2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ha birde ben hiç bir vitamin ve demir ve kan ilacı kullanmadıgım halde bukadar kilo aldım gunde 1 dilim kepekli ekmek yemekle 3 ogun yiyip aşırıya kaçmamakla bu kadar kilo almam benım olanaksız ..ben kesınlıkle kılomu şekerimin yuksek olmasına bagladım doktorumun fikrine katılıyorum

teşekkür tatlım hepimizin inş detaylı ultrason yaptırdınz mı ? acaba ben yaptıramadım henüz:(

valla doktora her gittigimde yarım saatten fazla bebegin orasına burasına bakıyor :S ama hic bana demedi detaylı yaptım falan diye eger yaptıysada bılmıyoom canım bi problem olmadıgını soler ... sadece onun dıısnda detaylı ultrason yaptıysada ben bılmıyoom cnm bak onu soracaktım gene unuttum :S sen deyince hatırladımm

ya kizlar bu seker yuklemesi nedir biri bana desin.yurtdisindayim ve burda bana doktorm hic bole biseyden bahsetmedi.sadece tahlil yaptirmistim seker yok demisti.

valla doktora her gittigimde yarım saatten fazla bebegin orasına burasına bakıyor :S ama hic bana demedi detaylı yaptım falan diye eger yaptıysada bılmıyoom canım bi problem olmadıgını soler ... sadece onun dıısnda detaylı ultrason yaptıysada ben bılmıyoom cnm bak onu soracaktım gene unuttum :S sen deyince hatırladımm
evet sor bence 3lü veya 4lü ultrason dedikleri o normal ultrason bunda detaylı inceliyo

ya kizlar bu seker yuklemesi nedir biri bana desin.yurtdisindayim ve burda bana doktorm hic bole biseyden bahsetmedi.sadece tahlil yaptirmistim seker yok demisti.

cnm ilk kalınca Dr bı şekere bakıo..
Ama netten okuduğumu yazıyorum sana..
Hamileliğin 20 . Haftalarından sonra hamilelik şekeri denen bı olay olyomus...
24-28 haftalar arası bunun test edilmesi gerekiomus..
Belli bı sınırın ustundeysede diet yapılması gerekiomus..
Çünkü bebek irilesiomus şekerden ötürü..
O nedenle Burdaki Dr larn hepisi bu haftalarda bı seker yuklmesi yaptiryo

Son düzenleme:
kandan bakılıyo ama öncesinde doktorunun önerdiği gram kadar glukoz içiyosun bir saat bekledikten sonra kan veriyosun ve kan tetkilerinden kan şekerine bakılıyo bu kadar

canım şeker yüklemesi rutin herkese yapılıyor da ben fetal eko'yu duymamıştım, internetten okuduğum kadarıyla kalp ile ilgili herhangi bir şüphesi varsa istiyormuş doktor bunu ama bizimki öyle bir şey demedi, ya söylemek mi istemedi acaba :( zaten böbekler çok üzdü bizi bi de onu söylemedi mi acaba bilemedim. Tedbir olarak da istemiş olabilir değil mi, bir sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum hep çok açık konuştu çünkü bugüne kadar ..

3 lü 4 lü detaylı gibi rutin bişi bu seker yüklemeside gizli seker fln olabilir die 24 ike 26 hafta arasında yapılıyorums sabah bi kan alınıyor 50lik sekerli su içirildikten 1 saat sonras tekrar bakılıyormus bi dweger vr ondsan yüksekse süpeli oluoy o zmnda 100 lük olanı yapılıyo ondada 4 kere kan alnıyomus ondadas cıkarsa tweshiş koyuluyo seker bebege zararlıymıs buda önmli bişi yaptrmak lazım

cnm ilk kalınca Dr bı şekere bakıo..
Ama netten okuduğumu yazıyorum sana..
Hamileliğin 20 . Haftalarından sonra hamilelik şekeri denen bı olay olyomus...
24-28 haftalar arası bunun test edilmesi gerekiomus..
Belli bı sınırın ustundeysede diet yapılması gerekiomus..
Çünkü bebek irilesiomus şekerden ötürü..
O nedenle Burdaki Dr larn hepisi bu haftalarda bı seker yuklmesi yaptiryo

himmm anladm simdi.ben zaten kiloluyum bendede olabilir.onumuzdeki randevude bi soylum bakalim doktora.niye hic bahsetmedi bole biseyden

