2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Hoşbuldum :)net geldiya artık mümkün olduğu müddetçe gelcem :) öpmemmi doya doya hemde :)

Hoşbuldum :) neler verdin ek gıda neyi beğenmedi ben daha yeni yeni başladım vermeye brokoli suyunu sevdi,yoğurt sevdi. yumurta sarısını yemiyo bende yoğurtun içine koyuyorum. portakal suyunu sevmiyo pek. bu ay zaten sadece yoğurt,yumurta sarısı,sebze ve meyve suyu var

Hoşbuldum :)iyiyiz çok şükür dişleri çok kaşınıyo ondan sanırım arada mızmızlanıyoruz

Birde 6 ay kınası yapayım diyorum ama gözüm korkuyor valla
3-4 tatlı kaşığı yoğurttan başka birşe yemiyor, ilk önce 20 gün kadar sebze ve meve püresi sevmişti şimdi istemiyor

merhaba kızlar bende pek sık giremiyorum bazen okuyorum okuyorum yazmaya fırsatım olmuyo küçük hanım hep onula ilgilenmemi istiyor çünkü..
dün ilk dişimizi farkettik sizinle paylaşmak istedim çok değişik duygular yaşıyor insan tarifi yok inşş sıkıntısız geçiririz bu süreci bakalım

:nazar::nazar: Hayırlı olsun canım umarım kolayca çıkar dişleri...

Allahım esirgersin seni maşallahh :nazar::nazar:

maşallah bebeklerinize... çok güzeller ikisi de. biri kara kız biri sarı kız:))) allah nazarlardan saklasın...

:) teşekkür edriz teyzesii..

masallah kara kıza cok tatlı ve cok benzettım anne kız sızı

Teşekkür ederiz valla ilk doğduğunda aynı babasıydı sonra bana döndü :1:

maşallah güzelliğe Allah nazarlardan korusun canım :nazar:

Amin canım amin cümlemizinkini...

Hoşbuldum :)net geldiya artık mümkün olduğu müddetçe gelcem :) öpmemmi doya doya hemde :)

Hoşbuldum :) neler verdin ek gıda neyi beğenmedi ben daha yeni yeni başladım vermeye brokoli suyunu sevdi,yoğurt sevdi. yumurta sarısını yemiyo bende yoğurtun içine koyuyorum. portakal suyunu sevmiyo pek. bu ay zaten sadece yoğurt,yumurta sarısı,sebze ve meyve suyu var

Hoşbuldum :)iyiyiz çok şükür dişleri çok kaşınıyo ondan sanırım arada mızmızlanıyoruz

Birde 6 ay kınası yapayım diyorum ama gözüm korkuyor valla

Valla bu sitede ömrümde duymadığım şeyleri duyuyorum :) canım 6 ay kınası nedir....

arkadaşlar aranızda keçi sütü kullanan varmı, varsa hangi marka , ve yoğurt deneyen oldumu keçi sütü ile ??? anne sütüne en yakın süt diyorlar ne kadar doğru bilemem benim kızım anne sütü almadı sayılır 1,5 aylıkken bıraktı çünkü sütüm çok azdı bugün KAY marka keçi sütü aldım yoğurt olarak denicem...

Keçi Sütündeki Kalsiyum Anne Sütünden 4 Kat Fazla

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, "100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, "Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir" dedi.

Keçi, inek ve anne sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:

Bileşen/100g.....Keçi sütü.....İnek sütü.....Anne sütü
Kurumadde............13...........12,1........13
Protein (g)..........3.6...........3.3........1.0
Yağ (g)..............4.2...........3.3........4.4
Karbonhidrat (g).....4.5...........4.7........6.9
Kalori (mg)..........69............61.........70
Fosfor (mg)..........111...........93.........14
Kalsiyum (mg)........134..........119.........32
Mağnezyum (mg).......14............13..........3
Demir (mg)..........0.04..........0.05.......0.03
Çinko (mg)..........0.30..........0.38.......0.17
Sodyum (mg)..........50............49.........17
Potasyum (mg).......204...........152.........51
Vitamin A (IU)......185...........126........241
Tiamin (mg).........0.05.........0.04......0.014
Vitamin B6 (mg).....0.05.........0.04........0.01

Kızlar Ada sma içmiyordu bir kaç ay ara verdiğim için. Tatsız geliyordu, tatlı şeyleri öğrendikçe. Bu ay tekrar aldığımda anladım bunu. Birkaç kere yaptım içmedi. Ben de atacaktım artık ay sonunda süresi bitiyor 4 haftalık diye. Bugün bisküvi ufaladım biberona öyle verdim sma'yı. Bu sefer içti. Bisküvi tadı gelince sevdi sanırım.

• Bebeğiniz için protein ve yağ yapısı yönünden anne sütüne en yakın süttür. İnek sütü alerjisi olanların birçoğu içebilir. Büyümesini hızlandırır, sindirimi kolaydır.

Kızlar Ada sma içmiyordu bir kaç ay ara verdiğim için. Tatsız geliyordu, tatlı şeyleri öğrendikçe. Bu ay tekrar aldığımda anladım bunu. Birkaç kere yaptım içmedi. Ben de atacaktım artık ay sonunda süresi bitiyor 4 haftalık diye. Bugün bisküvi ufaladım biberona öyle verdim sma'yı. Bu sefer içti. Bisküvi tadı gelince sevdi sanırım.

bende sma kullanıyorum ama tatlı olarak ne verdin sende tatsız geldi ona göre bende tedbirimi alayım

arkadaşlar aranızda keçi sütü kullanan varmı, varsa hangi marka , ve yoğurt deneyen oldumu keçi sütü ile ??? anne sütüne en yakın süt diyorlar ne kadar doğru bilemem benim kızım anne sütü almadı sayılır 1,5 aylıkken bıraktı çünkü sütüm çok azdı bugün KAY marka keçi sütü aldım yoğurt olarak denicem...

