2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
daha önce apanditm patladı ve yapısıklık olmustu dıs gebelk grcrdm ve ondada büyk ihtimalle yapısıklık oldu bagırsaklarda bnm sorum sezeryan dogumda bir sıkıntı yaratacakmı bu durum off simdide bu takıldı aklıma yazdım soracaklarımı yoksa unutuyorum haftaya cumayı bekliycem :(

özellikle çalışan bayanlar...

süt için gögüs pompası alcanızmı??
ben bebeğimi 3. ay bitiminde bırakacağım için almalıyım die düşünyorum ne dersiniz?
bunun maule olanı var bide elektronik olanı var..
o elektronik olan nasılki..gögüslerine takıp titremeyemi başlıon..:52::52:
çok komik değilmi ya...:1:
ceryana kaptırırmıyız süt takımlarımızı aceba:)):17::17:
manuelmi alınmalı elektronik mi alınmalı..
duyan bilen gören varmı:44::44:

bende erken bırakıp işe gideceğim araştıyorum ama tam rrandıman almış değilim :) burda bi arkadaşım doğum yaptı 2 yıl önce falan, oda 6 ay sonra işe dönmüştü. ozamanlar kullanmış pompayı elektrikli aldım ben rahat ettim diyor, manuel olanlar çok yoruyormuş...
kararsızım, takipteyim bende :27:

okim cnm gün içinde bi ara..çok saol
inş. bol bol sütümüz gelirde..benimde bi arakadaşım öyle yaptı..
evde bebeği emziriken fırsat buldukça sağdıda kendini..(çok komik gelio yaaa kulağa)
onları poşete koyup buzluğa koydu..
sonra sütü azalınca o sütleri vermeye devam etti bebeğe..
kızını 1 yıldan daha uzun süre anne sütüyle besledi bu sayede çalıştığı halde

ha bir de bu konuda da genetik önemli sanırım annelere sormak lazım ne kadar emzirmişler, benim annem üç kardeşimi de iki yıl emzirmiş :34: ammaaa ben iki aylıkkken kız kardeşceyizime hamile kalınca beni memeden kesmiş mecburen.. arada olan bana olmuş... Allahım sen koru iki yıl hamile dolaşmış kadın :53: :53: :53:

emziririz biz de bir iki yıl inş... bi de şu yara meselesi olmayaydı iyiyiydi :50:

Aman Allahım kimse yanaşamıyordur sabahları sana.Çalışıyosun sanırım.mesleğin ne?Yaptığın iş zormu?
Evet 2 si de erkek.Ve bir tane daha kız çocuğum var.Amin inşallah.

ben işe gelene kadar eşimin üstünde atuyorum sinirimi :1:
bu adam beni deli edecek ya...hergün aynı sorun benimle neden ilgilenmiyorsun? yarın çocuk olunca ben bu adamla nasıl baş edicem bilmiyorum...ben kendimle ilgilenemiyorum ki senle ilgilensem.sabahın kör dibi işteyim akşam geç saatte evdeyim.inanın banyo yapmaya üşenir oldum.hala halimi gördüğü halde şikeyatçi...

özellikle çalışan bayanlar...

süt için gögüs pompası alcanızmı??
ben bebeğimi 3. ay bitiminde bırakacağım için almalıyım die düşünyorum ne dersiniz?
bunun maule olanı var bide elektronik olanı var..
o elektronik olan nasılki..gögüslerine takıp titremeyemi başlıon..:52::52:
çok komik değilmi ya...:1:
ceryana kaptırırmıyız süt takımlarımızı aceba:)):17::17:
manuelmi alınmalı elektronik mi alınmalı..
duyan bilen gören varmı:44::44:

canım kesinlikle elektrikli al
sen iş yerinde sağacaksın sonuçta manuel hem zaman alır hem uzun sürer
iş yerinde sağarken biraz elektrik sesi çıkacak o kadar
saklayacak dolabın varsa sorun yok zaten
kız kardeşim elektriklisisni aldı
kızı 1,5 yaşında hala emziriyo
tabi artık sağmayı bıraktı akşam eve gelince yapışıyomuş anasına
ay çok şekerler ya emerken hele çıkardıkalrı sesler :)
zaten ilk aylar bile sağmaya ihitiyaç duyacaksınız sütünüz bol gelirse
çocuk uyudu 1 saat bu gögüsler öyle şişiyo ki birde ağrı veriyo hopp 2 dk sağ rahatlasın
birde diyelim sağmadın sabahtan akşama kadar o süt bozulurmuş gögüste :)
ne garip değil mi
maksimum 4 saat te bir değiştirmek lazımmış
karnını ağrıtırmış yoksa kuzuların
doğsalarda emzirsek yaaaaaa çok özledim emzirmeyi
benim sıpam 1.5 yaşına kadar emdi
2 ye kadar emsin istedim ama bronşitli olunca çok terleyip hasta oluyodu geceleri

canım ya kargo olayı nasılmış onu göremedim
hayırlı olsun yağmurun cicileri

benim de kızım olacak allah nasip ederse.. yerim ben o ikizleri..

ya canım ben de ilk başta öyle düşünüyordum ama sonra bi tane bişey almayla başladı olay
sonra anaaam
herşeyi alıyorum ve hiç pişman olmadım inan ki.. her biri tahmin ettiğimden iyi geldi.. olmadı gönderirsin geri.. dert etme bence..

