2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ayy ben size bişi soracaktım. bu haftalarda çok kuvvetli tekme yeme olasılığımız nasıl:26:
yada ağır bi tekme yiyeniniz varmı aranızda:26:

ben öğle yemeği öncesi öyle net hissettim ki herşeyini.. bikaç gündür zaten hareketli dışarıdan bile görebiliyorum göbeğimin hareketini...
ama bugünkü acayipti.. hep göbeğimin altında kasıklara doğru hissederdim hareketi bu kez her yerde hissettim.. göbeğin altı üstü.. çoştu resmen.. içim bi acayip oldu her hareketine çünkü nefesim kesilidi resmen.. bayaa sağlam vurdu kuzucum.. maşallah benim kızımaa..:nazar::nazar::nazar:

cnm ben bazen öyle tekmeler yiyorumki taam bu sıkıştı oraya, debelenio diorum...

ilk duydukları ses annenin kalp sesiymiş:16::16::16:
ayyy doğuma hazırlık dedin bak..geçen yine anne forumlarından birini okuodum..
yaaa 32. haftada genelde doğum hazırlığı başlıomuş..
bebekler dönmeye ve doğum kanalına girmeye başlıomuş...(bu genelde böyleymiş ama 40. haftaya gelip doğum yoluna girmeyen bebekte varmış)
ayyy düşünseniz resmen artık 32 den sonra geri sayım yani..
32 de gidcen dr dicekki kanala girmiş...
36 da 1 cm açılmış..38 de 6 santim.....ayyy çok heycanlı.....:52::52:

çoook heycanlı ve çok sıkıntılı oluyo son zamanlar geçmıyo ankı bırde ehrkesın telefonla arayıp doğurmadınmı hala sen demeleri yokmu bazen telefonu açmıyodum bılerek ahahah ee 42. haftayı gördum yani benım sıkılmamda normaldır :36::36::36::36::36::36::52::52::52::52:

ben öğle yemeği öncesi öyle net hissettim ki herşeyini.. bikaç gündür zaten hareketli dışarıdan bile görebiliyorum göbeğimin hareketini...
ama bugünkü acayipti.. hep göbeğimin altında kasıklara doğru hissederdim hareketi bu kez her yerde hissettim.. göbeğin altı üstü.. çoştu resmen.. içim bi acayip oldu her hareketine çünkü nefesim kesilidi resmen.. bayaa sağlam vurdu kuzucum.. maşallah benim kızımaa..:nazar::nazar::nazar:

bütün bebişlerimize kocaman bi maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

çoook heycanlı ve çok sıkıntılı oluyo son zamanlar geçmıyo ankı bırde ehrkesın telefonla arayıp doğurmadınmı hala sen demeleri yokmu bazen telefonu açmıyodum bılerek ahahah ee 42. haftayı gördum yani benım sıkılmamda normaldır :36::36::36::36::36::36::52::52::52::52:

42 E KALMASIN AMA YAAAA:14::14::14:
iznimin 3 te biri bitmiş olur o zmna kadar:14::14::14:

cnm ben bazen öyle tekmeler yiyorumki taam bu sıkıştı oraya, debelenio diorum...

ilk duydukları ses annenin kalp sesiymiş:16::16::16:
ayyy doğuma hazırlık dedin bak..geçen yine anne forumlarından birini okuodum..
yaaa 32. haftada genelde doğum hazırlığı başlıomuş..
bebekler dönmeye ve doğum kanalına girmeye başlıomuş...(bu genelde böyleymiş ama 40. haftaya gelip doğum yoluna girmeyen bebekte varmış)
ayyy düşünseniz resmen artık 32 den sonra geri sayım yani..
32 de gidcen dr dicekki kanala girmiş...
36 da 1 cm açılmış..38 de 6 santim.....ayyy çok heycanlı.....:52::52:

bizzzzzzz
sanki içimde bir kurbağa varr
bende korkuyorum birşey olurmu diye
o yüzden fırsat buldukça yatıyorum
ben hareketli o hareketli

maşallah kuzularaaaaaa:nazar::nazar:

petunyacım kendini zıpır benide ağır abimi yaptın
küstüm kızım sana:19::19::19::4::4::4::4:
ya ben niye böyle bilmiş bilmiş yazıyom biliyonmu?ben kızım doğduğunda çok zorluk çektim.maşallah etrafımda kuru kalabalık çoktu ama bilgi verebilecek kimse yoktu,bende mecbur herşeyinher yöntemini kullanarak doğruyu buldum.:44::44::44::44:
sırf pompa 3 tane aldım,iyisini bulana kadar,steril makinesimi almadım hava makinasımı almadım bi sürü şey.

