2012 Şubat Anneleri

çok saol canım.... benim yüzümde 1 aydır var 16+4 günlük hamileyim ama geçmedi...

doğumdan sonra geçer diye düşünüyorum artık....
fazla güneşe çıkmıyorum çoğalmasın diye....

Bblau; nolsun canım ben de bildigin gibiyim.

Bu sırtımdaki agrı hala gecmedi.. Cok canımı yakıyor. Dun kan verdim belki cigerlerden kaynaklanıyordur diye istedi saglıkocagındaki doktor.

3 de sonucları alıcam bugun bakalım ne cıkıcak..

canım hepsi çok güzel allah bunları giydirmeyi nasip etsin inşallah....
bayıldım nerden aldın benimde bir kızım var.....

senin bi tane de büyük var galiba dimii ne güzel ablasından da giyerr .. bizimkilerde halasından . zara ve benetton tatlım bunlar genelde.. kareli ve mavi elbise tommy amaa ben isyerimdeki bi arkadasın bebegine o karelinin nerdeyse aynısınıı benettondan almıstım.. fiyatı da cok ucuzdu..

Hadi canım inşallah iyi çıkar. Ama vücut ağırlığı arttı ya, ondandır muhtemelen.
İnşallah ciğerden bir şey çıkamayacktır canım.

Hadi canım inşallah iyi çıkar. Ama vücut ağırlığı arttı ya, ondandır muhtemelen.
İnşallah ciğerden bir şey çıkamayacktır canım.

1 hafta once sırtımdaydı sadece simdi gogusumun altına da gecti. Aniden sızlıyo bazen oturdugum zaman agrı giriyor hep yatmak istiyo..

Kemiklerim cok acıyor.. Off off anne olmak ne kadar zor, adamlar oturdukları yerden baba oluyorlar valla!

evet canım belli oluyor zaten bu markaların ürünleri olduğu.... çok kaliteli şık duruyor...

güle güle giysin bebişim

evet canım 22 aylık biri kızım var ....
yarın 3 lü tarama için randevum var...
cinsiyetinide kısmetse öğreneceğim çok heyacanlıyım....
gece nasıl uyuycam nasıl sabah olacak hiç bilmiyorum....

Noldu hemşire?
Dünkü olaylardan mı?

bilmiyorum ki.. elbette etkisi var onun da ama genel bi sıkıntı hali. kanım da düşük çıkmış kan haplarını kullansın demiş doktor.

dün sordum ben kullanmıyorum dedim; çocukta zeka geriliği bile yapabilir kullan dedi kendi doktorum da, sağlık ocağındakiler de. ben 5 ayımı bitirdim hiç ilaç içmedim. ne elevit ne ferrum fort kullandım. içime hüzün çöktü valla. öfff

canım geçmiş olsun... inan yavrunu kucağına alınca hepsini unuacaksın....
ben sezeryan ile doğum yaptım ilk gün çok acım oldu ama kızımı alyayı gördükçe hiç canım
acımıyordu sanki....

ona sarılınca gerçekten unutuyordum.... nasıl bir muucize bu....
allah tüm isteyen kadınlara yaşatsın bu duyguyu...
kızım 1 yaşına gelince hemen kardeş düşünmeye başladık....

yok böye bir mutluluk... hiç bir şey beni bu kadar mutlu etmemişti hayatta....
herşeyin üstünde evlar sevgisi....

saol cnm benimm.. ayy ben 21 haftaya kadarr ögrenemedigimden dolayıı kesin olarakk sana kolayy gelsin diyebiliyorum sadece 2 kızz kardes cok güzel olur ama ikincisini erkek isterim ben heralde kendim içinn.. hani hem kız büyütmüş olayım hem erkek diye aynı filmi bi daha izlemek gibi olmasınn diye tamamenn kendimi düsünerek yani ama kız olursa ilerde onlar cok mutlu olurr kıyafetlerde yerini bulur ohhh ne güzel allah gönlüne göre versinn insallah.. ilk defa mı bi tahminde buluncaklar???

Valla o zaman folbiol-elevit bulunmadan önceki tüm milletin zekasız olması lazım hayatım…
Olurmu allasen ya.
Yiyip içtiğinde hiç mi yok o vitaminler..

bende kan ilacına bugün basladım sonundaa.. üzerine afiyet igrenc bi tadı var, magnorm bir kan ilacı 2 yani:120::120::120: elevit de folic te kullandım ben.. hatta bende folic asite gec basladım diye üzülmüştüm.. hamilelikten 3 ay önce baslamak gerekiyormus cünkü. ama hiçç zeka geriligii vs diye bişi duymadım yani. ne kadar patavatsız insanlar.. insanlar dr yüzü görmeden cocuk doguruyorr tas gibi.. kimide onca ilac onca kontrol engelli oluyor yani.. düsüncesiz insanlar

Valla o zaman folbiol-elevit bulunmadan önceki tüm milletin zekasız olması lazım hayatım…
Olurmu allasen ya.
Yiyip içtiğinde hiç mi yok o vitaminler..

