hadi gözün aydın canım
Selam kızlar nasılsın ben geldim..
Doktora gittik bugün önce marmara üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine gittik eşimle oradaki doktora gözüktüm ultrasonla baktı bebişme normal herşey dedi o sırada cinsiyeti bellimi dedim tabikiiiii kesin ya kız ya erkek olcak dedi
Acayip matrak cana yakın babacan bi beyfendiydi doktor önceki yaptırdığım testleri istedi ve dışarıdaki hasta kabulden 2li test için gün almamı istesi malesef 12temmuzdan öncesine gün verilemiyomuş dışarıda yaptırıp getir o zaman dedi
Neyse ordan çıktım remedy'e gidicektik ama bölge hastanesine gidelim bi dedik sordum çok kişi yoktu doktor için bekleyen aldım hemen randevuyu eşimin işleri vardı gitmesi gerekti bugün bebişini göremedi malesef..
Neyse girdim muayneye o doktorda erkekti
Oda sıcak kanlı konuşkan iyi bi doktordu..
Kızıyla aynı yaştaymışım kızının bi gün evlenebiliceği onunda torunun olabiliceğini düşününce psklojisi bozuldu biraz sanırım kızımı hiç evlendirmek istemiyorum dedi
Benimde babam istemiyodu dedim bende
Neyse sohbet muhabbet bebişimin hareketleri görüntüsü falan derken ense kalınlığı ölçüldü 1.2 çıktı normal 2.5 altındakiler normal dedi mesanesinin gözükmesi gerekiyo o gözüküyo dedi burun kemiği normal herşeyi normal dedi çok şükür cinsiyeti bellimi dedim 1 ay sonra dedi baktı baktı ama kız gibi duruyo dedi tahmini olarak heralde..
Ayy bide bebişimin videosunu verdi telefonumun hafıza kartına yükledi akşam babasıda izler dedi
Kan verdim sonra ve eve geldim..
1 hafta sonra sonuçlarım çıkıcakmış..
Çok şükür bugün gittiğim doktorlar gayet ilgili ve iyilerdi diyorum erkek doktorlar daha iyi diye
Eşimde tamam buna devam edelim o zaman falan dedi telefonda nolduysa erkek doktor fobisine..
Ama buda saat kaç olursa olsun hastalarının doğumlarına girenlerden değil napim ben onun çalıştığı saatlere göre kendimi ayarlayamamki yaaaaaaaaaaaaaa
Bu arada 2li test için muayne ücreti 12lira verdim kan alınırkende 55 lira verdim..
Yani ikili test ücreti 55 lira..
Hee bidee eğer bebek uygun pozisyonda olmazsa ölçümü doktor yapamazsa radyolojiye yönlendiriyomuş orda bakılıyomuş o zamanda ücret 120 gibi bişey söyledi oradaki kadın..
mrb canım bende yaptırdım ikili testimi sonuçlarımda iyi çıktı çok şükür. aksi bi durumu hiç düşünmedim ama olsaydı öyle bişey bende kıyamazdım bebeğime.Çünkü bu testi yaptırıp kötü sonuç alanlar var ama bebişleri gayet sağlıklı dünyaya geliyor. bu ihtimalide düşünmek gerek hrzamn çünkü Allahtan ümiit kesilmez. karar sana kalmış yine tabi. Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallahMerhaba güzel annelerRabbim tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarını almayı nasip etsin...Bende anne adayıyım ve şuan 9+3 haftalığım ve ilk bebeğim olacak inşallah...
Sizlere birşey sormak istiyorum, sizler 2'li testi yaptırdınız mı? İnşallah herkesin bebeği sağlıklı sıhhatli doğar ama genetik bir bozukluk olduğunda bebeğinize kıyabilir misiniz? Dün eşimle bu konuyu çok tartıştık ve ben 2'li testi yaptırmamaya karar verdim, benim için hayırlısı ne ise o olacak dedim..
