2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
pek bilindik bir marka değil canım gittim çarşıda en idare edenlerden aldım aisa bebemi ne yazıyordu 150 t-ye aldım
gerçekten zormuş şimdi bi bağlıyorum fazla harekette edemiyor gerçekten rahatlıkmış :)
canım ben yumurtayı haşlıyorum iyice sen hiç vermemişinya bence 1 çay kaşığıyla başla normalde öyle başlanıyor sonra 1 ay sonra tama çıkıyor ben normal yoğurtun içine katıyorum karıştırıp öyle yiyor ilk gün baya hoşuna gitmeden yedi ama artık severek yiyor. bugünde çorbasını tekrar yaptım sevmesede pek dünkü gibi değil en azından bir kaseyi bitirdi sayılır

teşekkr ederiz :) dediğin gibi hakkaten kolaylık bide ben yürüteçte almadım gerçi içimden bi his diyorki elif bu mama sandalyesinde ilerleyen zamanda çok sıkılacak :)
bende kaşık maması alayım daha çok tutar ben 12,30 ta gece veriyorum bi daha vermiyorum gecede bi daha uyanmıyor uyansada emziriyorum
günde 500cc süt vermek gerek diye okudum sanki onu nasıl yapıyorsun?

yazdıklarınızı hep not ediyorum elife ilerleyen günlerde değişik değişik kahvaltı vs. sunacağım çünkü hiç bilmiyorum neler vereceğimi çorbayı bile o kadar basit olmasına rağmen yok suyu az geliyor ilave et öğreneceğim öğreneceğim :)
Canım şu sebze çorbasının tarifini bana verir misin acaba benim yaptığım tarzda mı sevmiyor, sen nasıl yapıyorsun. Bu gün biraz et suyuna şehriye çorbası yaptım annem yutamaz verme dedi ama ezdim kaşıkla şehriyeler yumuşak zaten verdim biraz onu sevdi gibi en azından dudaklarını sıkıp kapatmadan yedi. Mercimek yapayım diyorum ama elimde doktorun verdiği listede 9. aydan sonra diyor gaz sorunumuz zaten hala dönem dönem oluyor o yüzden onu şimdilik yapmıyorum

aaa ndn çıktıki acaba 37 nin üstünde oluncamı veriyoduk acaba bende hiç bilmiyorum ama

canım çıktıysa 4 saatte bir veriliyo en erken 4-6 saat demişti bana doktor kaç aeşi

Geçmiş olsun canım 37,5 oldumu ben veriyorum en az 4 saat arayla..

37,5 üstündeyse 4 yada 6 saat arayla 38 ve üstüyse fitil koyabılırsin demişti doktor.

sagolun kızlar zaten cevapları beklemeden saglık ocagına gitim saat 5 bekliyemedim resmen inliyordu çocuk sonrada kendi doktorumuza gittik girip olmuş peditus ateş düşürücü bide antibiyotik verdi halen çok huzursuz evde nasıl üşütü anlamadım sakınan göze çöp batar misalli

Bugun aile hekimliğinden kızamık aşısı için aradılar,getirin yapalım diye.özel doktorumuza sordum , yaptır,dedi.
Yarın aile hekimliğinde yaptıracağım.
Bu arada 3 gündür kizimin kuşku ve piposu pişin oldu.doğduğundan beri bu başımıza gelmedi.kaka yaptığı an yıkayım bitkisel pişkin kremini sürüyorum ama nafile.bu ara yeni bir gıda verdiğimizde hatırlamıyorum. Ama kaka yapıyor,açtığımda bakıyorum,kaknın değdiği her yer kızarım bazı yerleri benek benek pişkin.
Neden olabilir.

Bide sulandırılmıs inek sütü veriyormuşsunuz.

