kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
aminnnnn canımm... birbirimize dua edelim kızlar, Rabbim hepimizin kuzularını sağlıkla kucaklamayı nasip etsin, amin.. ama varya, bunda da hayır varmış diyorum, daha güçlü ve kararlı hissediyorum kendimi şimdi...
aynen şeydam ya! doktor yok sanki! şimdiye kadar tüm üçüzlere hamile olan hastalarında ikize indirmiş biliyo musun, hiç üçüz devam ettirmemiş...
kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
canim benim zamanim az oldug icin bir tek sana yorum yazacagim.
Bende ikili üclü vs. gibi testler yapirmayacagim allah ne verirse kabulum. Allah korusun kötü ciksa test sonucu nolacak yasamak veya ölmek bunun kararini vermek hattim degil. Allah ne derse ol olur.
senin konua gelirse arkadasimin ablasi da ücüzlere gebe kaldi. Doktorlarda bi bebegi öldürmek istedi kafasina göre ultrasondan en zayifini secti.
Anne adaydi hic birine kiyamadi üstelik saglikli bebekler. Allaha sükürler oslun 3 bebisde sagliki bir sekilde dünyaya merhaba dedi simdi 5 yaslarindalar, ücüde erkek :). Annesine en düskün olan cocukta dokotrun öldürmek istedigi bebek.
kesinlikle haklısın canımm..
Böyle ol zaten cnm güçlü ol ve hemen araştırmaya başla başka bi doktor..
Küçük bi yerde de değilsin çok şükür o doktora gitmek zorunda da değilsin..
Ankaradasın sonuçta.. Birazcık mesafe bile olsa bulduğun doktora içine sinsin yeterki..
Daha fazla yıpratma kendini..
Ne kastı varmış sağlıklı üçüzlere acaba yaa
Bu doktorun cesaretsizliği bence.. Bi problem olsa bebeklerde ne biliyim yada başka bişey neyse keyfi sadece normal gebeliğe göre riskli diye bi cana kıymaya ikna ettirmeye çalışması mantığımın alabiliceği bişey değil
tatlım bizim açımızdan aslında zor olmadı karar vermek, biz kararımızı çoktan vermiştik ama ısrar etmeleri sinirimi bozdu!Canım bu çook zor bir karar ve hem kendin hem de bebeklerin için en doğru kararı eşinle sen verebilirsiniz.
Ben de senin yerinde olsam aynı kararı verirdim, her iki durumda da risk varken bebeklerden birini alın diyemezdim,
Arkadaşlar da söylemiş, olumlu örnekleri, benim de eşimin halası 48 yaşındayken üçüz doğurdu, tüp bebeklerdi. Doktorlar mümkün değil doğuramazsın dediler, birini almak istediiler ama halamız kabul etmedi, yaşından ve kilosundan dolayı zor bir gebelik geçirdi ama üçü de gayet sağlıklı doğdular, 2 yaşındalar şimdi, öyle bıcırıklar ki, görsen.
yani canım doktorlar risk almak istemiyorlar, zora gelince kaçıyorlar...
tatlım evet, benim doktor çok tecrübeli ama kendi söledi, daha önceki tüm üçüz gebelik takiplerini ikiye indirmiş... hepsi ikiz devam ettiler diyo..aylint senin doktorlar daha önce hiç üçüz doğurtmadımı acaba..riskli bi durum yok ortada paçaları tutuşmuş gibiler..bence onların kendine güveni yok...
Bence hemen doktorunu değiştirrrrrr
Valla bilmiyorum cnm
O konuda bilgili biridir heralde.. :44:
Canım ben gittim bugün işte marmara üniversitesi hastanesine muayne oldum sonra dışarıda danışmadan 2li test için gün almamı söyledi doktor en erken 12temmuza verebiliyodu o zamanda benim haftam doluyodu o yüzden orda yaptıramadım..
Ama aylinkaan pendik devlet hastanesinde yaptırdı cnm onunda tanıdık doktor bilmiyorum diğer türlü nasıl olur devlet hastanesinde yaptırmak istiyosan ara bi sor bence 2li test yaptırcam muayne dışında başka bi randevu falan almam gerekiyomu diye..
Veya sıra veriyomusunuz diye..