Sizler benden daha önce hamile olduğunuz için bu yollardan geçtiğiniz için soruyorum, sizce doğru mu düşünüyorum ne yapmalıyım ??? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.. Herkesi çok öpüyorum...
canım bak şu açıdan düşün.Benm arkdaşım ikili test için gitti ense kalınlığına bakarken bebeğin kemik yapısının oluşmadığını farketti doktor ve bebeği mecburen aldılar hatta suni sancıyla doğum gibi oldu.Bunu doktor istedi.Farzedelim ki bebeğe kıyamadık bu durumda,o zaman da bebek ya kendiliğinden ölüyo karnında ya da doğar doğmaz ölüyomuş ve daha büyük bi bebeği ölü doğurmak (allah hepimizi korusun)çok çok daha zordurr hem bedenen hem psikolojik olarak..Bu tür şeyler de ortaya çıkabilio bu tür muayenelerde.Sadece çocuk down sendromu vb.olacak diye aldırmak olarak bakma bu olaya
Teşekkür ederim canım, amin... Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder inşallah..Aslında bende senin gb düşünüyorum bunun için ikilemde kaldım zaten...Allahım hiçbirimizi yavrumuzla sınamasın... En iyisi kararı doktoruma bırakayım o ne derse onu yapıcam...Ve aklıma vesvese sokmayı da bırakayım, inşallah bebeklerimiz sağlıklı, sıhhatli nur topu gb dünyaya gelir...
Merhaba güzel annelerRabbim tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarını almayı nasip etsin...Bende anne adayıyım ve şuan 9+3 haftalığım ve ilk bebeğim olacak inşallah...
Sizlere birşey sormak istiyorum, sizler 2'li testi yaptırdınız mı? İnşallah herkesin bebeği sağlıklı sıhhatli doğar ama genetik bir bozukluk olduğunda bebeğinize kıyabilir misiniz? Dün eşimle bu konuyu çok tartıştık ve ben 2'li testi yaptırmamaya karar verdim, benim için hayırlısı ne ise o olacak dedim..
Sizler benden daha önce hamile olduğunuz için bu yollardan geçtiğiniz için soruyorum, sizce doğru mu düşünüyorum ne yapmalıyım ??? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.. Herkesi çok öpüyorum...
merhaba cnm bende senin gibi düşünüyorum yaptırmayı istemiyorum eşimlede konuştum o da tamam dedi hayırlısı Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin
hadi gözün aydın canımsonuçlarında güzel çıkar inş. kesin olmasa da cinsiyeti belli gibi bebişin senin için yapılan tahminler doğru çıkacak galiba
mrb canım bende yaptırdım ikili testimi sonuçlarımda iyi çıktı çok şükür. aksi bi durumu hiç düşünmedim ama olsaydı öyle bişey bende kıyamazdım bebeğime.Çünkü bu testi yaptırıp kötü sonuç alanlar var ama bebişleri gayet sağlıklı dünyaya geliyor. bu ihtimalide düşünmek gerek hrzamn çünkü Allahtan ümiit kesilmez. karar sana kalmış yine tabi. Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah
canım sen o kdr hastanee araştırdın ettin:) remedy dedin birden bölge hastanesine gitmişsin :)) hem de arayıp öğrendiğin halde :))
neyse ama bak şöle bişey de olablir,doktoru daha ilk görüyosun .Sürekli gidip gelince iyice tanıyacaksınız ve aradaki dialog ve samimiyet daha da artacak özellikle son aylara doğru .O zaman böyle bişeyi rahatlıkla konuşabilirsin.Doğuma ben sizin girmenizi istiyorum fln tarzı bi konuşma yaparsın,o da yok gelmem der ya da tabi gelirim der veya ancak şu şekilde gelebiliyorum der:44::44:
hadi gözün aydın canımsonuçlarında güzel çıkar inş. kesin olmasa da cinsiyeti belli gibi bebişin senin için yapılan tahminler doğru çıkacak galiba
içmesen daha iyi olur tatlım ya. zararlı sonuçta. ama aşerdiysen yani okadar çokk istediysen 2 kaşık tadına bak nefsin körelsin.selam kızlar.ya kızlar canım acayip derecede şu hazır çorbalar var ya ondan canım istiyor ama eşim izin vermiyor katkılı diye acaba sorun olur mu azcık içsem??
bende birçok kez erkek doktora gittim ve vajınal muayene olmak zorunda da kaldım. ama özellıkle bu doktorda hiç rahatsız olmadım canım da yanmadı. zaten dediğin gibi çok profesyoneller. ama bazı ainsanların kötü tecrübeleri olabiiyor ultrasonla bakılmak varken niye vajınal muayene olayım dıyenleri de anlarım yani.ben erkek doktora gidiyorum ama benim için doktor o erkek olarak görmüyorum ki onu. onlar zaten öyle profesyonelleşmişlerki seni o gözle görmüyorlar zaten ama tabi herkesin düşüncesine saygım var.
