- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #34.241
hiçte gitme bence şimdiden hastayım belim ağrıyor felan de benimkide aynı senin modelden geçen bayram hastayım dedim bu bayramda doktor yolculuğu yasakladı dedim bişeyler uydur eşinlede kötü olma
Ayaklar konusunda haklısın, ama hergüne 1 kıyafet olarak düşün derim, hem oyelkenin dediği gibi her an yıka kurut kış ayında zor olacak..
Ayakları artık olmayan tulumları patik yerlerinden kesip dikebilirsin..Daha uzun vadede kullanılabilir sanırım böylece.
herkese slm... ben geldim...
şeker yüklemelerine başlamış anneler... bana 10 kasım'a gün verdi doktor... kızlar oğluşumun ayak parmakları uzunlu kısalı bi garip ama hiç üzülmedim tek o olsun sorunu başka bişey olmasında belki büyüdükçe düzelir... sizin bebekleriniz nasıl sorun yoktur inşallah... fazla giremiyorum işler yoğun ama kalbim sizlele
dün akşam da benim kaynana geldi
annen nasıl ablan nasıl dedi
ben de hemen lafı sokuşturdum (çünkü kendisi şu ana kadar ne bişey aldı ne de sordu bişey lazım mı diye)
Napsınlarrr harıl harıl battaniye, yelek, hırka, patik falan yapmaya çalışıyolar dedim
demesin mi
aman şimdikiler kullanmıyo ki öyle şeyler
yooo niye kullanmıyım ablam da giydir di ben de giydircem dedim
sonra eşimin yeğeni gelmişti ufak
yenge kurban kescekmisiniz dedi
yok dedim (ben bayramda anladım)
sonra dediki ama erkek çocuklarına kurban kesililirmiş (bu arada bunu diyen 10 yaşında)
siz niye kesmiyorsunuz?
paramız yok canım
belki babanesi keser erkek torunu için dedim
ağzını açıp bi laf demedi ya
bi çeyrek alır gelir artık doğurunca onu da annemlere ayıp olmasın diye yapar kesin
dün akşam da benim kaynana geldi
annen nasıl ablan nasıl dedi
ben de hemen lafı sokuşturdum (çünkü kendisi şu ana kadar ne bişey aldı ne de sordu bişey lazım mı diye)
Napsınlarrr harıl harıl battaniye, yelek, hırka, patik falan yapmaya çalışıyolar dedim
demesin mi
aman şimdikiler kullanmıyo ki öyle şeyler
yooo niye kullanmıyım ablam da giydir di ben de giydircem dedim
sonra eşimin yeğeni gelmişti ufak
yenge kurban kescekmisiniz dedi
yok dedim (ben bayramda anladım)
sonra dediki ama erkek çocuklarına kurban kesililirmiş (bu arada bunu diyen 10 yaşında)
siz niye kesmiyorsunuz?
paramız yok canım
belki babanesi keser erkek torunu için dedim
ağzını açıp bi laf demedi ya
bi çeyrek alır gelir artık doğurunca onu da annemlere ayıp olmasın diye yapar kesin
kızlar unutmadan oluşumun odasını aldık dün praktikerden JUNOR BEBEK ODASI TAKIMI KARYOLA-FONYER-GARDIROP
380tl çok ucuz ve kalitelide içinin yatağınada 80tl verdim 70*130 mekan marka ve 50tl'de hediye çeki verdiler türkcell'lilere indirim var
AhahhahahahaNeyse o kısmı geçiyorum. Gelelim tuz mevzuuuna; bunu duymuştum ama banyo suyuna dökmeyi değil de, Bblau'ya yapılan gibi salamura tuzlama olayını. Sanırım bu olay işe yarıyor. Ama nasıl yapıldığını bir iyice öğrenmek lazım. Sende yaşlı, büyük çoktur Gökçecim. Öğrensen de bize de anlatsan çok makbule geçer. :)
Alla alllaaaa ben de bu insanları anlamıyorum. Yahu insan bi sorar iyi misin yol gelebilecek durumda mısın falan diye. Ay çok garibime gidiyo böyle tavırlar yaaa...
