2012 Ocak Anneleri

hadi gözün aydın canım sonuçlarında güzel çıkar inş. kesin olmasa da cinsiyeti belli gibi bebişin senin için yapılan tahminler doğru çıkacak galiba

mrb canım bende yaptırdım ikili testimi sonuçlarımda iyi çıktı çok şükür. aksi bi durumu hiç düşünmedim ama olsaydı öyle bişey bende kıyamazdım bebeğime.Çünkü bu testi yaptırıp kötü sonuç alanlar var ama bebişleri gayet sağlıklı dünyaya geliyor. bu ihtimalide düşünmek gerek hrzamn çünkü Allahtan ümiit kesilmez. karar sana kalmış yine tabi. Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah

Evet canım haklısın, teşekkür ederim ilgin için...

Bencede olumsuz düşünme neden bebeğinde sorun çıksın bu normal bi tarama testi yaptırıcaksın olucak biticek..
Nasıl kan şekerine hormonlara fln bakıldıysa öyle bişey gibi düşün..
Ve doktoruna danış tabikide bazı doktorlar ense kalınlığını ölçüp 2li testi gereksiz buluyolar direk 3lü testi yaparız diyolar..

canım bende geçen gittiğimde dr istedi ama ben yaptırmayacağımı söledim senin dediğin gibi bu testin sonucu %100 bi sonuç değil negatif çıkıp pozitif doğan yada tam tersi durumlar çok fazla ki ben dr uma sordum çözümü varmı sadece rsik belirleniyo dedi yani dediğin gibi allah korusun olumsuz bir sonuç alıpda ikileme düşmektense yaptırmamayı tercih ettim rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin hepimize inş.

zaten artık doppler ultrasonda bebeğin kemik yapısı böbrekleri beyni vs herşeyi görünüyo ordan bakıyo drlar gelişimi normalmi diye oyuzden bu tarz testleri bende yaptırmayacağım sadece doppler ultrasona gireceğim ....

merhaba cnm bende senin gibi düşünüyorum yaptırmayı istemiyorum eşimlede konuştum o da tamam dedi hayırlısı Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

canım nasılsın ...
rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin cümlemize inş...

Merhaba canım, çok sevindim sonuçların iyi çıkmasına tebrik ederim..
Sanırım en iyisi tıbbın bizim için getirilerini kullanmak, yapılması gerekenleri yapmak ve gerisini dua ederek Allaha bırakmak...Çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize bana çok yardımcı oldunuz...Amin canım, allahım hepimizin minik meleklerini korusun...

Evet cnm yaa o kadar araştırdım gittim sonra bölge hastanesine aslında bölge hastanesinin tercih etmememin sebebide doğuma girmiyolar diyeydi..
Tam onun önünden geçiyoduk o sırada girelim dedi eşim bi sor tamam dedim bende..
Hastane temiz güzel personel iyi doktor sıcak kanlı bakalım iyice kafam karıştı net kararı sonuçları almaya gittiğimde tekrar doktorla görüştüğümde vericem sanırım..
Evet dediğin doğru o zamanlar bi orta yol bulunur belki..
Beni en çok sevindiren bebişimin videosunu vermesi oldu
Aslında marmara üniversitesi hastanesindeki doktorda çok iyiydi ve uzman doktordu onuda sevdim..
Erkekleri seviyorumda kadınları sevemiyorum nedense hahahaha

hadi gözün aydın canım sonuçlarında güzel çıkar inş. kesin olmasa da cinsiyeti belli gibi bebişin senin için yapılan tahminler doğru çıkacak galiba

İnşallah canım teşekkür ederim..
Cinsiyet konusunda "kıza benziyo bu" dedi aynen bu cümleyi kurdu doktor
Bilmiyorum bakalım tahminler tutcakmıııııııııı

