2012 Ocak Anneleri

canım sende güveçte somon tarifini yazsana..
sen kaç haftalık hamilesin ??

kusura bakma canım birşeyler atıştırmak için kalkmıştım. ben 13. haftamdayım şu anda. güveçte somonu ben netten baktım biraz da kendim uydurdum( çoğu yemeği netten öğrendim zaten)

- 1 tane somon ( aldığınız balıkçıya söylerseniz sizin için kılçığını alıp kuşbaşı şeklinde doğruyor. Yalnız somon çok büyük olmasın. iki balık güvecine fazla geliyor büyük olduğunda. balıkları biraz soteliyorum önce sonra onları güvece alıyorum. sonra bolca mantarı soteleyip onlarıda paylaştırıyorum güveçlere.daha sonra biraz biber soteleyip onlarıda payllaştır ve en sonunda domates (çekirdeklerini çıkarıp soteliyorum ben çok sulu olmasın diye) ve onlarıda güveçteki karışımın üzerine dök ve fırına ver. 150 derecede yaklaşık yarım saat ( hiç saate bakmam kafama göre kontrol ediyorum, suyunu bırakıp çektiğinde anlıyorsun) ve en sonunda üzerine rendelenmiş kaşar onlarında hafif kızarmasını bekle ve işte yemek hazır. (balıkları sotelemeden hafif tuz ve karabiber serpmeyi unutma)

ya benim uyduruk tarifim işte herkesin damak tadına uygun olmayabilir. kendince bazı sebzeleri ekleyip çıkarabilirsin. ama o ağır balık kokusu olmuyor hiç.

Canım benim doktorum günde yarım litre süt içmen gerekiyor ama senin durumundaki birinden bunu istemek küfür gibi olur dedi
Aynen öyle dedim ben de
Sonra orta yolu bulduk, yoğurt, tuzsuz peynir ve dondurmada anlaştık, ben bu anlaşmayı çok sevdim

kızlar merak ediyorum
süt sağma meselesini?
çalışan anneler mi sütünü sağıp bırakıyor genelde
ve sağılan sütler buzlukta mı saklanıyor? sonra nasıl kullanılıyor
bu konuda bilgisi olan var mı :97:

canım bende çok seviyorum dondurmayı, şimdi algidanın maraş kesme dondurmaları var süper,onlara dadandım..birde onlar daha bol sütten yapılıyor...ben çok beğeniyorum kızlar tavsiye ederim....

Son düzenleme:

Ben sütü hiç sevmem. Eskiden 2 haftada 1 kere içerdim onu da ısıtarak. Artık daha çok içmem gerektiğini biliyorum ve ne çok ısıtıyorum, ne de soğuk, çok az ılıtarak içine bal koyuyorum haftada anca 2 kere o da. ancak o şekilde..

Canım, benim iş yerinden arkadaşlarım gün içinde sütlerini sağıp eve götürüyorlar, özel süt saklama kapları ve taşıma çantaları var, süt sağma odamızda bir de buzdolabı var gün içerisinde orada saklıyorlar. Evde de buzdolabına koyuyorlarmış ve biberon ısıtıcıyla ısıtıp veriyorlarmış, ama ne kadar süre bekleyebiliyor falan bilmiyorum :44:

canım ben sabah kalktığımda ve yatarken mikrodalgada hafif ılıtıp balla karıştırarak içiyorum. hemen dikiyorum tepeme bitiyor. bir de böyle dene istersen.

ben sütü hep soğuk olarak içerim, soğuk ve şekersiz, hamile olduğumu öğrenince de bunu değistirmedim
çok sükür ki benim bulantım olmadı ( bi taraftan da korkuyorum olmadı demeye çünkü böyle deyip
iki gün sonra bulantısı olan arkadaslar oldu burda :))
sadece yemekten önce acıktığımda bisiler yemezsem midem bulanıyor
o kadar,
bende hamileliğin etkisi ,iştahsızlık oldu,yemekleri yiyorum ama sevmeden, tadını almadan
ağzımda sürekli acı bir tad var sanki, birşeyleri canım çekse de yesem diyorum ama malesef
tatlı dondurma çikolata hastası bi insandım, şimdi nefret ediyorum :82:

Ayyy evet eşim fırçaladığında onun kokusu beni daha çok mahfediyoooooooooo

Ben elimden geldiğince süt içiyorum ama nesquikle sade içmeyi denemedim yoğurt desen mahfoluyorum ya sanki bütün yoğurtlar bozuk öyle bi tad var ağzımda..
Dondurmayı bende yiyorum hemen hemen her gün..

sizin işyerinde süt sağma odasıımıı varrr vayyy beeee:81:
bende bazen bizim işyerinde hamilelere özel uyku odası olsa diye hayal ediyorum
koltuk tepelerinde uyumaktan boynum tutulduğunda en çok

canım bende çok seviyorum dondurmayı, şimdi algidanın maraş kesme dondurmaları var süper,onlara dadandım..birde onlar daha bol sütten yapılıyor...ben çok beğeniyorum kızlar tavsiye ederim....

Afiyet olsun şekerim
Canım ben doktora günde yarım kilo dondurma yiyorum dedim, şekerin normal seyrettiği sürece yiyebilirsin ama yarım kiloyu geçme çok kilo yapar dedi.

