- 14 Mayıs 2010
- 1.977
- 1
- 116
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #28.741
Gunaydın canım, amın.
Duzeltılmesı ıcın Gurbetım e gonderdım, ınsallah duzeltırse daha guzel olacak tablomuz.
Severım surprızlerı
Bence ınsanlar daha cok ac.
Dıyorum ya ben 1 TL ıcın elımı telefona goturmeye utanırım.
Yok, bırde neye sınırlendım.
ıkı gundur bu gıbı konularda personel dırekt benı arıyor.
Kac kez dedım, bır derdınız varsa mudurunuzle konusun, o benı mutlaka bılgılendırır.
Personel sayımız ınanılmaz bır rakam degıl 160 cıvarı ama gunde 10 kısı boyle sudan sebepler ıcın arayınca gerılıyorum.
ayyy kızlarr okudugum gebelikle ilgili kitaptan bebek tekmeleri ile ilgili bir kısmıı sizede yazayım dedimm.. cok sevdimmm
bebeklerde insandır.. onlarında bizim gibi topuklarıyla ,diz veya dirsekleriyle tekmeledikleri ''hareketli'' yada uzanıp kaldıkları, ''sakin'' zamanları vardır. cogunlukla onun hareketliligi sizin ne yaptıgınıza baglıdır. rahmm dısındakii bebek gibi,rahim içindeki bebeklerde sallandıklarında uyurlar:) bu nedenle gün içinde hareketli oldugunuz zamanlarda ,günlükk ritminizle bebek hareketsizlesir.böylece ''kısmenn'' bebek yavaslamıs oldugundan ,kısmen de siz mesgul oldugunuzdan tekmeleri pek fark etmezsiniz. siz yavaslar yavaslamazz bebeiniz hareketlenmeye baslar.. bu nedenle bir cok gebe kadın bebegin hareketlerini sabah yatakta ve geceleyin hisseder.. ayrıca anne ögünde veya ara ögünde birseyler yediginde belki de kan sekerinin yükselmesine baglı olarak bebegin hareketlendigini hissedebilir.bazı gebeler sinirli yada sıkıntılı olduklarında bebegin hareketlendigini bildirmiştir. bu durumda da bebek annenin adrenaliniyle uyarılmıs olabilir.
bebekler 24_28 haftalar arasında en hareketli dönemlerini yasarlar.ancak bu hareketler düzensiz ve genelde kısadır. ultrasonda görseniz bile mesgul bir annenin hissedemeyecegi niteliktedir. 28_32 haftalarda ise dinlenme ve hareketlilik olarak tanımlanan dönemlerde daha düzenli ve sürekli hale gelir.
baska bebeklerle bebeginizi kıyaslamayın.. her yenidogan gibi anne karnındaki her bebek te gelişim ve hareketlilik acısından kendine özgüdür. bazıları her zaman hareketlidir,bazıları sakin.. bazılarının tekmeleri düzenlidir, bazılarının hareket düenleri anlasılmaz. hareketliligin kesin yavaslaması yada kesilmesi olmadıgı sürece pek cok durum normaldir.
son arastırmalar 28 haftadan itibaren bebegin hareketlerini annenin günde 2 kez, biri daha hareketsiz oldugu sabah saatlerinde,digeri daha hareketli aksam saatlerinde takip etmesininn yerinde olacagını gösteriyor. basit bir test uygulayın:
saymaya basladıgınızda saate bakın. her türden hareketi sayın(tekme ,calkalanma,dönme..) 10 a ulastıgınzda saate bakın. genelde 10 dk içinde 10 hareket saymıs olursunuz belki daha fazla olabilir..bir saaat içinde hala 10 hareket saymadıysanız süt için veya hafif birseyler yiyin. sonra sırt üstü uzanın ,gevseyin ve tekrar saymaya baslayın.10 hareket saymadan 2 saat gecmişse dr unuzu arayın. önemsiz birsey olabilecegi gibi zaman zamann bebekte sıkıntı isareti de olabilir. doguma yaklastıkca bebek hareketlerinin takini cok önemlidir..
bebek rahimde byüdükce daha güclenir ve bir zamanlar kelebek dokunusu gibi olan hareketler artık iyice siddetlenir.. kaburgalarınıza,rahim agzınıza veya karnınıza canınızı yakacak kadar güclü bi tekme yerseniz sasırmayın.özellikle güzlü bir saldırıya maruz kalırsanız durus seklinizi degiştirmeyi deneyin. bu kücük saldırganın dengesini degiştirerekk saldırıyı gecici olarak durdurabilirsinizz.....:)
Herkese Günaydın..
(burda uzun zamandan sonra ilk defa nihayet biraz serin (az) kapalı bir hava... )
günaydın canım inş.güzel hayırlı bir gün olurQUOTE=layla1955;21253079]günaydın kızlar hepimiz için hayırlı bir gün olur inşallah umarım hepiciniz iyisinizdir
Canım tablo harika olmuş..
