2012 Ocak Anneleri

ooh maşşallh çok sevindim canm darısı bizee

boşver canm sen sıkma canını aranızdaki mevzuyu bilmiyorum ama kendini de bebişide üzme

acıkmaya basladım..öğlen yemeğimi yiyeyim..

kendinize iyi bakın en cazibeli 2012 hamişleriii ayoll çekemeyenler anten taksınnn

Normalmiş cnm, zaten ilk zamanlarda ağrıyor, bende de ağrı vardı yeni yeni geçti.

oluyor canım merak etme çok normal o ağrılar.

Teşekkür ederim kızlar düşük tehlikem olduğu için korkuyorum. balkonu yıkamıştım sonra kasığım ağrımaya başlayınca evham bastı. tabi eşimdende kavgayı yedim ben yaparım demedim mi sana diye.

Canım üzme kendini sonra bebeğimide üzdüm diye pişman olursun. bende önceki hamileliğimde amirimle kavga etmiştim ağlamaktan karnıma ağrı girince onu neden bu kadar kafama taktım diye kendime kızmıştım.

evet bende acıktım bişeyler atıştırayım:))birde dün sağlık ocağında folik plash verdiler günde 3 tane ondan alıcam kullanan varmı arkadaşlar aranızda daha önce kızımda elevit bide folbiol mu ne kullanmıştım şimdi sadece folik plash verdi...

herkese selamlar
Bende yeni test yaptırdım 3.haftalık falan dediler.Acaba ne zaman doktora gitsem.Diğer bi konuda hemen folik asit içmeye başla dediler bana ama benim zaten kronik mide - bağırsak sorunlarım var geçen folik asit hapı içtim 4-5 saat kadar çok zor anlar yaşadım midemi dağıtıyor o hap.Bunun başka bir yolu yok mudur acaba ? :18:

aklıma gelmısken bi arkadas yazmıstı besınlerın faydalarını kapsamında benımde aklıma geldi KAJU FISTIGINI tüketin kıslar hamılelere çok faydalıymıs .. ben gunde 3 tane yıyorum biraz kalorılı oldugu için zaten normalde kaç tane yemek lazım onuda bılmıyorum yıyen varsa kaç tane yıyonuz kızlar ?:) o arkadasada cok tşkler bu arada
faydalarını kopyalıyorum

KAJU FISTIĞIN FAYDALARI

* İçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar.
* Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.• Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
* İçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
* İçerdiği magnezyum minerali ile vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler; adet dönemi gerginliğini azaltır.
* Vücut direncinin arttıran, yaraların iyileşmesini sağlayan, sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde etkili olan çinko mineralini içerir.
* Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
* Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.
* Kaju , çok iyi bir bakır (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın %38 ini karşılar )ve iyi bir magnezyum (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın % 22,5 unu karşılar), triptofan (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın %22 sini karşılar) fosfor (35gr günlük ihtiyacın %16,8) kaynağıdır. Ayrıca çinko, selenyum, mangan, demir bakımından da zengindir.
* Kaju kalorisi yüksek bir besindir ve 35gr ‘ı yaklaşık 201 kaloridir. Bu nedenle tüketirken fazlaya kaçmamalıdır.
* Kajunun içerdiği yağın büyük bir kısmı (yaklaşık %75) sağlığa faydalı olduğu bilinen doymamış yağ asitlerinden oluşur. Bu doymamış yağ asitlerinin çok büyük bir oranını da sağlığımızın dostu tekli doymamış yağ asitlerinden olan oleik asit oluşturur. Tekli doymamış yağlar yazımdan bu yağların sağlığımıza faydalarını inceleyebilirsiniz. Tekli doymamış yağlar zeytinyağında da bolca bulunur ve kalp sağlığı ve genel sağlığımızın koruyucusudurlar.

kaju asla yemem ben, Hindistan gibi pis bi ülkede kimbilir nasıl üretilip, nasıl şartlarda geliyor Türkiye'ye.

yaa yazmamayım dıyorum ama bişey soracagım Türkiyedekilerin hangi sartlarda evinize ordanda midenize indiğinii nasıl biliyorsunuz??garantısımı mı var.. fındıgın,cevızın,bademın..neyse siz bilirsiniz tabiki yinede.

selam kızlar satım 13 nisan bugün 5+0 hamileyim pazartesi keseyi gördük karından dr 10 gün sonra çağırdı ama bişey dicem bende hiç belirti yok sadece gğüsler şişti ve acıyo duygusal değilim geçen hamileliğimde hep ağlıyodum şimdi ruh halim çok normal korkuyorum bişey var diye diğer bebeğimin kalbi durmuştu inşallah allah bu bebeğimi bana bağışlar

kaju fıstığını çok seviyordum zaten baya faydalıymışşş :)
birde liste mi var ben sonradan geldim için bilmiyorum benide eklerseniz sevinirim dr a gidiyorum şimdi çıkmam lazım sat 6 nisan

oncelıkle hayırlı olsun ve aramıza hosgeldın cnm..daha cok yenı bebegın 2 hafta sora gıt bence keseyı gormek ıcın cunku henuz daha betahcg degerın fazla olmadıgı ıcın yanı bebek küçük oldugundan keseyı goremezsın gıttıgnın bı anlamı kalmaz..folık asıtede gelınce yeşil yapraklı sebzeler zaten folik asıt b vıtamını ıcerdıgı ıcın bol yeşil yapraklı sebzelerden tüketebılırsın bide ıkı hafta sonra doktora gıttıgınde doktoruna daniş

Son düzenleme:

bahçemizden toplayıp yiyoruz, garantisi bu canım.

kaju fıstığını çok seviyordum zaten baya faydalıymışşş :)
birde liste mi var ben sonradan geldim için bilmiyorum benide eklerseniz sevinirim dr a gidiyorum şimdi çıkmam lazım sat 6 nisan

aynenn bende bayılıyorum ayy dur yiyim canım çekti bee

Son düzenleme:
kaju asla yemem ben, Hindistan gibi pis bi ülkede kimbilir nasıl üretilip, nasıl şartlarda geliyor Türkiye'ye.

ooo onu düşünecek olursak bi sürü gıdada aynı risk var cnm ya..fazla takmamak lazım sonra paronoyak oluruz

Saol canım çok teşekkür ederim.O zaman 2 hafta sonra giderim bende doktora

canım korkma bebeklerımız allaha emanet inşallah hıc bişeycikk olmaz allahın izniyle allahım onları bızlere bağışlasın bu arada hayırlı olsun dıger bebegın ıcın cok üzüldüm umarım bu bebegını saglıcakla kucagına alırsın

herkese merhaba kızlarrr benimde sat 9 nisan 5+4 olduk bugün çok değişiklik yok inşallah bebeğim benimledir 23 mayısta bebeğimi görmeye gidicez inşallahhh herkese hayırlısı olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…