canım ikili testte nasıl oluyo bilemiyorum ama şunu söyleyebilirim.Kardeşim 20. haftalardayken doktoru ayrıntılı ultrason istemişti,yine aynı hastanede renkli ultrasonlar başka bi uzman doktor bakmıştı ,bi rapor yazıp vermişti biz de doktoruna götürmüştük.Sanırı:26:m yine bu konuda uzman biri bakıp detaylı rapor yazıodur benm anlattığım gibi .
Ben de anlamadım o kısmı, çünkü ben hastaneye sorduğumda, 3 boyutlu istiyorsanız 150 TL demişlerdi, ben de 3 boyutlu da olsa yine doktorum yapacak sandım, şimdi kafam karıştı :44:
tekrar sorayım bari, ama şimdi radyolojide yaptırdık diyelim kim ölçücek ense kalınlığını falan :26:
Kzılar devlet hastanesınde ıkılı test yaptıranınız oldumu ?
kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
canım ben kadın doğumcumda ölcümleri yaptırıp ,kanı da özel labaratuvarda verdim.belki o diyenlerin dediği radyoloji bölümünde gebeler için oda ayrıdır yani bazılarına gebeler giremezken bazılarında giriliyor onu kastetmiş olabilirler.
ben ya 4 yada 5 temmuzda yaptırıcam cnm
aslında yapdırmayı dusunjmuyordum ben
ama doktor ısrar edınce ok dedım bende
bende kesınlıokle cınsıyet tahmını ıstıcem
Ama merak ettıgım bazıları yazmıs 20 dakka radyolojıde ıncelenıyor dıyo
acaba hep boylemı yoksa sadece kendı doktorumuzmu bakıyor ?
canım içmende bence sakınca yok .1 seferliğine kaçamak yapabilirsin.gebelikte pizzaymış hamburgermiş yiyenleri gördük ki bende bir sefer aşırı istedim gittim yedim tabi ilk zamanlardı ama onca insan var bir seferlikten birşey olsaydı hepimizin bebişlerinde sorun olurdu korkma için rahat olsun ,iç bir kasecik .selam kızlar.ya kızlar canım acayip derecede şu hazır çorbalar var ya ondan canım istiyor ama eşim izin vermiyor katkılı diye acaba sorun olur mu azcık içsem??
canım allah yardımcın olsun .acilen başka bir doktora görünüp onunda fikrini almanı öneririm .belki keselerin birbirinin gelişimini engelleyecek şekildedir belli bir hafta sonrası bebeğe birşey olursa o bebeği alamıyorlar biliyorsundur ,bence başka bir doktora görün acil hemde.can veren allahım 3 ünüde doğurmanı nasip etsin canım.kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
CNMMM çok duygulandım..ben olsam bende asla vazgeçemem birisinden isterse 10 olsun bi anne yawrusuna nasıl kıyabilirki...Rabbim kolayını veriri işlhh...çevremde var böyle üçüz dünyaya getirenler..yeterki rabbim ol desin..içini ferah tut yawruların seni hiç yormadan gelicek işllh...
sana kesinlikle hak veriyorum, canlı olduğunu bile bile sağlam özürsüz olduğunu bile bile
bi anne yavrusuna nasıl kıyar?
üçünden birini nasıl seçebilir
rabbim yardımcın olsun insallah hepsi de sağlıkla doğar
doktorlar hastaların duygularını hiç düşünmüyorlar
:96:
dün bizim kontrolümüz vardı, daha önce bebişimi iki kez görmüstüm ama fasulye kadar kesede minicikti
dün resmen bebek şeklini almıstı, ve kıpırdadı gözlerimi monitörden ayırmak istemedim
doktorum bu defa daha ilgili davrandı, 2 hafta sonra da ikili test için çağırdı, rabbim meleklerimizi korusun
CANIMMM İYİYİM SİZ NASILSINIZ GÜZEL ANNİŞ.....canım bende geçen gittiğimde dr istedi ama ben yaptırmayacağımı söledim senin dediğin gibi bu testin sonucu %100 bi sonuç değil negatif çıkıp pozitif doğan yada tam tersi durumlar çok fazla ki ben dr uma sordum çözümü varmı sadece rsik belirleniyo dedi yani dediğin gibi allah korusun olumsuz bir sonuç alıpda ikileme düşmektense yaptırmamayı tercih ettim rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin hepimize inş.
