- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #4.201
neden güneşlenmeyecekmişsin peki?
slm çiçeği burnunda güzel annelerRabbim bebişlerinizi sağ salamet kucağınıza almanızı nasip etsin inş. darısı bizlerin başına zeynom sana ziyarete geldik canımmm
evet canım korktum bende valla... ama doktorum hasta görme kendini sadece hamilesin demisti ama iste demek ki birazda öyle görmek lazım demek ki...zeynom denize girmeyiver canım yaaaaa daha çok küçük meleğin yorma mercimeğimizi
dr ben pek tavsiye etmiyrum ama kendinz bilirsiniz dedi yani net bişey demedi yok ya girsem razıyım zaten bu halsizlikle yüzemem sadece girip cıkarım serinlemek için bişey olmaz demi
hoşgeldiniz gülüm... iyi yaptınız.. ben topige baktım kimseler yoktu...
evet canım korktum bende valla... ama doktorum hasta görme kendini sadece hamilesin demisti ama iste demek ki birazda öyle görmek lazım demek ki...
canım ya simdi sana bisey diyemem ki ben.. doktorunun tavsiyesine uy canım.. tatle gitseniz bile ayaklarını sokuver sadece o zaman dizlerine kadar .. bak neler duyuyoruz insan cok üzülür sonrasında.. Allah korusun...
Güneş ışınlarının zararlarından dolayı olabilir.Bi de güneş hamilelerde genelde yüzde lekelenmeler yapıyor diye biliyorum ben.
ben doktoruma 2 hafta öncede sormustum denize girebilir miyim diye, evet demisti.... dün tekrardan sordum aynı soruyu, gene evet dedi... keske sende kendi doktoruna sorup içini öyle rahatlatsan canım.... genede tabii cok yorma kendini denize girersen kulaç atma cok, rahat sakin hareketler yani....
havuz daha riskli bildigim, hani özel havuzsa sorun yok ama mikrop açısından pek tavsiye edilmiyor sanki....
en iyi bilgiyi doktorun sana söyler tatlım..
ben yumurta catladıktan sonraki (luteal faz)13. gün yaptım negatif cıktı, ertesi gün 14. gün pozitifti silik bir sekilde, hemen kan testine gittim 247 cıktı ilk sonuc yani bir önceki idrar testinde her halukarda cıkması gerekiyordu hassaslık 20 beta-hcg yazıyordu... yani diyeceğim o idrar testleri biraz geç veriyor pozitifi sanki..
benimde 10 gün kaldı kalp atışlarını duymayaa inşallah allahım sorun yoktur çok korkuyorum:18::18::18::18:
Kızlarrrr merhaba....Size bişey dicemm ben bu bebeği istemiyorum artıkk
aciklamalarin icin cok tesekkur ederim ama doktor diyorki reglleri duzensiz olanlarda yumurtlama bilinmez benim hep 28gunde bir olur reglm. sonraaa iki kere kaza oldu o ay o ikisinden biri birisi reglimin 9. günü ogundur muhtemelen diyordum cunku digeri reglime 5gun kala beklenen reglme yani 28gunde bir olacaksa eger diger turlu 1hafta kala doktor onun tutmasi cokk zoor sanmiorumndedi. zaten ben dra su gundu dedigim icin kafalar karisiyor yani o 9.gunde olan tutmussa gec yumurtlama degil erken yumurtlama oluyor..
Anlamıyorum ya anlamıyorumEşimle çok tartışmaya başladık bu hırpalamaya kadar gidiyo ve ben çok sıkıldım ne bu bebeği istiyorum nede eşimi offf ya kafayı yiyorum bennn
ufff yapma ya korktum şimdi ee gitmiyimmi gidersem duramam ben yaaaaaaaaaaaaaaaaa denizsizbi yaz ben izmirliyim ya düşünemiyorum hiç mi girmicem şimdi dr sorsam ama eger benm yüzümden bebeğime bişey olursa kendimi asla affetmem..
Canım doktoruna bi sor istersen Benim doktorum da pek sıcak bakmayınca, mırın kırın edince, bir de komşu kızını bildiğimden içime sinmiyor girmek
Annem de doktoru da duyduktan aman sakın deyip duruyor .
