2012 Ocak Anneleri

Aynı durumdayız ama işte ben hazırlıksız yakalandım biraz, geçen ay doktora gittim, korunmayı bırakınca en az 3 ay olmaz dedi, folik asit verdi, genel testleri yaptırdık (kızamıkçık, toksoplazma v.s.) hepsi iyi çıktı, ben de sigarayı azalttım, kilo vermeye başlayacaktım ama bebiş çok sabırsızlanmış hemen geliverdi, şimdi 2 gündür sigara içmiyorum (15 yıldır içiyordum) kahveyi azalttım, zaten uykum vardı şimdi gözümü açamıyorum, meyve ve sebzeyle benim de aram yoktu, şimdi zorla da olsa yemem lazım, zaten kan değerlerim düşük çıkmıştı biraz, dolapta iki biram var bi isteyene vereyim bari

aaah ah sigara hala canım istiyo :26: çay-kahve-kola hiç biri yok hayatımda ben çok bitki çayları içerdim. Form çayları falan hepsine güle güle dedim
Günde 2 bardak süt 1 bardak ayran içiyorum, anne olmak böle bişi

Evet canım aynı durumdaymısız,, Ama insan gercekten bebek olunca seve seve vazgeciyor tum alıskanlıklarınan,, nasıl bir hikmetse, doktora sordum ben ne zaman bırakmak gerkir sigarayı diye hamile oldugunu ogrenınce demisti (hamile kalmadan once sormustum) , aslında ne zamn bırakırsan o kadar kar, ben zorlanmamak icin erken bırakmıstım,

Ay evet ya, dün akşam elim kolaya gitti, birden hatırladım dönüp ayran aldım, ben ki kolasız bir gün geçirmezdim, sonra bir fincan açık filtre kahve içeyim dedim, sigarasız gitmedi, iki yudum alıp döktüm
İş arkadaşlarıma da söylemedim henüz, hepsi şokta birdenbire sigarayı bıraktığım için, inanamıyorlar bilseler nasıl bir motivasyon kaynağım olduğunu

benimde hala canım sigara cekiyo, aslında soyle, esim iciyo sigara balkonda, kokusu tiksinç geliyo, ben sadece sigara icerkenki hazzı ozledim,,

nasıl durdun sölemeden ben herkeslere söyledim

benimde hala canım sigara cekiyo, aslında soyle, esim iciyo sigara balkonda, kokusu tiksinç geliyo, ben sadece sigara icerkenki hazzı ozledim,,

aaah ah o hazzz Ben zaten sadece iş yerimde içiyodum ama çok değil günde 4 tane. O hazzı yakalamak için keyiften yani. Eşim içmiyo beni de bıraktım biliyodu. Ama günde 3-4 tane bana ilaç gibi geliyodu yaa Neyse olsun bizim durumda olmak isteyen çok kişi var iyiki hamileyiz iyiki kötü alışkanlıklar yok

Son düzenleme:

Evet canım, bütün makalelerde böyle yazıyor zaten, öğrenene kadar masummuşuz Hemen alıntı yapayım, merak eden arkadaşlar için:

"Bu hafta hamile olduğunuzu öğrendiğinizde aklınıza geçen ay boyunca içtiğiniz ilaçlar, çektirdiğiniz bir röntgen filmi, katıldığınız "içkili-bol dumanlı" bir toplantı veya yaptığınız ağır bir egzersiz gelebilir. Doğa bu konuda şöyle demektedir: "Ben seni uyarmadan önce (adet kanaman gecikmeden önce) yaptığın şeylerden sorumlu değilsin, ancak ben sana adet kanamanı geciktirerek mesaj verdiğimde günlük yaşamında dikkatli olmalısın". Bunun tıbbi çevrimi "ya hep, ya hiç" kuralıdır. Adet gecikmesi olmadan önceki dönemde bebek henüz az sayıda hücreden ibaret olduğundan bebeğe zarar verebilecek bir etken tek bir hücreyi bile etkilese gebelik daha ileri gidemez. Gebelik devam ediyorsa etken (gecikme olmadan önceki dönem) gebeliğe hiç zarar vermemiş demektir. Bu bir kural olmakla beraber muhtemel istisnai durumlar için doktorunuza danışın."