zaten artık doppler ultrasonda bebeğin kemik yapısı böbrekleri beyni vs herşeyi görünüyo ordan bakıyo drlar gelişimi normalmi diye oyuzden bu tarz testleri bende yaptırmayacağım sadece doppler ultrasona gireceğim ....
canım nasılsın ...
rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin cümlemize inş...
canım yazdıklarını okuyunca nasıl sinirlendim anlatamam ama malesef böyle dr.larda mevcut bide içlerinden seçmeye çalışmışlar sinir şeyler....kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
inşallah canımmm, amin... hepimizin kuzuları sağlıkla doğsun inşallah... pzt kararımızı sölememize rağmen ısrar ettiler ya! annemle gitmiştik dün, doktordan ayrıldık, tuvalete gidip hüngür hüngür ağladım! ne hakları var bize bunu yapmaya, annemi de ağlattılar! düşünsenize ultrasonda bebeğimin kalbini işaret ediyo diğer dr, şurdan ulaşılır diye!!! o canları veren onlar diil, verene emanet ettik yavrularımızı...
aminn kuzu..çıkarları işleri kolaylaşacak, üçüz gebelik takibi de haliyle daha zor...canım sonuçların ii çıkmasına sevindim allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inş. cümlemize tabiki...
diğer konuya gelince ne yazıkki dr lar bu kadar acımasız olabiliyolar ne çıkarları var anlamış değilim ama dediğin gibi kaç aylık oldular içerde canlı bi şekilde kıpırkıpırlar yakın zamanda dışardanda hissedeceksin 3 minik tekmeyi inş. bencede 4üz hatta 6ız doğuranlar var hemde kaç yaşında kadınlar rabbim yeterki sağlık versin hele de diğerlerine de zarar verme ihtimali varken böle bişeyi nasıl sölerler bencede cinayet olur canlılar çünkü canım siz doğru bir karar almışsınız bence moralini bozma rabbime dua et sürekli o en doğrusunu bilir rabbim 3 ünede sağlık sıhhat versin eli ayağı düzgün kusursuz 3 tane hayırlı evlat versin sana inş. ve tüm hamilelere ....
aminn canım yasana kesinlikle hak veriyorum, canlı olduğunu bile bile sağlam özürsüz olduğunu bile bile
bi anne yavrusuna nasıl kıyar?
üçünden birini nasıl seçebilir
rabbim yardımcın olsun insallah hepsi de sağlıkla doğar
doktorlar hastaların duygularını hiç düşünmüyorlar
:96:
evet tatlım ya, hiç dr yüzü görmeden üçüz doğuran var annem anlattı... dr kendini hizaya sokmazsa artık yeni dr bakıcaz öyle kızdımki!
Canım bende seni merak ettim nerelerdesin diye..
Bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim
Doktorların dediklerini dinleme sen kararını vermişsin hiç bir sağlık problemleri yok çok şükür neden birinden vazgeçicekmişsin böyle bişeye nasıl karar verilirmiş yaa nası seçicekmişsin aralarından
Bide şunu daha kolay alırız falanmı dediler hey Allahım çıldırtıyo böyle doktorlar beni işte
Boşver bunları cnm benm gerekirse sert çık ya yeter söylemesinler sana şunu artık senin psklojini bu kadar bozmaya hakları yokki..
Sen rutin kontrle gidiyosun bebekler iyimi değilmi onu söylesinler her sefernde ısıtılıp ısıtılıp önüne sunuluyo bu birinden vazgeçme konusu..
