2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Normalde emiyor evet ama sonuçta 6 ayı bitirdiler ve günlük ihtiyaçları için yetersiz kalıyor. Ek gıda alıyor, mama olarak kaşık maması veriyorum yani şu muhallebi gibi olanlardan biberonla. Yemek de yiyecek elbette süt de emecek yoksa nasıl alışır normal yiyeceklere. Sen başlamadın sanırım henüz ek gıdaya ? Bu aylardan sonra daha da zor bence ek gıdaya alıştırmak hiç başlamadıysan.

Doktor daha var dedi dişlerine, onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Azıcık emip bırakıyor, karnı aç biliyorum ama istemiyor nedense. Bugün emdiğini toplasan 10 dakika etmemiştir yani. Şuanda bile göğüslerim sızlıyor sütten dolayı.

yok canım başladım çok oldu ben kaşık mamasını merak etmiştim üç öğün +bir ara öğün+ anne sütü veriyorum.

bende 9 da uyuttum zorla ağlaya ağlaya uyudu uyku hijyeni sağlamak lazım bu bebelere olmuyo artık yoksa gece 2 ye kadar oturuyo çocuk
Benimki de zorla uyudu uyduktan sonra kaç defa da kalktı sabah 7 olmadan uyandı öğlen saat 12.30 gibi uyudu 14 e doğru uyanmıştı o saatten gece 21 e kadar uyumadı uyumak da istemiyor. 6-7 saat uyanık kalabiliyor bazen ben bile yoruluyorum. Şimdi geceden sabaha kadar da kaç defa uyanacak kimbilir artık ben de uyuyamıyorum. Bıraksam bizimki de hiç uyumayacak hiçbir zaman oturduğu yerde ya da yanımda yataktayken veya anakucağında kendi başına uymadı. Bizi gördüğü an uyumuyor ancak yalnız karanlıkta ve yatağında zorla uyutabiliyorum sanırım başlarda hep o ortamlarda uyuttuğumdan alıştı, şimdi ben başka bir yere gidecek olsam veya kalabalık ortamlarda hiç uyumuyor. Bana çekmiş ben de yatağımdan ve evimden başka yerde uyuyamıyorum

uuuuuuuuufffffffffffff kızlar canım sıkılıyo ya pazartesi sabah kayınvalide ve kayınpederim geliyolar kışı burada geçirecekler.... iyi geçiniriz umarım ....
Kolay gelsin canım, ne yalan söyleyim ben annemden başka kimseyle kalamam, senin kayınvaliden nasıl bilemiyorum ama benimki maşallah herşeyi kendi bilir bir tarzdadır geçende oğluma bir oyuncak getirmiş hani dışarıda açıkta satılan tahta gibi çıngırak mı desem uzun kalın ve ağır birşey içide dolu acıtıyor vurunca. Açar açmaz oğlumun eline tutuşturdu bein oğlum da bazen bilinçsiz sallayıp durur başına filan gelirse canı çok acıyabilir ve dışarıda getirmiş paketi bile yok önce bir sileyim ya da yıkayım, efendim temizmiş elinden aldığım gibi gittim yıkadım sonra o gidince kaldırdım eşim bile bu çok ağır bir yerine vurur kaldır şimdilik dedi. Sağolsun düşünmüş getirmiş ama yaşına uygun zararsız oyuncaklar olsa

Benimki de zorla uyudu uyduktan sonra kaç defa da kalktı sabah 7 olmadan uyandı öğlen saat 12.30 gibi uyudu 14 e doğru uyanmıştı o saatten gece 21 e kadar uyumadı uyumak da istemiyor. 6-7 saat uyanık kalabiliyor bazen ben bile yoruluyorum. Şimdi geceden sabaha kadar da kaç defa uyanacak kimbilir artık ben de uyuyamıyorum. Bıraksam bizimki de hiç uyumayacak hiçbir zaman oturduğu yerde ya da yanımda yataktayken veya anakucağında kendi başına uymadı. Bizi gördüğü an uyumuyor ancak yalnız karanlıkta ve yatağında zorla uyutabiliyorum sanırım başlarda hep o ortamlarda uyuttuğumdan alıştı, şimdi ben başka bir yere gidecek olsam veya kalabalık ortamlarda hiç uyumuyor. Bana çekmiş ben de yatağımdan ve evimden başka yerde uyuyamıyorum

zamanla herşey yoluna girerde bizde rahat ederiz inşaalalh.......