Ben de çok severim denizi, yüzmeyi, ama ne bileyim bir şey olursa sonradan vah edersem,ah keşke dersem vicdanımı susturamam Bir de kese yanında kanamam da var,azaldı ama devam ediyor, enfeksiyon kaparsam riskli olur
Cesaret edemiyorum Sen doktoruna sor canım en iyi o bilir sonuçta
Belki benim durumum yüzünden bana olumsuz yaklaşmıştır
zararlıherhalde hani normalde bile cıkmayın diyorlarya.. zaten en fazla gölge deneden güneşlenmeyecekmişsin peki?
tatlımhb canım bizde baktık kimse yok hadi pikeme gidip bi slm verelim dedik yeni topiğin hayırlı olsun canım
öğleden sonra güneşlenirim bi yarım saat dayanamam ben
teşekkür ederim azelya55 cim beni bi tek sen umursayıp cevap yazdığın için
ya iste böyle bilgilerle korkuyoruz, bak simdi bende bi tuhaf oldum.. aynı ucak meselesi gibi, ondada diyolarya ucağa bindi sonrasında bebek düstü diye... Hay Allah'ım sen büyüksün...
demek ki herkesin kendi kendine karar verecegi seyler bunlar, aman diyim kızlar.... doktorların biri öyle diyo biri böyle... ama okuyunca korktum yani.......
Havuzu hiç önermiyorum arkadaşlar ben...Uzun süre profesyonel yüzdüm ben, kardeşim de aynı şekilde, temizliği konusunda az çok fikrim var...Havuzlar devir daim olmuyorsa temizlenmesi gibi bir durum söz konusu değil...
Ki otellerin ve turistik tesislerin çoğunun havuzu devir daim olmaz .Büyük kapalı spor salonlarının (Burhan Felek gibi yada devlete ait olanlar mesela) yada olimpik havuzların devirdaimi vardır
Diğerleri sabah ve akşam ilaçlanır sadece, bakteriler, virüsler dibe çökertilmeye çalışılır yada elden geldiğince yok edilmeye
Kardeşim kaç kez ortakulak iltihabı olmuştur, hem de 5 yıldızlı tesislerin havuzlarında
Deniz için kesin konuşmayayım ama havuzu kesinlikle önermiyorum ben Bir sene havuza girmeyiverseniz ölmezsiniz, bebeğinizi riske atmaya değer mi
En pis deniz bile en temiz havuzdan daha sağlıklıdır diyorlar
Havuzdan sakının bence.
amin canım, darısı basınıza olsun insallah..kızlar kendinize iyi bakın bebişleriniz sağ salamet doğsun inş. Allaha emanet olun
evet canım öyle oluyormus bende 14. gün görebilmistim idrarda...canım o idrarda 20 yi geçince .. en fena bernim gecikmem 8-10 gunu buldugunda hafif çizgi çıktı :))
elbette net bişey bilmiyoruz canım. Doktorların yorumları farklı farklı oluyor…
yan komşumuz bebeğini kaybetti ama, altta yatan ve enfeksiyonun zarar vermesine zemin hazırlayan bir hastalığı mı vardı, girdiği denizdeki bakteri,virüs,mikrop neydi, ne kadar yüzdü, ıslak mayoyla mı oturdu, nerde denize girdi bilmiyoruz….
Aynı yerde giren başkasına bir şey olmamıştır belki ona olmuştur bilemiyoruz ama bu tip örnekler korkutuyor işte.
Risk almaya cesaret edemiyorum ben. Doktorum gir dese de güvenemem…ama kesin zararlı demiyorum ya zararlıysa diyorum…deniz için tabi. Havuz için fikrim net.
Ben havuza, hamile değilken normal zamanda bile çok çok çok nadir girerim…otellere, site havuzlarına asla güvenmiyorum….
Balayında da enfeksiyon kapma riski sebebiyle hiç girmedim diyebilirim havuza…
ileri de çocuklarıma da havuza girmelerine pek izin vereceğimi sanmıyorum….