Beni de geçen hafta aradılar kızamık aşısı için doktorumuzu bir iki defa aradık ama ulaşamadık zaten bu hafta sonu randevumuz var bakalım ne diyecek, şimdiye kadar hiç inek sütü vermedim sulandırılmış olsa bile

kızlar demin gitigimde sordum saglıkocagındaki aile hekimine yok oyle birşey 1 yaşında vurullacak dedi dedim istanbulda vuruluyormuş dedi orda salgın vardır dedi belkide daha bizim buraya aşı gelmemiştir

Son düzenleme:
öööö ööödiye diye daha ağzına almadan öksüremeye başladı yine çabaylabi 10 kaşık verdim heralde yarın yine denicem hep mama nereye kadar zaten sağlıklı değil.yoğurtlu yumurta yapıyorum onu bayıla bayıla yiyor sade yoğurtta seviyor ama çorba sevmesi lazımmmm.geçen gün ananas verdim püre halinde biraz yedi ama sonra bol bol kustu kakasıda suluydu yani bize ananas yaramadı
yok canım dikiş yerim değil göbek deliğim çukur halada çevremde gören aa geçmedimi diyorda merak ettim ne zaman geçecek acaba ben sezeryanlıyımya bide önceden duyduğma göre birisinin bağırsakları yerine oturmadığından tekrar ameliyat yapmışlar ben ilk zamanlar bide dr. göbeğini sıkı bi şekiilde sar demişti yapmamıştım hala çukurda olunca oturmadımı acaba yerine diye düşünüyorum:44:
spor kim biz kim :) hem zaten sen doğru düzgün uyumuyosunki bence o ilerde sana kilo kaybı olarak geri dönecek.bende ekmeksiz doymuyorum ya illa yiyecem, hem belki çikolata seni dinç tutuyordur :34:

Ananas, kivi vs. tropikal meyveleri önermiyorlar canım yaşına kadar. Alerji yapma riski yüksekmiş...

mamayı biraz azalt acıkınca emer inşallah uykuda ver ben öyle yapıyorum gün içinde 2 3 kez bide gece istedikce veriyorum

Kahvaltı, bazen meyve bazen meyveli yoğurt, akşam yemeğinden ne varsa bir iki kaşık, geceye doğru da biberonda kaşık maması veriyorum normalde canım. Bazı günler sadece bize eşlik ediyor yemeklerde ve meyve, meyveli yoğurt yiyor, mama vermiyorum bile bazen. Çok yedirmiyorum ki memeye daha eğilimli olsun diye. Fakat babaannesine gidince işler değişiyor. Çorba, yoğurt, yemek vs. vs. çok ek gıda alıyor. O yüzden pek emmeye istekli değildi sanırım bu günlerde. Ama emme süresi hep aynı son zamanlarda, kısa kısa yani.

Canım süt varsa almasa bile sağmayı dene bence..

Sağma makinesi manuel almıştık, beceremeyince geri verdik. Tekrar da almadık yenisini. Bu aydan sonra da gerek yok diye düşünüyorum çünkü emdiği zaman sık emiyor 1-1 buçuk saat arayla falan yani.

Ben de mama sandalyesi almak istiyorum canım, ne marka aldınız, ana kucağında yedirmeye çalışıyorum hem engin saatlerce yerde oturmaktan eğilmekten belim ağırdı hem de en azında mutfakta yemek yaparken onu da içinde oturturum bizimki arabada otururken sürekli aşağı kayıyor hem bacaklarını çok oynatıyor hem de arabamızın modelinden sanırım aşağı doğru eğimli yapmışlar onu yeni farkettim 6. aya kadar hep portbebe şeklinde kullanmıştık şimdi oturma şekline ayarlayınca çok eğimli duruyor. Yoğurtlu yumurtayı nasıl yapıyorsun ben de deneyim belki yer yumurtadan protein alsın

Biz Le Bebe marka aldık canım e-bebek'ten. 150-160 tl birşeydi fiyatı. Özellikleri aynı chicco'nunki gibi. Çok kullanışlı ve de kaliteli bir ürün. Yükseklik ayarı, çıkabilir çift tepsi, arkaya yatan koltuk ve en önemlisi katlanabilir. Bulabilirsen aynı fiyatlara al derim canım.

Canım yumurtayı nasıl veriyorsun yani haşlanmış mı ne kadar ahsen seviyor mu ezerek mi veriliyor. Ben hayatım boyunca yumurtadan ve içinde yumurta bulunan gıdalardan nefret ettiğim için yumurtayı yapmayı bile bilmem desem yeridir. Sadece eskiden kardeşim ve şimdi eşim için omlet türleri yaparım o kadar ama oğluma da alıştırmam lazım sonuçta protein kaynağı

1 yaşına kadar haşlanmış yumurtanın sarısı veriliyor canım. Önce çeyrek, sonra yarım, en son da tam yumurta. 1 hafta arayla falan sanırım bu arttırmalar. Ezerek peynir, yoğurt vs. şeylere karıştırıp verebilirsin.