Bu arada ultrasonun bi zararı varmı diye sordum bölge hastanesine kesinlikle hayır hiç bir zararı yok dedi.
İyice uyuz oldum bi önceki gittiğim kadına

selam kızlar.ya kızlar canım acayip derecede şu hazır çorbalar var ya ondan canım istiyor ama eşim izin vermiyor katkılı diye acaba sorun olur mu azcık içsem??
içmesen daha iyi olur tatlım ya. zararlı sonuçta. ama aşerdiysen yani okadar çokk istediysen 2 kaşık tadına bak nefsin körelsin.
ben erkek doktora gidiyorum ama benim için doktor o erkek olarak görmüyorum ki onu. onlar zaten öyle profesyonelleşmişlerki seni o gözle görmüyorlar zaten ama tabi herkesin düşüncesine saygım var.
bende birçok kez erkek doktora gittim ve vajınal muayene olmak zorunda da kaldım. ama özellıkle bu doktorda hiç rahatsız olmadım canım da yanmadı. zaten dediğin gibi çok profesyoneller. ama bazı ainsanların kötü tecrübeleri olabiiyor ultrasonla bakılmak varken niye vajınal muayene olayım dıyenleri de anlarım yani.
ayy canım çok sevindim ya güzel haberler almana. sonuçlarında süpermiş. hayırlı olsun gözün aydın:34
:canım birincisi bu sonuçlar yüzde yüz sonuç vermıyor. ikincisi down sendromu eğitilebilen bir rahatzılık büyük ölçüde tedavisi var. yanı bebeğim down sendromlu olura llah korusun herkezın çocugunu kıyamam ama bunu önceden bilip kendımı hazırlamak isterım. ayrıca bazı durumlarda bu muayene sırasında doktor daha farklı rahatsızlıkların olduğunu farkedıyor ve bebeği almak zorunda kalıyor. aksi takdırde annenın de hayatı tehlıkeye girebiliyor. oyuzden yapılmasında fayda var bence.
bende bunu anlatmaya çalışmıştım. evet bebeklerımız bizim vucudumuzda yer edındıler ama 9 ay sonra ölü doğurmakla 3 aylıkken ayrılmak arasında büyük psikolojık fark var dıye düşünüyorum. sonuçta allahın dediği oluyor ama yıne de tedbır almak lazım

canım bence bnurgülün dediği gibi olabilir. şakayla karışık sor bi şansını dene

Rabbim böyle bişeyle sınamasın ben boyle bir olasılıgı dusunmek ve yorum yapmak bile istemiyorum
Sende haklısın ıste insan saglıklı oldugunu ogrenmek ıcı rahat etmek ıstıyor
doğurma kararı alınırsa bile en azından sok olmaz nelerle karsılasacagını bılırsın
ya ben canımın bişey cekecegı gunu iple cekıyorum
öyleki hamile değilken vucut yapımdan dolayı onden giden bir göbegım vardı bulantılardan zayıfladım gobekte kalmadı

şeydaferhat
hadı gozun aydın doktorlardanda memnun kalmasın herşey yolundaymış sevındım

Teşekkür ederim cnm artık bi yolunu düşüncem bu doğum konusundaa

şeydaferhat
hadı gozun aydın doktorlardanda memnun kalmasın herşey yolundaymış sevındım

Teşekkür ederim cnm evet memnun kaldım bu sefer

Canım bu bebek benim için Allahın bir mucizesi, doktorlar bizim için tüp bebek derken rabbim bir mucize gb doğal yöntemlerle verdi bebeğimizi...Ona bişey olmasından çok korkuyorum, sanrıım aklıma vesveseler bundan dolayı geliyor...Yani aslında dediğin gb risk milyonda bir, artık korkmuycam Allahım benim için her zaman hayırlısını verdi, buda öyle olacak eminim.. Teşekkür ederim ilgin için..

Amin canım hepimiz için hayırlısı olur inşallah...Bende kararı doktoruma bırakıcam ona çok güveniyorum, eğer ters giden bir şey varsa o benden bu testleri ister zaten ben artık düşünüp üzülmüycm...Allahımdan tek dileğim bizi bebeklerimizle sınamasın, sağlıkla yavrularımızı kucaklarımıza aldığımız günleri görürüz inşallah...

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten içimi rahatlattınız iyiki bu topiğe gelip size danışmak aklıma gelmiş Kendinize ve bebeklerinize çok iyi bakın, tekrar görüşmek üzere

Gözün aydın cnm ikimiz de bu kez doktorlarımızdan menun kaldık ne güzel, İnşallah böyle de devam eder,
Ben de aslında gayet feminist düşüncede bir insan olmama rağmen konu doktor, hele de kadın doğum uzmanı olunca tercihimi erkek doktorlardan yana kullanıyorum, kesinlikle iletişimleri ve yaklaşımları çok daha olumlu oluyor.

