2012 ocak ayında hamiş kalıp hadi hep birlikte ilerleyelim :))

canlarım nasılsınınzzzzzzzzzzz bir hafta evdeyim tatile çıktık öffffffffff ya bizde kocişle vakit geçsin temizlik yapıyoruz ha biree tam işe alıştım kafa dağılıyo tatil çok şükür 1 hafta ama sizler neler yapıyorsunuzz

canlarım nasılsınınzzzzzzzzzzz bir hafta evdeyim tatile çıktık öffffffffff ya bizde kocişle vakit geçsin temizlik yapıyoruz ha biree tam işe alıştım kafa dağılıyo tatil çok şükür 1 hafta ama sizler neler yapıyorsunuzz

iyiyim canımm...ohhhh sende tatildesin bende yıllık iznimi aldım 31 ine kadar tatill :D geziom bol bol ..tamda yumurtlama dönemlerimdeyim ama daha bi çalışma yok maaleseff..

tubiişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş napıonnnnnnnnn?bizde daha bişi olmadı bilionmu...banyo yaptım kayınvaldemlere gittik kek yaptım götürdüm...geldik meryem suresini okudum maç var maç izlio kocişim...bekliom bakalımm...

walla bilmiom bekliom tubisim..aksami beklio sanirim diom bakalim..zaten hep aksam oluo gunduz olsun istiom ama bi benim istememle olmuo..hadi bol sans kuzucum sana...insallah tutar ...optummmm..dua etcemm sana...
saol bitaenm inşallah tutar bizimde tek yemennimiz o :)) benimde dualrım seninle :))
listeye benide eklermisiniz .burdayım arttık
tabiki cnm eklemeleri yarın sabah yapıcam bana yaş ve ilide yazarmsın hoşgeldin aramıza taze hamiş:))
ohh süpper valla yaaa ne güzel tatil yapcaksınızz :)) kocişle bol bol gezip kafa dağıtın :))bizde aynı çalışmalara devam :))
tubiişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş napıonnnnnnnnn?bizde daha bişi olmadı bilionmu...banyo yaptım kayınvaldemlere gittik kek yaptım götürdüm...geldik meryem suresini okudum maç var maç izlio kocişim...bekliom bakalımm...

naoim bitanem şimdigeldik kayınvalidemlerden :)) yaaa ama demekki yorgun bide 1 hafta evde olcaksınız yaa ondan böle rahat davranıyodur belki... hımmm beklemedesin hee hadi hayırlısı :))

Son düzenleme:
saol bitaenm inşallah tutar bizimde tek yemennimiz o :)) benimde dualrım seninle :))

tabiki cnm eklemeleri yarın sabah yapıcam bana yaş ve ilide yazarmsın hoşgeldin aramıza taze hamiş:))

ohh süpper valla yaaa ne güzel tatil yapcaksınızz :)) kocişle bol bol gezip kafa dağıtın :))bizde aynı çalışmalara devam :))

naoim bitanem şimdigeldik kayınvalidemlerden :)) yaaa ama demekki yorgun bide 1 hafta evde olcaksınız yaa ondan böle rahat davranıyodur belki... hımmm beklemedesin hee hadi hayırlısı :))

bizde 10,30da geldik maç var hala bi bitseydii..:D ben maç yapcam ona :9::9::9::9: biraz sinirlendi aslında kalktı annesigilden bende hemen kalkamadım kapıda bekledi hala onun siniri var sanırım..bakalımm...o 1 hafta olmucak ama 3 gün persembe işbası yapcak:(( duaların için saol cnmm...meryem suresini okuyup yolladımm...ama onun sedesi varmış okuduktan sonra namaz kılınıomuş ona bakcam şimdi ..sonra kılacam ama oluyomuş öle ...

bizde 10,30da geldik maç var hala bi bitseydii..:D ben maç yapcam ona :9::9::9::9: biraz sinirlendi aslında kalktı annesigilden bende hemen kalkamadım kapıda bekledi hala onun siniri var sanırım..bakalımm...o 1 hafta olmucak ama 3 gün persembe işbası yapcak:(( duaların için saol cnmm...meryem suresini okuyup yolladımm...ama onun sedesi varmış okuduktan sonra namaz kılınıomuş ona bakcam şimdi ..sonra kılacam ama oluyomuş öle ...
hımm bizdedebençıkıyorum koçişi kapıda bekliyorum gerçekten sinir bi durum :)) ayyy sinir oluyorum şu maçlara allaha sükür maç hastalıgı yok bizimkinde ben maç izlerkende yanaşıyorum izletmiyorum :)) saol cnm allah kabul etsin kalbinde ne varsa nasip etsin sana :)) aa ben bilmiyodum namaz kılmak gerektiğini 2 rekat şükür mü kılıyosun??

hımm bizdedebençıkıyorum koçişi kapıda bekliyorum gerçekten sinir bi durum :)) ayyy sinir oluyorum şu maçlara allaha sükür maç hastalıgı yok bizimkinde ben maç izlerkende yanaşıyorum izletmiyorum :)) saol cnm allah kabul etsin kalbinde ne varsa nasip etsin sana :)) aa ben bilmiyodum namaz kılmak gerektiğini 2 rekat şükür mü kılıyosun??

yok değişik bişimiş namaz gibi sandım bende baktım şimdi..yollaim sanada..iki ayrı yerden aldım..ben yatim benim koca uyudu...bugünde yattı pes edecem bu gidişle:((((( iyi geceler tatlımmm

Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?
Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde âyetlerinden birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir (Hanefi mezhebine göre vaciptir).
? Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
? Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
? Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
? Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
? Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
? Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.

Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.