ayy canım çok sevindim ya güzel haberler almana. sonuçlarında süpermiş. hayırlı olsun gözün aydın:34
Doktora gittik bugün önce marmara üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine gittik eşimle oradaki doktora gözüktüm ultrasonla baktı bebişme normal herşey dedi o sırada cinsiyeti bellimi dedim tabikiiiii kesin ya kız ya erkek olcak dedi
Acayip matrak cana yakın babacan bi beyfendiydi doktor önceki yaptırdığım testleri istedi ve dışarıdaki hasta kabulden 2li test için gün almamı istesi malesef 12temmuzdan öncesine gün verilemiyomuş dışarıda yaptırıp getir o zaman dedi
Neyse ordan çıktım remedy'e gidicektik ama bölge hastanesine gidelim bi dedik sordum çok kişi yoktu doktor için bekleyen aldım hemen randevuyu eşimin işleri vardı gitmesi gerekti bugün bebişini göremedi malesef..
Kızıyla aynı yaştaymışım kızının bi gün evlenebiliceği onunda torunun olabiliceğini düşününce psklojisi bozuldu biraz sanırım kızımı hiç evlendirmek istemiyorum dedi
Neyse sohbet muhabbet bebişimin hareketleri görüntüsü falan derken ense kalınlığı ölçüldü 1.2 çıktı normal 2.5 altındakiler normal dedi mesanesinin gözükmesi gerekiyo o gözüküyo dedi burun kemiği normal herşeyi normal dedi çok şükür cinsiyeti bellimi dedim 1 ay sonra dedi baktı baktı ama kız gibi duruyo dedi tahmini olarak heralde..
Ayy bide bebişimin videosunu verdi telefonumun hafıza kartına yükledi akşam babasıda izler dedi
Çok şükür bugün gittiğim doktorlar gayet ilgili ve iyilerdi diyorum erkek doktorlar daha iyi diye
Eşimde tamam buna devam edelim o zaman falan dedi telefonda nolduysa erkek doktor fobisine..
Ama buda saat kaç olursa olsun hastalarının doğumlarına girenlerden değil napim ben onun çalıştığı saatlere göre kendimi ayarlayamamki yaaaaaaaaaaaaaa
Bu arada 2li test için muayne ücreti 12lira verdim kan alınırkende 55 lira verdim..
Hee bidee eğer bebek uygun pozisyonda olmazsa ölçümü doktor yapamazsa radyolojiye yönlendiriyomuş orda bakılıyomuş o zamanda ücret 120 gibi bişey söyledi oradaki kadın..
:canım birincisi bu sonuçlar yüzde yüz sonuç vermıyor. ikincisi down sendromu eğitilebilen bir rahatzılık büyük ölçüde tedavisi var. yanı bebeğim down sendromlu olura llah korusun herkezın çocugunu kıyamam ama bunu önceden bilip kendımı hazırlamak isterım. ayrıca bazı durumlarda bu muayene sırasında doktor daha farklı rahatsızlıkların olduğunu farkedıyor ve bebeği almak zorunda kalıyor. aksi takdırde annenın de hayatı tehlıkeye girebiliyor. oyuzden yapılmasında fayda var bence.Merhaba güzel annelerRabbim tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarını almayı nasip etsin...Bende anne adayıyım ve şuan 9+3 haftalığım ve ilk bebeğim olacak inşallah...
bende bunu anlatmaya çalışmıştım. evet bebeklerımız bizim vucudumuzda yer edındıler ama 9 ay sonra ölü doğurmakla 3 aylıkken ayrılmak arasında büyük psikolojık fark var dıye düşünüyorum. sonuçta allahın dediği oluyor ama yıne de tedbır almak lazımcanım bak şu açıdan düşün.Benm arkdaşım ikili test için gitti ense kalınlığına bakarken bebeğin kemik yapısının oluşmadığını farketti doktor ve bebeği mecburen aldılar hatta suni sancıyla doğum gibi oldu.Bunu doktor istedi.Farzedelim ki bebeğe kıyamadık bu durumda,o zaman da bebek ya kendiliğinden ölüyo karnında ya da doğar doğmaz ölüyomuş ve daha büyük bi bebeği ölü doğurmak (allah hepimizi korusun)çok çok daha zordurr hem bedenen hem psikolojik olarak..Bu tür şeyler de ortaya çıkabilio bu tür muayenelerde.Sadece çocuk down sendromu vb.olacak diye aldırmak olarak bakma bu olaya
Teşekkür ederim canım..
