2012 Şubat Anneleri

ayy şimdi kaynanam aradı eşimi samsundan.....teli ben açtım..ee nasılsın falan dedim sesi buz gibi...bişeyde yok aramızda ama..bana demiyo hiç çarşıya gittim gezmeye diye..eşime verdim neyse teli demiş benim için bayramda onu köye getirmiceksen hiç köye gelme...amacı ney çok iyi biliyorum..alcak beni yanına kapı kapı komşularını gezdircek bayramıda bahane edip..hava atcak gelinim hamile diye....insan bi sorar telde bebek nasıl nasıl gidiyo hamileliğin diye..hem karnım burnumda ne işim var köyde..işten çıkarılıyorum zaten bayrama kalmadan..köye gitmek zaten en az 500 tl masraf demek ben daha oğlumun yatağını alamamışım..millet kendi derdinde...çok kolay geliyo herşey....sinir oldum yaa...eşimede bunu deyince bana kızıyo..doğru söyleyene dokuz köyden kovarlar.....zaten...​

herkese slm... ben geldim...
şeker yüklemelerine başlamış anneler... bana 10 kasım'a gün verdi doktor... kızlar oğluşumun ayak parmakları uzunlu kısalı bi garip ama hiç üzülmedim tek o olsun sorunu başka bişey olmasında belki büyüdükçe düzelir... sizin bebekleriniz nasıl sorun yoktur inşallah... fazla giremiyorum işler yoğun ama kalbim sizlele

kız laf gelişi dedim onu 10 tane tulum olurmu bi aylık bebeğe..en fazla giyeceği yıkasan kurutsan 5 tane..çabuk büyüyorlar...sen aldıklarının çoğunu giydiremicen eğer bir aylık aldıysan hep...ama boy boy alırsan o başka

dün akşam da benim kaynana geldi
annen nasıl ablan nasıl dedi
ben de hemen lafı sokuşturdum (çünkü kendisi şu ana kadar ne bişey aldı ne de sordu bişey lazım mı diye)
Napsınlarrr harıl harıl battaniye, yelek, hırka, patik falan yapmaya çalışıyolar dedim
demesin mi
aman şimdikiler kullanmıyo ki öyle şeyler
yooo niye kullanmıyım ablam da giydir di ben de giydircem dedim

sonra eşimin yeğeni gelmişti ufak
yenge kurban kescekmisiniz dedi
yok dedim (ben bayramda anladım)
sonra dediki ama erkek çocuklarına kurban kesililirmiş (bu arada bunu diyen 10 yaşında)
siz niye kesmiyorsunuz?
paramız yok canım
belki babanesi keser erkek torunu için dedim
ağzını açıp bi laf demedi ya
bi çeyrek alır gelir artık doğurunca onu da annemlere ayıp olmasın diye yapar kesin

Allahtan benim eşim Galatasaraylı

ben galatasaraylıyım eşim fenerli o yüzden hiç böyle şeylere bulaşmamayım diyorum yoksa o benden baskın çıkacak benn en iyisi abidik kubidik şeyler alayım oluma bebek gibi büyüyünce nasılsa babası onu yoldan çıkarcak fenerli yapcak napalım bare küçükken bulaştırmasın

Ahahhahahaha Neyse o kısmı geçiyorum. Gelelim tuz mevzuuuna; bunu duymuştum ama banyo suyuna dökmeyi değil de, Bblau'ya yapılan gibi salamura tuzlama olayını. Sanırım bu olay işe yarıyor. Ama nasıl yapıldığını bir iyice öğrenmek lazım. Sende yaşlı, büyük çoktur Gökçecim. Öğrensen de bize de anlatsan çok makbule geçer. :)

Alla alllaaaa ben de bu insanları anlamıyorum. Yahu insan bi sorar iyi misin yol gelebilecek durumda mısın falan diye. Ay çok garibime gidiyo böyle tavırlar yaaa...

ben zonguldak'ta yaşıyorum şekerim. burda yaptırdım ben. ama cidden her dişinin yaptırması gereken bi eylem bence. 6 aydır gitmıyorum inan sadece bazı yerlerimde bebek saçı gibi tüyler çıkıyor artık. onları da tutup çekince kopuyor zaten.

valla kim bulduysa gavur da olsa cennetlik biri benim nazarımda. tuz olayını da annem her banyo suyumuza koyarmış bi miktar. durulama suyu sanırım o bak tam bilmiyorum öğrenırım ama. ve inan cidden faydasını gördik biz. ben at gibi koşayım terlemem. kardeşlerim zaten fuybolcu onlar da terlemez. ha 90 dakıka koşunca erliyolrlar elbet ama kokmazlar.

Al babuş al ben beğendim....Çok minnoş bişeymiş.