Bugun aile hekimliğinden kızamık aşısı için aradılar,getirin yapalım diye.özel doktorumuza sordum , yaptır,dedi.
Bu arada 3 gündür kizimin kuşku ve piposu pişin oldu.doğduğundan beri bu başımıza gelmedi.kaka yaptığı an yıkayım bitkisel pişkin kremini sürüyorum ama nafile.bu ara yeni bir gıda verdiğimizde hatırlamıyorum. Ama kaka yapıyor,açtığımda bakıyorum,kaknın değdiği her yer kızarım bazı yerleri benek benek pişkin.
Neden olabilir.

Mikrop kapmış olabilir canım. Bence doktora göster, tahlil yapsınlar.
İnek sütü sulandırıp vermiyorum ama yoğurt, muhallebi yaparken inek sütü kullanıyorum.

Canım şu sebze çorbasının tarifini bana verir misin acaba benim yaptığım tarzda mı sevmiyor, sen nasıl yapıyorsun. Bu gün biraz et suyuna şehriye çorbası yaptım annem yutamaz verme dedi ama ezdim kaşıkla şehriyeler yumuşak zaten verdim biraz onu sevdi gibi en azından dudaklarını sıkıp kapatmadan yedi. Mercimek yapayım diyorum ama elimde doktorun verdiği listede 9. aydan sonra diyor gaz sorunumuz zaten hala dönem dönem oluyor o yüzden onu şimdilik yapmıyorum

Hiç gaz yapmadı bizde canım. Hareket ettikleri ve kendi gazlarını çıkarmayı öğrendikleri için pek de sorun yaratmaz bu aydan sonra. Biz iki aydır veriyoruz neredeyse. Hiç bir sorun olmadı, bayılarak içiyor. Havuçlu yapıyorum ben genelde.

sagolun kızlar zaten cevapları beklemeden saglık ocagına gitim saat 5 bekliyemedim resmen inliyordu çocuk sonrada kendi doktorumuza gittik girip olmuş peditus ateş düşürücü bide antibiyotik verdi halen çok huzursuz evde nasıl üşütü anlamadım sakınan göze çöp batar misalli

Geçmiş olsun canım. Antibiyotik ve peditus cidden ağır şeyler. Yararlı olabileceği gibi zararları da var diye biliyorum burada yazan arkadaşlardan. Ciddi herhalde ki o kadar ağır ilaçlar vermiş. Gerçi sağlık ocağında dayıyorlar ilacı pek umursamıyorlar, pediatri eğitimleri çok eksik doktorların bana kalırsa iyi bir doktora göster sağlık ocağına pek güvenme ciddi hastalıklarda.

kızlar demin gitigimde sordum saglıkocagındaki aile hekimine yok oyle birşey 1 yaşında vurullacak dedi dedim istanbulda vuruluyormuş dedi orda salgın vardır dedi belkide daha bizim buraya aşı gelmemiştir

Ben İstanbul'dayım canım ama bana da öyle bir bilgi gelmedi aşı olacak diye.

canım çok geçmiş olsun inşallah çabuk geçer:26:

iyi geceler annişler özledim burayı bir gireyim de bakayım dedim nasılsınız bebişler nasıl.

Neden olabilir.

kişiden kişiye göre değişiyor sanırım, ben gittiğim prof. e srmuştum mama veriyorum onun yerine inek sütü versemmi diyede normal kaynatmadan 5 dak. daha fazla pişir sütü demişti ama ben yinede güvenemedim vermedim.
geçende kızlardan birisi yazmıştı onu not etmiştimde onu yaptım bir bardak suya yarım patates yarım havuş ve bir çay kaş. pirinç pişir sonrası sana kalmış blendırdanmı geçirirsin süzgeçtenmi sen bilirsin. çünkü ben hala denemedeyim bunu yemeye devam ederse ilerleyen günlerde diğer çorbalara geçicem.primanın sitesinde bir dr. ilk bununla başlayın diyordu aslında tadı güzel bana göre sadece tuzu eksik :)
ah kıyamam sana ben hastamı olmuş aynen öyle canım ya sakınıyoruzya ondan hasta oluyolar
Ananas, kivi vs. tropikal meyveleri önermiyorlar canım yaşına kadar. Alerji yapma riski yüksekmiş...
bugün doktora kontrole gitmiştik onada söyledim istemiyosa verme zorlama dedi.
zaten o kusmaları görünce bi dahamı kolay kolay vermem :)