Ooooo kaç yaşında ikiz,üçüz doğuran kadınlar altız doğuran bile var sen neden yapamıycakmışsın..
Bizden daha dikkatli olman lazım evet daha fazla özen göstermen lazım ama olsun Allahın izniyle hepsini atlatırsın üzme kendiniiiiiiiiiiii..
yok kuzu ya, bi problem yok şükür, keseler ve plasentalar tamamen ayrı, bebekler şükür sağlıklı.. pzt dr o kadar olumlu konuştuki, herşey yolunda, ben de istemem, kararınız tabiki kabulüm falan diye... diğer doktorlar beni hiç görmeden daha, bizim doktora hastanı ikna et demişler, üçüz gebeliğin şöle riski fazlaymış, böle fazlaymış... artı, hepimiz inançlı insanlarız, Allah korusun olumsuzluk olsa da takdir diyerek boyun eğmemiz lazım, ki ortada bişey yokken sağlıklı görünen bebeklerden birine nasıl kıyarız...canım allah yardımcın olsun .acilen başka bir doktora görünüp onunda fikrini almanı öneririm .belki keselerin birbirinin gelişimini engelleyecek şekildedir belli bir hafta sonrası bebeğe birşey olursa o bebeği alamıyorlar biliyorsundur ,bence başka bir doktora görün acil hemde.can veren allahım 3 ünüde doğurmanı nasip etsin canım.
evet tatlım ya, hiç dr yüzü görmeden üçüz doğuran var annem anlattı... dr kendini hizaya sokmazsa artık yeni dr bakıcaz öyle kızdımki!
canımmm maşallah :)dün bizim kontrolümüz vardı, daha önce bebişimi iki kez görmüstüm ama fasulye kadar kesede minicikti
dün resmen bebek şeklini almıstı, ve kıpırdadı gözlerimi monitörden ayırmak istemedim
doktorum bu defa daha ilgili davrandı, 2 hafta sonra da ikili test için çağırdı, rabbim meleklerimizi korusun
evet tatlım ya, hep hayırlısını diledik, bunda da bi hayır vardır, onu veren Allahım kolaylığını da verir inşallahayy cnm gerçektn çok zor bi durum ya amma allahm 3ünü birden verdiyse bi bildiği wardr sen kararndan wazgeçme bebeklern senn
aminn, sağol canımmcanım yazdıklarını okuyunca nasıl sinirlendim anlatamam ama malesef böyle dr.larda mevcut bide içlerinden seçmeye çalışmışlar sinir şeyler....
canı veren Allah sağlıklı sıhhatlı bi şekilde 3.ünüde doğurmanı nasip etsin inş. cnm sen hiç moralini bozma....
malesef doktorlar duygularıyla hareket etmiyor...bencede cnm başka bir doktora daha git...her doktorun bakış açısı bile farklı oluyor..
aminnnnn canımm... birbirimize dua edelim kızlar, Rabbim hepimizin kuzularını sağlıkla kucaklamayı nasip etsin, amin.. ama varya, bunda da hayır varmış diyorum, daha güçlü ve kararlı hissediyorum kendimi şimdi...Okurken tüylerim diken diken oldu. Sen kararlıyken ve buna hazırken, onlar ne diyebilir ki.. Kurdukları cümleler de çok sinir bozucu. Rabbime duacıyız. Bu 3 cana can versin, Sağlıkla büyüsün hepsi.
aynen şeydam ya! doktor yok sanki! şimdiye kadar tüm üçüzlere hamile olan hastalarında ikize indirmiş biliyo musun, hiç üçüz devam ettirmemiş...
Kızmakta haklısın cnm doktorun başta iyi konuşup ertesi gün diğer doktorun dedikleriyle nasıl bu kadar değişken bi tavır sergileyebiliyo yaa
Eğer böyle devam ederse başka doktor bakarsın cnm doktor yok sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?