2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar geçmiş olsn dilekleriniz için çk sağolun bişi sorcam şimdi aklıma geldide,benimkinin ateşi yine yükselip indi acaba enfeksiyon yada kanda mikrop falana olabilirmi ya sanki topicde böle bişi hatırlıyom ben ya ,acaba 2-3 gündür ateşinin inip yükselmesi bundan dolayı olabilirmi:?girip olsa düşmesi lazımdı şimdiye kadar elimde derece ile geziyorm resmen 3 gündür,çk korkuyorm ateşten.dr aradm yarın getir bakalım dedi.keşke sabah olsAda gitsek hemen ya,çk üzülüyorm.:50::50:

canım bi doktora götür bakalım üç gündür ateş düşmüyorsa boğazı filanda iltihap yapmış olabilir ona göre ilaç verir

çıkartı canım 1 hafta filan oldu:nazar:
bence üzülme ayakta filan duruyordu degilmi yanlış hatırlamıyorsam her çocugun gelişimi çok farklı
dışarı çıkmak iyi geliyor arada akraba çevren yakın olmadıgı için zordur herkes benim elazığda ama kıymıyorum ahsene hasta olmasından korkuyorum ama arda kaçamak yapmıyor degiliz:21:

canım yok ayakta duramıyorda emekliyor yani sürünüyo:1:
gezmeyi çok seviyo burda kimsemizde yok nereye götüreyim komşuya geçiyorum arada onada her zaman olmuyo daha yeni taşındık çok tanımıyorum keşke sen burda olsaydın:43::43:

kızlar geçmiş olsn dilekleriniz için çk sağolun bişi sorcam şimdi aklıma geldide,benimkinin ateşi yine yükselip indi acaba enfeksiyon yada kanda mikrop falana olabilirmi ya sanki topicde böle bişi hatırlıyom ben ya ,acaba 2-3 gündür ateşinin inip yükselmesi bundan dolayı olabilirmi:?girip olsa düşmesi lazımdı şimdiye kadar elimde derece ile geziyorm resmen 3 gündür,çk korkuyorm ateşten.dr aradm yarın getir bakalım dedi.keşke sabah olsAda gitsek hemen ya,çk üzülüyorm.:50::50:

aynı şeymi bilmiyorum ama bizde de 3 gün ateş oldu indi çıktı 38 .5 falan.3gün sonra kızamık gibi kızarıklık oldu.6.hastalıkmış.biz dişmi acaba dedik.zararsız bi hastalıkmış sadece ateşe dikkat edilecekmiş.40 ı falan bulabilirmiş.bir kere geçiren bebek bi daha geçirmiyormuş.bulaşıcıymış.bilemiyorum yardımcı oldummu.

bu milletin dediklerini okudukça gülesim geldi ne çok bilmiş insan var ya yok efendim sen oturtsaymışın otururmuş :9: valla çok komikler kendini çok bilmiş sanıp hiç bişey bilmeyenler bunlarrrrr...

insan kendisi hastalansa bu kadar dertlenmez ama onlar farklı onların en ufak bi yeri bişi olsa dayanamıyoruz işte.

bende bugün elife çorba yaptım ama hiç beğenmedi tekrar tekrar denesem alışırmı acaba :44: pirinç,havuç ve patates yaptım

kızlar ya bişey sorucam benim göbeğim var halada çukur hala aranızda öyle olan varmı geçecekmi acaba:44:

Diş çıktıktan sonra yani ilk diş çıkınca pek sanmıyorum rahatladıklarını canım. Alt dişler, üst, yan ve en zor olanı arka dişler. Kanama falan da oluyormuş sanırım damağı zorladığı için. Diş çıkınca rahatlar diye hevesleniyoruz ama arka dişler çıkmadan hiç de rahatlayacaklarını sanmıyorum açıkçası.

ayyyyy ya çok yoruldum ben kızlar hiç gücüm kalmadı artık geceleri de dinlenemeyince kendimi çok halsiz ve bitkin hissediyorum ...... ne zaman deliksiz bi uyku çekeceğimmmmm bennnn:43:

bu milletin dediklerini okudukça gülesim geldi ne çok bilmiş insan var ya yok efendim sen oturtsaymışın otururmuş :9: valla çok komikler kendini çok bilmiş sanıp hiç bişey bilmeyenler bunlarrrrr...

