2012 Şubat Anneleri

demetcim üzme kendini..bende senin gibiyim kaynanamlar köyde annemler yakın onlarlada aram kötü..bazı şeylerden dolayı..bende şimdi bebek olunca herşeyiyle kendim ilgilencem...yanlızım..ama üzülmüyorum çünkü kimse karışmasın ben daha iyi bakarım yavruma..her kafadan ses çıkınca karışanda çok oluyor... ister istemez ....doğru sıkılırsın evde ben 3 sene evdeydim ama şu varki kafan rahat oluyo kimsenin derdiyle uğraşmak zorunda kalmıyorsun kimsenin suratını çekmek zorunda kalmıyosun iş hayatı öyle değil..para kazanıyorum ama kazandığım borçlara gidiyoo elime geçen çok az bişey.. yani iştende sıkılıyo insan bi zaman sonra evdende..önemli olan yapacak bişeyler bulmak..şimdi yvrularımız olcak inş onlar en büyük zaman geçirme kaynağımız olcak..ve hep onlar için bişeyler öğrenmeye çalışıcaz..üzülme sıkma canını..evladınla herşey daha güzel olur inş..anlıyorum seni ben..

limoncum ssk varsa çalıştığın iş yerinde haklarını elde et öyle çık 32 haftada canım..kendin rapor falan almadan çıkarsan doğum parası falan alamazsın...

hımm anladım canım
banada sordular doğumdan sonra çalışacakmısın diye
bende evet dedim ssk ve maaş açısından
ama sonra ne yapacağım nasıl söyleyeceğim bilmiyorum

bblau sen bilirsin
normalde 32 haftada çalışabilir yada çalışamaz raporu veriyor ya doktorlar
ikizlerde kaçıncı haftada bu rapor acaba aynımıdır ki

limoncum ssk varsa çalıştığın iş yerinde haklarını elde et öyle çık 32 haftada canım..kendin rapor falan almadan çıkarsan doğum parası falan alamazsın...

SSK m var onuda düşündüm ama işte dolaşırken şimdiden yoruluyorum ilerleyen zamanlar daha zorlanırım ve sağlığım herşeyden önemli.. Hem sigortam aldığım maaştan yatmıyor asgari ücretten yatırıyorlar yani 4 aylık alacağımı hesaplasam yaklaşık 1300 felan yapıyor çünkü maaşının hepsinide vermiyorlar.. Hem doğumu burda yapmayıda düşünmüyorum eşim evraklarla felan uğraşcak.. Ee zaten diplomamı kullanırlarsa aynı ücreti ben yine alcam.. Strese girmeden..O nedenle umarım kullanırlar diye dua ediyorum bol bol

saol cnm ya azoş gelmedi daha galibaa

cnm hiç bilmiyorum ki cumartesi söyler herhalde doktor
ama ikiz ya küçük olursa erken olursa diye panikledim bian

cnm korkma bişey olmaz inş... aklına kötü şeyler getirme..zayıfta doğsalar daha çabuk gelişiyorlar daha iyi oluyo aslında..komşumun bebeği çok cılız doğdu kolları boğum boğum şimdi..endişe etme inş bişey olmaz...zamanlarında doğarlar inş...gönlünü ferah tut..erken doğum hepimiz için söz konusu... ikizlerde bu risk belki biraz daha fazla ama önemli olan sağ sağlim doğmaları...endişe etme.... çok tatlı olcak annesi onlar..

2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;

Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
Kanun da ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum vardır; annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez.
İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.

bblau sen bilirsin
normalde 32 haftada çalışabilir yada çalışamaz raporu veriyor ya doktorlar
ikizlerde kaçıncı haftada bu rapor acaba aynımıdır ki

ikizlerde doğuma 10 hafta kala rapor alıyorsun cnm... daha erken izin dönemin..ama istersen çalışabilir raporu alıp çalışabilirsinde..

sağol canım ağzın bal yesin inş. :)

eet öyleymiş ama sonrasında değilmiş sadece öncesinde +2 hafta yazıyor hayatım ın gönderdiği yazıda

ikizlerde doğuma 10 hafta kala rapor alıyorsun cnm... daha erken izin dönemin..ama istersen çalışabilir raporu alıp çalışabilirsinde..

evet öyleymiş sadece 2 hafta farkediyor yani

slm arkadaşım. Izmirde mi yaşıyosun sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…