2012 Şubat Anneleri

kızlar annem 18 yaşında evlenmiş
ama senelerce çocuğu olmamış
kimi düşmüş kimi doğup ölmüş

ben tek çocuğum annem beni 42 yaşında doğurmuş
şuan 74 yaşında kendisi

valla ben 30 yaşıma gelene kadarda gayet sağlıklıydı
şuan alzheimer hastası ama yine ben bakıyorum
yalnızlık Allaha mahsus
ve hep demişimdir tek çocuk mu asla!!!

büyük konuşmayım ama tek olmanın çok sıkıntısını çektim
en az 2 tane istiyorum :)))
ve şuan 32 yaşındayım

valla benim eşimle tanışmam çok büyük komedilerden geçti...şöyle başlim;ben fotoğrafçıda çalışıyorum o zaman ..hemen hemen her sabah kahvaltılık alıp kahvaltımızı orda yapıyoruz....bigün yine böyle dışarı çıktığım bi zamanda eşim kaldırımda yanımdan geçti....vuruldum resmen allahım dedim o nasıl bi göz rengi.....normalde renkli gözlü erkekten pek haz etmem ama allah işte olcakya..neyse sonra bide baktım eşimde benim çalıştığım yerin yan tarafında bi spor klübünde çalışıyo o zaman..girip çıkarken görüyorum onu..sürekli takip ediyorum tabi..çok yakışıklı diye..içerden iş yerimin dışarısı gözüküyo yaa kesebiliyorum onu..bigün bu bizim oraya vesikalık çektirmeye geldi o zaman tabi müşterinin adınıda kaydediyoruz ki bidaha resim isterse bastırmak kolay olsun diye..o sırada adınıda öğrendim......sürekli adını sayıklıyorum falan..oda tabi ben sürekli dışarı çıktığım için sabahları beni fark ediyo..oda bana bakıyo falan.....ama hiç konuşma yok aramızda sade bi bakışma 3 ay sürdü..sonra benim sürekli gittiğim markette kasiyer bi kız vardı onla arkadaş olmuştuk o bigün bana eşiminde markete girdiği bi anda dediki bu çocukta çok yakışıklı ama ben bunun cüzdanında bi kız resmi gördüm ogünden beri bakmıyorum artık bu çocuğa dedi..nişanlı galiba dedi..ben beynimden vurulmuşa döndüm tabi....daha bakmayı kestim ona..eşimde diyormuşki bu kız ne tuhaf niye bana bakmıyo artık diyomuş o sıra..ben tabi kendimi tutuyorum ya evliyse diye ya nişanlısı diye içim içimi yiyo..çünkü eşim o zaman 28 yaşında ben 20 yaşındayım..yaşı var diye şüphelendim..gelip konuşmaması bi teklifte bulunmaması beni dahada çok yiyip bitirdi tabi..neyse bi akşam aldım elime kağıdı kalemi dedim böyle böyle ben seni çok seviyorum ama snırım evli yada nişanlısın....benim kim olduğumu anlaman zor ama şunu bilki seni çok sevdim artık kalbime gömüyorum ama diye bi mektup yazdım..o zamanki şarkımda tanın seni çaldığın kalbime gömüyorum parçası onuda not düştüm mektupa..kargo poşetine koyup iş yerine kapıya bıraktım..üzerine onun adını yazdım benim adımı yazmadım...beni bilsinde istemiyorum rezil olmim diye sadece sevdiğimi bilsin ama artık bende beynimde bitireyim istiyorum...amacım bu....aynı akşam iş çıkışı bi baktım beni bekliyo...allahım kalbim yerinden çıkıcak sandım sonra bana numarasını verdi muhakkak konuşalım çok işim yoğun şuan dedi...eve uçarak gittim annemde biliyodu demiştim onada...onada söyledim eve gidince ilk konuşmamızda ortak o kadar yön buldukki anlatamam...sanki yıllardır tanıyorduk birbirimizi...o gecem sabah olmamıştı sevinçten..tabi sonra cüzdanındaki o resmin aslında ablası olduğunu bizzat gördüm..ben marketteki o kızın benden etkilendiğini biliyodum ondan birazda o resmi gösterdim bana daha bakmasın diye dedi....kısmet işte nasip o kızın öyle demesi bana mektup cesaretini vermese belkide şimdi ayrılcaktık..olmicaktı 2007 de evlendim...4 yılımız bitti 5 yılımızda anne baba olacağız..bu ayrıca güzel bi duygu...çocuk hemen istemedim evliliğin bence önce rayına oturması lazım..çokta iyi ettim..içimde bişey kalmadı çocuktan önce yapayım diyeceğim...inş allahım sevenleri ayırmasın..benim ailem bana çok şey yaptı onu bırakayım diye o ayrıca uzun bi hikaye ama bence insanın kaderi birazda kendi elinde..iyikide vazgeçmemişim eşimden çok şükürrrr...