insan kendisi hastalansa bu kadar dertlenmez ama onlar farklı onların en ufak bi yeri bişi olsa dayanamıyoruz işte.

bende bugün elife çorba yaptım ama hiç beğenmedi tekrar tekrar denesem alışırmı acaba :44: pirinç,havuç ve patates yaptım

kızlar ya bişey sorucam benim göbeğim var halada çukur hala aranızda öyle olan varmı geçecekmi acaba:44:

valla canım benim göbeğimde anlattığın gibi ve ben hala doğum kilolarımı veremedim.... stresten hep bişeyler yiyorum... uyku uyuyamıyorum başı bişiler yiyeyim hesabıııı:27:

sağol canım ilaçda verdi egzersizde omurgada eğrilik başlamış dik dur mümkün olduğunca dedi sırtım çok ağrıo ama ya ilaçlarla geziyorum bu yaşta:25:

sağol canım:25:

Sıcak havlu koyuyorum canım. Zaten kışın daha çok belli ettiği için kendini, peteklere yaslanıyorum çok ağrım olunca. Bir de dolgit kremle masaj biraz iyi geliyor.

slm canlar neler yapıyorsunuz umarım tatlı bebişlerinizle bol uykulu bi gece geçirirsiniz.... bende uyutayım şu cimcimeyi uyursa tabi göbek atıyo öle yattığı yerden hiç uyku yok...:9:

Nasılsınız canlar işlerin yoğunluğundan topiğe giremiyorum geçmişide okuyamadım hasta olan bebişlere acil şifalar dilerim.
Duru geceleri çoookk huysuz oluyor 2 saate yada saat başı uyanıyor ayağımda sallıyorum, işler çok yoğun, ev işi, çocuk, ve bel fıtığı ,hele hele üstüne uykusuzluk sarhoşum sarhoş nasıl ayakta duracam bilemiyorum..

Kızlar duru geceleri çok acıkıyor devam sütünde 3 numaraya geçsem bişe olurmu acaba duru 8 ay 10 günlük???

Devam sütü yerine kaşık mamasını biberona göre sulu yapıp versen canım ? Daha tok tutuyor bence ve daha lezzetli diğerine göre. Devam sütü kullanacaksan da ayına göre 2 numaraya devam et derim, içeriğindeki değerler ihtiyacından fazla gelir.

Kızlar bu birkaç gündür Ada'ya bir haller oldu. Memeyle oynayıp uyuyor ama emmeyi azalttı. 2-3 dakika emiyor o da zar zor yani. Ne yapsam bilemiyorum, göğüslerim acıyor süt birikince. Acaba memeyi mi bırakacak diyorum bilemedim ki. Ek gıdaları yiyor ama memeyi görünce ya emmiyor ya da azıcık emip bırakıyor.:14:

Kızlar bu birkaç gündür Ada'ya bir haller oldu. Memeyle oynayıp uyuyor ama emmeyi azalttı. 2-3 dakika emiyor o da zar zor yani. Ne yapsam bilemiyorum, göğüslerim acıyor süt birikince. Acaba memeyi mi bırakacak diyorum bilemedim ki. Ek gıdaları yiyor ama memeyi görünce ya emmiyor ya da azıcık emip bırakıyor.:14:
ı
canım bebeğin emiyormuş peki mamayı neden veriyorsunuz doktorunuz mu önerdi??

