2012 Şubat Anneleri

geçmiş olsun bebegin iyiymiş şükür tetanoz aşısını netten baktım evde veya steril olmayan ortamda dogum yapanlar için gerekiyormuş ben ilk gebeligimde de yaptırmadım zaten doktor bebegin kordonunu keserken alet yüzünden tetenoz olunuyormuş şimdi böyle sorunlar yok herşey çok steril dedi

Gecmıs olsun canım, kanamanın nedenı neymıs?
Yaptıracak mısın asıyı? Ben yorumları okudukca kararsız kalıyorum.
Ohhh bebısını de gordun, gozun aydın.

Valla bızım altınları almadılar, zaten hepsı borca eve gıttı.
Ama mesela esımın tarafından kım gelmıs, ne takmıs dugunde.
O kısının de dugunu olacagı zaman, kayınvalıdem esımden aynısını ıster, goturur onlara.
Bılmıyorum bu normal mı?
Cunku benım aılemde boyle degıldı.
Abıme-ablama-bana kım ne taktıysa taktı, o kısılerın merasımlerı oldugu zaman babam alırdı.
Bız hıc karısmazdık, haberımız dahı olmazdı.

Hala gırıyor mu kaynın evınıze?
Nasıl bır zıhnıyet var ıse onlarda da!

Evet ya, bende bayılıyorum bu tarz esyalara.
Ahh genıs bır evım olsa da, soyle gonlumce doseyebılsem keske.

Son düzenleme:

31 orta yaş mı
Nayır, nolamaz ya

:44::44::44:
benim kardeşim 2 çocuğunu da sallanan beşikte büyüttü..
3 yaşıana kadar kızını sonra yatağa geçti
yeni doğan bebeğide aynı beşikte 3 yıl nerdeyse yatırdı halaa da
taş gibi valla..benm ki kesinlikle sallanan olmalı yoksa tırlatırım geceleri
bebek bu ne kadar alışmasın desende ya ayakta ya battaniyede sallandırıyolar kendilerini
ee sende her zaman müsait olmuycan ruhen ve bedenn
[/QUOTE]

Benim park yatağım sallanıyor, ondan bakın

Canım geçmiş olsun.
Kanaman neden oluyormuş peki?
Eşi öndeydi senin de, ondan mı acaba?

Teşekkür ederim cnm..
Eşi hala öndemi diye sormadım geçenkinde sormuştum herşey normal demişti..
Bu seferki akıntı şeklinde renkli gibiydi doktorada aynı şekilde anlattım o nedenle fitil verdi sanırım..
Her şey normal dedi..Bebek gayet iyi dedi..
Aslında aklıma takılan birşey var ama doktora sormayı utandım..
Sana özelden yazayım
Şu doktor sitesindeki doktorlara sorayım diyorum bakalım..

Teşekkür ederim tatlım..
Geçen ebe bir arkadaşım var bize gelmişlerdi..gittiğim sağlık ocağında çalışıyor aynı zamanda ona sordum dedi yaptır ben yaptırmıştım.. doktorumda evde doğum yapmayacaksan gerek yok ama zararıda olmaz dedi o nedenle yaptırmayı düşünüyorum kısmetse..

tşkr ederim canımcım ilk zamanlar tabiki zor olur alışır heralde annem çalışıyor o yüzden sadece senelik izinlerinde geliyor bu senede doguma anca gelir(

Kızlarrrr

Goguslerim catladı benim baya hemde Kalcalarım genisledigi icin basenlerimde de catlaklar var off offf

benimmm genn aktarımımm kalcadann ve basenlerdenn olusmuss dicem ama bizdee catlagı olan yokk bi ben varımm gögsümde göbegimdeee bişi yokk.. ergenlikte de belimm üst bacak içimm ve popomm catlamıstıı.. simdide üst arka bacagımm yola girdii ama her günn masajj yapıyorumm umarımm faydası olurrr.. sende bırakma cnmm her gün masaja devamm

anne olmak kolay değil işte... krem sürmüyormusun?

Karnıma bebek yagı suruyorum goguslerime ve basenlerime doktorumun verdigi catlak kremini suruyorum.