Onu sormadım güzelim ya öyle bişey olsa söylerdi heralde ama nası sorcamki :78:
Doğuma gelmeniz için napmamız lazım? hahahahveya Doğuma sizin girmenizi istiyorum ama normal istiyorum uff bunu öğrenmem lazım gerçekten ama nası öğrenebilirimki..
Mesela remedydekinde aradığmda muayne ücretleri için giriyomu doktorlar kaç olursa olsun doğuma demiştim oda nöbetçi değilse doktorunuz şu kadar ekstra ücret ödüyosunuz demişti..
Bölge hastanesini ücret için aradığımda orasıda doktorun insiyatifine kalmış bişey demişlerdi..
Bölge hastanesinde doktora sordum 24 saat doğumlara giremiyoruz dedi..
Nöbetçi kimse Allah ne verdiyse yani
Rabbim böyle bişeyle sınamasın ben boyle bir olasılıgı dusunmek ve yorum yapmak bile istemiyorumMerhaba güzel annelerRabbim tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarını almayı nasip etsin...Bende anne adayıyım ve şuan 9+3 haftalığım ve ilk bebeğim olacak inşallah...
ya ben canımın bişey cekecegı gunu iple cekıyorumya ben şanslılardanım galiba. hiç mutfağa girememezliğim olmadı. yemek de yaptım ama çoğu zaman eşime yaptırıyorum bazen de beraber yapıyoruz. sağolsun hergün soruyor canın ne çekiyor, ne yapayım diye.. biz de dün balık yedik. eşim sardalya kızarttı ben de salata yaptım. haftada en az bir kere yemeğe çalışıyorum..inşallah hepiniz tez zamanda bulantılardan kurtulursunuz... sonra yaşasın yemek yemek
ayy canım çok sevindim ya güzel haberler almana. sonuçlarında süpermiş. hayırlı olsun gözün aydın:34
canım bence bnurgülün dediği gibi olabilir. şakayla karışık sor bi şansını dene
şeydaferhat hadı gozun aydın doktorlardanda memnun kalmasın herşey yolundaymış sevındım
Bencede olumsuz düşünme neden bebeğinde sorun çıksın bu normal bi tarama testi yaptırıcaksın olucak biticek..
Nasıl kan şekerine hormonlara fln bakıldıysa öyle bişey gibi düşün..
Ve doktoruna danış tabikide bazı doktorlar ense kalınlığını ölçüp 2li testi gereksiz buluyolar direk 3lü testi yaparız diyolar..
canım bende geçen gittiğimde dr istedi ama ben yaptırmayacağımı söledim senin dediğin gibi bu testin sonucu %100 bi sonuç değil negatif çıkıp pozitif doğan yada tam tersi durumlar çok fazla ki ben dr uma sordum çözümü varmı sadece rsik belirleniyo dedi yani dediğin gibi allah korusun olumsuz bir sonuç alıpda ikileme düşmektense yaptırmamayı tercih ettim rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin hepimize inş.
zaten artık doppler ultrasonda bebeğin kemik yapısı böbrekleri beyni vs herşeyi görünüyo ordan bakıyo drlar gelişimi normalmi diye oyuzden bu tarz testleri bende yaptırmayacağım sadece doppler ultrasona gireceğim ....canım nasılsın ...
rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin cümlemize inş...
Evet cnm yaa o kadar araştırdım gittim sonra bölge hastanesine aslında bölge hastanesinin tercih etmememin sebebide doğuma girmiyolar diyeydi..
Tam onun önünden geçiyoduk o sırada girelim dedi eşim bi sor tamam dedim bende..
Hastane temiz güzel personel iyi doktor sıcak kanlı bakalım iyice kafam karıştı net kararı sonuçları almaya gittiğimde tekrar doktorla görüştüğümde vericem sanırım..
Evet dediğin doğru o zamanlar bi orta yol bulunur belki..
Beni en çok sevindiren bebişimin videosunu vermesi oldu
Aslında marmara üniversitesi hastanesindeki doktorda çok iyiydi ve uzman doktordu onuda sevdim..
Erkekleri seviyorumda kadınları sevemiyorum nedense hahahaha
Merhaba güzel annelerRabbim tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarını almayı nasip etsin...Bende anne adayıyım ve şuan 9+3 haftalığım ve ilk bebeğim olacak inşallah...
Gözün aydın cnmikimiz de bu kez doktorlarımızdan menun kaldık ne güzel, İnşallah böyle de devam eder,
Ben de aslında gayet feminist düşüncede bir insan olmama rağmen konu doktor, hele de kadın doğum uzmanı olunca tercihimi erkek doktorlardan yana kullanıyorum, kesinlikle iletişimleri ve yaklaşımları çok daha olumlu oluyor.
