Aşılama 2012 nisandada aşılamaya devam diyen bizim kızlar buraya...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bence ikinizinde ikiz süpeeeeeeer....... hadi hayırlısı bir isterken RABBİM iki göndersin inşallah darısı başımıza

teşekkürler perşembe günü doktora gideceğim çok heyecanlıyım günler geçmek bilmiyor inşallah sorunsuz geçer dualarınıza ihtiyacım var bu arada allah isteyen herkeze bu duyguyu tattırsın sonuna kadar içinde bizlerede

Yettim kizlarr nurtopu gibi 17 bebek adayının anasiyim su anda Ehehehe:) Saka bı yana 17 Yumos toplandı yarın haberlerini bekliyorumm. Kaci döllendiler bakalimm:18: Opum rahat gecti su an hafif kramplar var o kadarr bu geceyide atlatarsam sanırım kolaylaşmış olucamm. Bende durumlar boyle iste:)

ay tatlım hadi gözün aydın çok güzel inş. kaliteli bebişler olarak geri gelirler sana tatlım çok sevindim bende yarın aşılamaya gidiyorum hakkımızda hayırlısı olsun tatlım:16:

Yettim kizlarr nurtopu gibi 17 bebek adayının anasiyim su anda Ehehehe:) Saka bı yana 17 Yumos toplandı yarın haberlerini bekliyorumm. Kaci döllendiler bakalimm:18: Opum rahat gecti su an hafif kramplar var o kadarr bu geceyide atlatarsam sanırım kolaylaşmış olucamm. Bende durumlar boyle iste:)

maşallahh 17 adet yumoş olmuş ne güzel..artık bizde seninle beraber döllenen bebişlerin sayısını beklicez..her an birlikte sevincez..çok sevindim herşeyin güzel gitmesine cnm..

masalcım cnm benim ben senin yerinde olsam 2.aşılama yerine tüp bebeği tercih ederdim tabi maddi durumun uygunsa bu durum için..aşılamanın tutma olasılığı %20 iken bu şans tüp bebekte %50-60lara kadar çıkıyo..aşılama yapılırsa ve tutmazsa 1 ay daha kaybedeceksin..1 ay az bir zaman değil bakıldığında..bu benim fikrim tabii..

Tesk ederim canim arkadasim dusunceni paylastigin icin her fikri degerlendiriyorum cogunluk senin gibi dusundu iki hafta sonunda kararimi vermis olucam maddi acidan bir engelim yok tek dusundugum sey dogru olani yapmak , mda topigi acmis ordayiz dimi artik burasi kapanmiyor mu???:))

selam arkadaşlar..
tgbsr ve bebesko yarın aşılamalarınız var.. dualarımız sizinle..
allah bu yolda herkesi muvaffak eylesin inşalalh..

jolly.. canım opun olmuş hadi hayırlısı.. 17 yumoş çok güzel inşallah çifter çifter konsunlar göbüşüne..

sun ve mutfak kedisi ikiz ihtimali olan arkadaşalrım..
maaşalah size inşalah dilediğiniz gibi verir rabbim gönlünüze göre..

masalcım ben de çok bekleme tüp için derim.. tabi son karar senin.. içinden ne geliyorsa öyle yap:)))

karanfilce canım benim en büyük yumrtam 18mm di arkadan 16lar geliyordu..
muayene olduğu gün de iğnemi vurulmamıştım 18mm yi gördüğü gün akşamına çatlatma iğnesini vurulmamı istedi ertesi gün boş geçiyor diğer gün sabah da aşılama...
yani senin şöyle olabilir 11.gün 21 mm oluyora 10 gün ya da 11. gün akşam çatlatma iğnesi 13. gün sabah aşılama tabi her doktorun da tarzı farklı:)))