Goguslerimde kasıntı vardı baya o gecti cok sukur ama catlaklar gene yerinde duruyor

Saol tatlım..
Valla doktorumda evde doğum yapmayacaksan gerek yok dedi ama zararıda olmaz dedi..
Yaptırmayı düşünüyorum aşıyı..
Gecmıs olsun canım, kanamanın nedenı neymıs?
Yaptıracak mısın asıyı? Ben yorumları okudukca kararsız kalıyorum.
Ohhh bebısını de gordun, gozun aydın.
Saol cnm çok şükür evet gördüm bebişimi..
Valla cnm herşey normal diyor doktor bende birşeyden şüpheleniyorum ama doktora soramadım bilmiyorum :S
Yaptırmayı düşünüyorum aşıyıda..

herkezin kendine göre nedenleri var tabii başınız sag olsun benim 34 bitti valla 35 ten sonra da gebeliklerde sorun oluyor bakalım nasıl oluyor annalik bu yaşta

bebeşin iyi olması cok güzel.neden kanaman oluyormus canım? bu arada corasprine bende baslıcakmısım ama 1 ay sonra demişti.ama benim daha önce yüksek tansiyon sorunum olmustu.merak ettim onunla alakalımı verdi sanada?

kizlar catlaklara naparsaniz yapin catlicaginiz varsa catliyorsunuz.. ben 37. haftada bi gecede catladim ne kremler surdum kasimadim okdr dikkat ettim.. ama simdi beyazladi seffaflasti cok rahatsiz etmiyor beni. e kolay degil candan can cikiyor

cnmm benn gebeliktenn 1.5 yıl önce baslamıstım galiba belkide 2 yıll.. devlett ergenlikle 50 yas arası kadınlara yapıyor. ilki 1 ay sonra 3 ay sonra 1 yıl falann böylee aralıklarla yapılıyorr. bugün saglıkocagından aradılar tekrarr gelip yaptırmalısın diyee.. ya ben hani baslamıstım 5 doz muydu neydi dedimm.. 5 mişş ben 3 ünü yaptırmısımm 1 yıl dolmuss simdi 4 üncü olcakmıs.. gebelikte de yapılıyor gecirme tarihini dedi. bu 5 dozu tamamlayıncaa menopoza kadar falann koruyomuss öyle anlatmıslardı bana genell bi uygulamaydı ama burdaki kimseden duymadım :44:

merhaba kızlarrrrr
br haftadır çok takip edemiyorum sizi
kızım ve eşimle birlikte güzel bi tatil yaptık denize girdik orman havası aldık yağmur havası aldık gezdik bi güzell
sanırım meleğime iyi geldi annesi mutlu olunca oynamaya başladı artık çok mutluyummmmm keşke hep oynasada hissetsem onu

kızlar bebişin haraketlerini göbek deliğinizin alt tarafında hissediyorsuuz dimi???
bazen göbek deliğinin üst tarafında haraket hissediyorum onlar gazdır dimi???? o kadar büyümemiştir herhalde kızım

Tansiyonumu felan ölçmedi cnm..
Kan pıhtılaşmasını önler kanı sulandırır o nedenle mutlaka iç dedi coraspirini..
Kanamanın nedeninide bilmiyorum hala..
Doktor herşey normal diyor..

Evet cnm ebe arkadaşımda bahsetti..
Kendi doğum yapalı bir yıl kadar oldu dedi daha devam ediyor vurduruyorum ben dedi..

Karnıma bebek yagı suruyorum goguslerime ve basenlerime doktorumun verdigi catlak kremini suruyorum.