Hiç kullanmadım canım. Bir tek Kay markasını biliyorum ben de.

bende sma kullanıyorum ama tatlı olarak ne verdin sende tatsız geldi ona göre bende tedbirimi alayım

Tatlı dediğim meyve ve meyve suları, biberonda verdiğim kaşık mamaları. Tedbir alınacak bir şey değil canım. Ben bir iki ay almadım sma, kaşık maması vs. verdim biberonda. Zaten çok severek de içmiyordu ilk aylarında. Ama bu sefer direk itiyordu. Kaşık maması olunca içinde içiyordu. İnadı tuttu mu tabi biberonda en tatlı şey de olsa meme istiyor.

Eki Görüntüle 558933

kızlar deneme amaçlı yükledim bakalım olacakmı..
maşşallah annesi tombişe
oy maşallah annesi çok tatlı olmuş elifimiz gözler renklimi annesi

canım birtek kay diye bir marka var zaten sanki elazıgda şevvale veriyorum ama ahsene denemedim

arkadaşın nasıl oldu canım
misafirlerini agırlaya bildinmi o kafa yorgunlugundan sonra zor bir gün dü senin için:50:

slm kızlar benım oğlum aşırı yaramaz olduu hiç yerınde durmuyo oturtsam kaydırıyo kendını yuvarlanıyoo sürekli onla ılgılendcem daha yatağımzı toplayamadım şimdi aşağı bıraktım temzilik yapıcam hesapladım 10 dk nete ayırdım 40 dakıka temızlık artık nasıl olcak bılmıyroum ama resmen bıtkinim havalar soğudu dışarıyada çıkamıyor kış nasıl geçççek bılmıyorum grıbı düzeldi sadece burnu akıyor öksürmesı yok denecek kadar az çok şükür neden bukadar huysuz oldu anlamadım babanesı dedesı 1 saat dolmadan getiriyoo durmuyo dıye dun gece uyanmış saat 4te hiç duymamamışım mama yapışım hiç hatırlmaıyorum babasıyla ıkısı 4ten 6 yakadar oynamışş aynı odadayız ama hiç duymamışım bile şimdi dedesi geldii gel durmuyoo altımı kırlendı dıye benım 50 dakıka gittiii :(

dişlerden dolayı olabilir belkide kimbilir ah bi bilsek dertlerini
Bu gün bütün gün ağlayıp durdu bir rahatsızlığı var keşke bilebilsem neyi var çok huzursuz mutlu edemiyorum sakinleşmiyor, uyumuyor da yoruldum belim ağrıdı belki sakibleşir diye sürekli kucağımdaydı. Canım benim neyi olduğunu da anlatamıyor ki kulağını çekiyor saçını çekip huysuzlanıyor ayrıca gazı da var.

Keçi Sütündeki Kalsiyum Anne Sütünden 4 Kat Fazla

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, "100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, "Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir" dedi.

Keçi, inek ve anne sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:

Bileşen/100g.....Keçi sütü.....İnek sütü.....Anne sütü
Kurumadde............13...........12,1........13
Protein (g)..........3.6...........3.3........1.0
Yağ (g)..............4.2...........3.3........4.4
Karbonhidrat (g).....4.5...........4.7........6.9
Kalori (mg)..........69............61.........70
Fosfor (mg)..........111...........93.........14
Kalsiyum (mg)........134..........119.........32
Mağnezyum (mg).......14............13..........3
Demir (mg)..........0.04..........0.05.......0.03
Çinko (mg)..........0.30..........0.38.......0.17
Sodyum (mg)..........50............49.........17
Potasyum (mg).......204...........152.........51
Vitamin A (IU)......185...........126........241
Tiamin (mg).........0.05.........0.04......0.014
Vitamin B6 (mg).....0.05.........0.04........0.01
cok sevındım ınek sutu alerjımız var 1 ay sonra kecı sutune gecıcez cunku

slm kızlar benım oğlum aşırı yaramaz olduu hiç yerınde durmuyo oturtsam kaydırıyo kendını yuvarlanıyoo sürekli onla ılgılendcem daha yatağımzı toplayamadım şimdi aşağı bıraktım temzilik yapıcam hesapladım 10 dk nete ayırdım 40 dakıka temızlık artık nasıl olcak bılmıyroum ama resmen bıtkinim havalar soğudu dışarıyada çıkamıyor kış nasıl geçççek bılmıyorum grıbı düzeldi sadece burnu akıyor öksürmesı yok denecek kadar az çok şükür neden bukadar huysuz oldu anlamadım babanesı dedesı 1 saat dolmadan getiriyoo durmuyo dıye dun gece uyanmış saat 4te hiç duymamamışım mama yapışım hiç hatırlmaıyorum babasıyla ıkısı 4ten 6 yakadar oynamışş aynı odadayız ama hiç duymamışım bile şimdi dedesi geldii gel durmuyoo altımı kırlendı dıye benım 50 dakıka gittiii :(
Kolay gelsin canım, aynen dediğin durumdayım bugün çok huysuz ve mutsuz ne yaptıysam keyiflenmiyor bir yeri acıyor sanırım, ne yemek ne temizlik hiçbir şey yapamadım ve belim de ağrıyor. Dediğin gibi havalar da soğuk ve yağmurlu 20 gündür evden çıkmadım bunaldım. Diş çıkardı mı oğlun belki ondandır canım

ben yuzde yuz kecı sutu yapan bı yer buldum bolana dıye arastır ıstersen sıtesı var kecı peynırı kecı sutu ve koyun yogurdu verıcem bı sonrakı ay

Back
X