Soda ve kola'nın içindekilere bakarsak hangisinin daha zararlı olduğunu görebiliriz...
Doktorlar günde 1-2 şişe doğal maden suyuna izin verebiliyorlar..
Ama şu ana kadar kolaya izin veren bir doktor (gebeliğin ilk 3 ayında bile olsa) görmedim..
Ama doktorların mide bulantısı için ilaç verdiklerini biliyorum..
Sodadan kastettiğim doğal maden suyu.. Ben soda zararsız demedim.. Ama koladan daha az zararlı olduğu aşikar..,
Gazoz da aynı şekilde.. Koladan daha az zararlı olduğunu düşünüyorum..
Kolayı kolayı yapan özü daha bilemiyoruz.. Yapılan araştırmalarda gelişme çağındaki çocuklarda beyin gelişimini engellediği açıkça görülüyor..
Durum böyle iken kola mide bulantısını geçiriyor diye, ilk 3 ay bebek anneden besleniyor diye, kola içmenin bence bir manası yok..
Kola içme, soda veya gazoz iç dememin sebebi, en azından bunların kola kadar zararlı olmadığını düşünmemdendir..
Ama tercih gene sizin..
Ben naçizane, kahve, çay, kola, kutu meyve suyu, gazoz vb meşrubatları tüketmiyorum..
İlk hamileliğimde de aynı metodu uyguladım, süt verirken de..
İçtiğim su, ayran ve bazen de çok içim yanarsa doğal maden suyu... Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum..
Ama dediğim gibi bunlar tercih meselesi..
Herkes seçiminde serbest..
Kızlar hamile kıyafeti giymeye başlayan var mı? Varsa ne zaman hangi haftada başladınız?
ben henüz herhangi bir kıyafet almadım. ama pantolonlarım kotlarım şuan çok rahatsız ediyor beni sıkmaya başladı,otobüse binince düğmesini açıyorum çoğu kezde inerken tekrar bağlamayı unutuyorumbir gün pantolon inecek aşşa diye korkuyorum ..
..şuan için ne tür bi kıyafet almam gerekiyor, yada erkenmi almak bilmiyorum
benimde öyle normal kıyafetlerimi giyebiliyorum. ama bütün gün oturarak çalıştığım için çok karnımı rahatsız ediyor. düğmeler açık unutup geziyorum bende
bende piskolojik mi acaba diyordum, kilo da almadım ama pantolonlarım rahatsız ediyor. eşofman giymekten de sıkıldım bu hafta sonu birşeyler almayı planlıyorum.. dolabım hiç hamileliğe uygun değil miş onu farkettim :)
benım drumda ılk 3 ay herşeyı yıyıp tuketebılırsın dedi sonrası önemliymiş banada mantıklı gelıyor daha çok küçük benden ne gıdıcek onma o depolarımdan alıyodur:)
kola asitli içecekler mideni rahatlatır içebılırsın de demişti
tabi mantıklı bulup bulmamak herkesın kendı tekelındedir...
valla arkadsım sen guzel ozetledin ..yoksa istermiyiz zor sahip oluyrz bebişlere ben hayatta herseyimi mantık cercevesinde yuruttum bazen kendi kendim doktoru oldum ama tecrubeeler cok okurum kıyaslarım ayrıntıcıyımdır takip ederim olayalrı...yoksa bebeğim için herseyden vazgecebiliriz....benim bulantılarım sanki azalıyor gibiii..birde kasıklarım gun içinde cok rahatsız edior sol kalçam cekiliyor ayaga kalkıyorum tokezleyerek...herhalde bulantıdan dolayı eksik beslendim kalçama vuruyor..
evet canım yoksa her dr farklı şeyler söyluyor netten araştırırsın çevrende araştırısın tecrubelerde çok önemli:)
benım mide bulantılarım şiddetını artırdı hiçbişey yıyemıyorum kusma yok ama midem fena
kasık ağrım felan geçti onlar bu mide ağrıarıda geçtiğinde mukemmel bi 3 aya gırırcez sonrakı 3 ayda kasık batmaları bebişin mıdeye dayanamsı:) mıde yanması sık idrara çıkma ve yatıp rahat uyuyamama ama orta bölümdekı 3 ay mukemmel, ya aslında 9 ay çabuk geçıyo yavaş gıbı gelıyo ama sonra çok özlenıyo tadını çıkaralım bebeişimize ve kendımıze ıyı bakalım:)
ay inşallh bende oyle dusundum ortadakı 3 ay cok guzel gecece dıe :) hamileliğimin sefasını suremedim daha ya off suram of buram seklinde daha ilk 2 ayda zor geciyor ..gececek gececek sabır yarabbimsenin bulantıların yeni mi basladı yoksa hız kesmişti de ara verip tam gaz devam mı etmeye basladı
Benim de 2. ayım çok zor geçiyor, baş ağrısı, arada şişkinlik, bel ağrısı, midem gece gündüz bulanıyor, her yiyeceğe karşı tiksinti, bulantı hapı içmeden birşey yiyemiyorum. Üstelik bu zamanlarda yanımda olabilecek kimse yok. Ailem başka şehirde. Umarım 1 ay sonra tüm bu şikayetlerimiz geride kalır ve kendi başıma her işimi yapabilirim.
METAMİPRİD DİYE BULANTI HAPI VERDİ DOKTOR ZORDA KALMADIKÇA İÇME DEDİ REÇETESİNDE hamilelelerin kullanmaması yazıyor
şaşkınım size hangi ialçları verdi doktor
METAMİPRİD DİYE BULANTI HAPI VERDİ DOKTOR ZORDA KALMADIKÇA İÇME DEDİ REÇETESİNDE hamilelelerin kullanmaması yazıyor
senin boyle kendi dusuncenın dogru oldugunu kabul ettirmeye calısman cok sakıncalı ....
herkes kendini huzurlu hıssettiği seyleri uyguluyor burda yazarız cizeriz en dogrusunu doktora sorarsın kendin karar verirsin SODA dıe yazıdgın sey cok onemli maden suyu cok faydalı tabii ki ..cola nın mıde bulantısına faydası vardır ben bunu doktor agzından ogrendim ama oturupta hergun hergun lıtrelerce kola içmekte gerekmiyor...ztn içilebilse ph degeri yuksek olan SU içmektir..ama mıde bulantısından sıvı gıdaların hiçbirini alamayanda hiç bişey içemiyor ilk aylarda..mide bulantı HAPI nı doktor vermek istemez ne kadar sakıncası yok desede cekinceli kalıyor doktorlar bulantı hapı konusunda ayrıca içilsede bir faydası yoktur...bu alısveriş merkezlerinden güvenlik kontrollerinden gecilen kapılar içinse su sekildedir Bu kapıların çalışma mekanizması aslında son derece basittir. Hafif bir elektrik akımıyla zayıf bir manyetik alan oluşturulur ve bu alanda herhangi bir nedenle kesilme oluştuğunda devre alarm verir. Yani bu cihazlar x-ışınları (röntgen) ile çalışmazlar.Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.
Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz..
ay inşallh bende oyle dusundum ortadakı 3 ay cok guzel gecece dıe :) hamileliğimin sefasını suremedim daha ya off suram of buram seklinde daha ilk 2 ayda zor geciyor ..gececek gececek sabır yarabbimsenin bulantıların yeni mi basladı yoksa hız kesmişti de ara verip tam gaz devam mı etmeye basladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?