2012 Şubat Anneleri

benimde çocuk odam var aslında şimdi düşünüyorum ayrı yapsam odayı odasının doğalgazı ayrı yancak benim oturma odam ayrı yancak salon doğalgazı ayrı yancak doğalgaz geldi yüzde 15 zam..hadi onuda geçtim gece 10 kera ağlicak uyandırcak..uyanmasa uslu olsa bile benim içim rahat etmicek kalkıcam.. işten ayrılıcam eşim evi tek idare edicek mecbur..gündüz odasında zaten bırakamicam oturma odasında oturcam bi daha ona göre petekleri yakıcam..gelen kişilere odasını göstercem onlarda bana kızcak ki kiracısın ne gerek vardı diye.. 1100 tl bnim istediğim takım..büyüyenlilerde 1 750 tl vermem lazım..çocuk odam bide koridorun en sonunda git gel gündüz çamaşırlarını falan almak için çıldırtır beni..yatak odamla arada banyo var ama telsizde koysam ben çatlarım görmesem.. yaza ev bulup hoppa taşınmak istesem bide o kadar şeyi tekrar sök parçala.. çizilmesimi? ayrı dert olur çekmecelerinin bozulmasımı?bütün bunları düşündüm..kendimce..

ama ben napıcam şimdi oturma odam küçük ordaki tekli koltukları çocuk odasına aldırcam onun yerine 60 120 ebatında yatağını koycam.. ayno odadaki çift kişilik kanepeyide kış çıkana kadar yatmak için kullanıcam..yaz gelince odama yine geçerim..eş,im biraz sıkıntı çekecek ama o olmassa bi zamndan sonra yatak odasına geçer..sıcağı sevmez pek çünkü..sadece o odanın peteğini açarım..çamaşırlarını yıkarsamda kışın koridorun peteğinde kuruturum yada salonda..dışarda kurumaz çünkü idare ederim..yaz gelince taşınsamda en azında bi yatağı sökülür..doğalgazdanda idare etmiş olurum..350 tl yatağı çokta uygun herşeyi içinde.işte bu benim aile planım sizlerinkiler nasıl? kızlar..idare yöntemleriniz...:44:.

Bende kiracıyım, ev kendimin değil yani..

Hahahaha :))) Ay erkeklerin hepsi mi böyle her isme bir kulp, her isme bir kulp :))

Doğalgaz faturan ne kadar geliyor? sadece oturduğun odayı mı yakıyorsun? Biz mecbur tüm evi yakıyoruz, her yerine girilip çıkılıyor çünkü..Önce kış başında bi ısıtıyorum güzelce 70e getirip, sonra kış boyu uyku modunda yakıyorum 30-40 arası, baktım çok üşüdüm azcık yükseltiyorum 50ye yarım saate ısınıyor, tekrar uyku moduna alıyorum, açıp kapamak daha çok doğalgaz harcanmasına sebep oluyormuş..Gerçekten öyle ilk aylarda bilmiyordum yakıyordum ısınınca gece kapatıyordum güya tasarruf yapıyorum, fatura bi geldi 180 tl. Üstüne üstlük ısınamadımda.
Daha sonra söndürmeden yakmaya başladım geçen sene faturam 130u geçmedi inan, hemde üşümedim.Yalnız bu sene bebiş olacağından biraz ısısını yükselticem.Bakalım kaç gelicek, zaten yakacağımız 3 ay..

bu sene ilkkez yakıcam doğalgaz geçen sene ufo kullandım ama bebek olunca kullanamam çünkü zararlıymış bebeğe...evet bende açıp kapamada fazla yaktığını duydum..kısık ayarda bırakıcam bilmiyorum kaç gelcek..her yeri yakamıyorum ben maalesef..ev büyük..

Keske hayal ettıgımız gıbı olsa hersey.
Ama ben sanmıyorum kı ıstedıgımız gıbı olsun cocuklarımız.
Bız ıstedıgımız gıbı yetıstırmeye calıssak da bır yerde fılm kopar.
Cunku bızler onları degıl, onlar bızı yonetecek.

Bende alıstırmak ıstemıyorum.
Fakat korkuyorum, cunku bır ıhtımal calıstıgım surece cocuguma kayınvalıdem bakacak.
Ve bır cocugu bırden fazla kısı yetıstırdıgınde huysuz oluyor.
Kayınvalıdeme bırsey desem, belkı 'ben altı cocuk buyuttum' dıyecek.
Benım dogrularımı degıl, onun dogrularını yasayacagız.
Tabıı bunlar ıhtımal ve umarım gerceklesmez.

Canım, bence ısabetlı dusunuyorsun.
Senın sartlarında olsam bende aynısını yapardım.
Hıc gerek yok, su an oda yapmana.
Hem tasınacaksın, hem ekonomı yapmaya calısıyorsun cunku.

Ben, calısma odamızı cocuk odası yaptım.
Ama o oda ısınmıyor, gunlerce 80 derecede yaksam da, sankı 30 derece gıbı oluyor.
Ben yazları o odayı kullanacagım, kısın kendı odama alacagım bebegımı.