Kolay gelsin canım, ne yalan söyleyim ben annemden başka kimseyle kalamam, senin kayınvaliden nasıl bilemiyorum ama benimki maşallah herşeyi kendi bilir bir tarzdadır geçende oğluma bir oyuncak getirmiş hani dışarıda açıkta satılan tahta gibi çıngırak mı desem uzun kalın ve ağır birşey içide dolu acıtıyor vurunca. Açar açmaz oğlumun eline tutuşturdu bein oğlum da bazen bilinçsiz sallayıp durur başına filan gelirse canı çok acıyabilir ve dışarıda getirmiş paketi bile yok önce bir sileyim ya da yıkayım, efendim temizmiş elinden aldığım gibi gittim yıkadım sonra o gidince kaldırdım eşim bile bu çok ağır bir yerine vurur kaldır şimdilik dedi. Sağolsun düşünmüş getirmiş ama yaşına uygun zararsız oyuncaklar olsa

iyi yapmışın canım benim kayınvalidede pek bilemiyorum canım ama ben sevemiyom işte adı üzerinde kaynana oooooffffffff ya ne kadar iyi olsalar bile ne bileyim işte bir kış durmaları beni sıkar sonuçta kayınpederin yanında öle rahat duramıcan felan zaten çocuk öldürüyo .......

Kızlar dün ufak bir kaza atlattık odada zigon sehpa var duru ona taktı gidip gidip ona tutunarak ayağa kalkıyor ben getiriyom o gidiyor en sonunda kalkmak isterken düştü biz önce fark etmedik yüzüne falan baktık bişey yok bir baktımki serçe parmağı kanamış şişti morardı :2: :2: kuzum biraz ağladı ... Dikkat edin sehpalara falan

Geçmiş olsun tatlım. Bizimki de meraklı sehpalara. Eskiden çok düşüyordu ama artık alıştı, öğrendi düşmemeyi biraz daha. Koltuktan atlıyordu, şimdi ise önce bakıyor yastık var mı ayağını uzatıyor. Yastık yoksa geri çekiyor. Sonra bir daha bakıyor aynı yere yastık koyduk mu diye. Yastık koymuşsak iniyor, yoksa mırıldanmaya başlıyor indirin beni diye. :9:

Son düzenleme:
valla fazla tv izletmeyin diyolar benimkide pek düşkün değil ama özellikke reklamları(molfix ve eti petito) ve büyük risk diye bi yarışma programı var çocuk resmen dile gelip tv ile konuşuıyo yarışma programına bayılıyo,bende onun sayesinde arada burada yazma fırsatı buluyorm.:1::1:ayrıca dede.dedi.didi ve baba demeye başladı,desteksiz kısmende olsa oturabiliyo ama ben yinede düşerse kafayı sert vurmasın diye etrafına yastık koyuyorm.hala değil emekleme yürüme yada basma gibi bi çabasıda yok.bastırmaya çalışırken 15-20 saniye sonra dizlerini kırıyo,yüzüstü durmayıda hiç sevmiyo hemen sıkılıyo,benimde bu arada iyice kamburum çıktı resmen,dik durunca sırtım ağrır oluyo artık.ben hala kendime bi bakım çekemedm ya,milleti görüyom doğumdan sonra saçını başını kestirip boyatıyo,değişiklik yapıyo ben hala paçoz paçoz dolanıyom valla,çk özeniyorum ama banyo yapmaya bile vakit bulamazken bunlar bana çk lüks geliyo artık,bilememki ne zaman eskisi gibi olurum artık:37::37::27::27:

Ben de senin gibiyim canım. Saçımı taramaya bile isteğim kalmadı resmen. Üstüme başıma bile dikkat etmiyorum doğru düzgün. Depresyona mı girdik ne diyorum bazen. Görüyorum daha geçen ay doğum yapmış akrabam. Takıp takıştırıyor, makyajı, boyası, giyimi. Bir ben mi vakit bulamıyorum diyorum. Ev işine koştur yarım yamalak, çamaşır, bulaşık, yemekle uğraş. Nasıl geçiyor zaman anlayamıyorum ve içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Kendime ayırdığım tek özel şeyim Ada uyuyunca kitap okuyup, kafamı dinlendirmek bir nebze. Kaynanam bile anlamış ki ruh halimi artık, eşimi ikna etmeme yardımcı oldu saçlarımı açık renge boyamak konusunda. :))) Şuanda kızıllı, kahveli karman çorman bir durumdayım, vakit bulamayıp, alel acele boyamaya çalışmamdan dolayı. Halbuki vaktim olsa adam gibi boyarım ama elim ayağıma dolaşıyor işte en ufacık sesinde. Bir aksilik olmazsa hafta içi boyatmak için gideceğim kuaföre sarı tonlarına. Kaynanam da kızı tutacak yanımda. Belki bir yerden başlamış olurum psikolojimi toparlamak için... Amma doluymuşum ben de heee ne uzun yazdım böyle. :17:

