Kesinlikle kızartma ağır oluyor. Ama tuzda da hiç denemedim. Bi de eşim mutfakta becerisi yok. Mecbur bana kalıyor pişirme işi. Bi cesaret yemeğe başlarsam iştah olmasa da açsam az da olsa yiyorum. Ama yedikten sonraki halim berbatttt..
Ben egeliyim. Zeytinyağsız kahvaltı yapamam. Hiç bir şey yiyemesem ekmeği zeytinyağına bandırır yerim
bak bunu dene çok rahat yiyeceksin.deniz tuzuna yumurtanın beyazını kır.hamur gibi yoğur.tepsiye pişirme kağıdı koy.üzerine hazırladığın tuz harcını balığın boyuna ve enine göre yay.üzerine balığı koy-kafasıyla birlikte pişecek-,balığın içine tane karabiber,limon dilimleri ve defne yaprağı kor.üzerini kalan harçla tamamen kapat.200 derece fırında yarım saat pişir.bu tuz taş oluyor neredetse onu açmak.onuda eşin hallediversin :)) eğer tariften anlamadıysanız netten arattın.
Ewt, ben bi tv programında böyle bi tarif görmüştüm. Bi dahakine bu tarifle denerim. Deniz tuzunu marketlerde bulabilir miyiz ki??
önceden benimde vaz geçilmezimdi..içine kekik ve kırmızı biber attımı birazda limon sık.ekmeği de al yanına ooohh.. daha ne olsun..ama şimdi yiyemiyorum(
günaydın arkadaşlar. midem çok bulanıyor. bulanmadığı zamanlarda da reflüm başlıyor herşey ağzımda. sanırım benım bulantılarım 9 ay boyunca geçmeyecek.
büyük marketlerde bulabilirsin.eğer balığın kafasından mideniz bulanırsa,balıgın kafasını kesin ama o kısmı tuza deymesin diye aleminyum folyoyla kapatın yoksa tuzdan yiyemezsiniz.balığın derisi tuzun ete geçmesini engelliyor.yerkende derisini çıkartıyorsunuz.
Bulantılarım başlayıp yemeklere hassasiyetim başlayınca ben de bundan korkmuştum. Ama korktuğum gibi olmadı. Severek yiyebildiğim tek şey. Dedğin gibi içine limon sıkınca hem daha hafif oluyor hem de lezzetli...
Geçmiş olsun canım, bulantını tuzlu çubuk krakerle hafifletebilirsin. Ben öyle yapıyoroum. Hem mide suyunu alır, hem mide boş kalmamış olur, Çünkü boş mide daha çok bulantı yapıyor.
Ewt. Balığın kafasını yiyemiyoruz, ama sorun değil, kafasıyla pişirir ama yemeyiz. İnşallah becerebiliriz
benim de severek yediğim tek şey MAKARNA çok korkmuştum ondan soğurum diye ama çok şükür,onu çok seviyorum.
egelisin ve zeytin yağını uzun zamandır tüketiyorsun,peki cildin nasıl ??merak ettim :)
kız kafasını ben de yiyememsadece pişerken zoorluk olmasın diye öyle pişiriyoruz.kafasını görünce mideniz bulanırsa öyle yapın dedim
o garanti zatenCildime bi etkisi yok, ergenlik sivilcelerimle çok oynadım zamanında ( çok kızıyorum kendime). onun lekeleri kaldı azıcık. Yani bebek gibi bi cildim yok. Ama sindirim konusunda 1 numara. Her derde deva.
Hııı. Ben yediğini düşündüm, aslında yenir de herkes yiyemez
o garanti zaten
evet, ve en çok vitamın kafasında birde sırtındaymış.
Günaydın arkadaşlarNasılsınız?
Ben de çaysız yapamam kahvaltıyı. O yüzden sadece kahvaltıda olmak üzere 1 fincan çayı (şekersiz ve açık ) kendime müsaade ettim.çaysız kahvaltı yapamayanlardanım.siz kahvaltıda ne içiyorsunuz ??
Kafasındaki vitamini bilmiyorum ama en proteinli yeri kuyruğu . Çünkü en hareketli yeri kuyruk kasları .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?