Kızlar benim bide hep gerilesim geliyo ama gerilemiyorum bişey olcak diye yaw. Size de oluyomu :26:

kesinlikle katılıyorum,, kotu alıskanlıkları olan anneler de insallah hemencecik bırakırlarrrrr,,, . Canım ben daha soylemedim kimseye sadece 1 arkadasımız biliyorr, ve cok yakın akrabalarımız, kalp atıslarını duymayı bekliyoruzzz

Bilgi icin tesekkürler canımmm,,, ben de deli gibi okumaya basladımmm

Kızlar benim bide hep gerilesim geliyo ama gerilemiyorum bişey olcak diye yaw. Size de oluyomu :26:

ben geriliyorum valla nolucak ki :26: ayaklarım şişti sanki, ödem oldu, bende regl öncesi de olurdu hep, çok hafif kramplar giriyor baldırıma, ben de bacak esnetme hareketleri yapıyorum hafif hafif, yoksa kramp girecek biliyorum :44:

bnde hamıle oldgmu bılmeden sacımı boyattım bıde agrı kesıcı ıcmıstım ama dedıgın gıbı ılk haftalar oldgu ıçın etkılenmemıs bebişim cok şükürr

Biz de bu akşam ailelerimize söylicez, yoksa eşimi durduramıyorum
İş arkadaşlarına falan sonra sıra gelir, önce ben bir alışayım da anneliğe
İnternette çok bilgi kirliliği var, o yüzden sadece doktor makalelerini dikkate almaya çalışıyorum, bütün gün bunları okumaktan 3 gündür doğru düzgün iş yaptığım yok, kulaklarımı çekecekler ama napim çok heyecanlıyım

kızlaaar günaydın
ya kızlar bende de akıntı geliyo sarı kahverengi arası birşey. şimdi okudumda çoğunda var demekki bu normal birşey değil mi?

canım aynısı tam senın haftanda bana oldu.dr progestan verdı yat dedı.sanırım yerlesme lekelenmesı..
ama dr a gıt hatta ben peceteye sılıp gıderken goturup gosterdım lekeyı gordu.ona gore onemlımı onemsızmı bısı soyluyorlar yoksa hemen dusuk tehlıkesı dıyıp ınsanı korkutuyorlar.

bnde hamıle oldgmu bılmeden sacımı boyattım bıde agrı kesıcı ıcmıstım ama dedıgın gıbı ılk haftalar oldgu ıçın etkılenmemıs bebişim cok şükürr

aynen canım.ovulasyondan sonrakı 8. gunde sacımı boyadım.inşallah bısı olmamıstr.

ayyıldızlım bu dr a yenı gıttım zaten.adam ınsanı korkutmuyorkı sadece olasılıgı ben sordum olabılırmı bos gebelık dıye olabılır dedı ama kesın oyle bısı var demedı.sadece gıt ıdrarını yap alttan bakalım belkı rahım duvarına yapısmıstr dedı.yanı adam benle uzuldu benle sevındı.sonucta olmayacak bısı degıl.şükür ki oyle bısı degılmıs zaten.dr. bebegı gorunce bızden coskulu kac defa bakın dıyıp gosterdı bebegı.şuan aklıma yattı bu dr. ama yıne daha sonrakı zamanlarda memnun kalmazsam baska dr bulurum sonucta bızım kafamızın rahatlıgı onemlı.

aynen zaten bişey görmedn insan inanamıyo hamile olduğuna bende 7. haftada gideyim diyorumm bakalım dayanabilirsem

rabbm kucagına almayıda nasip etsnnn
hoşgeldinnn

kızlar hiç lekelenmesi olan varmı benim biraz önce çok az kahverengi bi lekem oldu elim ayağım kesildi.
canm kahverengi lekeyse korkma herkeste olur
ama kırmızı isee ihmal etme allah vermesnn düşük olabilirrr dikkatet dr git hemn

bendeee ocak annesi olcamm çok heyecanlıyım daha kendımı cocuk hıssederken bebegım olcak hayırlısı olsun hepımız ıcınnn inşalllah
hayırlı olsnnn kaç yaşındasın

kızlaaar günaydın
ya kızlar bende de akıntı geliyo sarı kahverengi arası birşey. şimdi okudumda çoğunda var demekki bu normal birşey değil mi?

kahverengi ise yerleşmedrr korkmaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…