediğimde pek etkili olmuyor hap demişti. içme bence hem etkili olmuyormuş hem de tedbirli davranmak lazım canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…