tgbsr canım ben aşılama sırasında ayetelkürsi okumuştum hiç durmadan. bi de arada ya halık ya bari ya varis ya musavvir dediğimi hatırlıyorum:))) aşılama sonrası 20 dakika beklerken de aynı şeyleri tekrar ettim ayetelkürsi okudum
gitmeden önce sabah abdest aldım bir yasini şerif bir de meryem suresi okudum aşılama sırasında abdestli omaya çalıştım
bi de gitmeden önce yine 2 rekat şükür namazı kıldım.. rabbim beni bu güne kadar getirdi sonuç ne olursa olsun aşılama yaptırabilmek için maddi ve manevi gücüm var çok şükür diyerek rabbime şükrettim en azından bir ümidim var diyerek..
aşılama sonrası da ananas yedim kabak çekirdeği yedim hala da yiyorum bi de akşamına ton balığı yedim bunlar tutunmaya yardımcı diye biliyorum:))) tabi kiiiiiiii biz elimizden gelen her şeyi yaptık gerisi rabbime havale:)))

canım cevabın için teşekkür ederim,,bende senin yazdıkların ve doktorun sana söyledikleri gibi düşünüyorum işte...aşılama tekrarlandıkça evet şans yükselebilir belkide yaptırsam bu kez kaladabilirim ama o kadar iğne ve ilaca başladıktan sonra hazır yumurtalar toplansın tüp bebek denensin hiç değilse şans daha yüksek vakit kaybetmeyeyim diye düşündüm ben de en azından başarı şansı aşılamadan daha yüksek ,,30 yaşlarında olsam deneyim ikinciyide ama yumurta rezervi her 6 ayda bir giderek azalıyor malesef bu yaştan sonra hızla..üstelik 2.aşılamaya girer ve neticede yine hamile kalamazsam tüp bebek için mutlaka bedenimi dinlendirmek isteyip yine bir ay ara verecek bu sefer yaz sonunu bulucam teşekkür ederim tekrar ilgin için senin içinde hepimiz içinde hayırlısı olsun

Masalcım bu süreci ne eşin ne annen ne akraban ne de en yakınların anlarayabilir sadece SEN SEN SEN...
o yüzden bu karar sana bağlı..onlar vücudumuzdaki değişimden psikolojiden anlamaları zor.
bende tamamen sana katılıyorum işte..maddi ve manevi tüp bebekten yanayım..tabii rabbim herşeyin en iyisini bilir bunda da olmama şansı var ama en azından aşılama kadar düşük değil..bende tüp bebek tedavisindeki zorlu dönemden korkuyorum neleer yapılacak şimdi araştırmaya başlayacağım..aslında araştırmamak gerekmiş 'kör cehaleti olsun' bırak bakma dediler ama dayanamıyorum..
senin ne zaman başlanacak tedaviye??

arkadaşlar sizden yardım istiyorum şuan çok morarim bozuk aşılama yapılmıştı bana 15 gün önce
şuan adet günlerim kahve rengi akıntım var çok korkuyorum tutmadımı acaba yoksa olabilirmi ne yapmam lazım nezaman belli olur tuttugu

Arkadaslar
2 mayista asilama yaptirdim artik kan testi yaptirsam cikarma aderime 5 gun var cok sabirsuzlaniyorum ne yapmaliyum

12 gün oldu yanlış hesaplamadıysam dimi 10 günde test yapanlar var bana doktorum 14 gün sonra yap dedi ama benim 6günüm var ölüyorum meraktan beklemek zor bence kan testinde çıkar yaparsan sonucu haber verirmisin inşallah hamilesin dir

arkadaşlar sizden yardım istiyorum şuan çok morarim bozuk aşılama yapılmıştı bana 15 gün önce
şuan adet günlerim kahve rengi akıntım var çok korkuyorum tutmadımı acaba yoksa olabilirmi ne yapmam lazım nezaman belli olur tuttugu

slm..artık kan testi yaptırsa kesin belli olur..bugün benim 14. günümdü ve sonuç negatif..vaktin varsa hemen yaptır.hayırlı sonuçlar gelir inş.

kızlarr aşılama günü neler yaptınız hangi duaları okudunuz aşılamadan sonra tutunsun diye yaptığınız yediğiniz bişey varmı yazarsanız sevinirim benim yarın aşılamam oluyo inş..
aşılamaya gitmeden 707 kez zekeriya duası okudum ben
oh canım çok şükür güzel haberler getirmişin hep böyle devam eder inşallah

bugün kan testinden kesin belli olur sonucun.

DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
Bu arada yumurta rezervim az geçirdiğim operasyonlar ve yaşım nedeni ile azalmaya başladı ,,annem ve kızkardeşim 40 lı yaşların çok başında menepoza girdikleri için genetik olarakta erken menepoz riskim var...adetlerim her ay düzenli fakat süresi kısa 2 gün ve ağrı çok ...doktorum ameliyat ve aşılama sonrası her ay gebelik şansının arttığını söylesede benim antimüller ve fsh test sonuçlarımın çok iyi olmaması ve yaşımın 35 i geçiyor olması nedeni ile tedirginliğim var Mayıs ayında yani şuan serbestsin dediği için bu ay dinlendim ama tabi evde çalışmalar olacak yine gebelik olmaz ise Haziranda 2.aşılama yapacağız dedi.yine olmazsa tüp bebeğe geçeceğiz dedi.Aslında 6 ay içinde mutlaka kalırsın ama yaşın nedeni ile bekletemeyiz yumurta rezervin azalıyor riske atamayız dedi.
Şimdi sorum şu...bu ayda hamile kalmaz isem kendiliğimden...adet olmakla birlikte (3-4 haziran gibi olmam gerekiyor)
Tekrar aşılama olayına girmeyip direkt tüp bebeğe başlayalım mı çok kararsızım sizler ne dersiniz...:)))
hepinizden yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...:)

Masalcim diğer arkadaşların değerli yorumlarını tek tek okudum ve açıkcası benimde tavsiyem tüp bebek yönünde. Ben tedaviye başlamadan doktoruma tüm alternatifleri konuştum ve değerlendirdim. Kararı tamamen bana bıraktı. Yasım itibariyle aşılamayı bir iki kez denemeyi önerdi fakat ısrar etmedi. Bende ilk etapta bir seferler aşılama yaptırıp sonrasında kesinlikle tüp bebek düşünüyordum. Çünkü aşılama bir nevi hazırlık olacaktı. Vücudum ilaçlara nasıl tepki verecekti. Ben psikolojik acıdan kendimi nasıl hissedecektim. O yüzden bence hiç tereddüt etmeden tüp bebeğe geç. Yaz aylarında tüp bebeği benim doktorum çok tavsiye etmiyor hatta hiç yapmıyor. O yüzden çok sıcaklara kalmadan Haziran ayında bence hayırlısına başla. Ve istersen benim doktoruma da gorusebilirsin. Çünkü bazı doktorların eli gercekten çok uğurlu. Belki sanada uğurlu gelir. ben çok yakında hamile kalacağına yürekten inanıyorum. Tabiki karar senin ve eşinin. İnsaallah hakkınızda hayırlısı olur. Ayrıca belirtmek isterim ki bu yaşanılan aşılama protokolleri tüp bebek sürecini de olumsuz etkileyebiliyor.

Aşılama sürecindeki yumurta büyüklükleri konusunda tereddüt yaşayan arkadaslara da sunu söylemek istiyorum boyutunun hiç önemi yok. Ben 1 17 mm 3 tane de 13 mm yumurtaya aşılamaya gittim ve çok şükür tuttu. Olacağı varsa inanın oluyor. Allah ol diyor gerisi sadece vesile.