YOK CNM etıketlerı markette hatmedıyorum resmen neden boyle oldu anlamadım yenı bısey de vermedım

Ben bugün ıslattığım havluyla sildim yüzünü, akşama doğru kızardı yanakları, pütür pütür oldu. Çok hassas ciltleri, belki tüylü bir şey de dokunmuştur yüzüne. İlk ay uzun polar tüyleri olan battaniyesi vardı, ona sarınca kızarıyordu cildi. Battaniye, yün giysi vs. şeylerden olabilir yani.

kızlar sizdede öylemi bilmiyorum ama elif altını değiştirtmiyo çığlığı basasım geliyo bazen az önce yine badisine kadar kirletti kıpırdaya kıpırdaya kaka oldu her taraf oyun istiyo hanfendi etrafı kurcalamak istiyo, birde çorbaya falan geçtik diyemi bilmiyorum devamlı kaka yapıyo yoksa üşüttümmü diyorum ama dünkü çorbasına zeytinyağı eklememiştim ondan kabız oldu sanırım bide yavrum hıçkırır gibi kaka yaptı sabah

Bizde de alt değiştirmek olay oluyor. Bezi alana kadar uğraş ayrı dert, alır almaz kaçmaya çalışır, sildirmez, silersin bu sefer döner kaçar her türlü kaçar bağlatmamak için. Üç kişi gerek biri tutsun, biri oynasın, biri bezi taksın o dereceyiz yani. :))) Kaka olayı ek gıdadandır çünkü bizde de günde 3-4 hatta 5 kaka oluyordu kıvamları değişik değişik. Zamanla oturuyor düzene. Şimdiye kadar hiç yapmadığı gün sayısı çok nadir yani. Bir de ayaktayken rahat yapıyorlar sanırım. Bizimki genelde ayakta olunca kakası varsa ıgg ıghh diye sesler çıkarıyor, anlıyorsun yani hemen işi götürüyor bu diye. :)

yok canım başladım çok oldu ben kaşık mamasını merak etmiştim üç öğün +bir ara öğün+ anne sütü veriyorum.

Kaşık mamasını yatmadan önce verirsen biberonda veya kaşıkla, gece tok tutar diye biliyorum. Bizimki inat ediyor bazen içmiyor. İlla beni emmek istiyor, bugün de oldu aynısı.

Eskiden oyuncak yokmuş ki, bez bebek falan varmış yani. O yüzden yaşını, ayını vs. dikkate almayı düşünmüyorlar, bizim zamanımızda oyuncak mı vardı, bu oyuncak güzel benim gözümde bununla oynar o diye görüyorlar...

benim anlamadığım ise kendi annem elife oynayacak şeyler buluyo ayına görede kaynanamlar bulamıyo bize dedikleri şu; oyuncakçıya sormuş daha onlara oyuncak için erken demiş evdeki oyuncakları görmesine rağmen hala aynı lafı söylüyo kimbilir nereye gidip sordularsa
iyi yapmışın canım benim kayınvalidede pek bilemiyorum canım ama ben sevemiyom işte adı üzerinde kaynana oooooffffffff ya ne kadar iyi olsalar bile ne bileyim işte bir kış durmaları beni sıkar sonuçta kayınpederin yanında öle rahat duramıcan felan zaten çocuk öldürüyo .......

ayy senin yerinde olmak istemezdiimm bize gelmelerinden bile hoşlanmıyorummm her hareketi batıyo bşde bilmiş konuşmaları yokmu sanki ilk çocuk doğurn o başka yok benimki biraz dengesizde
elifin kınasında napmış anlatayım
kına yakarken yere halıya kına dökülmüş ablamda hemen sileyim yoksa çıkmaz demiş (bilmem bilirmisiniz amway de loc diye bişi var güzel çıkarıyor lekeleri) hemen loc la silmeye başlamış ben yanımdaki olayı nasıl görmüyorsam anlatıyolar bana sonradan, kaynanamda oturduğu yerden kalkmış sanki silen yokmuş gibi ıslak mendil almış eline çekil çekil ben silerim demiş ablamda demiş bu bezde loc var bu çıkarır kaynanamda ayyy inatlaşma benle çekil demiş başlamış silmeye sizce çıktımıııııı çıkmadııı hala halıda leke var. kaynanam bakmış çıkmıyo kalkmış yerden oturmuş gene.
sizce bu terbiyesizlik değilde ne ayy ben görseydim laf söylemezmiydimmm. bi kere ablamı nasıl ittirip öyle konuşuyo:47:

kimseler gelmemiş daha :ssz:

Hafta sonu ya canım kimse girmiyor pek nete.