Ellerine sağlık gülüm..
Al canım sende beyaz kırmızı al kızlarına...
Kumaşına dikkat et...
canım ben ikisine aynı almayacağım ayrı ayrı alacağım daha iyi olur dimi
ya bende pazar günü gezdim bebe mağazalarını kızlara hep pembe yapmışlar değişik renk yok sanki ben oluşuma şu organik krem tek renk aldım fiyatıda çok uygundu indirimden aldım bir tanede kırmızılı alacagım çok güzel duruyor bebekte sende kırmızılı al oyelken
günaydın kızlar hepimiz için hayırlı bir gün olur inşallah umarım hepiciniz iyisinizdir
günaydın canım inş.güzel hayırlı bir gün olurQUOTE=layla1955;21253079]günaydın kızlar hepimiz için hayırlı bir gün olur inşallah umarım hepiciniz iyisinizdir
Canım tablo harika olmuş..
Ellerine sağlık gülüm..
Al canım sende beyaz kırmızı al kızlarına...
Kumaşına dikkat et...
canım ben ikisine aynı almayacağım ayrı ayrı alacağım daha iyi olur dimi
Canım ben nedense ikiz bebeklerin ilk etapta karıştırılacağını düşünüyorum..
Kesinlikle doğar doğmaz kollarına bişey tak
Çıkmasın...
Banyo yaparken falan karıştırma bebekleri..
Kesinlikle farklı renk al canım...
Gunaydın canım, amın.
Duzeltılmesı ıcın Gurbetım e gonderdım, ınsallah duzeltırse daha guzel olacak tablomuz.
Severım surprızlerı
Bence ınsanlar daha cok ac.
Dıyorum ya ben 1 TL ıcın elımı telefona goturmeye utanırım.
Yok, bırde neye sınırlendım.
ıkı gundur bu gıbı konularda personel dırekt benı arıyor.
Kac kez dedım, bır derdınız varsa mudurunuzle konusun, o benı mutlaka bılgılendırır.
Personel sayımız ınanılmaz bır rakam degıl 160 cıvarı ama gunde 10 kısı boyle sudan sebepler ıcın arayınca gerılıyorum.
Az değilmiş personel sayın canım..
Yüzdeye vurunca %10 a yaklaşmış oran ama...
Boşver canım ya
Bunlar birbirinden etkileniyor...
ayyy kızlarr okudugum gebelikle ilgili kitaptan bebek tekmeleri ile ilgili bir kısmıı sizede yazayım dedimm.. cok sevdimmm
bebeklerde insandır.. onlarında bizim gibi topuklarıyla ,diz veya dirsekleriyle tekmeledikleri ''hareketli'' yada uzanıp kaldıkları, ''sakin'' zamanları vardır. cogunlukla onun hareketliligi sizin ne yaptıgınıza baglıdır. rahmm dısındakii bebek gibi,rahim içindeki bebeklerde sallandıklarında uyurlar:) bu nedenle gün içinde hareketli oldugunuz zamanlarda ,günlükk ritminizle bebek hareketsizlesir.böylece ''kısmenn'' bebek yavaslamıs oldugundan ,kısmen de siz mesgul oldugunuzdan tekmeleri pek fark etmezsiniz. siz yavaslar yavaslamazz bebeiniz hareketlenmeye baslar.. bu nedenle bir cok gebe kadın bebegin hareketlerini sabah yatakta ve geceleyin hisseder.. ayrıca anne ögünde veya ara ögünde birseyler yediginde belki de kan sekerinin yükselmesine baglı olarak bebegin hareketlendigini hissedebilir.bazı gebeler sinirli yada sıkıntılı olduklarında bebegin hareketlendigini bildirmiştir. bu durumda da bebek annenin adrenaliniyle uyarılmıs olabilir.
bebekler 24_28 haftalar arasında en hareketli dönemlerini yasarlar.ancak bu hareketler düzensiz ve genelde kısadır. ultrasonda görseniz bile mesgul bir annenin hissedemeyecegi niteliktedir. 28_32 haftalarda ise dinlenme ve hareketlilik olarak tanımlanan dönemlerde daha düzenli ve sürekli hale gelir.
baska bebeklerle bebeginizi kıyaslamayın.. her yenidogan gibi anne karnındaki her bebek te gelişim ve hareketlilik acısından kendine özgüdür. bazıları her zaman hareketlidir,bazıları sakin.. bazılarının tekmeleri düzenlidir, bazılarının hareket düenleri anlasılmaz. hareketliligin kesin yavaslaması yada kesilmesi olmadıgı sürece pek cok durum normaldir.