:)
aslında ben alışveriş yapmadm çok uzun zamandır
gezesim var galiba çok çok

gunaydin kizlar.kahvaltimizi yaptik hemen buraya kostuk:49::49: nasilsinz bakalim
cnm hoşgeldin .....ne koycan bakalım kızçenin ismini..oralarda ne moda bi de bakalım:27::27:
bende erken bırakıp işe gideceğim araştıyorum ama tam rrandıman almış değilim :) burda bi arkadaşım doğum yaptı 2 yıl önce falan, oda 6 ay sonra işe dönmüştü. ozamanlar kullanmış pompayı elektrikli aldım ben rahat ettim diyor, manuel olanlar çok yoruyormuş...
kararsızım, takipteyim bende :27:
banada bi arkadaşım öyle dedi...medela nın çift gögüs pompası varmış..aynı anda iki gögüs birden sağılyomuş.
10 dk da..oda elektrikliyi önerdi
bende diurum ben biberonu vs. avent alcam..bunudamı avent alsam..süt kaplarıda var aventin..hani hepsi uyumlu olur birbiriyle falan..puff zor işler

ha bir de bu konuda da genetik önemli sanırım annelere sormak lazım ne kadar emzirmişler, benim annem üç kardeşimi de iki yıl emzirmiş :34: ammaaa ben iki aylıkkken kız kardeşceyizime hamile kalınca beni memeden kesmiş mecburen.. arada olan bana olmuş... Allahım sen koru iki yıl hamile dolaşmış kadın :53: :53: :53:

emziririz biz de bir iki yıl inş... bi de şu yara meselesi olmayaydı iyiyiydi :50:

inş. öyledir...annemde aynen biz çatlıyana kadar emzirmiş bizi..
ablam yeğenimi 1,5 yaşında artık bolur bırak die die bıraktı, hatta bıraktırdı...
benimkilerde şu anda mavi mavi damarlarla dolu durumda..
ama stres böyle şeylerde çok önemli bi faktör..
annelerimiz genelde ev hanımı olduğunda daha az stresliymiş..çalışan kadınların stressiz olması mümkün değil:(

günaydın güzell anneler ve melekleri nasılsınız
ben ikinci doz aşımı oldum bu kez çok fena acıdı kolumu kaldıramıyorummm:(((((((((((((((((((((((

günaydınlar sevgili anneler:) oğluşumla havadisleri okuyoruz:) dün doktora gittim 4d ultrasona girdim gördüm oğluşumu doktor bi bbasına bi bana baktı bana benzetti bende inceledim çenesi yüzünün yuvarlaklığı aynı bana benziyo çok mutluyum değişmez inşallah:) şekerimde normal çıktı çok mutluyum, Allah hepinize de güzel gönlünüzce haberler almayı nasip etsin inşallaaahh!:49:

PETUSCUM daha hic dusunmedik biliyonmu.bizim her is son dakika ya.esim oyle yeni cikan isimleri istemiyo yaprak,cicek,narin vs.
benim gonlumde nilgun var.bilmiyorm klasikmide.soledikce hosuma gidiyo.

günaydınlar sevgili anneler:) oğluşumla havadisleri okuyoruz:) dün doktora gittim 4d ultrasona girdim gördüm oğluşumu doktor bi bbasına bi bana baktı bana benzetti bende inceledim çenesi yüzünün yuvarlaklığı aynı bana benziyo çok mutluyum değişmez inşallah:) şekerimde normal çıktı çok mutluyum, Allah hepinize de güzel gönlünüzce haberler almayı nasip etsin inşallaaahh!:49:

canm cok sevindim bir sorun olmadigina.ne guzel bebisini gormussun.bizim buralarda ole ayrintili ultrason filan yok.her ay gidiyoz sadece normal ultrasonda bi bakiyo 10 dk.100 lirayi bayiliyorz o kadar yani

petuş testler için gözünaydın darısı basımıza inşallah
ben daha detaylıya bile girmedim :(
sagma makinası ben evde oldugum olacagım ve bebeğimi bırakmayacagım halde ben bile dusunuyorum
bebegi göturemeyecgim acil bi işim cıkarsa
anneme bırakır sutude bırakır gider geliriim
yoksa ben gelene kadar aglamaktan catlıcakmı yavrum dimi
bide sut agrı yapmasın die de sagabiriim bu yuzden;
hem biberon hemde sagma makinası alıcam
ama ben manuel alıcam
sen elektrikli alsan daha iyi olur
calısan kadınsın bosuna ugrassmassın
ben manueli arkadasım da gordum
bızzt bıızzz bıızzzzt bayagı ugrastırıyo :1: :1:
bu arada sagma makinası sagma falan resmen inek moduna giricez gibi :))

canm cok sevindim bir sorun olmadigina.ne guzel bebisini gormussun.bizim buralarda ole ayrintili ultrason filan yok.her ay gidiyoz sadece normal ultrasonda bi bakiyo 10 dk.100 lirayi bayiliyorz o kadar yani

nerdesin canım sen hangi hastaneye gidiyosun benim gittiğim yer ok modern ve çok uygun

arkadaşlar göğsünüzde kararma war mı?benım göğüslerım bronzlasmış gibi oldu aynı.

benimkiler pespembeydi uçalrı yoktu kapkara oldu uçları çıktı sinir bozucu ya düzelir mi acaba sonra

canm benim gogus uclarimda cok koyulasmis oncekine nazaran.

kızlar mehmet özün kitabında okudum.göğüslerde kararma bebek emeceği yeri daha kolay bulabilsin diye olurmuş.bebek için hazırlık yani :)

Back
X