canım ben 29 ekim'den önce bişey almıcam kendikendime öyle bi tarih koydum manyaklık işte
randevudan sonra dağıtıcam ortalığı alışveriş yaparken
bunca zaman kendimi sıkmak valla çok zordu genelde sabırsızımdır ama kendimi ilk defa takdir ettim yani
selam bebişim. hoşgeldin. sana da öpucuk attım burdan... mucukssssssss. oehh
Selam canım.Randevuna az kalmış, hadi hayırlı haberler inşallah...
canımmmmPikepolatcııııım, nasılsın canıııım? Sıkma lütfen canını. Bebeğini düşün. İnan ben aylardır ne doğru düzgün haber izliyorum ne gazete okuyorum. Birkaç kez yaptım o hatayı; sinirden, ağlamaktan beynim döndü. Uzak duruyorum...
yaa bi garip doktorda dedi baş parmağın yanındaki baş parmaktan büyük, serçe parmağın yanındakide orta parmaktan büyük...
Azoş, çok zeki olduğunu daha önce sana söyleyen olmuş muydu?Tütütütütüüt maşallah :)
ayy aman hiç bulaşma bence de fenerli giydirir sonra çocuktan soğuma
:13:
Bu takım sunta mı mdf mi?
Güle güle kullanmak nasip olsun
yaa bi garip doktorda dedi baş parmağın yanındaki baş parmaktan büyük, serçe parmağın yanındakide orta parmaktan büyük...
canım benimm..cok iyi geldi valla öpücugün saol.... aslanlı nevresime bayıldımmmmmm...
hastayım bu kızın naifliğine...
O salamura tuz olayı zararlı aman diyim yapmayın, yakarsınız çocuğu..
Ama yıkanma suyuna tuz atılır, bende gökçe'nin dediği gibi biliyorum..Çok değil yarım avuç kadar yeterlidir..Annem beni de öyle yıkamış.
Simurgankacım ben deçıtçıtlı bodyleri arttır derim. Bebekler kış bebeği olacağı için uzun kollu olabilir bu bodyler.
Çorap ne kadar almak lazım bilemiyorum. Benim kayınpederim tekstil işinde, çorap toptancılığı yapıyor.
Sanırım bebeğin 50 kadar kısa çorabı, 20den fazla da külotlu çorabı vardır :)
Eldivenler, önlükler, patikler bende de senin kadar.
Bir de patikli altlar var, onlar da kullanışlı olabilir bak…
halla halla hz. ibrahim miyiz biz be erkek çocuğa kurban keselim. ayrıca kız çocuklarının günahı ne? ben buna inanmadım. ilk defa duydum ve ı ıhhh sevmedim bu kurbanlık olayını.
ha elbette yaparım (adağım yok ama) da bilmem erkek çocuğa kesilmesi garip geldi. bu arada yavrumun 40ı çıkmadan mevlüt adağım var ama.
tımam bebişimn. öğrenecem bu akşam annemde yemekteyiz. bi sorayım bakayımkız bu arada annannem doğduğunda kadına bildiğin tüysüz yeni doğmuş fare yavrusu (köyde bulmuşlar tabi hemencecik) sürmüşler. allah'ım kadındaki teni, teninin beyazlığını ve kılsızlığını bi görseniz şaşarsınız...
canımmmmnerelerdesin? ne zamandır görüsüp konusamıyoruz.... öyle haklısın da iste ne kadar kopsakda gercekler orada duruyor.. neyse seker...
Listeni gördüm, bayaa halletmissin tatlımartık yetmeyenleride sonra halledersiniz canım, sonucta en temelleri almıssın gibi duruyor.....
Bu arada mobilyanın sunta olması no problemoooo..Çünkü mdf diye alınanların sadece kapakları mdf olur, iç kısım yine suntalemdir..