o yüzden size bu tecrübelerimi vermek istiyomki boşuna para çarçur etmeyin arkidişim:70:

yok ben yazmadım ama perine masajı die bişi okumustum burda
dogumu kolaylaştırıyomus
ben elim orda gezemem valla zaten uzanamam hem kolum agrır
böyle bişeyide eşime teklif edemem, ne dicem
''bak bitanem burası perine bölgesymiş buraya masaj yaparsan dogumum kolay olurmuşş'' mu dicem
ne kötu bi pozisyon :1: zararlı cıkarım sonunda biliyorum hemde sacma bööğğğğğ

:1::1::1::1::1::1::1:
çok alemsinizzzzzzzzzzzzzzz göbüsümü hoplata hoplata gülüyorum sizin yüzünüzden :1::1::49:

o benım manyaklığımdan kaldı yavrum cahılliğime geldi:))
39. haftada yatarım bu sefer inş mart 25 güzel olur aslında:52:
sen inşallah beklemezsın canım

ya ben stratejimi belirledim..
zaten şimdilik eş aşağıda görünyo..çıkmazsa sezeryan olcak mecburr
o zmn 38-39 alıolar zaten sanırım..
ama yok çıktı normal doğumda yapabilir konuma geldim..
o zmn bakcam..
36 da 37 de rahimde açılmalar başlıomuş zaten okuduğuma göre açılma varsa beklerim normal doğmasını
ama 37 e geldim hala açılma yoksa beklemem o zmn sezeryana karar verrim...
nasıl???

tabi öncelikle allah sağlık sıhhat versin herşeyi o bilirde...benim kafamdaki strateji böyle

slm kızlar:54:

temizliğimi zar zor da olsa yaptım,yemeğimde hazır sayılır..saat 10'dan beri ilk kez oturdum tam keyifli keyifli geçmişi okuyacaktım kii,aşağıdan oğlum bağırdı
anneeeeeeeeeeeeeee anneeeeeeeeee..
açtım kapıyı efendim oğlum dedim?:26:
geell babannemlerin balkonunu yıka demez mi:53::53:
ee arkadan babannesinin gülme sesi fln geldi...
bi anda tepem attı yaa kızlar ben hamile kalmadan öncede ne zaman balkon yıkasam böbrek iltihabından aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonundan 1 ay yatardım,bunu bile bile üstelikte kendi evimide temizlediğimi duydukları halde çocuğa balkonumuz pis annen gelsin yıkasın fln diyip gaz veriolar..walla çok zoruma gitti yaptığı..46 yaşında kadın yani alt tarafı hortum tutup balkon yıkıcak:19:
zorla söylettiler beni...dedim,ben balkon yıkayamıyorum oğlum bizimkini de çamur götürüyo gelince baban yıkıcak söyle orayıda deden yıkasın dedim kapattım kapıyı:63:
demiyolarki bu kız hamile yardım edeni yok 4 saattir temizlik yapıyo bi çay fln yapıp çağıralım bari die..1 saat önce inmiştim aşağıya çay içiyolardı bide oğlumla iş tembihliyolar bana hıhhh:19:
evim kaç kez tadilat gördü k.validem daha bi bez sürmüş değil ne yapıcam işini çokta tınn yani:19:

ben sezeryan olduğumda doktorum demiştiki 38.haftada alcaz.çünkü bebiş 37 haftada tamamen gelişimini bitiriyormu,kalan 3 hafta bizim ve bebişimizin vucudu sadece yağ toplaması yapıyormuş.

kk bayansu
kızım kaynanalar şöyle düşünüyo( en azından benimki öyle 9 tane doğurmuş) aman biz hem tarlada çalışırdık,hem evde diğer çocuklara bakardık,elde çamaşır yıkardık,ekmek pişirirdik.şimdi sizinki neki 1 tane çocuk doğuracaksınız herşeyi makineler yapıyo,yine sızlanıyorsunuz.:37::37:

Son düzenleme:
ya ben niye böyle bilmiş bilmiş yazıyom biliyonmu?ben kızım doğduğunda çok zorluk çektim.maşallah etrafımda kuru kalabalık çoktu ama bilgi verebilecek kimse yoktu,bende mecbur herşeyinher yöntemini kullanarak doğruyu buldum.:44::44::44::44:
sırf pompa 3 tane aldım,iyisini bulana kadar,steril makinesimi almadım hava makinasımı almadım bi sürü şey.

o yüzden size bu tecrübelerimi vermek istiyomki boşuna para çarçur etmeyin arkidişim:70:

canım cok iyi yapıyosun paylaşmakla
bende cogu takkıldıgım konuyu sana soruyorum
hani cok okuyan mı cok gezen mi misali
okusakta olmuyo yasamıs tecrubeli bireyler lazım yanee
ama bende almıcam banyo termometresi, buhar makinası, sterilazatör, biberon ısıtıcı falan
bana gereksiz geliyo yaaa ona verecegim paraları baska sekilde bebegime yonlendiririm :))

ya ben stratejimi belirledim..
zaten şimdilik eş aşağıda görünyo..çıkmazsa sezeryan olcak mecburr
o zmn 38-39 alıolar zaten sanırım..
ama yok çıktı normal doğumda yapabilir konuma geldim..
o zmn bakcam..
36 da 37 de rahimde açılmalar başlıomuş zaten okuduğuma göre açılma varsa beklerim normal doğmasını
ama 37 e geldim hala açılma yoksa beklemem o zmn sezeryana karar verrim...
nasıl???

