- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #27.501
edacım hayırdır, benim sana yazdıgımı görmedin mi yoksa? gördüysen sorun yok...
çok geçmiş olsun nasıl bir his olduğunu çok iyi bilirim ama şanslısın ki 2 günde amniyosentez sonucunu almışsın burda 3 hafta benm sonucumu almama daha 1 hafta var ama çok şükür sorunsuz devam ediyorun benm içinde dua et lütfen
selam kızlar nasılsınız :) ben bayadir giremiyordum..4 hafta once turkiyeden tatilden geldim..simdi londradayim...londrada yaptirdigim 2 li testim cok iyi cikmasina ragmen ( 1:7686 ) istanbulda 4lu test yaptirim dedim..garanti olsun diye...yaptirmaz olaydimlonradaya dondugumde test sonucunu mail olarak aldim ve yaklasik 3 hafta kabuslar icinde yasadim.. test sonucum 1:18 pozitif yani dawn sendrom riski cok yuksek cikti ve doktor acil amniyosentez yapilmasini onerdi...o gunden sonra neler yasadigimi az cok tahmin edersiniz..resmen kabus gibi amniyosentezin riskleri bi yandan dawn sendromu riski bir yandan oldum oldum dirildim resmen...neyseki burada doktorum cahit beni dunyanin en iyi profesorlerinden biri olan profesor Kypros Nicolaides ile tanistirdi..adam aminiyosentez konusunda 1 numara..londrada hangi doktora sorduysam eger ona yaptiracaksan hic korkma tamamen guvenebilirsin dediler..sonra bi arastirdim adam wikipedia da bile var...dunyaca unlu national geographic icin anne karninda yasam belgeselerine konu olmus o derece..neyse ozel muaynehanesinden randevu aldik ve gecen hafta carsamba anmiyosentez oldum hemen 2 gun icindede sonucumu aldim..allaha binlerce kez sukurler olsunki kizim sapasaglam hic bu kadar rahatlamis hissetmedim kendimi daha once...dunyaya yeniden geldim sanki simdi icimde zipir zipir oynuyo tatlimmm :) allah kimseye yasatmasin cok kotu gunler gecirdim..bir dahaki hamileligimde 4 lu testi asla yaptirmam..cunku 16-20. haftalarda annedeki hormonlarin en cok inislerde ve yukselislerde oldugu haftalarmis ve bu nedenle 3 lu ve 4 lu testlerin guvenilirligi % 60 lardaymis...bu sebeple amerikada ve ingilterede 3 lu ve 4 lu testler kaldirilmis..burada yapilmamasinin nedeni buymus megerse..bende ilgilenmiyorlar burda diye salak gibi yaptirdim...bir dahaki hamileligimde asla yaptirmam..amniyosentez ile birlikte dusuk riskide almis olunuyor cunku..neyse cok uzattim bizim turk labaraturarli amniyosentez parasi alabilmek icin test sonuclariyla oynayabiliyorlarmis..kuvez parasi alabilmek icin erken dogum yapilmasi gerekiyor diye kadirip 7. - 8. ayda sezeryanla bebekleri aliyorlar turkiyede..aman allah korusun...aklinizda bulunsun kizlar...bir dahaki hamileliklerinizde bilinki 2 li testin guvenilirligi %90 larda iken 3 lu ve 4 lu testlerin guvenilirligi % 60 larda...bi cok ulkede kaldirilan 3 lu ve 4 lu test para tuzaklarina sakin aldanmayin etrafinizada soyleyin mutlaka..optummm
evet canım Zeynep kamilde detaylı usg yaptırdım.
renkli değil, ikinci düzey usg zeynep kamilinki.Bildigin ultrason renginde.
ama tek farki 4 boyut ve renkli olmayışı.ama doppler usg yani.
bu ayrıntılının asıl amacı bebeğin iç organ gelişimini inceleyerek herhangi bir anomali yada kromozom bozuklugu belirtisi var mı ona bakmak .
zeynep kamilinki de detaylı ultrason yapabilmek için gerekli kalitede ultrason cihazı.
renkli veya 4 boyut işin keyfe keder lüks kısmı.