Ordan oraya taşınmadığı sürece suntakapaklı bir mobilyada uzun süre kullanılır..Benim genç odasını 10 yıl kullandım suntalem, hemide 3 kere taşındık
Bu arada mobilyanın sunta olması no problemoooo..Çünkü mdf diye alınanların sadece kapakları mdf olur, iç kısım yine suntalemdir..
Ordan oraya taşınmadığı sürece suntakapaklı bir mobilyada uzun süre kullanılır..Benim genç odasını 10 yıl kullandım suntalem, hemide 3 kere taşındık
bence de süpermiş. çok beğendim. akşam alıcam evet. bu arada bak bi ortak nokta daha. kızım hakikaten annem de yapmış bunu. kokma terleme nedir bilmeyiz. sende yap hacı. hatta her anne yapsın...
bi önemli bilgiyi de paylaşmanın vermiş olduğu mutlulukla şu an kendimi öpüyorum. hatta şu an kendime sarıldım :)))
İyi de 1 aylık ne alırsan al giydiremezsin 0-3 aylık alacaksın.Ben birkaç tulum hariç çoğunu 0-3 aldım..3-6larda var..Biz kuzumla çok gezeceğimiz için hepsini giydiririm, giydiremezsem arkamdan hamile kalan çok onlara veririm onlar giydirirler.
Güle güle kullanın inşallah canım ben beğendim,
Gözünaydın ayrıca bebişini görmüşsünParmakları pek anlamadım, normalde her insanın böyle irili ufaklı uzunlu kısalı değil mi ayak parmakları?
saol tatlım insallah... Hastane isine nasıl karar verdin? medical cok pahalı geldi bana seker yaa??:26:
yok bişi onda yok... takma kafana...
ne ki o ayak parmaklarının bazıları diğerlerınden uzun olmuş kısa olmuş noluyo? kız mı erkek mi bebiş?
erkek tatlım... doktorda sorun değil 1 numara büyük ayakkabı giyer dedi... tek sağlık sorunu olmasında dediğiniz gibi buna şükür...
yaa mdf daha güzel görünüyor ama çok pahalı işte bu takım çok ucuzdu görünce şok oldum zaten sade bişey istiyordum doğumda bir ton para... bu arada ankarada olan varsa lokman hekim etlikten doğum fiyatlarını aldım normal 950tl , epidural normal 1150 , sezeryan 1450 , epidural sezeryan 1750tl ve 1 gece yatış dahil süre uzarsa hergün için 150tl dediler.
suntalam canım bu fiyata mdf beşik bile vermezler heralde...
Kendi kayınvalidemi gördüm sanki ..
Oda annemi aramış geçenlerde kermes var diyormuş istersen gel gidelim bebek yelekleri felanda olur diyormuş..
Annemde demiş ben beğenmiyorum onları demiş kendim yapcam demiş hiç ses etmemiş..
Ula annemi ne diye çağarıyon istiyorsan sen git al değil mi ama yok anneme aldırcak
Benimkide kesin bir çeyrek takar o kadar..
yaa ben deli oluyorum aileler destek olacağına herşeyi kolay sanıyorlar ben anlam veremiyorum buna yaa..geçen sene geldi evime ufo yakıyorum....tek kişi çalışıyo evde ev kira zaten ....nasıl ısınıyosunuz siz bunla bu evden taşının falan diyo...oda yetmezmiş gibi eşim işsiz kaldı o dönem çıkmış anneme demişki banada bayağıdır para göndermediler oğlumun evlenince işleri hepten bozuldu demişannem zaten bana laf sokmaya yer arıyo diyo kızım o nasıl laf kaynananda....sesimi çıkarmadım adı üstünde kaynana sonuçta..ama görümceme gidiyo zaarrrr gibi geziyolar bütün akrabaları..bize gelince hasta,üşüdüm falan.. ..duygu sömürüsü oğluna..şimdide gelin köye gelsin diyo..bi sor oğlum durumun varmı? gelin nasıl diye dimi...evimiz kira sonuçta oğlun kaç ay borç yapmış işsiz kalmış anca toparlıyoruz..yine sorsan para ister....deli oldum yaa...bişey desen gelinsin hemen ondan..demesen kendi kendini yiyorsun..nasıl insanlar ben anlamıyorum yaa..herşey para olmuş annelik babalık bile parayla artık valla..yaaa .