Nasıp olursa, bır kac yıl sonra daha genıs bır ev aldıgımızda, guzel bır oda yaparım.
Ama sımdılık bende tam teskılatlı bır oda hazırlayamayacagım.

Dogal gaz bıze bu zamana dek sanırım en fazla 40 TL gelmıstır.
Evım ısı yalıtımlı, orta kat ve sadece ısten geldıkten sonra yakıyorum.
Ben gece uyurken tamamen kapatıyorum dogalgazı, uyku moduna fılan almıyorum.
Tabıı her yerı yakmamanın da etkısı var bunda.
Ama yetıyor bıze, yanı bu zamana dek yettı.

Kiz cocugu olacaklarrrr, cok guzel, siradan olmayan bir kapi susu buldum, sizinle paylasayim dedim... Hem fikir olur size...

http://img03.blogcu.com/images/d/i/k/dikkatacemianne/26132043c1847b0b2dd7979197fe1765_1310675160.jpg

Gercekten cok guzel.
Nereden alabılırız acaba?

Son düzenleme:
kızlar iffeti seyrediyorum..evet elefera kendi şartlarımda böyle yapıyorum napalım..inş bizimde evimiz olur..küçükte olsa razıyım..dua edin banada dualarınızda nolur..inş oda olur inanıyorum..ben kaçar kızlar..hayırlı geceler herkese..:79:

Kızlarrr ben geldim :80::80:

bebeğimin gelişimi çok iyimiş şükür:) boyunu yanlış hatırlamıyosam 24cm..kilosu 423 gr...gelişimi çok iyi dedi doktor ...sıkı durun kilo almışım halaaa şooktayım tam 3.5kilo almışım:/ doktr biraz fazla olmuş 1 ay için daha dikkat et dedi..hamur işi,tatlı,makarna,pasta,çikolata bunların bebeğe faydası yok nasılsa ,bunları yememeye çalış dedi...bu ay artık sırt üstü yatılmıcak.sağıma yada soluma dönüp yatcakmışım..

kusum senin dediğin doğru ben ona bişey demioum yanlış anlaşılcağımı bilioudmm:90: ben dioumki bi anne örneğin ben 6 kilo aldım 1 ayda sen 3 kilo aldın diyelimm...benim bebeğim 1,5 kg seninki 750 gr olcak die bi durum yok...belki senin 3 kilo almana rağmen bebeğin 2 kg ağırlığında olabilir..yani anneler her ay aldıkları kiloya bakarak doğru orantılı bebek kg ları yok..hani bi arkımız 300 gr almış yaa hemen bebekte 300 gr almıştır die bi kaide yok yanii...senin anlattğın durum yanlış deil yani..zaten anne karnında içerisinde plasenta,artan endometrium,yolk salk,amnion sıvısı gibi bi çok yapının ağırlığıda war...zaten alınan çoğu kilo gebelikten dolayı vücuda giren enerjinin yarısı bebeğe gittiği için sürekli bi açlık hissiyle karşılaşması yüzünden alınıyorr..çünkü vücut bebekten önce kendini hep max enerjiye alıştırıyor..bebek gelip bu enerjinin yarısını alınca vücutta enerji düzeyini hep max tutmak için kişinin yemek yeme ihtiyacını artırıoo...1 yıl hayvan embriyolojisi dersi aldımm...gerçekten insan vücudu bi mucize dinleseniz hayran kalırsınız hatta dersime giren prof yurt dışında cinsiyet tayini konferansına katılmış,bu sene bize özel olarak bu konferansın içeriği hakkında bilgi vermişti...% 98 oranda cinsiyeti tutturan yöntemler hakkında..ben eşimle bu teoriye göre gebe kalmak istedim,çünkü eşimide bu konferansa götürmüştüm o da hayran kaldı..ve uyguladık..gerçektende bebeğim kız olduu...Allahın yardımıyla bilimin mucizesi gibiii

kızz o yöntemii bana da anlatt .. hepi topuu yapıpp bakabilcegim 2 cocuk ikincisi erkekk olsun barimmm

