- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #34.261
erkek yada kız yeni doğana kurban yada adak kesmek iyidir belaları def eder ama şart değil farz değil,ama durumu olan kesip mevlüt okutsa çok çok iyi olur...ama ben yapamicam..hem o kadar akrabam yok hemde durumum....üstelik 40 diye bişeyde yokmuş dışarı çıkılmaz falan 40 ın çıkmadan bunlar eskiden köylerde gece cin çarpar lohusayı çocuğu diye denmiş şeyler..günümüz şartlarında böyle bişey çok şükür yok ama tabi akşam ezanından sonra dışarda olmakta bi lohusa için iyideğil...ben en azından dikkat ederim..zaten evdeyim doğumdan sonrada...bide benim annem bebeğin 40 çıkmadan çamaşırlarını akşam ezanına kalmadan dışarda asılıysa toplardıki cin min musallat olmasın gece gece diye ..ipte bırakmazdı..inanmıyorum ama ..kış günü dışarı çamaşır asmam zaten .....
Bu arada mobilyanın sunta olması no problemoooo..Çünkü mdf diye alınanların sadece kapakları mdf olur, iç kısım yine suntalemdir..
Ordan oraya taşınmadığı sürece suntakapaklı bir mobilyada uzun süre kullanılır..Benim genç odasını 10 yıl kullandım suntalem, hemide 3 kere taşındık
evet akşam eczanından sonra anneninde bebeğinde eşyası bırakılmaz dışarıda
40 gün annenin de bebeğinde mezarı açık derler oyüzden mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaz
ve anne ile bebek 40 gün tek bırakılmaz musallat olunmasın diye
biz bebeği bile odada tek bırakmadık 40 gün
Gökçe bak Azoş tehlikeli diyor. Yakarsınız Allah korusun diyor. Sen ne diyorsun? :)
Oooh sen çorap konusunda şanslıymışsın maşallah.Külotlu çorapları tulumların mı içine giydiricez? Demin sordum ama bana kimse cevap vermedi.
Gökçecan, kurban sanırım hem kıza hem de erkeğe var. Akika sanırım adı da.
Yahu ben bu fare olayını şaka sanmıştım ama, şuan şok içindeyim...
Aslında bugün boşluk bulduğum için burdayım. Bir de aşı oldum bugün, o yüzden kendime tatil verdim, burda ve internette takılıyorum. :) Ben iyiyim çok şükür, inşallah sen de iyisindir, herşey yolundadır...
Listeyi kolayladım gibi geliyor ama, her baktığımda yeni bir eksik görüyorum. Aldıklarımı ve almam gerekenleri yazıyorum artık, böyle daha kolay oluyor...
doğru söylüyosun tatlım mevlütte şart değilmiş ama birtek akika kurbanı çocuktan hastalığı kazayı belayı defedermiş erkek çocuğuna 2 kız çocuğuna 1 tane kesiliyormuş ben mevlüt felan yapmıcam ona harcıcam para ile kurbanını keserim Allah izin verirse bide 3taksit yapıyorlar bağış yaptığında kendi kurbanımızıda geçen yıl öyle yapmıştık nasip olursa bu senede bağış yapacak durumumuz yok ama vacip olan kurbanımızı evde kesmicez bağış yapıcaz
kızlar mrb.cevap yazınız lütfen:))
ben 24.haftaydayım.24+4 şeker yüklmesi için bir sonraki ay yapılacak dedi yani 28.hafta oluyor sizce erken yaptırmak daha mı avantajlı son biliyorusnuz 24-28 arası yapılıyorya şimdiden yaptırıp sonucu mu göstersem dr.siz sanırım çoğunuz yaptrıdınız??çok ta tatlı yiyorum inş bişi çıkmaz kontrol altında aolursam hiç bişide yiyemem(
ahaha azo sen şimdi onu bunu bırakta. bikinisini suya dalıp çıkaran kız avatarından sonra bu eteğini kaldıran kız avatarını mı buldun?
bence azo bize bişiyler anlatmaya çalışıor kızlar....
derdin en kızım? ahahahahahha!
evet akşam eczanından sonra anneninde bebeğinde eşyası bırakılmaz dışarıda
40 gün annenin de bebeğinde mezarı açık derler oyüzden mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaz
ve anne ile bebek 40 gün tek bırakılmaz musallat olunmasın diye
biz bebeği bile odada tek bırakmadık 40 gün
taksitle kurban olmaz diye söyledi geçen hoca tvde ama.....:44:
tatlım ben 23+3'te gittim yapmadı 27+3'e gün verdi bende senin gibi deli gibi tatlı tüketiyorum umarım bişey çıkmaz
hastayım bu kızın naifliğine...