Beta hcg degerleri de oldukça yanıltıcı olabiliyor. Benimle aynı donem tüp bebek yapan bir arkadaşımın sonucu 2000 çıkmıştı ve kesin ikiz dıyorduk. Bugünkü muayenede tek kese göründü. Bazen kullanılan ilaçlarda degerleri yükselebiliyor. Benimde en son 790 çıktı mesela. O yüzden çok fazla tek ya da ikiz demek doğru değil en dogrusu zaten ilk muayenede çıkıyor. Önce sağlıklı sonra hayırlı evlat olmaları, yuvalarımıza huzur, mutluluk , bereket getirmelerini temenni etmek tek istegimiz olmalı. Allah isteyen her kadına tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Çok zor süreçlerden geçiyoruz. Allah dilerim bu yaşadıklarımızı hiç unutturmazki önce bebeklerimize sonra çevremize karsı bencil insanlar olmayalım. Hep şükredelim. Burda yaşadıklarını tüm samimiyetleriyle paylaşan tüm arkadaşların hamile kalacağına yürekten inanıyorum. Ve mübarek 3 aylar yaklaşırken dualarımızı eksik etmeyelim diyorum.

Allah tez zamanda gönlünüzden geçenleri yaşatsın insaallah.

Benim yarın ilk doktor kontrolum var ve bonibonumla ilk kez tanısicam. İnsaallah güzel hbrler alırım.

merhaba arkadaşlar ben 15 nisan adet oldum 27 nisanda aşılama yaptrdım 11 mayısta beta hcg 190 dı mutlu oldum ama bugün ise 850 civarı.sizce ben kaç haftalık gebeym ve bu dış gebelik olabilir mi?bilen arkadaşlar durumu değerlendirirse çok mutlu olurum

ay tatlım hadi gözün aydın çok güzel inş. kaliteli bebişler olarak geri gelirler sana tatlım çok sevindim bende yarın aşılamaya gidiyorum hakkımızda hayırlısı olsun tatlım:16:

Sağol kuzum ya ins. Yarın seninde haberlerini bekliyoruzz. Sonumuz hayrola:)

maşallahh 17 adet yumoş olmuş ne güzel..artık bizde seninle beraber döllenen bebişlerin sayısını beklicez..her an birlikte sevincez..çok sevindim herşeyin güzel gitmesine cnm..

Ayy sagol cnmm yaa cok merak ediyorum bende. Bugun saat 2 gibi birleştirdiler bizimkileri bu gece asklarını yasasinlarda yarına bol bol bebis olarak donsünler banaa:) Haberi aldığımda paylaşırım hemen:)

oh canım çok şükür güzel haberler getirmişin hep böyle devam eder inşallah
/QUOTE]
İns. Cnm yaa sonuda guzel olsun ins. Gelsinn artikk bebisimmm :)
selam arkadaşlar..

jolly.. canım opun olmuş hadi hayırlısı.. 17 yumoş çok güzel inşallah çifter çifter konsunlar göbüşüne../QUOTE]

Sağol kuzumm ahh keske cifter çifter konsalar ama Dr amca embriyo kaliteli olursa 1 tane koyacakmış:)

aşılama gününüde sayarsak bugün 13. gün kesin çıkar çünkü benim 13. gün çıkmıştı kan testinde bence yaptır biran önce öğren

canım sen yine iyi dayanmışsın. seninle aynı gün yaptırdık biz aşılamayı. ben 10'unda idrar testi yapıp çifti görünce soluğu kan testi için doğum hastanesinde aldık. çok şükür gidişat güzel. şu an değerim 207 bugün yapılan testte. 10. testimdede 116 idi. ikinci testimde 36 saat sonra yapıldı. fena değil dedi dr. ama emin olmak için 2 gün sonra yeniden çağırdı. inşallah herşey yolunda gider. inşallah sende güzel sonuç alırsın arkadaşım.

canım sen yine iyi dayanmışsın. seninle aynı gün yaptırdık biz aşılamayı. ben 10'unda idrar testi yapıp çifti görünce soluğu kan testi için doğum hastanesinde aldık. çok şükür gidişat güzel. şu an değerim 207 bugün yapılan testte. 10. testimdede 116 idi. ikinci te stimde 36 saat sonra yapıldı. fena değil dedi dr. ama emin olmak için 2 gün sonra yeniden çağırdı. inşallah herşey yolunda gider. inşallah sende güzel sonuç alırsın arkadaşım.

pardon bu cevap deryadenizveaşk için yanlış alıntı yapmışım:)

Back
X