walla sana katılıoum bblau bende 2 ay önce kontrole gtmiştim doktorum izinli olduğu için başka doktora gittik adam b12 in eksik bemiks die bi ilaç varmış 3 gün 6 şar saat onu takılcan dedi benim ilaç alerjim war metpamid ve türevlerini içime kurt düştü yaptırmadım iyiki yaptırmamışım metpamidin içeriğiyle aynıymış hemşire söledi adam tutturdu çocuk ta zeka geriliği olur yaptırmassan diye yaptırmadım kendi doktorumda güldü gerek bile görmedi yaptırmayaa..yaptırsaydım yine tüm hayatım felç olabilirdi ben metpamid yüzünden 3 gün hastanede kasılı bir biçimde yattım psikolojim bozuldu onun yüzünden anksiyite oldumm...şimdi de tetanoz aşısı olmam lazım doktor yaptır dedi ama ben hala kararsızım çok korkuoum bişey olcak die bi tane daha kaldıramam zaten hiç ii deilim bu aralar...annelerimizin zamanınnda wardı sanki bunlar o yüzden zekasız doğduk ya bizz alla allaa

canım ilgin için çok teşekkür ederim. bende gittim az önce yaptırmaya, ellerinde kalmamış aşı. haftaya kesin yaptırıcam ama. dediğin gibi her ihtimali göze almak gerek. sağolasın

adengökçecim;

hiç canını sıkma. doktorlar herşeyi abartmayı çok seviyorlar. zaten insan psikolojisinden bir haber davranışları. testlerde bana neler dedi doktor hormon değeri yüzünden. gelişme geriliği, erken doğum vs.. diye 1 ay ağlamakla geçti günüm. bir de karşıma geçmiş gelişme geriliği varsa da 5-6. ayda belli olur diyor. bunu yapan doktor bayan ve de anne. son karar olarak ben de doktorumu değiştirdim.

bir kan sayımı yaptır istersen 2 saatte falan çıkıyor. ondaki kan değerinin düşüklüğüne istinaden doktor demir hapı veriyor, dozunu da ona göre belirliyor. annelerimizin zamanında ne test, ne ultrason ne de haplar varmış. bundan dolayı hep derim cehalet mutluluktur diye...

sıkma canını, sen keyifli ol ki bebeğini de strese sokma. içini ferah tut.

aden gökçe eleviti bende içmedim çünkü mideme çok ağrı yapmıştı hatta doktorum yerine süt içsende olur dedi oda gaz yapıyor yoğurtla ayranla dengelemeye çalışıyorum amaaaa kan hapı çok önemli bebek için.... senin için... allah korusun kanın az olduğu için doğumda masada kalırsın yada kan ihtiyacı olur senin için..buna sebebiyet vermemek için kan hapını benim gibi hergün olmasa bile haftada 3 4 kere iç..tok karnına zaten alınıyor.. biraz iştah açıyor ama oda çok önemli değil..doktorun o konuda haklı..çünkü anneminde son kardeşimde kan değeri azdı iğnelerine varana kadar oldu sezeryan olcaksın dedi tehlikeli olur dedi doktor..bende dün tahlillerimi yaptırdım bakalım yarın alcam inş sonuçları..ne çıkacak..bide unutmayın kızlar eğer kansızlığınız için kan hapı almazsanız doğumunuzda sorun olmasa bile bebektede kansızlık muhakkak oluyor ve elleri ayakları hiç ısınmaz...sizinde tabi..

allah kolaylık versin cnm benim zor hayat zor insanları anlamak zor kavun değil ki dibini koklayıp alasın eşlerimiz iyi olsunda gerisi boşş be güselim duymıycan görmiycen bilmiycen yani bazı kayınvalideler öyle malesef benim babannem çok fena annem çok çekti yazık ben şahidiyim yani benden önceside var tabi ama benim kayınvalidem iyidir ilgilenir ara sorar torununu sorar kızgında olsa arar arada bi laf söyler ama napalım o kadar kusur kadı kızındada olur gelin olmak kolay değil anacım ama seni sevmeyebilir anlarım ama canından bir parça torunu yani hiç mi merak etmez insan içinden gelip hiç mi bişi almaz allah ıslah etsin diyecek bişi yok cnm

Aden gökçe canını sıkma sağlık ocağı saçmalıklar bitmiyor. Geçenlerde 20 haftalığım bebeği bazen hissediyorum deyince hemen dopplerle baktılar. Yollarkende günde 10 defa sayacaksın dediler hareketlerini. Bir de kolestrolüm yüksek çıkınca korkuttular ilaçta kullanamazsın diye. Ben de eczacıyım hamile bile olmasam kullanmam biliyorum o işleri dedim ama nasıl bozuldum ağlayacağım. Benim doktorsa değerlerimi duyunca normal dedi yükselir gebelikte dedi ve sallamadı bile. Gitmeden önce de sıkı sıkı tembihledi. 24-25. haftaya kadar bebek kuvvetsiz olduğu için hareketleri düzenli olmayabilir, boş boş konuşacaklar kafanızı takmayın dedi.

- Ayrıca beslenme takvimimi açıklayınca bana da elevit vermedi doktor. Ferrumada kanım düşmeye başlayınca kullandırttı. Ben de emin olamadım doktor olup da yeni doğum yapan görümceme sordum. O demir bile kullanmamış. Çok iyi beslendiği için kan değerleri hiç düşmemiş.

Ben folik asit de hemen hemen 5-10 gün kullanabildim. Kusmadan kutusuna bile bakamıyordum. Çocuğa zarar mı veriyorum vicdan azabı çekiyorum dedim. Doktor "Sen folik asit kullanarak olası bir skatlığı nereye kadar önleyebileceğini sanıyorsun, ya da kullanmayanların hepsinin çocuğu sakat mı oluyor dedi". Al işte o zeka geriliği olur diyen doktoru ıslak meşe odunuyla dövmeli. Bir anneyi bebeğiyle üzmeye ne meraklılar.
Devir eski devir değil, hepimiz daha bilinçliyiz. Mandıra ürünlerini sık yiyip, sebzeyi, tahıllı arttırsak yeter.Onlar da B vitaminininde demirinde folik asitinde envai türlüsü var. Hele ki tahıllarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…