bende 33 olucam ocakta benim doğum günüm seninle yakın galiba , tabi herkesin kararı istekleri farklı kısmet hersey

aminnnnnnn bende 2 yıla bı aksılık olmassa dusunuyorum belkıde yıne bırdahakıne aynı ay ıcınde ıkıncıler ıcın konusacaz

herseyın hayırlısı bellide olmaz

Allah nasip ederse bir Şubat annesi olarak çok geç katıldım aranıza. Ama hepinize kocaman bir MERHABA diyorum. Allah hepimizi bir avazda kurtarsın. 30 hafta 4 günlük hamileyim. Rabbim bağışlarsa bir prensim olacak. Bu aralar bir sabırsızlık ve can sıkıntısı mevcut bende. İnşallah bundan sonra sizinle biraz daha kolay geçer bu kalan zaman. Şimdiden hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum.

Kızlar ya bu sgk 170 hattı süper olmuş merak ettiğim tüm soruları cevapladılar.
Mesela 37. haftaya kadar çalışınca aldığın ücrette kesinti oluyormuş diyorlardı sordum herhangi bir kesinti olmaz sadece paranızı rapor bittikten sonra alırsınız dediler.
Ben birde sgk anlaşmalı özel hastaneye gittiğimi ama doğumu devlet hastanesinde yapacağımı bir sorun olup olmayacağını sordum. Gittiğiniz özel hastanenin sgk ile anlaşması oldugundan bir sorun olmaz dediler...

evet yaştan dolayı zamanın az...35 yaşından sonra kadında yumurtalıklar eskisi kadar etkin olmuyormuş hamilelik daha düşük olasılıkmış...doktordan dinledim..sende 2 3 yıl sonra yaparsın bi tane daha....benim annemde 18 evlenmiş ilki düşünce 4 sene çocuğu olmamış sonra ben olmuşum 21 de...ne nasiptirki bende 4 sene çocuk yapmadım herkes artık kısırmı demeye başladı benle evlenen bi komşumun 2 tane kızı var peş peşe yaptı...ama şimdi kocakarı gibi olmuş kendini salmış..üstelikte benden yaşı küçük..onu gördükçe erteledim hep millette onu gördükçe bana sardı onun niye yok diye...ama hiç pişman değilim yaşım küçüktü çünkü bide yeni evliyken eşya taksidin evliliğinin toruması lazım en iyi yaşta çok şükür hamile kaldım 25 te inş ikinciyi bende isterim allahım nasip ederse bi 5 6 yıl sonra 30lu yaşlarımda ama 3 4 düşünmüyorum...baş edemem gibi geliyo o kadar çocukla..anca kiradan kurtulursam belki..allahım hepimize sağlıklı evladlar versin..aslında sayısı boş önemli olan onların sağlığı bakımı...zorrr

bencede tek cocuk asla en az 2

rober hatemo nun parcasımı :)) ay cok etkıleyıcı hee
mektuplar falan :)) aferım dunur cesaretlı ol benım de esımle aramızda 9 yas var bence yas pek onemlı deıl ıyı olmus

Son düzenleme:

Allah sabır versin canım zor, benimde anneannem aynı durumda çok ağır alzheimer değil ama eskiler tamamda yeniye dair hiç kayıt tutmuyor beyin artık ve tek başına asla evden çıkamıyor farklı bir eve gidince şaşırıyor kafası daha çok karışıyor zapt edemiyorsun falan, Allah kolaylık versin şifa versin