28 günde bir adet gören kadınlara uygulanabiliyorr. sadece cinsiyet deil ayrıca en sağlıklı bebek olması içinde uygulanan yöntemm...bir kadının 28 günde bir menstrüasyon döngüsü wardır.adet gününün ilk başlangıcı 1. gün olarak kabul edilir. bu günden itibaren sayıldığında 14. günde kadın ovulasyon yapar yani ürettiği yumurtayı follopion tüpüne döllenebilmesi için gönderir bu zmandan önce çiftler birleşse bile yumurta follopion tüpüne geçmediği için döllenme olmazz... bebeğin sağlıklı olabilmesi için yumurtanın en kaliteli olduğu gün 14,15,16. günlerdir.. eğer bu günler içerisinde birleşme olursa kız ihtimali %49 erkek ihtimali%51 dir.erkek spermleri kadın rahmine ulaşması aşamasındaa y krozomları x kromozomlarından 3 kat daha hareketli ve hızlıdır.ama y krozomlarının unuttuğu bir şey vardır.çok ilginçtir ki bu zamanda yumurta acayip seçicidir...tıpki çok talibi olan bir kızın en iisi ve en yakışıklısını seçmesi gibi:90: ama hız faktörleri sayesinde y krozomları yumurtaya en erken şekilde ulaşırr.ve yumurtanın kendilerini kabul etmelerini bekler..şanslı olan y kromozomu %2 lik farkla yumurtayla birleşirr..ve işte bir erkek embriyooen sağlıklı birleşim bu zman gerçekleşir..yumurta ve spermler en canlı zmanında ve en kaliteli zamanındadır..diyelimki çiftler bu günler içinde birleşmedi..bebek için az bir zamanları kalmış demektir..çünkü yumurta 24. günden sonra kendini inflak edicektir..ama bu yumurta boş yere atılmak istemez döllenmek ister garibimmçiftler 21,22,23. günler içerisinde birleşme sağlarlarsa artık y lerin bir üstünlüğü yoktur..aynı anda hem x ler hem y ler rahme doğru koşturur..ama y lerin bir dezavantajı wardır.. hem az ömürleri wardır..hemde artık yumurta seçici deildir.ilk gelene kalbini açar..yolda yarısı mefta olan y lerden önce çoğunlukla x ler warır.we şampiyon olarak yumurtayı döllerlerr.ve bir kız embriyo:87: isviçre de genelde bu yöntem doktorlar tarafından önerilioo..kesin tutucak die de bi kaide yok.. bende tuttu..hatta bu durumdan hocam bile haberdardı..iddaa girmiştikk kadın rahmine boşalan 3 milyon spermden yalnızca3,4 tanesi yumurtaya ulaşır..kalan milyonlarca embriyo döllenme olması için tek spermin yumurtaya ulaşması için yol açar, savaşır ve enerji için kullanılır...bu olay embriyologlar tarafından ulubatlı hasan öyküsüne benzetilir. kaleyi fethetmek için 1000 asker savaşır..biri kaleye bayrağı dikerr

çok ilginç ya müthiş bişey yaradan rabbim nasıl bi sistem kurmuş ... olaganüstü!.. not alıyorum bunları bidahakine bende deniyecem.

Bu yöntem bilinen bir yöntem...Ovulasyon denen şey...Sperm hücrelerinin ömürleri ve hareketleri anlattığın gibi canım evet.Sadece 28 günde bir adet görenlere değil, ovuasyon gününü tespit edebilen herkese de uygulanabilir.
Ama kadın yumurta hücresi oosit, 6 gün kadar yaşayamaz.Mümkün değil. Ömrü LH hormonu ile uyarılıp çatladıktan yani döllenebilir duruma geçtikten sonra ortalama 12-24 saat. Yani 14.günde ovulasyonu gerçekleşmiş bir kişinin 21,22,23. günlerde değil erkek, kız için de hiç bir şansı kalmaz. Oosit çoktan ölmüştür, önündeki maçlara bakar :)))))
14.günden önce ilişkisi mutlaka olmalıdır, sperm hücrelerinin ömrü uzundur çünkü. (özellikle X'lerin)
14. günde ve tedbiren 15. günde.
Değerlendiremeyen bi sonraki siklusa kalır.
Eğer böyle 23. günlere kadar şans olsaydı, dünya nufusunda patlama olurdu

gerçekten ilginç bir yöntemmiş peki sen uyguladım diyorsun neyin olacak???
bende düşünüyorum bende bu yöntemi kullanmış olsaydım evet tutacakmış benim kızım olacak allah kısmet ederse ve benim yumurta geç döllenmiş zaten ben 28 günde bir adet göremiyordum yumurtlama sorunum vardı aslında hiç adet olamıyordum ama nasıl olduysa bana iğne yapılacak diye beklerken hamile kalmışım hamilelik haftalarımda son adet tarihimle uyumlu değil yumurtam geç döllendiğinden kaynaklanıyor
yani yöntem doğru ola bilir

bi an kendimi kadın doğumcuya geldim sandım neler oluyo burdaa.... mübarek cahal olan herkes öğrenmiştir nasıl çocuğun oluştuğunu? ..:119:burda yağmur yağıyorr şakır şakırrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
kızlar sıfır bir ev buldum yarın eşimle bakmaya gidicez bakalım inş güzeldir yaa.....taşınırsam çok iyi olcak..gittiğim doktorumada çok yakın..inş olur...nolur dua edin bana...ev güzel olsun..çok heyecanlıyım yaa..inş inş ev içime siner..sıfır daireymiş..ilk kiracısı ben olcam ,inş..

Selam hanımlar. Bugun pazar oldugu nasıl da belli kimsecikler yok

Herkes kocisiyle geziyor biz evdeyiz her zamanki gibi

Merhaba sevgili anneler.. bende 2012 mart annesi olacağım nasipse. önceki günde liste ile ilgili yazmıştım yine buraya. cevaplar için teşekkürler.
ben bizim listemizi tablonun başı ve sonundaki
yazan yerleri silerek eskisi gibi olmasada geri yükleyebildim.
sizlerde bi deneyin. inşallah düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…