şeydacım yaptırdın mı testlerini,randevu mu alınıyormuş? ne kadar verdin tatlım....inşallah çook güzel çıkar sonuçlar....buarada aylincim senin 3üzlerinde sağlıklarının iyi olduğuna çook sevindim...kararın konusunda da destekledim seni...allah sana üç tane minik vermiş bu bulunmaz nimet,sanki hiçkimse üçüz doğuramaz gibi konuşuyor doktorlar,duyguları yok galiba onların...allahım üçünüde sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah tatlım....
şeydacım yaptırdın mı testlerini,randevu mu alınıyormuş? ne kadar verdin tatlım....inşallah çook güzel çıkar sonuçlar....buarada aylincim senin 3üzlerinde sağlıklarının iyi olduğuna çook sevindim...kararın konusunda da destekledim seni...allah sana üç tane minik vermiş bu bulunmaz nimet,sanki hiçkimse üçüz doğuramaz gibi konuşuyor doktorlar,duyguları yok galiba onların...allahım üçünüde sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah tatlım....
Evet tatlım yaptırdım Marmara üniversitesi hastanesinde muayneden sonra 2li test için gün almamı istediler ama 12temmuza verebiliyolardı en erken oda bana uymuyodu haftam geçiyodu..
O yüzden pendik bölge hastanesine gittim muayne 12tl 2li test 55tl cnm 1 hatfa sonra sonuçları alıcam..
Ense kalınlığı 1.2 çıktı normal yanii.. Heycanla kan sonuçlarını bekliyorum..
Eğer doktor ölçümü yapamasaydı kendi ultrasonundan radyolojiye gitmek zorunda kalcaktım o zamnda fiyat 120 küsürlere falan çıkıyodu..
çook çook sevindim canım,ense kalınlığında çok iyi çıkmış...ay hayırlısı 2li testlerinde güzel çıkar inşallahayyyyyy benim kontrolüm yaaarrrrıııınnnn:18: nasıl heyecanlıyım anlatamam,:18: nasıl bebeğim büyümüş mü,diyeeee......inşallah herşey güzel olur....
Evet tatlım yaptırdım Marmara üniversitesi hastanesinde muayneden sonra 2li test için gün almamı istediler ama 12temmuza verebiliyolardı en erken oda bana uymuyodu haftam geçiyodu..
O yüzden pendik bölge hastanesine gittim muayne 12tl 2li test 55tl cnm 1 hatfa sonra sonuçları alıcam..
Ense kalınlığı 1.2 çıktı normal yanii.. Heycanla kan sonuçlarını bekliyorum..
Eğer doktor ölçümü yapamasaydı kendi ultrasonundan radyolojiye gitmek zorunda kalcaktım o zamnda fiyat 120 küsürlere falan çıkıyodu..
şeydacım maşallah, sevindim.. kan sonucun da güzel çıkar inşallah gülüm..
İnşallah cnm inşallah hepimiz güzel haberlerle geliriz İNŞALLAHHH..
Büyümüş olcak tabi cnm çok şaşırcaksın bi 2. gittiğim doktor telefonumun hafıza kartına bebişimin videosunu yükledi durup durup onu izliyorum bende..
Ahh ahh sağlıklı bi şekilde doğsalar kucağımıza alsakta inşallah..
Senin randevun yarın kaçta?
ciddi ciddi ben de düşünüyorum bunu...
çook çook sevindim canım,ense kalınlığında çok iyi çıkmış...ay hayırlısı 2li testlerinde güzel çıkar inşallahayyyyyy benim kontrolüm yaaarrrrıııınnnn:18: nasıl heyecanlıyım anlatamam,:18: nasıl bebeğim büyümüş mü,diyeeee......inşallah herşey güzel olur....
öncelikle hoşgeldin aylin, arada yaz merak ediyoruz ne yaptın diye. bence de sen doktorların dediklerini asla dinleme. seninle ilgilenecek, fikirlerini kabul edip o şekilde yola devam edecek birdoktor bul. istanbul tüp bebek merkezi var taksim/ gümüşsuyunda oranın doktorunun alanında çok çok iyi olduğunu söylediler. bana uzak kaldığı için gidemiyorum. eğer sana uygun oluyorsa deneyebilirsin. inşallah gönlüne göre hayırlı bir doktorla karşılaşırsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?