Canım o dediğin çorbadan ben de yaptım önce yemedi sonra birkaç gün sonra biraz yedi sonra yemedi ağzını bile açmadı başka çeşitlerini denedim kabaklı brokoli filan ekledim hiç yemedi sebzeyi sevmedi çınar. Meyveyi de bir ara sevmiyordu on günlerde azar azar yemeye başladı ama tabağımız hiç bitmiyor ki azıcık yapmama rağmen
Dikiş izleri mi çukur kaldı acaba ben normal doğum yaptığım için çukurluk yok sadece kilo verdikten sonra biraz gevşek şimdi spor kim yapacak valla pek yediğime dikkat etmiyorum. Ekmekten vazgeçemem, her gün çikolata yerim. Zamanla geçer herhalde benim ablam ve kuzenim sezeryan doğum yaptılar 1-2 yıl sonra dümdüz oldu karınları ama ablam biraz iştahsızdır kuzenim ise çok minyon

benim oğlum da diş çıkartırken hiç emmedi bir iki gün, bende çok korktum emmeyi bırakıyor diye ama sonra yine emmeye devam etti,

Canım o dediğin çorbadan ben de yaptım önce yemedi sonra birkaç gün sonra biraz yedi sonra yemedi ağzını bile açmadı başka çeşitlerini denedim kabaklı brokoli filan ekledim hiç yemedi sebzeyi sevmedi çınar. Meyveyi de bir ara sevmiyordu on günlerde azar azar yemeye başladı ama tabağımız hiç bitmiyor ki azıcık yapmama rağmen
Dikiş izleri mi çukur kaldı acaba ben normal doğum yaptığım için çukurluk yok sadece kilo verdikten sonra biraz gevşek şimdi spor kim yapacak valla pek yediğime dikkat etmiyorum. Ekmekten vazgeçemem, her gün çikolata yerim. Zamanla geçer herhalde benim ablam ve kuzenim sezeryan doğum yaptılar 1-2 yıl sonra dümdüz oldu karınları ama ablam biraz iştahsızdır kuzenim ise çok minyon

öööö ööödiye diye daha ağzına almadan öksüremeye başladı yine çabaylabi 10 kaşık verdim heralde yarın yine denicem hep mama nereye kadar zaten sağlıklı değil.yoğurtlu yumurta yapıyorum onu bayıla bayıla yiyor sade yoğurtta seviyor ama çorba sevmesi lazımmmm.geçen gün ananas verdim püre halinde biraz yedi ama sonra bol bol kustu kakasıda suluydu yani bize ananas yaramadı
yok canım dikiş yerim değil göbek deliğim çukur halada çevremde gören aa geçmedimi diyorda merak ettim ne zaman geçecek acaba ben sezeryanlıyımya bide önceden duyduğma göre birisinin bağırsakları yerine oturmadığından tekrar ameliyat yapmışlar ben ilk zamanlar bide dr. göbeğini sıkı bi şekiilde sar demişti yapmamıştım hala çukurda olunca oturmadımı acaba yerine diye düşünüyorum:44:
spor kim biz kim :) hem zaten sen doğru düzgün uyumuyosunki bence o ilerde sana kilo kaybı olarak geri dönecek.bende ekmeksiz doymuyorum ya illa yiyecem, hem belki çikolata seni dinç tutuyordur :34:

canım bebeğin emiyormuş peki mamayı neden veriyorsunuz doktorunuz mu önerdi??

Normalde emiyor evet ama sonuçta 6 ayı bitirdiler ve günlük ihtiyaçları için yetersiz kalıyor. Ek gıda alıyor, mama olarak kaşık maması veriyorum yani şu muhallebi gibi olanlardan biberonla. Yemek de yiyecek elbette süt de emecek yoksa nasıl alışır normal yiyeceklere. Sen başlamadın sanırım henüz ek gıdaya ? Bu aylardan sonra daha da zor bence ek gıdaya alıştırmak hiç başlamadıysan.

benim oğlum da diş çıkartırken hiç emmedi bir iki gün, bende çok korktum emmeyi bırakıyor diye ama sonra yine emmeye devam etti,

Doktor daha var dedi dişlerine, onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Azıcık emip bırakıyor, karnı aç biliyorum ama istemiyor nedense. Bugün emdiğini toplasan 10 dakika etmemiştir yani. Şuanda bile göğüslerim sızlıyor sütten dolayı.