Ki zaten zeynep kamilde usg ekranını sana çevirmiyorlar.
Yani doktoruna da bağlı, detaylıda bana göstermediler.
2li testte göstermişlerdi.
iyi diyelim iyi olalım canım kasık ağrısı çekiyorum sürekli karnımda yeni yeni büyümeye başlıyorr sanırım ondaniyi olmaya çalışıyoruz canım sen nasılsın
merhaba seker
ama izindeyken paranızı alıyorsunuz deniyor
siz paranızı almıyor musunuz acaba
çok geçmiş olsun
öyle vicdansızlar vardır dimi ALlah uzak tutsun herkesten
bak gor senin bebeginde de hic bir sorun cikmayacak...para tuzaklari bunlar resmen sakin kendini sikintiya sokma...2 li tetstinin sonucu nasildi? eger iyiydiyse o zaman asla kafana takma..dedigim gibi 3 lu ve 4 lu testin hassasiyeti %60 larda neredeyse yari yariya olan bir seye nasil guvenebilirsinki...2 li testin iyi ise ona guven..allahin izniyle iyi sonuclar alacaksin canimm...cok zor cokkk bizi kobay gibi bu hale sokanlarin allah belasini versin diyorum..cunku turkiyedeki her doktor biliyor aslinda yurt disinda kaldirilmis bir testi kullaniyorlar sirf labaratuarlarina ve kendilerine para kazandirmak amacli..buradaki doktorlar para tuzagi dedi benim 4 lu testim icin...uzulme tamammi hersey yoluna girecek..aslinda benim hemen sonuc almamin nedeni ilk 2-3 gunde down sendomu ya da kromozom bozuklugu varsa hemen cikiyormus..verebilirler normalde sonucu ama yogu olan hastanelerde alman zor olabilir..bende tum sonuclari almadim..dna sinda baska bir suru seye bakiyorlar su anda..onlari bekliyorum bende ama..profesor bebegin iyi birseyi yok diyerek ilk sonuclari verdi ve amniyo oncesinde detayli ultrason yapildi bebegimin herseyi buyuk bi hassasiyetle olculdu defalarca ve cok iyi denildi..
bende detaylıya gireyim kendimi eminönü sokaklarına atmayı düşünüyorum
tmm cnm tahmın ettim gibi cok tsekkur ederim....kıl tuyler ama dısarda da 150 den asagı değil duzgunce baksınlarda seyretmeyiz artık :)
kusura bakma canım görmedim inanki şimdi geçmişe bakarım gözümden kaçmıştır
bak gor senin bebeginde de hic bir sorun cikmayacak...para tuzaklari bunlar resmen sakin kendini sikintiya sokma...2 li tetstinin sonucu nasildi? eger iyiydiyse o zaman asla kafana takma..dedigim gibi 3 lu ve 4 lu testin hassasiyeti %60 larda neredeyse yari yariya olan bir seye nasil guvenebilirsinki...2 li testin iyi ise ona guven..allahin izniyle iyi sonuclar alacaksin canimm...cok zor cokkk bizi kobay gibi bu hale sokanlarin allah belasini versin diyorum..cunku turkiyedeki her doktor biliyor aslinda yurt disinda kaldirilmis bir testi kullaniyorlar sirf labaratuarlarina ve kendilerine para kazandirmak amacli..buradaki doktorlar para tuzagi dedi benim 4 lu testim icin...uzulme tamammi hersey yoluna girecek..aslinda benim hemen sonuc almamin nedeni ilk 2-3 gunde down sendomu ya da kromozom bozuklugu varsa hemen cikiyormus..verebilirler normalde sonucu ama yogu olan hastanelerde alman zor olabilir..bende tum sonuclari almadim..dna sinda baska bir suru seye bakiyorlar su anda..onlari bekliyorum bende ama..profesor bebegin iyi birseyi yok diyerek ilk sonuclari verdi ve amniyo oncesinde detayli ultrason yapildi bebegimin herseyi buyuk bi hassasiyetle olculdu defalarca ve cok iyi denildi..
anam bacım cok süpermis bu yaa....
azelya bacım, senin verodigin linktede cok güzel seyler gördüm saol tatlım....
