2012 Şubat Anneleri

tatlım isin espirisi o, benim degistirme isteme nedenim pike kedimin ismi, ordan tanidiklar anlarmı acaba diye triplerdeydim sebebi o yanim...

Bu arda mide yanması konusunda aynı durumdayım, üstelikte daha 4. ayda basladı... mide bulantısı yasamadım pek ama bu mide yanması arayı baya baya kapattı yani... neyse bunada sükür tabii...

Not: Bu arada artık arkadasız canım, hehe

Günaydınnn güzel bayanlar..

Az önce bir yazı okudum sizlerle paylaşmak istedim

'''Anne kime denir, Baba kimdir?....
* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, market torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan; bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.

* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana A...NNE; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına 'daha hazırlanmadın mı?' diye sorana BABA denir.

* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; 'uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten' diyene de BABA denir.

* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane amerikan servis koyarak 'sofrayı hazırladım' diyene de BABA denir.

* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; 'dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından' diye şikayet edene de BABA denir.

* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına 'ilaçlarını verdin mi?' diye sorana BABA denir.

* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; 'bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım' diyerek kendini sokağa atana BABA denir.

Tüm bunları açık açık yazana ANNE; 'hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum' diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir. '''

Bır yol buldum ama, ne kadar dogru bılmıyorum.
Bıraz daha dusuneyım.
Gec gelse dıyecegım, bu kez yonetımden soz ısıtırım belkı.
Cunku onun en yogun oldugu saatler 07:30 / 09:00 arası.
Amın, keske bırsey yapabılsem
Insan anne olunca (olmadık daha ama) daha hassas dusunuyormus.
[/QUOTE]

evet gerçektende daha duygusal yaklaşıyoruz olaylara ama bu insanlıkla alakalı canım yaaa yoksa nice annelerde var kendi bebeğine bile acımayan malesef(umarım çözüm yolunun en güzelini bulursun canım benim yaa dua edicem

ehehe süpermiş. de yok kız biraz haksızlık etmişler gibi. artık eskisi gibi değil erkekler.

Maşallah ne güzel :)) Benim eşimde kulağını dayadığında yiyor tekmeyi "ne var kime baktın" der gibi dürtüyor babayı

kızlar ilk evlendiğimizde kocamla sık kavga ediyorduk ama çok şükür bebek oldu olalı çok iyiyiz onunla herşeyi paylaşıyorum ve inanmayacaksınız belki ama dahada alttan almayı öğrendim böyle çok mutluyz. eğer eşiniz çok inat degilse sizde böyle yapın çok mutlu olursunuz, bu bebegede yansıyo eşim yanımda olunca daha çok hareket ediyor, bu tekmeler anne olacağımı daha çok hissettiriyor bana allah kimseyi ayırmasın yavrusundan

ben de çok az hissediyorum, ve hissettiğim zamanlarda çok güçsüz geliyor... 18-19 haftalarda kıpır kıpır olanları okuyunca da daha çok telaş oluyorum

ben sabahtan beri hala hissedemedim deli olcam

canım kendini sıkıntıya sokma 3-4 gün önce bu şikayetlerin aynısı bendede vardı geçti çok şükür galiba rahim büyüyor onda kaynaklıdır diye düşünüyorm

inşallah geçer canım ya sağol

Canım, belki çocuklarını okula bırakıp alması için biraz geç gelip erken çıkmasına müsaade edersin yada bir akrabası filan yokmu acaba yardımcı olacak?

Kayınvalıdesı fılan hayatta bakmazmıs.
Kendı aılesı de cook uzakta.
Baskada kımsesı yok, evlenınce gelmıs buraya zaten.

ıste gec gelmesı mesele.
O saatlerde yogun calıstıgı ıcın.
Bende soyle dusundum, gelıp ısını halletsın, sonra gıtsın cocuklarını okula gondersın.

Aksam cıkısında yıne gıder, cocuklarını okuldan alır.

Ofıste ıken bıraz yorucu olur onun ıcın ama, buraya bırını alırım, onu da ımalathaneye gonderırım.
Oradan okul ve ev daha yakınmıs.
Surecı boyle tamamlarız?

Nasıl?

ehehe süpermiş. de yok kız biraz haksızlık etmişler gibi. artık eskisi gibi değil erkekler.

Benden sana evlat vasiyetidir.
Baba, anneme iyi bak!

Akşam en heyecanıyla televizyon izlerken,
Sen anneme bak.
Yaşanmışlıklarını göreceksin çocuksu bakışlarında;
Yaşattıklarını, yaşatamadıklarını,
Sana adanmış koskocaman bir ömrü göreceksin bakışlarında.