Secde âyetlerinden birini eğer Namaz esnasında okunmuş ise iki seçenek vardır:
1 Secde ayetinin ardından başka ayet okumaksızın rükua giderek namaza devam eden kişinin üzerinden tilavet secdesi sakıt olmuş olur. Namazda yapacağı o secde aynı zamanda tilavet secdesi yerine geçer,
2 Ancak; Secde âyetinden sonra zammı sûreye devam edilecekse, direk olarak secdeye varılır, secde duaları (Subhane rabbıyel'A'la) okunur ve secdeden sonra ayağa kalkarak zammı sûreye kaldığı yerden devam eder.
Tilavet Secdesi İle İlgili Bazı Hususlar
? Bir kimse farklı yerlerdeki secde ayetlerini okumuş veya dinlemiş ise hepsi için ayrı ayrı secde yapması gerekir.
? Aynı secde ayetini bir mecliste tekrar tekrar okuyan veya dinleyen bir kimsenin bir defa tilavet secdesi yapması kafidir.
? Tilavet secdesinde el kaldırmak, teşehhüd ve selam yoktur.
? Tilavet secdesi okuyana ve dinleyene vaciptir. Dinleyen kimse, dinlemeyi kasdetmiş olsa da, olmasa sa kendisine tilavet secdesi gereklidir.
? İmama uyan kimse, secde ayetini, imamdan işitmese bile, imamın o ayeti okumuş olmasından dolayı, kendisine de tilavet secdesi gereklidir.

Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?
Başta tilavet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerininde örtülü olması şarttır.

Tilavet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allahüekber" diyerek secdeye varılır.

Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a'lâ" denildikten sonra yine "Allahüekber" diyerek kalkılır.
Secdeden kalktıktan sonra "Ğufrâneke Rabbenâ ve İleykel masîr" denir.

Günaydınnn kızlarrrr.nasıl bir hafta sonu geçirdiniz...
Sabah bol mide bulşantılı bir güne başladım hala daha sürüyor..

tubisim mahvettin beni agliyom ama sıkıyom kendimi kayinvaldemdeyim gorumcm geldi malatyadan oda hamile ..dedimki benim bebisin kiyafetleri vardi onlari verimmi dedim yook dedi nie acaba bebegime ait diemi yoksa giydirmekmi istemio..uzuldum acikcasi ..bu yazida onun ustune mahvetti beni..ayyy kotu oldum yaaaa mutfaga gidim de bi sigara icim agliim bari :(((

canım benlki onları kıyafetleri sen gördukce kötü olursun dıye almak ıstemmeiiiş olabılır

Günaydın kızlar bende 2012 ocakta hamile kaldım 5 haftalık bebişim aranıza katılmak istiyorum bende. Bulantm yoktu ama bugün fenayım :18:

Günaydınnn kızlarrrr.nasıl bir hafta sonu geçirdiniz...
Sabah bol mide bulşantılı bir güne başladım hala daha sürüyor..
günaydınnn cnm benim bak negüzel hissettiriyo orda oldugunu :))
Gunaydin her kese

Ben de ayni senin gibi :( En sonunda uyudum ki, gecsin. Burda aksham 6 olcak, daha yeni uyaniyorum :)

günaydınnn ayy negüzel yaaa burda daha sabahın körü 8:30 akşam alsada eve gitsem :(( yaa ne güzel keşke benimde miğde bulantım olsa :))

Günaydın kızlar bende 2012 ocakta hamile kaldım 5 haftalık bebişim aranıza katılmak istiyorum bende. Bulantm yoktu ama bugün fenayım :18:

hoşgeldin cnm aramızaa :)) tebriklerrr allah sağ sağlim kucagına almayı nasip eder inşallah :)) bana yaşını ve ilide yazarmısın listemize ekliyelim seni :))

günaydınnn ayy negüzel yaaa burda daha sabahın körü 8:30 akşam alsada eve gitsem :(( yaa ne güzel keşke benimde miğde bulantım olsa :))

Benim burda bir arkadashim var, ikimiz ayni ayda 2 hafta aralikla hamile kaldik, onun mide bulantilari bashladigi zaman ne guzel keshke bende de olsa diyordum, ama ben fazla kilolu degilim, bi shey yemedigim zaman ellerim titriyor :) Ama dogru diyorsun, midemin bulanmasi bebishimin hayatta oldugu sinyalini veriyor bana, bunun icin ayrica mutluyum. Inshallah hep oyle olur :)

Bu arada arkadashim bugun ultrasound a gitti, bebeginin kalp atishlarini gormush, ben de onumuzdeki 2 haftayi iple cekiyorum. Inshallah gidince ben de gorurum :21:

Benim burda bir arkadashim var, ikimiz ayni ayda 2 hafta aralikla hamile kaldik, onun mide bulantilari bashladigi zaman ne guzel keshke bende de olsa diyordum, ama ben fazla kilolu degilim, bi shey yemedigim zaman ellerim titriyor :) Ama dogru diyorsun, midemin bulanmasi bebishimin hayatta oldugu sinyalini veriyor bana, bunun icin ayrica mutluyum. Inshallah hep oyle olur :)

Bu arada arkadashim bugun ultrasound a gitti, bebeginin kalp atishlarini gormush, ben de onumuzdeki 2 haftayi iple cekiyorum. Inshallah gidince ben de gorurum :21:
inşallah cnmm hadi biran önce geçsin şu 2 haftada kalp atışlarını görelim :)))
Hoşbuldum amin inş 24 yaşındayım Kayserideyim

ekliyorum cnm hemen :))

hülyacım nnapıyosunn :))) sen ne zamn gidiceksin bebeişi görmeye ???

Back
X