Yaaa boşver hayatım. Bana daha kimse çöp almadı ne eşimin ailesinden ne benim ailemden. Düşününce üzülüyor insan ama boşveeeeeeeeeeeer...
halla halla hz. ibrahim miyiz biz be erkek çocuğa kurban keselim. ayrıca kız çocuklarının günahı ne? ben buna inanmadım. ilk defa duydum ve ı ıhhh sevmedim bu kurbanlık olayını.
ha elbette yaparım (adağım yok ama) da bilmem erkek çocuğa kesilmesi garip geldi. bu arada yavrumun 40ı çıkmadan mevlüt adağım var ama.
aaa görünüşü çok şık. hatta sadelikten yıkılmış. ama nıye o kadar ucuz? sunta bence bu.
ya valla hayatım ondan korkuyorum ya zaten boşver ben hiç ses etmiyorum onlardan haberi olmasın şirinler takımları daha cicikli boşver
sallanan ilk aylar için kullanıma uygun olan beşik sipariş ettim dün ladin ağacından yapılmış ona bile 450tl dedi tek beşik 90cm boyu 400tlye alıyorum onuda valla piyasada fiyatlar çok değişken aslında bebekler için sağlıklı olan suntalam mobilyalar mdf birazdaha zararlı die biliyorum mümkünse ağaç almak güsel ama nerde bulcan ağacı ufacık beşiğe 450tl diyosa mobilyanın tamamı 5000tlyi bulur sanırsam almaya kalksak
Oooh sen çorap konusunda şanslıymışsın maşallah.Külotlu çorapları tulumların mı içine giydiricez? Demin sordum ama bana kimse cevap vermedi.
ya valla hayatım ondan korkuyorum ya zaten boşver ben hiç ses etmiyorum onlardan haberi olmasın şirinler takımları daha cicikli boşver
sanırım sunta hatta suntanında bu kadar uygun olması enterasan ama sade bir takım güselmiş
sallanan ilk aylar için kullanıma uygun olan beşik sipariş ettim dün ladin ağacından yapılmış ona bile 450tl dedi tek beşik 90cm boyu 400tlye alıyorum onuda valla piyasada fiyatlar çok değişken aslında bebekler için sağlıklı olan suntalam mobilyalar mdf birazdaha zararlı die biliyorum mümkünse ağaç almak güsel ama nerde bulcan ağacı ufacık beşiğe 450tl diyosa mobilyanın tamamı 5000tlyi bulur sanırsam almaya kalksak
erkek yada kız yeni doğana kurban yada adak kesmek iyidir belaları def eder ama şart değil farz değil,ama durumu olan kesip mevlüt okutsa çok çok iyi olur...ama ben yapamicam..hem o kadar akrabam yok hemde durumum....üstelik 40 diye bişeyde yokmuş dışarı çıkılmaz falan 40 ın çıkmadan bunlar eskiden köylerde gece cin çarpar lohusayı çocuğu diye denmiş şeyler..günümüz şartlarında böyle bişey çok şükür yok ama tabi akşam ezanından sonra dışarda olmakta bi lohusa için iyideğil...ben en azından dikkat ederim..zaten evdeyim doğumdan sonrada...bide benim annem bebeğin 40 çıkmadan çamaşırlarını akşam ezanına kalmadan dışarda asılıysa toplardıki cin min musallat olmasın gece gece diye ..ipte bırakmazdı..inanmıyorum ama ..kış günü dışarı çamaşır asmam zaten .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?