2012 Ocak Anneleri

hoşgeldiiin:) Allah tamamına erdirsin, maşallah

benim SAT 10 nisan ama ultrasonda 2 kez boyunu ölçüp 18 nisan dedi doktorum doğumuna. 1 ay arayla aynı tarihi verdi. normal doğum olunca 1 hafta önce yada sonra sezaryen olunca normal doğumdan 10 gün önce oluyormuş. bakalım... kısmet:))
bulantılar herkeste farklılık gösteriyor benimki şu sıralar arttı. eskiden fena oluyordum artık öğürüyorum kiminin hiç olmuyor kiminin 9 ay bitmek bilmiyor. krakere devammm

Son düzenleme:
AY NE KADAR SEVİNDİM . AYNI ZAMAN DA İLERLEYECEĞİZ SENİNLE DE... ÇOK GÜZEL PAYLŞAMAK ORTAK ŞEYLERİ BÖYLE

Ne güzel, yakın tarihten arkadaşlar geldi

Hoşgeldin
ben de yaklaşık 1.5 aydır, et-tavuk-balık yemiyordum, üstelik bunlar hamilelik öncesi benim temel besin maddelerimdi
Gerçi ben sebze ve meyve de yemiyorum ama neyse :97:

Son düzenleme:

aylint ve meserret merhabalar, hoşbuldumm.. sizin de allah tamamına erdirsin.
meserret benim de et tavuk temel besin kaynağım. kesinlikle etcil bi insanım meyve falan hayatta aklıma gelmezdi evlenmeden önce annem zorla tabağı önüme koyardı da öyle yerdim 1-2 tane simdi mecburen yiyorum. aslında güzel şeyler tabi

kuzu benim de öyle işte :))) sabahları daha iyi ve hafif hissediyorum
amin....

ben meyve de severdim aslında, ama ana yemek et ürünleri, öğlenleri de fast food ama bulantılarım 1.5 aydır beni peynir ekmeğe mahkum yaşatıyor, üzülüyorum ben, hayallerim hiç böyle değildi, güya sağlıklı beslenecektim falan filan
Hatta hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez kuruyemişler, sebzeler falan almıştım, hayatta yemediğim pekmezi bile almıştım, ama 1 hafta sonra bulantılar başladı, benim sağlıklı beslenme de masal oldu

slm kızlar...
gunaydınlar
herkes ıı sanıyorum..bana gobek topıgının adresını verebılecek olan var mı?
sımsıden tşk.lerr

az kaldı meserretim, bebeğine asıl lazım olan zamanda çok güzel besleneceksin inşallah

ben kolacıydım. eşim işten gelirken yemek için ne lazım diye sorar ve tek cevap alırdı "kola al"
şimdi nadiren içiyorum ve bebeğimde özür diliyorum:) bi zararı olmaz herhalde. ben 4 ay önce sigarayı
bıraktım öyle hamile kaldım bundan daha iyisi olamaz herhalde.
sen yine iyi olan şeyleri ye ama zorlama. çöpe gidiyorlar ben denedim:)
ama bal ve cevizi karıştırıp yemeyi ihmal etme derim beyin gelişimi önemli, zeki olsun çocuklarımız..

Bu aralar ben de bulantımı sadece kolayla dindirebildiğim iiçin günde 1 kutu kola içiyorum.vicdan azabı duyuyorum ama ne yapayım

Bu aralar ben de bulantımı sadece kolayla dindirebildiğim iiçin günde 1 kutu kola içiyorum.vicdan azabı duyuyorum ama ne yapayım

bence bırak bulansın.. vicdan azabına tercih ederim bulantıyı. tuzlu şeyler yemeyi dene ya da. geçmiyorsa da geçmesin boşver. kaç ay katlanacaz ki di mi
ben national geographic'in bi belgeselini aldım. YAŞAMA YOLCULUK -anne karnında yaşamın öyküsü- adı. çok güzel ve öğretici bi belgesel. orda şöyle birşeyden bahsediyordu. anne bir fırt sigara bile çekse bu bebege kadar ulasıyor ve onu koruyan kalkan buna karşı koyamıyor. aynı şekilde alkol ve kafein için de geçerli. ve biliyosun kolada da kafein var. bu yüzde günde 1 tane yerine nadiren al çok dayanamıyorsan. ve o belgeseli mutlaka izle.. yani hepiniz izleyin mutlaka arkadaşlar..

az kaldı meserretim, bebeğine asıl lazım olan zamanda çok güzel besleneceksin inşallah

Günde 1 lt kola ve 1 paket sigarayı hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım, plansız bir hamilelikti benimki, şimdi sadece haftada bir falan sprite içiyorum, kolayı bir kez içtim, küçük şişe
ben maalesef ceviz de yiyemiyorum, kaç kere denediysem geri çıkardım şu sıralar elim kolum bağlı bulantıların geçmesini bekliyorum

Son düzenleme:

mutlaka izleyeceğim

bu arada kaç haftalık hamilesin?
10. haftamdayım canım
Eşinin doğum günü kutlu olsun, maaşallah pasta yapmaya da başlamışız ben hala mutfağa giremiyorum, suyumu bile eşim getirip koyuyor önüme, çok özledim mutfağımı, tatlılar pastalar yapmayı
maşallah maşalah yavaştan gırıyorum mutfağa. kek pişirmeyı gözüm yemedi fırındakı kokusuna dayanamam diye. oyuzden tembellık yapıp hazır pasta tabanı aldım ama yedi aferım dedi bana
ceviz ve bal mı ? ikisi ayrı ayrı yenir belki de karıştırınca nasıl olur bilmıyorum. sanırım denemeye cesaret edemem

Bu arada gobeklere baktım da ben meserret le kapısabılırım :)
suan hamıle kotu gıydım cok rahatım :)
göbegımdekı sertlık gıtıı ama sağ tarafım daha sıs gıbı gelıo bana..
pzt. kontrolum var,iple cekıorum...

valla tebrik ederim seni. benim yapamayacağım bişey. bana babam her seferinde sigarayı bırakmamı söylerdi en sonunda buraya 2 günlüğüne geldi (1000 km uzağa gittim ben) canım kızım ben sana güveniyorum birakırsın sen cümlesini gün içinde defalarca kurduktan sonra zorla yemin ettirdi paketimi cıkarıp aldı ve attı ve bitti 10 yıllık macera. şimdi düşünüyorum da bırakmamış olsaydım hayatta bırakamazdım ben hamileyim diye. çünkü zevkle içiyordum. beni gören sigarayı bırakmış arkadaşlarım elimde sıgara görmeden canı çekip başlıyordu. öyle yer gibi içiyordum tahmin et. canım babam hissetmiş gibi bıraktırdı bana..
bu arada bulantı ya ada baş dönmesi için kuruyemiş yemek gerekiyormuş ben ne yesem yağlı geliyor o yüzden anlıyorum seni ceviz yiyemıyorsan zorlama ama yiyebilecek hale geldiğinde ye mutlaka canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…