tabi öncelikle allah sağlık sıhhat versin herşeyi o bilirde...benim kafamdaki strateji böyle

Allah hayırlısını versin canım stratejin iyi kendini en ıyı sen bılırsın,
hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsin kuzular, doğum şeklı önemlı değil bi şekılde doğucaklar :nazar::nazar:

canım cok iyi yapıyosun paylaşmakla
bende cogu takkıldıgım konuyu sana soruyorum
hani cok okuyan mı cok gezen mi misali
okusakta olmuyo yasamıs tecrubeli bireyler lazım yanee
ama bende almıcam banyo termometresi, buhar makinası, sterilazatör, biberon ısıtıcı falan
bana gereksiz geliyo yaaa ona verecegim paraları baska sekilde bebegime yonlendiririm :))

ah işte menzilim bak herkeş senin gibi kıymet bilmiyo işte:34:
şaka biyana bide bunlar biton para tutuyo sakın alma bencede

temizliğimi zar zor da olsa yaptım,yemeğimde hazır sayılır..saat 10'dan beri ilk kez oturdum tam keyifli keyifli geçmişi okuyacaktım kii,aşağıdan oğlum bağırdı
bi anda tepem attı yaa kızlar ben hamile kalmadan öncede ne zaman balkon yıkasam böbrek iltihabından aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonundan 1 ay yatardım,bunu bile bile üstelikte kendi evimide temizlediğimi duydukları halde çocuğa balkonumuz pis annen gelsin yıkasın fln diyip gaz veriolar..walla çok zoruma gitti yaptığı..46 yaşında kadın yani alt tarafı hortum tutup balkon yıkıcak:19:
zorla söylettiler beni...dedim,ben balkon yıkayamıyorum oğlum bizimkini de çamur götürüyo gelince baban yıkıcak söyle orayıda deden yıkasın dedim kapattım kapıyı:63:
demiyolarki bu kız hamile yardım edeni yok 4 saattir temizlik yapıyo bi çay fln yapıp çağıralım bari die..1 saat önce inmiştim aşağıya çay içiyolardı bide oğlumla iş tembihliyolar bana hıhhh:19:
evim kaç kez tadilat gördü k.validem daha bi bez sürmüş değil ne yapıcam işini çokta tınn yani:19:

offf çok gıcık bunlar yaaa... içim sıkıldı valla... sen yine iyi söylemişsin ben çok sıkılırdım ve muhtemelen bi şey de diyemezdim... tebrik ediyorum arkadaşım seni... ben de öyle cuk otuttursam lafı ama nerdeeeee... :19:

yani senin beben var, bi yerde mertebe atlattım sana:))
yok cnm ya walla çok hoşuma gidio...yani şu forumda 20 tane menzile değersin öyle diim:))
o stelizatörleri almıyalımmı, bencede çok gereksiz ve çok pahalı..almıyalım dimi, almıyalım almıyalım

cuk oturmuş....petuş likes this:)))
ben sezeryan olduğumda doktorum demiştiki 38.haftada alcaz.çünkü bebiş 37 haftada tamamen gelişimini bitiriyormu,kalan 3 hafta bizim ve bebişimizin vucudu sadece yağ toplaması yapıyormuş.

ooo 38 olursa daha memnun olurum..hani cani gadın bekleyemedi aldırdı çocuğu demesinler die 39 didiydim ben:))

valla canım iyi yapmışsın, bend eaynı şekılde evın işi bıde çocugumda küçk yani yapıyorum evıme gelır namaz kılar namazlıgı bıle kaldırıp yerıne koymaz:)) ufak birşey ama birkez yardım etmişliği yoktur kendı evıne geldıgımde ne işi varsa yaptırmak ister hem evde canım çıkıyo zaten belımden öluyorum oraya geçincede az ağırdan alıyım dıyorum ama eskisi gıbı değilim bende yapmıyorum valla çay saatı gıdıyorum çay içip evıme eglıyorum bazen topluyorum bazend etoplamıyorum benım kaynanamda genç Allah sağlık sıhhat versın hepsinede kendı işlerini kendılerı görsun kendımıze zor yetişiyoz valla:47::47:
kötü gelin sevda ve bayansu:33::33::33:

:46: :46: :46: :46: :46: süperrsiiiinnnnnn :46: :46:
cok iyi demişsin agzına saglık :1:
anneme okudum bu yazdıgınııı cok gulduu benimle yasıtmıs 46 yasında ne balkon yıkatcakmıs geline ne sacma diyoo
ama guzel sölemişsin deden yıkasın die ohh canıma da degsin :46:

Back
X