ayy senin yerinde olmak istemezdiimm bize gelmelerinden bile hoşlanmıyorummm her hareketi batıyo bşde bilmiş konuşmaları yokmu sanki ilk çocuk doğurn o başka yok benimki biraz dengesizde
elifin kınasında napmış anlatayım
kına yakarken yere halıya kına dökülmüş ablamda hemen sileyim yoksa çıkmaz demiş (bilmem bilirmisiniz amway de loc diye bişi var güzel çıkarıyor lekeleri) hemen loc la silmeye başlamış ben yanımdaki olayı nasıl görmüyorsam anlatıyolar bana sonradan, kaynanamda oturduğu yerden kalkmış sanki silen yokmuş gibi ıslak mendil almış eline çekil çekil ben silerim demiş ablamda demiş bu bezde loc var bu çıkarır kaynanamda ayyy inatlaşma benle çekil demiş başlamış silmeye sizce çıktımıııııı çıkmadııı hala halıda leke var. kaynanam bakmış çıkmıyo kalkmış yerden oturmuş gene.
sizce bu terbiyesizlik değilde ne ayy ben görseydim laf söylemezmiydimmm. bi kere ablamı nasıl ittirip öyle konuşuyo:47:

Uff sinir olurum öyle her şeyi ben bilirim havasında geçinenlere. Ben yapmazsam olmaz o, kimse yapamaz diye geçinirler hep, ben bilirim ben yaparımcılar. Sinsi ve kötü enerji saçan insanlardır da dikkatli olmak gerekir... İyi ki ablanın yerinde değilim inan çok fena bozardım herkesin içinde. Eşimin kuzeni evleniyordu Ada 3 aylık falandı, kınasındayız. Kuzenin babaannesi de kınayı yakıyordu. Ada'yı götürdüm teyze buna da yak kına diye. Baktı baktı olmaz, yaşından önce olmaz demez mi. Baktım kaldım öyle, ardından aldım kınayı önünden gözüne baka baka sürdük Ada'nın ayaklarına. Ertesi gece düğünde herkes oynuyor, gideyim şu kadını oynatayım dedim. Bana dedi, ben hacıyım olmaz günahtır. İki dakika geçmedi o kadın kalkmış göbekler atıyordu. :))))))))))

Selam kızlar, bugün çınarı kontrole götürdüm, kızamık aşısını sordum doktorumuzda kızamık salgını yok, sağlık bakanlığı bazen bir vaka olsa alarma geçiyor ama ben gerek görmüyorum sonuçta canlı bir virüs yan etkileri var 1 yaş öncesi yapılmasını uygun bulmuyorum dedi.

herkese iyi akşamlar,anca uyuttum geldim,bugün çk şükür hava fena değildi dışarı çıktık kardeşimin eşiyle,onunda bebeği var yani yeğenim.benim oğlumdan 26 gün büyük fıstığım,peşpeşe doğurduk yani.açıkcası bebeklerde ikiz gibi olunca bu zor süreçte çok destek oldu bana,her başım sıkıştığından yada bişi olduğunda bebekle ilgili hep ona sordm sağolsun oda hiç yardımını esirgemedi,kader ortağı olduk açıkcası.tabi bide bebekli olunca bebekli bi arkadaş yada tanıdıkla daha rahat vakit geçiriyorm açıkcası ,bebeği olmayan arkadaşlarımda çk var geliyolar ama çocukla ilgilenmekten pek ilgili olamıyorm onlarında yanlış anlayıp onlarla ilgilenemediğimi düşünmelerinide istemediğimden bayağ zorlanıp sıkılıyorum ama çocuklu arkadaş halimden anladığı için daha rahat ediyorm açıkcası.bizde bugün gelin görümce aldık bebişleride şöle kısa bi yürüyüş yapıp hava aldk ordanda alışveriş merkezi yakındı oraya geçtik,valla dışarı çıkınca daha rahat oluyo evde zaman geçmiyo ama dışarı çıkınca çabuk zaman geçiyo bi bakmışım akşam olmuşş,diyorumki içimden allahım metenin uyumasına az kaldı :27::27::dışarı çıkmak biraz zor olsada yok çantasını hazırla, bebeği hazırla,kendini hazırla arabayı taşı falan bayağ zor oluyo ama ona bile razı geliyorm artık sıkılıyorum evde çk.

kızlar birşey sorucam elif öğlen çorbasının yarısını içti yarım kase 4 te tam yerken yarım kase yoğurt yedi 5,30 da ki mamasının 3 te birini içti sonra 9,30 da vardı onu ise hiç yemedi sanki huzursuz uyumak istemiyo gibi yanaklarıda kırmızı ama ateşi yok 36 larda sizce neden olabilir

Back
X