Çok zor bir soru bu, açıkcası aklıma hiç kötü bir şey getirmek istemiyorum, down sendromu derlerse ne yaparım onu da bilmiyorum ama bu testlerde biçok arkadaşın da dediği gibi farklı gelişim anomalileri de tespit edilebiliyor, örneğin bir arkadaşımın bebeğinin kalp sorunu daha ikili testte ortaya çıkmış, arkadaşım kıyıp aldıramamış, bebek doğumundan 15 gün sonra ölmüştü.
Allah korusun, bu gibi bir rahatsızlığa kesin teşhis konursa, tedavisinin olmadığı söylenirse, eşimin ve ailemin de görüşlerini alarak gebeliği sonlandırabilirim.
Evet canım en iyisi aklımıza kötü düşünceler sokup kendimizi ve bebişlerimizi üzmeyelim...Ve daha önce de yazdığım gb testleri yaptırıcam ama gerekli olduğu için, olumsuz düşüncelerde aklıma getirmiyorum artık, rabbim hepimizin bebeğini korusun ...
Canım bu bebek benim için Allahın bir mucizesi, doktorlar bizim için tüp bebek derken rabbim bir mucize gb doğal yöntemlerle verdi bebeğimizi...Ona bişey olmasından çok korkuyorum, sanrıım aklıma vesveseler bundan dolayı geliyor...Yani aslında dediğin gb risk milyonda bir, artık korkmuycam Allahım benim için her zaman hayırlısını verdi, buda öyle olacak eminim.. Teşekkür ederim ilgin için..
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten içimi rahatlattınız iyiki bu topiğe gelip size danışmak aklıma gelmişKendinize ve bebeklerinize çok iyi bakın, tekrar görüşmek üzere
Gözün aydın cnmikimiz de bu kez doktorlarımızdan menun kaldık ne güzel, İnşallah böyle de devam eder,
Ben de aslında gayet feminist düşüncede bir insan olmama rağmen konu doktor, hele de kadın doğum uzmanı olunca tercihimi erkek doktorlardan yana kullanıyorum, kesinlikle iletişimleri ve yaklaşımları çok daha olumlu oluyor.
Amin cnm. hep böyle olumlu düşün
Ben aklıma bile getirmiyorum rahatsızlığı olabileceğini, sanki sadece cinsiyet tahmini için gidecek gbiyim :))) sen de öyle yap
Rica ederim boşver sen kötü düşünme bebeğin seninle içinde ve büyüyo mutluluğunun tadını çıkar kötü şeyleri kafandan at..
Sende kendine iyi bak görüşürüz..
Aynen cnm bende erkek doktorlardan memnun kaldım nedense..
Belkide kadın doktorlar daha yoğun oldukları için böylelerdir bilemicem ama düşünme aşamasındayım hala..
Çok teşekkür ederim, gerçekten içimi rahatlattınız
Kızlar bişey sorcam size bebeğini 3 boyutlu ultrasonmuydu neydi onunla gören varmı?
Ben aradım bölge hastanesini 3 boyutlu ultrasonla görebilmek için radyoloji bölümünden randevu alınıyomuş..
Bunu ilk defa duydum :44:
Heh bende sabah yazdım radyolojı dıye megersem aklımda kalma sebebı cıdden varmıs
yanı gozukmezse radyolojıymıs
ayyyınsallah gozukurde bırde onlarla ugrasmayız ya :S
Allah hepımıze yardımcı olsun
aminnn
ayrıca canım hayırlı olsun kız cagızın:)
yeterkı saglıklı olsunda
Amin cnm ama bölge hastanesinin radyoloji demesinin sebebi orda 3 boyutlu ultrason var diye anladığım kadarıyla..
Ay görünür heralde yahu niye alamasınki ölçüyü doktor inceliyo falan ultrason aletiyle göbeğimden dürttü hareket etsin diye bebişimi
Teşekkür ederim cnm net söylese cinsiyetini artık bende öyle sevsem göbeğimi =)
Ben de anlamadım o kısmı, çünkü ben hastaneye sorduğumda, 3 boyutlu istiyorsanız 150 TL demişlerdi, ben de 3 boyutlu da olsa yine doktorum yapacak sandım, şimdi kafam karıştı :44:
tekrar sorayım bari, ama şimdi radyolojide yaptırdık diyelim kim ölçücek ense kalınlığını falan :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?