- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
maşallah oğluşuna ,benim kızım ekmek falan yutamıyo yaa, azıcık yemek suyuna batırıp veriyorum emip emip tükürüyo, benim korkumda katı yiyecekler eline birşey vermiyorum boğazına kaçacak diye, kötü yapıyorum galiba, tel süzgeç nereye kadar bilmiyorum doktor 10. ayda yemesi gerekir dedi,
canım ben ev yapımı salçayı 1 çay kaşığı kadar kullanıyorum.. artık illa tuzsuz olsun diye kasmaya grek yok bence.... arada
salçalı yemek yiyebilirler, salça kullanmam dersen marketten organik domates kurusu alabilirsin
canım oturur pozisyondayken eline ekmeğin kabuğunu,büyükçe birdilim elmayı,ayvayı ya da yarım havucu falan ver ki alışsın,bizim bir arkadaş vardı,sürekli rondodoan geçirmişler her şeyi (anne baba da doktor bu arada),kız 4 yaşındaydı,bütün dişleri de tam,tost bile yemiyordu çiğnemesi zor geliyordu,hala rondodan geçirip çorba veriyodu annesi düşün,onu görünce ben 6. aydan sonra eline hep bi şeyler verdim,ilk başta meyve filesi kullandım ama şimdi ekmeğin kabuğunu ıslatıp yumuşatıp dişsiz de olsa birazını yiyor,ayvayı dişlerini kaşımak için kullanıyor ve birşey yerken de öğürmüyor,kahvaltısını hafif pütürlü bırakıyorum yumurta sarısını,peyniri ya da bisküviyi falan biraz irice bırakıyorum,dişetleriyle oun çiğniyor ve yutuyor ama ilk başlarda sebze püresinde bile öğürüyodu,bence alıştırmakla ilgili