Neden olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun canım. Ben hiç inek sütü vermedim.. Pişiğin nedenini bilemem ama çok dikkat et duru 10 günlükken pişik oldu ve geçirene kadar canımız çık tı 4 tane pişik kremi değiştirdik banamısın demedi en son eczacıların kendileri bir ilaç yapıyor onu sürünce geçti ama yavrum çok çekti demem oki ilerlemesin canım dikkat et. Ben her altını değiştirmemde mutlaka pişik kremi sürüyorum.

Çok geçmiş olsun canım grip denilince kalbim sıkışıyor. Evde terliyorsa ondanda olur canım duru en son grip olduğunda terlemişti o kadar dikkat ediyoruz ama kurtuluş yok bu meretten.

Ya benide sağlık ocağından aradılar kontrol için ama aşıyla ilgili bir şey demedi ebe ben sordum aşıları tam oldu kızamık aşısı 1 yaşınada dedi. Özel olarak sadece çiçek aşısı varmış onuda ben önermiyorum dedi..

Kızlar dün ufak bir kaza atlattık odada zigon sehpa var duru ona taktı gidip gidip ona tutunarak ayağa kalkıyor ben getiriyom o gidiyor en sonunda kalkmak isterken düştü biz önce fark etmedik yüzüne falan baktık bişey yok bir baktımki serçe parmağı kanamış şişti morardı :2: :2: kuzum biraz ağladı ... Dikkat edin sehpalara falan

Selamlar
Sabah kizimin kızamık aşısını yaptırdım. 71 cm ve 8 kilo olmuş bıcırığım. Pişiği soramadım doktorumuz yoktu. Şimdilik Bolbol yıkıyorum.

Kızlar dün ufak bir kaza atlattık odada zigon sehpa var duru ona taktı gidip gidip ona tutunarak ayağa kalkıyor ben getiriyom o gidiyor en sonunda kalkmak isterken düştü biz önce fark etmedik yüzüne falan baktık bişey yok bir baktımki serçe parmağı kanamış şişti morardı :2: :2: kuzum biraz ağladı ... Dikkat edin sehpalara falan
canım ya kıyamam geçmiş olsun ben pek ortalıkta sehpa tutmuyorum nolur nolmaz gerçi bizimki daha ayağa kalkma kısımlarına gelmedide olsun
Selamlar
Sabah kizimin kızamık aşısını yaptırdım. 71 cm ve 8 kilo olmuş bıcırığım. Pişiği soramadım doktorumuz yoktu. Şimdilik Bolbol yıkıyorum.
trosyd diye bir krem var onu kullandınmı bana dr. vermişti iyi geldi eğer kullanmadıysan bi dene derim

Selamlar

Merhaba, ben 2012 mayıs annelerindenim. Gecmis olsun bebise,forumu okurken gördüm cevap vermek istedim.Yıkadıktan sonra altını çok iyi de kurulamak gerekiyormuş, gerçi siz biliyorsunuzdur ama yine de söyliim dedim. Biz dr. tavsiyesiyle eczaneden hametan(mavisinden) kullanıyoruz ve hiç pişik olmadık fakat
1 kere ıslak mendilimiz bitince(uni...) evdeki dal.. ıslak mendiliyle sildim, diğer altını açmamda pişik başlangıcı gibi kızarıklıkla karşılaştım.Hemen hametan sürdüm
ve geçti. Belki bebişe bir faydası olur diye paylaşmak istedim.

kızlar ya ben çok kötüyüm,şu an arkadaşımın bebeğinin öldüğünü öğrendim,Efe den 18 gün büyüktü.Şu an onu düşünemiyorum.Allah ım çocuklarımızı bize bağışlasın.

kızlar ya ben çok kötüyüm,şu an arkadaşımın bebeğinin öldüğünü öğrendim,Efe den 18 gün büyüktü.Şu an onu düşünemiyorum.Allah ım çocuklarımızı bize bağışlasın.
ayyyyy Allah'ım ne acı bir şey..hasta falan mıydı..başınız sağolsun ama tabi anneyi düşünemiyorum...

Back
X