Akşamları geç geldiğinde
Yiyemediği lokmaları göreceksin,
Boğazına dizilen.

Sen kızmayasın diye,
Uyurken komşulara gidişlerini,
Bizim ağzımızı kapatmalarını,
Yüreğinin ağzına geldiği zamanları göreceksin.

Baba, anneme iyi bak!.

-‘'Hanım ben gidiyorum ‘' dediğinde,

Sen merdivenleri inene kadar
Ardından bakan insana bir kez durup,
Merdivenin 5. ci basamağında,
Sen bak!

Gözlerinde sen daha gitmeden
Seni özleyen bir kadın göreceksin.

Sokakta gördüğün arkadaşının sıktığın eli gibi bir kez olsun sarıl ona.

Sıkıca!

Sevgiyle!

Saatlerini harcadığın kahve sandalyesinde,
Yudumlarken bardağından çayını;
Hiç birinin tadının
Annemin çayının tadına benzemediğini fark ederek;
Evde, senin için yemek yapmanın telaşında olan
O kadını düşün.

Koyarak üç beş kuruş
Yarım bıraktığın bardağın yanına, En hızlı adımlarınla koş baba.

Seni terk eden annen gibi,
Ardından bıçaklayan dostların gibi,
Senin kıymetini bilmeyen evlatların gibi değil.

Ne zaman düşsen,
Canın acımasın diye düştüğün yere çimen olan,
Her bayramda senin elini
‘'evimin direği ‘' diyerek öpen o kadına iyi bak baba.

Ne kadar usulca çıksan da merdivenleri
Senin geldiğini daha ilk basamakta anlayan kadına,
Yüzün asıksa, Mutfağında sessizce ağlayan
Ama sana soğanın ne kadar acı olduğunu söyleyen kadına,

Sen hastaneye yattığında;
Ağlarken uyuyan, uyanınca ağlayan;
‘'bu ev çok büyük geldi bana ‘' diyen
Anama iyi bak baba.

Sarıl bu anneler gününde boynuna.
Tut ellerinden, öpüver.

Ve deki ona;

‘'Siyah saçlarımın terk ettiği yıllarımdan geriye,
Bir sen kaldın ve ben
Bir tek sana kaldım.!''

Anama iyi bak baba
Onun gözlerinde sana adanmış

Koskocaman bir ömür göreceksin !

ay ben bi de 4 ay bulantı da çektim ahretlik... hem bulantı hem yanma bazen birleşiyordu. ehehehhe teyyy teyyy ne günlerdi beahhh. insanlıktan çıktığım dönemler o günlerdi benim.

ölümüne arkadaşız artık evet

Limon-ik cok güzelmis evet gokceye katılıyorum artık o kadar degiller ama komikti.....

Bu arada böyle bi ana kucagi almadım ben... dur bende yengeye söyleyeyim o alsın bunu, sorup duruyordu zaten... ehehe

Aminnnn canım inşallah...Allah olmayanlara da yaşatsın..

Ay Allah razı olsun yaaa Şimdi daha rahat yatıcam sağıma, çünkü benim bebişte ters, dönmesi lazım, o zaman ben onu az rahatsız edeyim de dönsün

Valla bana doktorun dediğini diyorum :)))
Ben ezmedim yani :)
İstersen sen de bi sor bakalım doktora :)
Ben kendi doktoruma kaza yaptık filan deyince o öyle kolayına darbe almaz su içinde olduğu için demişti.
E o zaman ezilmez de heralde :)))

noluyo ya yazmayın böyle şeyler dağılırım ben...

Ayyyyyy yeminle kasıldım, düğüm düğüm oldu boğazım, ağladım ağlıcam Çok duygulandım, kim yazmışsa yüreğine sağlık ya, annemmm

Evet eskiye nazaran erkekler daha ilgili..
Ben babamla eşimi kıyaslıyorum mesela çok fark var =)
Ama anneler kadar çocuklarını düşünende yok bence buda bir gerçek..
Hatırlıyorumda küçüklüğümü annem cidden yemez yedirirdi gurban olduğum..

Doğru mantıklı :)) Ben gülerken karnım çingene karnı gibi hoppidi hoppidi oynuyor, o zaman birşey olmuyor, azcık yatsam sağa birşey olmaz :))

Sagol canım.
Evet, nıce anne kılıklı kadınlar cocuklarını soguk bır gecede terk edebılıyor.
Rabbım akıl versın oylelerıne.

Şimdiki nesil çok fena ya bende şaşırdım öğrencilerine:)))bizim zamanımızda neyin ne olduğunu bile bilmezdik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…