3 lü 4 lü detaylı gibi rutin bişi bu seker yüklemeside gizli seker fln olabilir die 24 ike 26 hafta arasında yapılıyorums sabah bi kan alınıyor 50lik sekerli su içirildikten 1 saat sonras tekrar bakılıyormus bi dweger vr ondsan yüksekse süpeli oluoy o zmnda 100 lük olanı yapılıyo ondada 4 kere kan alnıyomus ondadas cıkarsa tweshiş koyuluyo seker bebege zararlıymıs buda önmli bişi yaptrmak lazım

evt canım benım 50gr lık sekerim yuksek cıktı o yuzden pazartesi 100 grlık yaptırıcam .. ona gore diyet insulin faLAN tedavi uygulancak bebek ıcın evet zararlıymıs iri dogmasından ziyade ileride şeker hastası olma riski yuksek gorme bozuklugu ve bir cok etkisi varmıs

himmm anladm simdi.ben zaten kiloluyum bendede olabilir.onumuzdeki randevude bi soylum bakalim doktora.niye hic bahsetmedi bole biseyden

valla geçen haftaki kontrolume kadar bende bunu bılmıyorum ne zaman gene tarttı benı kılom fazla cıktı suphelendı hemen ıstedı ..

valla geçen haftaki kontrolume kadar bende bunu bılmıyorum ne zaman gene tarttı benı kılom fazla cıktı suphelendı hemen ıstedı ..

Lolllypop ben de kendimden şüpheleniyorum ya...tatlı birşey yediğimde mesela çarpıntım oluyor acaba diyorum şekerim yüksek mi?bir hafta sonra yaptıracağım ben de.umarım bir sorun çıkmaz.sende de benim gibi belirtiler oluyormuydu?

merhalar, dün kontrolümüz vardı bizim de, bizim böbreklerle ilgili sorun devam ediyor maalesef umuyoruz ciddi bir rahatsızlığın belirtisi değildir diye düşünüp şükrediyoruz. Bunun dışında her şey yolundaydı, 29 cm, 630 gr'ız . doktorumuz bundan sonra kontrol dışında Bir şeker yüklemesi yapılacağını bir de Fetal Eko çektirmem gerektiğini söyledi, bu haftalarda. Elimden geldiğince okuyorum yazdıklarınızı ama, Fetal eko ile ilgili bir şey okumadım sizlerden, görmemiş olabilirim tabi, çektiren var mı ya da ne olduğunu bilen?

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle ama ben inanıyorum ki önemli bir şeyi yoktur bebeğinin.merak ettim böbreklerle ilgili sorun devam ediyor demişsin ya?nasıl bir sorun?

Lolllypop ben de kendimden şüpheleniyorum ya...tatlı birşey yediğimde mesela çarpıntım oluyor acaba diyorum şekerim yüksek mi?bir hafta sonra yaptıracağım ben de.umarım bir sorun çıkmaz.sende de benim gibi belirtiler oluyormuydu?

canım aynen bendede oluyor o şikayetler vede ellerim içi boyle terliyor ayaklarımın altı falan bide geceleri ara sıra ateş basması oluyor canım ihmal etme yaptır ne kadaar erken teşhis okadar iyi

slm kızlar doktora gittim bugün kasığım çok ağrıyınca minişim 711 gr olmuş:nazar:kasığımdaki a:nazar:ğrı içinde vajinal enfeksiyon dedi fitil verdi inş geçer:26:

sevdacim ilk bebeginmi 7 yil sonra oldu.benimde 5 yilin sonunda geldi melegim coook sukur.tedavide olmadm hic.sadece ilac kullandim adetlerm cok duzensizdi.
aslinda hepsi bahane biliyomusn.vakti zamani dolunca gonderiyor rabbim.simdi dusunuyorm.arkasina 2.gelirmi seninki gibi yoksa gene onuda beklermiyiz senelerce

evet canım ılk bebeğim geç geldi ben tüp bebekte dahil aşılama her bişey yaptım hiç biri sonuç vermedi kendiliğinden oluverdi :)
bızımde sorunumuzun bi ismi yoktu, gerçekten bahane vaktı zamanı var herşeyın gerçekten
ıkıncısınde bu yuzden hiç korunmadık kızım 15 aylıkken geldi mınıgım ılkınde oldugu gıbı bundada çok sevındık senınd eöle olur inşllah tedavılere gerek kalmaz istedıgınız zamanda olur inşallah cnm

hap iğne mahvediyo insanı düzen fln bırakmıyo en iyisi eşin korunması biz 3 yıl öyle korunduk hiç de bişey olmadı

evet iğne için öyle soyluyolar
en ıyısı bu işi eşleere bırakmak:46:

iyi akşamlar kızlar:) ben bi özel hastane bi de tıpta çalışan bi profun özel muayenesine gidiyorum. şimdi ikisi de şeker testi istedi, 10 gün arayla şeker testi yaptırmam gerekio :)) tıpta yaptırım sonucu özel hastanedeki doktora götürcem artık, bakalım bişeydicek mi!!!

iyi akşamlar kızlar:) ben bi özel hastane bi de tıpta çalışan bi profun özel muayenesine gidiyorum. şimdi ikisi de şeker testi istedi, 10 gün arayla şeker testi yaptırmam gerekio :)) tıpta yaptırım sonucu özel hastanedeki doktora götürcem artık, bakalım bişeydicek mi!!!

umarım herşey yolunda gider canım allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin..

bide bu cetveli nasıl koyuyoz cnm?

Back
X