Oooh sen çorap konusunda şanslıymışsın maşallah.Külotlu çorapları tulumların mı içine giydiricez? Demin sordum ama bana kimse cevap vermedi.
Aslında bugün boşluk bulduğum için burdayım. Bir de aşı oldum bugün, o yüzden kendime tatil verdim, burda ve internette takılıyorum. :) Ben iyiyim çok şükür, inşallah sen de iyisindir, herşey yolundadır...
Listeyi kolayladım gibi geliyor ama, her baktığımda yeni bir eksik görüyorum. Aldıklarımı ve almam gerekenleri yazıyorum artık, böyle daha kolay oluyor...
Yapıcam, hatta çocuğu turşu bidonuna basıcam öyle karar verdim
Nihahahahahahahaha :))))
Ben de bi çoğunu 0-3 aldım. Ama 1 ay için aldığım patikli altlar ve tulumlar da var.
Annem diğer ay dağılımlarını yapmış sağolsun. Ne de olsa tecrübe :)
Veremedim tatlım karar. Yani hem pahalı hem de memnun olanlar kadar olumsuz referanslar var.
O kadar para verip bir de memnun kalmazsam ona yanarım. Birkaç alternatif daha yaratıp sonra da doktorumla konuşacağım bakalım.
Bu arada doktorum 26 kasımda gel ve çalışabilir raporunu alalım dedi
Zaman ne çabuk geçmiş ya :26:
Hımmmm, onu bilmiyorum ki
Verdiler ben de aldım, ama ne zaman giydiricem onu bilmiyorum bak
Apışaramı yellendiriyom alla alla ya bunaldık heralde
Musallat olma meselesi sadece 40 gün için geçerli değilmiş.Teyzemin kızının arkadaşının bebeği ilk doğduğu günlerde çok ağlamış, ama öyle böyle ağlama değil, morarırcasına..Götürmedikleri hastane kalmamış, doktorlar bir problem bulamamışlar, sonra hocaya götürmek zorunda kalmışlar son çare..Ve bebeğe anne karnında cinlerin sahiplendiğini söylemiş kadın...Sık sık ayetel kürsi okuyun demiş ve bir muskayla çocuğun ağlaması kesilmiş.Çok korkuyorum böyle şeylerden, inanmayan da olabilir ama ben inanıyorum, Allah hepsini korusun.
kanka kayınbabişkona soyle bana böyle doğumdan sonra bacaklarımı incecik gösterecek, böyle uzun da gösterecek, böyle güzel de gösterecek bi çorap üretsin.
yapsın bi babalık....
Apışaramı yellendiriyom alla alla ya bunaldık heralde
Musallat olma meselesi sadece 40 gün için geçerli değilmiş.Teyzemin kızının arkadaşının bebeği ilk doğduğu günlerde çok ağlamış, ama öyle böyle ağlama değil, morarırcasına..Götürmedikleri hastane kalmamış, doktorlar bir problem bulamamışlar, sonra hocaya götürmek zorunda kalmışlar son çare..Ve bebeğe anne karnında cinlerin sahiplendiğini söylemiş kadın...Sık sık ayetel kürsi okuyun demiş ve bir muskayla çocuğun ağlaması kesilmiş.Çok korkuyorum böyle şeylerden, inanmayan da olabilir ama ben inanıyorum, Allah hepsini korusun.
Temam babuş, not aldım
temem o halde... anlaştık... en birinci kayınpeder ödülünü o'na verecem.
en muhterem kayınpapa 1'ncilik teli ödülü
mr. büyük bblua...
O kadar şımartma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?