:18:
gelgörki ben burda anca hastanenin sundugu seylerden yaptırırsam yaptırırım gibi, kimse olmadığı icin onlarda, hemsirelere ve hasta bakıcılara gider en kötü..........
ayy edaaa, inanırmısın bugün aklıma geldin sen. bizim diger topige baktım sabah göremedim birsey... insallah güzel temiz sonucları alırsın tatlım... habersiz bırakma.......
Zeynep kamilde en güvendiğim şey orasının bir bebek fabrikası olması canım.
Özel hastaneler günde 10 hasta bakıyorlarsa Zeynep Kamil günde 1000 hasta bakıyordur.
Ve sadece kadın ve bebek hastalıkları üzerine uzmanlaşmış bir hastane.
Her türden, her çeşitten vaka görüyor ordakiler. En sık rastlananından tut da, en ekstrem vakalara kadar.
Deneyimlerine güveniyorum. Çünkü bir doktorun tecrübesi baktığı hasta sayısıyla, gördüğü vaka çeşitliliğiyle doğru orantılıdır.
Düşün ki ben o gün oradayken, sabahtan öğleye kadar 10 kadar doppler, 10 kadar da amniyosentez aldılar.
Dopplerlerin arasında ikiz gebelik de vardı, obez hasta da
Amniyosentezlerin arasında 37-40 yaştan dolayı rutin amniyosentezler de vardı, henüz 25 yaşında olup tarama testi riskli çıkan da, detaylısında sorun tespit edilen de.
O hastanenin çalışanı da orada muayene oldu ben ordayken
Düşün ben yaklaşık 2 saat içinde bu çeşitliliği gördüm, sen senelere vur
Artı para tuzağı kurmak için olmayanı var gibi göstermiyorlar.
Hadı hatunlar tatlı seylerden konusalım.
Bak bblau, bu sıtede guzel kurabıyeler var.
Bebek Kurabiyeleri Ürünleri
Sen yapabılır mısın bunlardan?
Yada yaapbılen var mı aranızda?
Ben hayatta beceremem
Ama guzel yerım, ustume rakıp tanımam.
Kım bılır ne kadar zor bır surectı senın ıcın.
Saglıklı olduklarını duydugumuzda bıle ıcımız rahat etmıyor kımı zaman.
Rabbım bır daha yasatmasın boyle sıkıntılar.
Sonucların guzel cıkmasına cok sevındım.
Hadı guzel seylerden bahset artık.
Bebısın nasıl?
Adına karar verdınız mı?
Hazırlıklar ne alemde?
Aldın mı cıcıler kızına?
Off benım bır kac saatım kaldı.
Olucem bırazdan heyecandan.
Nazo sımdı ayrıntılıda, ınsallah guzel haberler alır.
Oyelkenım, su kadını alıp da memnun kalırsan haberım olsun.
Bır gun bende alırım ınsallah.
Ohoooooo nerdeeeeeee
Hayatta yapamam, hamurunu yoğururum anca
ama çok güzel yerim ben de
hangi hastanede yaptıracaksın
ayy çok heyecanlı ya bana kalsa bende hemen yaptırcam da
18 hafta nın bitmesi gerek galiba
tamam canım haber veririm sana
nerde oturuyordun sen istersen sorarım da
ben 3lü test yaptırmadım çünkü 2li testte papp-a protein seviyem 0.26 çıktı normali 0.40 mış. 3lü testide yapalım yine sorun olursa amniyosentez yapalım dedi doktor ben hiç beklemek istemedim direk amniyosentez yaptırdım 16. haftada p.tesi sonucumu alacam inşallah iyi çıkar ama çok tedirginim elimde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?