Beni bildiğin tuzlamışlar hacı.
Banyo suyuna tuz dökmek filan değil, bildiğin salamuraya yatırmışlar
Ben de hiç akmam kokmam maşallah

bence de süpermiş. çok beğendim. akşam alıcam evet. bu arada bak bi ortak nokta daha. kızım hakikaten annem de yapmış bunu. kokma terleme nedir bilmeyiz. sende yap hacı. hatta her anne yapsın...

bi önemli bilgiyi de paylaşmanın vermiş olduğu mutlulukla şu an kendimi öpüyorum. hatta şu an kendime sarıldım :)))

bak bak zekaya bak. bana kalsa çocuğun bacakları tulumun içinde erildi mi tamam der atarım ben o tulumu. vardır oyle huylarım benim. sonra lazım olur o ayrı :))) ahahahahhahahahaha Niye ayda 1 mi değiştircen çocuğun tulumunu. ahahahhahahaha

Allahtan benim eşim Galatasaraylı

o zaman kaçırma hatun işte. 60 tl bi de.

ayy aman hiç bulaşma bence de fenerli giydirir sonra çocuktan soğuma

benimkide öyle bende gslıyızz......ben bu sene ordusporu tutuyorum..orduluyum çünkü....

:13:

bu takım sunta mı mdf mi?
Güle güle kullanmak nasip olsun

hiçte gitme bence şimdiden hastayım belim ağrıyor felan de benimkide aynı senin modelden geçen bayram hastayım dedim bu bayramda doktor yolculuğu yasakladı dedim bişeyler uydur eşinlede kötü olma

İyi de 1 aylık ne alırsan al giydiremezsin 0-3 aylık alacaksın.Ben birkaç tulum hariç çoğunu 0-3 aldım..3-6larda var..Biz kuzumla çok gezeceğimiz için hepsini giydiririm, giydiremezsem arkamdan hamile kalan çok onlara veririm onlar giydirirler.

Güle güle kullanın inşallah canım ben beğendim,

Gözünaydın ayrıca bebişini görmüşsün Parmakları pek anlamadım, normalde her insanın böyle irili ufaklı uzunlu kısalı değil mi ayak parmakları?

Son düzenleme:
o zaman kaçırma hatun işte. 60 tl bi de.

canım ben 29 ekim'den önce bişey almıcam kendikendime öyle bi tarih koydum manyaklık işte
randevudan sonra dağıtıcam ortalığı alışveriş yaparken
bunca zaman kendimi sıkmak valla çok zordu genelde sabırsızımdır ama kendimi ilk defa takdir ettim yani

Kendi kayınvalidemi gördüm sanki ..
Oda annemi aramış geçenlerde kermes var diyormuş istersen gel gidelim bebek yelekleri felanda olur diyormuş..
Annemde demiş ben beğenmiyorum onları demiş kendim yapcam demiş hiç ses etmemiş..
Ula annemi ne diye çağarıyon istiyorsan sen git al değil mi ama yok anneme aldırcak
Benimkide kesin bir çeyrek takar o kadar..

yaa ben deli oluyorum aileler destek olacağına herşeyi kolay sanıyorlar ben anlam veremiyorum buna yaa..geçen sene geldi evime ufo yakıyorum....tek kişi çalışıyo evde ev kira zaten ....nasıl ısınıyosunuz siz bunla bu evden taşının falan diyo...oda yetmezmiş gibi eşim işsiz kaldı o dönem çıkmış anneme demişki banada bayağıdır para göndermediler oğlumun evlenince işleri hepten bozuldu demiş annem zaten bana laf sokmaya yer arıyo diyo kızım o nasıl laf kaynananda....sesimi çıkarmadım adı üstünde kaynana sonuçta..ama görümceme gidiyo zaarrrr gibi geziyolar bütün akrabaları..bize gelince hasta,üşüdüm falan....duygu sömürüsü oğluna..şimdide gelin köye gelsin diyo..bi sor oğlum durumun varmı? gelin nasıl diye dimi...evimiz kira sonuçta oğlun kaç ay borç yapmış işsiz kalmış anca toparlıyoruz..yine sorsan para ister....deli oldum yaa...bişey desen gelinsin hemen ondan..demesen kendi kendini yiyorsun..nasıl insanlar ben anlamıyorum yaa..herşey para olmuş annelik babalık bile parayla artık valla..yaaa.​

yaa bi garip doktorda dedi baş parmağın yanındaki baş parmaktan büyük, serçe parmağın yanındakide orta parmaktan büyük...

O salamura tuz olayı zararlı aman diyim yapmayın, yakarsınız çocuğu..
Ama yıkanma suyuna tuz atılır, bende gökçe'nin dediği gibi biliyorum..Çok değil yarım avuç kadar yeterlidir..Annem beni de öyle yıkamış.

Simurgankacım ben deçıtçıtlı bodyleri arttır derim. Bebekler kış bebeği olacağı için uzun kollu olabilir bu bodyler.
Çorap ne kadar almak lazım bilemiyorum. Benim kayınpederim tekstil işinde, çorap toptancılığı yapıyor.
Sanırım bebeğin 50 kadar kısa çorabı, 20den fazla da külotlu çorabı vardır :)
Eldivenler, önlükler, patikler bende de senin kadar.
Bir de patikli altlar var, onlar da kullanışlı olabilir bak…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…