Bi de bulantı için her zaman çok soğuk ya da çok sıcak şeyler tüket, ılıklar bulantı yapar dedi (müthiş tespit, özellikle su sözkonusu olduğunda)
Günde 1 maden suyuna izin verdi, fazlası zarar dedi.
Soğuk limonata önerdi ama ev yapımı, hazırları ve tozları tüketme kendin sıkıp yap esmer şekerle tatlandır dedi (aynen öyle yapıyordu zaten eşim )

Sık sık az az ye, uzun uzun çiğne ve asla dar şeyler giyme, hem bebeğe zarar hem de mide yanması yapar dedi

Bu arada uzun uzun bilgi veren bir doktor bulmak süpermiş, umarım böyle devam eder canım doktorum

sizin işyerinde süt sağma odasıımıı varrr vayyy beeee:81:
bende bazen bizim işyerinde hamilelere özel uyku odası olsa diye hayal ediyorum
koltuk tepelerinde uyumaktan boynum tutulduğunda en çok

Canım bizim şirketin 2000 den fazla çalışanı var ve bunların yaklaşık %70 i bayan, o yüzden süt sağma odamız v.s. var, hatta kreş de açılacak ama ben doğumdan sonra devam etmeyi düşünmediğim için çok ilgilenmedim.
Bi de ayıptır söylemesi arada revire inip doktora söyleyip, sedyede uzanıyorum, ama uyunmuyo ya rahat edemiyo insan

Ben elimden geldiğince süt içiyorum ama nesquikle sade içmeyi denemedim yoğurt desen mahfoluyorum ya sanki bütün yoğurtlar bozuk öyle bi tad var ağzımda..
Dondurmayı bende yiyorum hemen hemen her gün..

Dondurmaya devam

bu konuda şanslıyım, Gaziantep te oturuyorum, ee Maraş a da yakın olmanın etkisiyle
burada şahane dondurma yapan yerler var
ama ne yazık ki benim canım hamile olduğumdan beri dondurma çekmiyor
oysa ki ben kışın bile dondurma yiyen bir canavardım

ayyyy gerçekten çok şanslısın...ben bayılırım maraş dondurmasına, biz böyle idare ediyoruz artıkama canının istememesi kötü cennetin içindeyken neyse sonra belki canın istemeye başlar

canım bende çok yıyorum dondurma ama cubuk dondormadan kastı ne anlamadım? cornetto falan ayemeyelım mı yani? şu algıdanın maraş usulu dondurması var ya kıloluk onlardan alırız biz genelde ama cornet magnum falan da çok yerım
canım ben kesinlikle alacam bı süt sağma makınesi. sabah yaa geceden sağıp eve dolaba bırakacam. ben işteyken annem biberonla verecek bebeğime inşallah. zaten o makınelerın özel biberonları oluyor genelde. yoksa yada yetmıyorsa sü saklama kapları - poşetleri vs. var onlardan alırız. bence çalışan anneler için harıka bi kolaylık
lımonatayı bende deneyecem . bu doktoru sevdim sanırım canım
bende dondurma konusunda şanslıyım maraşlı bi erkekle evli olduğum için bu kadar dondurma muhabbeti yaptık akşam almadan eve gitmak olmaz şimdi

Mrb Arkadaşlarrr:79: Nasılsınız bakayıımmm???
Ben yine 2-3 gündür giremez oldum topikimize yaa işleri biriktirdim biriktirdim sonunda patladı harıl harıl çalışmak zorunda kaldım :97: neyseki azalttım da bugün ara ara bakabildim yarım yamalak okudum geçmişi.döktürmüşsünüz maşallah
Öncelikle yeni gelen arkadaşlara Hoşgeldiniz diyorum

Meserret cim senin için görümceni boğasım geldi yaa

şu diş macunu ve bulaşık makinasına gelince onlar beni de tiskindiriyor. makinayı açmaya korkuyorum yaa bende midem ağzımda dolanıorum ama hiç çıkarmadım. böğürdüğüm oluyo arada bir o bile çok fena Allahım çıkaranlara yardım etsin:26:

dondurma yı bende çok sever idim bir maraşlı olaraktan hele bi de tatlı varsa yanında kimse tutamazdı beni ama ama şimdi tiskiniyorumm üstelik maraşlıların şirketinde çalışıorum buzdolabı full maraş kesme dondurma dolu olmasına rağmen bi tane bile yiyemiyorum canım hiiiçç istemio.

bu hamilelik bana da yaradı hiç kilo vermedim ama bana zarar veren iki şeyden uzaklaştırdı beni biri sigara biri aşırı tatlı şekerli yiyecekler. hiç aklıma bile gelmiyorlar. hele sigaraya hiç tahammül edemez oldum eşim içiyor o da dışarıda ama adamın eline yüzüne siniyo kokusu yanıma yaklaşınca git sigara kokuyosun diorum
kokuya karşı duyarlılığımız ne zamana kadar sürecek acaba yaa hamilelik boyunca devam edecek mi acaba??:44:

baya bi daldan dala atlamışım ama anladınız siz beni dimi

Son düzenleme:
cnmmm Aynı ŞEYLERİ BENDE YAŞADIM DR PROGESTAN IN YANINDA BANA B1 B2 B6 12 OLAN VİTAMİN VERDİ 3 GÜN SONRA BEL AĞRIM GEÇTİ DR UNA SÖYLE AĞRINI CNMMMM.YAZIK SANA BEN AĞLIYORDUM DURMADAN AĞRISINA

canım ya bu bel ağrıları belimiz genişlediği için oluyor ben sabah ezanında ağrıyla uyandım bu sabah aman ne ağrı sağa döndüm olmadı sola döndüm olmadı eşim işten gelir gelmez iyi ki geldin dedim adam şaşkın şaşkın bakıyo ilk mi geldim der gibi tabi hemen kendinden masaj isteyince anladı nedenini

baya maraş kadrosu varmış burda :)) maraş dondurması bol süt deposu ya ben de ayranlı çorbalarla ya da dondurma ile takviye yapmaya çalışıyorum kaynımın düğünü var o da maraşta olcak yerinde bol bol yeriz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…