mamayı biraz azalt acıkınca emer inşallah uykuda ver ben öyle yapıyorum gün içinde 2 3 kez bide gece istedikce veriyorum
öööö ööödiye diye daha ağzına almadan öksüremeye başladı yine çabaylabi 10 kaşık verdim heralde yarın yine denicem hep mama nereye kadar zaten sağlıklı değil.yoğurtlu yumurta yapıyorum onu bayıla bayıla yiyor sade yoğurtta seviyor ama çorba sevmesi lazımmmm.geçen gün ananas verdim püre halinde biraz yedi ama sonra bol bol kustu kakasıda suluydu yani bize ananas yaramadı
yok canım dikiş yerim değil göbek deliğim çukur halada çevremde gören aa geçmedimi diyorda merak ettim ne zaman geçecek acaba ben sezeryanlıyımya bide önceden duyduğma göre birisinin bağırsakları yerine oturmadığından tekrar ameliyat yapmışlar ben ilk zamanlar bide dr. göbeğini sıkı bi şekiilde sar demişti yapmamıştım hala çukurda olunca oturmadımı acaba yerine diye düşünüyorum:44:
spor kim biz kim :) hem zaten sen doğru düzgün uyumuyosunki bence o ilerde sana kilo kaybı olarak geri dönecek.bende ekmeksiz doymuyorum ya illa yiyecem, hem belki çikolata seni dinç tutuyordur :34:

nasıl çukur valla anlamadım canım benim 10 kilom duruyor oyüzden tos toparlak geziyorum bi arkadaş demişya uykusuzluktan yiyorum diye bende yorgunluktan ne bullsam yiyiyorum şimdi bir fincan humana stil bir tabakta ıspanaklı börek yedim kaşla göz arasında :56:

canım yok ayakta duramıyorda emekliyor yani sürünüyo:1:
gezmeyi çok seviyo burda kimsemizde yok nereye götüreyim komşuya geçiyorum arada onada her zaman olmuyo daha yeni taşındık çok tanımıyorum keşke sen burda olsaydın:43::43:

ahsen hanımda hiç kendini yormuyor sürünmek için hemen başını yere koyup küsüp aglıyo neden beni yatırdın diye sürünmeden yürüyecek heralde bakalım
keşke canım ne güzel olurdu gider gelirdik birbirimize

mamayı biraz azalt acıkınca emer inşallah uykuda ver ben öyle yapıyorum gün içinde 2 3 kez bide gece istedikce veriyorum

nasıl çukur valla anlamadım canım benim 10 kilom duruyor oyüzden tos toparlak geziyorum bi arkadaş demişya uykusuzluktan yiyorum diye bende yorgunluktan ne bullsam yiyiyorum şimdi bir fincan humana stil bir tabakta ıspanaklı börek yedim kaşla göz arasında :56:

göbek deliğim eski haline dönmedi normalde düzdü ama şimdi etrafı çukur şekilde ve hafifte olsa kahve rengi geçmedi hala
bak aklıma gelmiyo benimde şu humanayı içmek bi gofret yemekle yetindim :)
sanada afiyet olsunnnn :)
ben dün çarşıya çıktım gittim elife ( daha doğrusu kendimize ) mama sandalyesi aldım ohh çok rahatmış ya :9:

ahsen hanımda hiç kendini yormuyor sürünmek için hemen başını yere koyup küsüp aglıyo neden beni yatırdın diye sürünmeden yürüyecek heralde bakalım
keşke canım ne güzel olurdu gider gelirdik birbirimize

ben elifin mama saatlerini çok güzel ayarlamıştım ama şimdi çorbalar kahvaltılar girince nasıl ayarlayacağım hiç bilmiyorum ben sen nasıl yapıyorsun ?
herhangi bir değişiklik olmazsa elif 9larda falan kalkıyor kalmazsada 9,30 da mecburi ilacı olduğundan kaldırıyorum ilacı mamaya katıyorum ilk öğünü o zaman mamayı yer yemez altını değiştir vs. hemen uyku modu uyuyoruz öğlen 1,30 dada 2. sonra 4 lerde yoğurt veriyorum 5,30 da tekrar mama sonra 9,30 da ilaçlı mama bazen aralarda meyve yada sebze yapıyorum sonra 12,30 da gece maması ve uyku
uyumak içinde emmek istiyor yavrum ve çok seviniyorum çünkü sadece o zaman emiyor
ben nasıl düzenleyeceğim bu maama saatlerini?:44:

Back
X