son arastırmalar 28 haftadan itibaren bebegin hareketlerini annenin günde 2 kez, biri daha hareketsiz oldugu sabah saatlerinde,digeri daha hareketli aksam saatlerinde takip etmesininn yerinde olacagını gösteriyor. basit bir test uygulayın:
saymaya basladıgınızda saate bakın. her türden hareketi sayın(tekme ,calkalanma,dönme..) 10 a ulastıgınzda saate bakın. genelde 10 dk içinde 10 hareket saymıs olursunuz belki daha fazla olabilir..bir saaat içinde hala 10 hareket saymadıysanız süt için veya hafif birseyler yiyin. sonra sırt üstü uzanın ,gevseyin ve tekrar saymaya baslayın.10 hareket saymadan 2 saat gecmişse dr unuzu arayın. önemsiz birsey olabilecegi gibi zaman zamann bebekte sıkıntı isareti de olabilir. doguma yaklastıkca bebek hareketlerinin takini cok önemlidir..
bebek rahimde byüdükce daha güclenir ve bir zamanlar kelebek dokunusu gibi olan hareketler artık iyice siddetlenir.. kaburgalarınıza,rahim agzınıza veya karnınıza canınızı yakacak kadar güclü bi tekme yerseniz sasırmayın.özellikle güzlü bir saldırıya maruz kalırsanız durus seklinizi degiştirmeyi deneyin. bu kücük saldırganın dengesini degiştirerekk saldırıyı gecici olarak durdurabilirsinizz.....:)
Çok güzel ecrinnim
Okurken yaşadım adeta
Yazarken de yorulmuşsundur
helal et hakkını kız...
o dedigim magaza giyim falan da var ya çocuk üzerine ne ararsan var sakarya caddesinde o dolmuş duraklarına falan gelmeden ekmek fırını falan varya onun karşısında ya çok bilindik bi adı yoktu ama bide gene orda postanenin 2-3 dükkan yanında fullıx var orayada bi bak derim aklınızda bulunsun nivea nın bebek bakım çantası var içinde pudra yağ ıslak mendil sabun şampuan var almak isteseniz dışarda 55-60 arası degişiyo carreforda 45 liraya aldık ablamın kızına
Canım bakacağım oraya...
Benim şampuan faln herşey tamam
Eksik bişeyi yok şükür
İnşallah sende kısa zamanda tamamlarsın canım
Hangi doktora gidiyorsun?
amaaaaan eleferyacım sabah sabah 1 tl insanlar için germe kendini bu kadar şekercimişleri yok heralde bunlarla uğraşıyorlar
nasıl yapıldı nekadar sürdü bilgi vermeniz mümkünmü ?
Off kızlar..
Gece yatmadan wcye gittim sölemesi ayıptır idrarı mı yaptım peçeyetle temizlenirken kan geldi yine..
Bu sefer ki resmen pembe kırmızı gibi kandı!
Eşim acile gidelim dedi ben beş on dakika öle oturdum gittim bir daha baktım durmuştu..
Sonra hareketlerini hissedince rahatladım ama sabah doktora gittim erkenden..
Doktor baktı herşey normal dedi..
Neyden kaynaklanıyor oda bilmiyor..:S
Alttan muane yapayım dedi belki yara felan vardır dedi..
Bende düşüneyim dedim çıktım..
Doktorum erkek eşimde bir şey der belki die..
Hem birazda çekindim hiç alttan muane olmadım ben..
Dedim eşinize sonra muane olurum o da tmm dedi..
Dotorumun eşide aynı yerde kadın doğumcuda..
Puff ne yapcam bilmiyorum..
Bu foruma kaç kişi geliyor benim gibi böle kanama sorunu yaşayan kimse yok sanırım..
Neden ben diye isyan etmek istemiyorumda..
Süperiz sen nasılsın bacım...
Canım bakacağım oraya...
Benim şampuan faln herşey tamam
Eksik bişeyi yok şükür
İnşallah sende kısa zamanda tamamlarsın canım
Hangi doktora gidiyorsun?
Herkese Günaydın..
(burda uzun zamandan sonra ilk defa nihayet biraz serin (az) kapalı bir hava... )
[]
bir tanede kırmızılı alacagım çok güzel duruyor bebekte sende kırmızılı al oyelken
Off kızlar..
Gece yatmadan wcye gittim sölemesi ayıptır idrarı mı yaptım peçeyetle temizlenirken kan geldi yine..
Eşim acile gidelim dedi ben beş on dakika öle oturdum gittim bir daha baktım durmuştu..
Bu foruma kaç kişi geliyor benim gibi böle kanama sorunu yaşayan kimse yok sanırım..
Az değilmiş personel sayın canım..
Yüzdeye vurunca %10 a yaklaşmış oran ama...
Boşver canım ya
Bunlar birbirinden etkileniyor...
Off kızlar..
Herkese Günaydın..
Off kızlar..
Günaydın canım :)))
Burda da kapalı valla, soğuk hatta :)))
Off kızlar..
Günaydın sekergünaydın canım
günaydınn güzellerrrr...geçmişe bakamadım henüzzz naparsınızz keyifler iyidir insallahh.limon geçmiş olsun canım bence ihmal etme muayeneni önerilen sekilde ol tatlım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?