Bu benim düşüncem tabi…
hele bi de tatil yerlerinde yabancılar dolu ve ekseriyetle havuzu tercih ediyorlar…aman aman…
Elbette net bişey bilmiyoruz canım. Doktorların yorumları farklı farklı oluyor
Yan komşumuz bebeğini kaybetti ama, altta yatan ve enfeksiyonun zarar vermesine zemin hazırlayan bir hastalığı mı vardı, girdiği denizdeki bakteri,virüs,mikrop neydi, ne kadar yüzdü, ıslak mayoyla mı oturdu, nerde denize girdi bilmiyoruz .
Aynı yerde giren başkasına bir şey olmamıştır belki ona olmuştur bilemiyoruz ama bu tip örnekler korkutuyor işte.
Risk almaya cesaret edemiyorum ben. Doktorum gir dese de güvenemem Ama kesin zararlı demiyorum ya zararlıysa diyorum Deniz için tabi. Havuz için fikrim net.
Ben havuza, hamile değilken normal zamanda bile çok çok çok nadir girerim Otellere, site havuzlarına asla güvenmiyorum .
Balayında da enfeksiyon kapma riski sebebiyle hiç girmedim diyebilirim havuza
İleri de çocuklarıma da havuza girmelerine pek izin vereceğimi sanmıyorum .
Bu benim düşüncem tabi
Hele bi de tatil yerlerinde yabancılar dolu ve ekseriyetle havuzu tercih ediyorlar Aman aman
Hamilelikte önerilen en ideal sporlardan birinin yüzmek olduğunu belirten Dr. Fıçıcıoğlu, “Eğer kanama, düşük tehdidi, yüksek tansiyon, erken doğum gibi hamileliği komplike eden bir durum yoksa, son aya kadar deniz veya havuzun temiz olması ön koşulu ile yüzmek sıcaklarla mücadele etmenin en güzel yollarından biridir. Ayrıca hamilelik boyunca aktif olmak kan şekerini düzenler, oksijen kullanımını arttırır, tartı alımını dengede tutar ve normal doğumu kolaylaştırır” diyor.
Hamilelerin giyim tarzının da rahat olması gerektiğini vurgulayan Dr. Fıçıcıoğlu, giyim tarzı konusunda şu bilgileri veriyor: “Hamile bayanın giyimi, ayaklarda oluşan kan göllenmesini arttırmayacak şekilde, diz kalça ve belde rahat olmalı, yaz aylarında gereksinime göre eklenip çıkartılabilecek özellikte ince katmanlardan oluşmalıdır. Hamilelikte cilt lekelenmeye yatkındır ve hamilelikte oluşan kloazma adı verilen gebelik maskesi gebelikten sonra da kozmetik sorun yaratabilmektedir. Güneş lekelenmenin oluşumunu arttırır. Gün ortasında doğrudan güneş altında kesinlikle bulunulmamalı, şapka, güneşlik, giysiler ve yüksek koruma faktörlü ürünlerle güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır. Ayrıca annenin vücut ısısının artması, gelişen bebeğe zarar verebileceğinden, uzun güneş banyoları ve solaryum önerilmez. Özetle hamileler güneşten sakınmalı, bol su içmeli ve denizin keyfini çıkarmalılar.”
netten buldum belki faydalı olur
evet tatlım yok benim fikirlerimde öyle sadece benim doktorum bana gir bir sorun yok dedi tabii ben kıbrıstayım buranın denizi cok temiz ama garantisi yok tabii ki... ayrıca sükür bende kanama olmadı hiç, eğer olsaydı mutlaka bende kesinlikle düsünmezdim en azından ilk 3 ay... ha simdi hergün denize girebilecekken ben giriyormuyum hayır...... ama 2 hafta sonra girerim diyorum ondada kardesim gelicek diye... hemde 10-11 haftalık olucam (insallah) falan diye.. ucağada binemedim korkumdan onuda ağustosa attım yoksa 90 kere istanbula gitmistim simdiye kadar...
yani insan vebali üstüne almak istemiyor, tabii ki veren de alan da Allah ama genede bizim bir hatamız olsun istemiyoruz haliyle...
İşte o deniz ve havuzun temiz olması ön koşulu ya insanı düşündüren :44:
canım bende kıbrısa geleceğim tatil için:)
eylülde orada olacağım inşallah şartlarım uygun olurda bende o tertemiz denize girme şansı bulurum...
kıbrıslı çok arkadaşlarım vardır...oçok severim kıprıslıları:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?