Goguslerimde kasıntı vardı baya o gecti cok sukur ama catlaklar gene yerinde duruyor

olustuktan sonra yapıcak bişi yok cnmm.. dermatolog da öyle dedi bana amaaa vichy kullanan biriyle konusmustumm.. gözle görülürr sekilde azaldı dedi. biraz pahalı ama:44::44: zayıflama topiginde de extra gel i yazmıstı bi arkadass nerdeyse hepsini gecirmişş.. lierac kadar onunn fiyatı da.. bebükten sonra sansımı denicemm bende

herkezin kendine göre nedenleri var tabii başınız sag olsun benim 34 bitti valla 35 ten sonra da gebeliklerde sorun oluyor bakalım nasıl oluyor annalik bu yaşta

ne güzel erkenden yapmışsın ilkini ben çok geç kaldım işte... hem takma kafana ben 40 yaşından sonra sıkıntılı oluyor diye biliyorum... umarım hepimizinki sağ salim doğar...

benn her bi taraftaa hiisediyorumm.. hattaa kızlarr babayı cok severr bak benim 5 kızım varr hepsi babacıı babasınıı sevcekk diyenn kaynanama inatttt kocişee bakk burdann diyorumm öbürr taraftann vuruyorr bakk burasıı diyorumm digerr tarafa geciyor adamm hiç yakalayamadıı döpüpp uzunn uzunnn bakıyooo hadi kızımm baba da görsün diyorumm durdu heralde deyip arkasını dönerr dönmezz pıtlıyooo benimm kızımm anneci olcakk basbasaa oynasıyoruzz hep

kızlar yaa bir şey sorucam gebelik öncesi polikist sorunu olup hamile kalan varmı? benim ileri derecede polikist sorunum vardı erken doğuma sebep oluyor diye duydum? doktora gidince yavrusumu görüyorum dünyayı unutuyorum hiç birşey sormadan ağzım kulaklarımda geri geliyorum

Bizim de ilk zamanlar bilmem kim sizin düğününüze geldi şeklinde imalar yaptılar ama aldırmadım hiç.
Benim annem bana hediye getiren, takı takanların hepsini kendi iade ediyor günleri geldiğinde.
O zaman o da edecek. Benim vazifem değil o. Hiç umurumda değil.
Ben eğer ilk zamanlarki safsalak halime bi son vermesem çok kazıklanırdım da, şimdi benden çok çekiniyolar.
O yüzden öyle kolay değil artık evime izinsiz gelmek, bana sormadan izinsiz bir şeyimi almak…
Bana sorun çıkarmak, iş çevirmek.
Zaten artık altın filan yok,ev alırken hepsi bitti gitti de, olsa da onlara günahımı emanet etmem.
Eski çamlar bardak oldu.
Kaynım ve kayınvalidem çok zarara uğrattılar bizi benim safsalak zamanlarımda.
Kaynım borç istedi, 1 ay sonra ödemek üzere.
1,5 yılda parça bölük ödedi bir kısmını.%20sini de hiç ödemedi. Lafını bile etmiyor artık. Üstelik altın şeklinde almıştı, zararımız her geçen gün artıyor.
Ödeme gücü olmadığından da değil. Kendine bir seferde 3-4 tane ayakkabı alır mesela, asla nike,adidas,converse harici giymez.
Daha bu ay yeni bir iphone4 almış, 3 kurluk İngilizce kursuna yazılmış ki, ikisine vereceği para bana olan borcunu karşılıyor.
Ben doğuma gireceğim sonuçta borcunu ödese doğumum bana masraf olmazdı.
Kayınvalidem hiç sormadan alıp alıp kullanmış altınlardan sonra. Bir gün 15 kadar altın getirdi, bu ne dedim, sizden ALMIŞTIM YA o borcum dedi.
Biz eşimle şok olduk, nasıl almıştım ya! Eşimin de bilmediğini anladım zaten sonra birkaç olayı bir araya getirip, bariz izinsiz alıp kullanmış yani.
O vakitler bana poz yapardı benim altınlarımla, birinin düğünü oldu mu siz takmayın takı ben sizin yerinize de takayım filan diye.
Benim yerime benim altınımla takıyor Bana benim malımla hava atıyor
Kayınpederime evlilik öncesi eşim 20 kadar cumhuriyet ata vermişti, güya borç olarak aldı, ama hala ses yok 4 sene oldu.
Zaten beklemiyorum da ödemesini.
Arada taktıkları 300-500 kazıkları hiç saymıyorum, onlar çıtır çerez :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…