:)) ısı bırakamıyorsan da azalt cnm
kalca agrısı bence doguma kadar da gecmıcek dogumdan snra butun agrılar sızılar gececek gecmesede o gelen huzur hepsını gecırecek ınsallahhhh :))

Doktor da isi azalt ,oturma hep bilgisayar basinda dedi, raporum da var zaten, bugun de calistim artik napiyim, is bekleyenler vardi, cumalari calismiyorum zaten o iyi oldu Bebek gelince ilk haftalar gunde 8 ila 12 kez beslemek gerekiyormus, amanin 2 satte bir yani . Uyku yok artik bize, baska saglik sorunu istemiyorum zaten dogumdan sonra baska telaslarimiz olucak hayirlisiyla simdiki agrilari hatirlamayiz bile umarim.

hoşgeldin cnm..seninkide erkek demek ...2012 kesin erkek yılı erkek çok...ikincide inş kızı bulurum ben ....hoşgeldin aramıza...

hg tatlım hg aramıza...

ohh ıcın rahatlamıs oldu cnm :)

yogun bı surec bızı beklıyor aslında bu anlarımızın keyfını cıkaracagımıza daha cok cabuk gelsın ıstıyoruz artık hayırlısı hakkımızda

evet yaa ekim anneleri bide kendi hastalıklarıyla boğuşuyo.kimi dişi iltihap yapmış kimi girp olmuş vs....inş biz bide kendimizle uğraşmayız..çok iyi bakmamız lazım kendimize..eskiden köylerde insanlar saldım çayıra mevlam kayıra hesabı yapıp çok rahat çocuk büyürmüş..şimdi bu şehirlerin havasındanmıdır nedir herkes hemen hasta oluyo bebeler desen hep gazlı..kaynanam diyoki ben hiçbirinde gaz nedir bilmedim hemde inek sütü içerlerdi diyo köyde...bizlerse gözümündan sakınıcaz inş sakınan göze çöp batmaz...bi komşumuz vardı çocuğu resmen yalın ayak büyüttü hiç doktora gittiğini bilmem bizde kardeşlerimi hep sakındık aman hasta olmasın dedik her hafta sağlık ocağında geçerdi günüm..sıra alcam diye...inş o sorunlar bizi bulmaz....çok zor hastalık bebekte...allahım korusun anne sütü çok önemli...evet iki saatte bir kesin emmeleri lazım..zaten onlar gözünü açıyo acıkıncA

ilk doğduğu zamanlar 2 saattende az sürekli emzirin diyor dr lar bebek sarılık olmasın diye, o dönem atladıktan sonra 2 saatte bir uyusa bile uyandırın emzirin diyorlar
hoşgeldin cnm..seninkide erkek demek ...2012 kesin erkek yılı erkek çok...ikincide inş kızı bulurum ben ....hoşgeldin aramıza...

valla bende kimi duysam kız, hatta bundan 3 y önce biri doğum yapmıstı hastane ziyaretine gittik oda kaılarına süs asıyolarya o katta ınan 2 tane mavi vardı hepsi kızdı

yogun bı surec bızı beklıyor aslında bu anlarımızın keyfını cıkaracagımıza daha cok cabuk gelsın ıstıyoruz artık hayırlısı hakkımızda

aynen valla ben şahsen ozorluda olsa o süreci istiyorum, herkes o sürecin altından nasıl kalkıyorsa bizde kalkarız elbette,

cnm zaten ne kadar ustune gıdersek o kadar hasta olurlarmıs ole dıyorlar.
bnm kayınvalıdem de benım cocugum sole bız bole dogurduk sız solesınız bolesınız altın doguracaksın falan dıyo
manyak 30 sene oncekı seylerı sımdı bnm yapmamı beklıyo elınden gelse evde dogurtacak. o evde dogurmus ya.
helekı ozel hastanede dogum yapacagımı ogrenınce kıyametler koptu dusun..
sımdılerde daha cok altın doguracaksın dıyo
bnde hıııcc umursamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…