Bugüne kadar edindiğim bilgilerimin beni yanıltmadığını gelen doktor telefonumla bir kez daha teyid ediyor olmaktan bu kez mutlu olamıyorum ama .... özellikle medids,,,arcn,,,,mda.....mavi...sardunya....suçiçeği ve diğer arkadaşlarım neticem kesin hamile değilim!!
Bilgi vermek adına az önce vakti kıymetli prof.bey'e :)) hazırlayıp sorduğum soruların yanıtını tek tek yazıyorum bilginize sunulur.
1)) bu değer 9,9 kesinlikle bir gebelik değeri değil...tekrarına bile gerek yok lütfen sonuç alacak arkadaşlarım 5 'ten yukarı çıkarsa
böyle 8,9,10, hatta 15,20 gibi hamileyim diye sevinip daha çok hayal kırıklığı yaşamasınlar.ben biliyordum boş yere de sevinmedim şansım varmış.hamilelik denilebilmesi için aranan yeterli değerleri sabah ayrıntıları ile yazdım size zaten bu konu kafalarda netleşir artık.
2)) topikte en çok tartışılan konulardan biri bazı arkadaşlarımızın neden aşılama sonrası cinsel ilişkinin yasaklandığı konusu
bana da çok soruldu neden senin doktorun yasakladı diye açıklamasını yazıyorum
inseminasyon yani aşılama işlemi yaparken servikal mukoza tabakasını zedeliyoruz.rahimi koruyan bu bariyelin enfeksiyon kapma ihtimali doğuyor.enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için hiçbir hastamıza aşılama sonrası cinsel ilişki vermiyoruz.
Ayrıca....çatlatma iğnesi sonrası yapılan inseminasyon işlemi arkasından çatlayan yumurta 24 saat sonra canlılığını yitirir girilen ilişki ile döllenme gerçekleşme ihtimali yoktur.bu yüzden enfeksiyonu göze alamayız sonuçları daha vahim olur eğer enfeksiyon gerçekleşirse tabi
işte kızlarrrrr doktorun açıklamaları bunlar ...telefonu açtı hamile değilsiniz diye başladı sağolsun ,,,,, bu ay serbestsiniz adet olduğunuz gün 1.gün DEN SONRA 12.gün,14.gün,16.gün ilişki sanki ben bunları bilmiyorum ya neyse,,,:))) bu tür işlemlerde yumurta takibi hormon takviyesi ,,aşılama işlemleri sonrası arkasından 3-4 ay içinde kendiliğinden gebelik ihtimali çok daha yüksek dedi ama benim durumum belli yaş 35 mayısta kendiliğinden hamile kalmaz isen haziran da istersem 2.aşılama ile şansımı tekrar deneyeceğim ya da direkt tüp bebeğe geçecekmişim yaşım daha genç olsa idi aşılamalar sonrası acele etmez idik çünkü her aşılama tutmasa bile kendi kendine gebe kalma ihtimalini arttırır dedi biz 2 aşılamadan fazlasını önermiyoruz dedi....
Tekrar öpüyorum sizi :))))