Çok zor bir soru bu, açıkcası aklıma hiç kötü bir şey getirmek istemiyorum, down sendromu derlerse ne yaparım onu da bilmiyorum ama bu testlerde biçok arkadaşın da dediği gibi farklı gelişim anomalileri de tespit edilebiliyor, örneğin bir arkadaşımın bebeğinin kalp sorunu daha ikili testte ortaya çıkmış, arkadaşım kıyıp aldıramamış, bebek doğumundan 15 gün sonra ölmüştü.
Allah korusun, bu gibi bir rahatsızlığa kesin teşhis konursa, tedavisinin olmadığı söylenirse, eşimin ve ailemin de görüşlerini alarak gebeliği sonlandırabilirim.

Evet canım en iyisi aklımıza kötü düşünceler sokup kendimizi ve bebişlerimizi üzmeyelim...Ve daha önce de yazdığım gb testleri yaptırıcam ama gerekli olduğu için, olumsuz düşüncelerde aklıma getirmiyorum artık, rabbim hepimizin bebeğini korusun ...

Amin cnm. hep böyle olumlu düşün
Ben aklıma bile getirmiyorum rahatsızlığı olabileceğini, sanki sadece cinsiyet tahmini için gidecek gbiyim :))) sen de öyle yap

Son düzenleme:

Rica ederim boşver sen kötü düşünme bebeğin seninle içinde ve büyüyo mutluluğunun tadını çıkar kötü şeyleri kafandan at..
Sende kendine iyi bak görüşürüz..

Aynen cnm bende erkek doktorlardan memnun kaldım nedense..
Belkide kadın doktorlar daha yoğun oldukları için böylelerdir bilemicem ama düşünme aşamasındayım hala..

Kızlar bişey sorcam size bebeğini 3 boyutlu ultrasonmuydu neydi onunla gören varmı?
Ben aradım bölge hastanesini 3 boyutlu ultrasonla görebilmek için radyoloji bölümünden randevu alınıyomuş..
Bunu ilk defa duydum :44:

Amin cnm. hep böyle olumlu düşün
Ben aklıma bile getirmiyorum rahatsızlığı olabileceğini, sanki sadece cinsiyet tahmini için gidecek gbiyim :))) sen de öyle yap

Tamam canım, teşekkürler

Heh bende sabah yazdım radyolojı dıye megersem aklımda kalma sebebı cıdden varmıs
yanı gozukmezse radyolojıymıs
ayyyınsallah gozukurde bırde onlarla ugrasmayız ya :S
Allah hepımıze yardımcı olsun
aminnn
ayrıca canım hayırlı olsun kız cagızın:)
yeterkı saglıklı olsunda

Son düzenleme:

Amin cnm ama bölge hastanesinin radyoloji demesinin sebebi orda 3 boyutlu ultrason var diye anladığım kadarıyla..
Ay görünür heralde yahu niye alamasınki ölçüyü doktor inceliyo falan ultrason aletiyle göbeğimden dürttü hareket etsin diye bebişimi
Teşekkür ederim cnm net söylese cinsiyetini artık bende öyle sevsem göbeğimi =)

Son düzenleme:

Ben de anlamadım o kısmı, çünkü ben hastaneye sorduğumda, 3 boyutlu istiyorsanız 150 TL demişlerdi, ben de 3 boyutlu da olsa yine doktorum yapacak sandım, şimdi kafam karıştı :44:
tekrar sorayım bari, ama şimdi radyolojide yaptırdık diyelim kim ölçücek ense kalınlığını falan :26:

canım ikili testte nasıl oluyo bilemiyorum ama şunu söyleyebilirim.Kardeşim 20. haftalardayken doktoru ayrıntılı ultrason istemişti,yine aynı hastanede renkli ultrasonlar başka bi uzman doktor bakmıştı ,bi rapor yazıp vermişti biz de doktoruna götürmüştük.Sanırı:26:m yine bu konuda uzman biri bakıp detaylı rapor yazıodur benm anlattığım gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…