2012 Şubat Anneleri

kızlar doktor bu gittiğimde ilaç olarak MAGNORM verdi bana kullanan varmı aranızda...
birde GYNOFERON verdi.bu sabah aç karnına içiliyor öbürü suya koyuyorsun eriyor meyve suyu gibi oluyor öyle içiyorum.

ikisinide bilmiyorum canım ben

günaydın kızlar....ya benim geceden beri belim ağrıyor hala devam ediyor normalde cuma günü randevum var ama bugün gitsemmi karar veremedim ya(napsam ki???

canım bel ve sırt ağrısı bende de var
ama kafana taktıysan git doktora 2 gün önce gitmekten birşey olmaz
nasıl olsa gideceksin yaniii

günaydın kızlar....ya benim geceden beri belim ağrıyor hala devam ediyor normalde cuma günü randevum var ama bugün gitsemmi karar veremedim ya(napsam ki???

canım eğer çok ağrın varsa git
ama geçen hafta bende aynısını yaptım sonra
pişman oldum hatta 2 sefer gitti
bebeğimi bi daha göreyim diye

istersen doktorunu ara bir konuş. bu dönemde vücut doğuma hazırlandığı için bel ağrısı, kasılmalar, karında sertleşmeler olurmuş ama sen ihmal etme ara.

şekerim benim hergün var o bel ağrım hemde ne bel ağrısı yattığım yerden kalkamıyorum...bildiğin bel fıtığı hastası gibiyim...rahim genişlediği için oluyormuş ben doktoruma sormuştum yani olması gayet doğal.:26:

kızlar doktor bu gittiğimde ilaç olarak MAGNORM verdi bana kullanan varmı aranızda...
birde GYNOFERON verdi.bu sabah aç karnına içiliyor öbürü suya koyuyorsun eriyor meyve suyu gibi oluyor öyle içiyorum.

Canım ben ikisinide kullnıyorum birde kalsiyum var bende.
5haftalık çalışabilir raporumu aldım.artık sayılı gün çabuk geçer inşallah umzrım herkes iyidir bugun

HAyrolsun canım...
Bende karmakarışık rüyalar görüyorum bu aralar..

Versin canım Allah sana 3 evlad versin inş....

canım sabah geç geldim işe
artık erken gelip geç çıkmak yok
çok sömürüyolar yoksa benii
dinleniyodum açıkçası

Süpersin valla
Benim patronda bana her gün saat 8 de burda ol der..
Ben her sabah 8:45 de olurum..
Sonunda bana dedi ki..
Sen mahsustan yapıyorsun
Dedim ki yarın denerim erken gelmeyi ama söz vermiyorum..:)))
Alıştı kuzum artık:)))

Canım....
Bel ağrısı hamilelikte normal özellikle bu aylarda biliyorsun değil mi?

Sonuçta vücudunun gebeliğe ve doğuma hazırlanmaya çalışıyor...

Düşünsene rahim büyüyor, vücut ağırlığı artıyor ve ağırlık merkezi öne kaydığı için omurgaya daha fazla yük biniyor.

Karın kasları fazla esneyip, leğen kemiklerini tutmakta zorlanıyor.

Ayrıca hormonal değişiklerden dolayı omurgayı saran bağlar da daha gevşek oluyor.

Tüm bu değişimler ağrının ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Bunun için nette ağrıyı azaltmak için bir yazı buldum..
Az sonra onu yazayım sana..

Ama ağrıların çok dayanılmazsa git.. Nihayetinde hamile bayana doktor bişey yapamıyor...

kızlar böyle adet olurken ki gibi benim çok şiddetli ağrım olurdu o zamanlarda...aynen onun gibi biraz rahatlıyo sonra tekrar başlıyo...sancı mı bu acaba??doğuruyomuyum yoksa

Gebelik sırasında bel ağrısını önlemek için;

- Ayakta dururken karnınızı içeri çekerek karın kaslarını çalıştırmakla bel üzerindeki yükü azaltabilirsiniz. Ayrıca yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçınmalısınız.

- Otururken sandalye yüksekliğinin dizlerinizi ve kalçanızı aynı seviyede tutacak düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz.

- Eşya kaldırırken dizlerinizi kırarak çömelmeli ve uyluklarınızla iterek kaldırmaya yardımcı olmalısınız.

- Yan yatarak, dizlerinizi ve kalçalarınızı bükerek, dizleriniz arasına ve karnınızın altına birer yastık koyarak uyumaya çalışmalısınız.

- Bu tür ağrılarda bazı hamileler leğen kemiklerini saran özel bir korseden (sakroiliak korse) faydalanarak da yarar görebiliyor.

Gebelikte bel ağrısına karşı egzersizler;

- Düz bacak kaldırma: Sırt üstü yatarken, bir bacağınızı düz bir biçimde 45 derece yukarı kaldırın ve yavaşça aşağı indirin. Her bacak için 10 kez tekrarlamalısınız.

- Dört ayak pozisyonunda kalça çalıştırma: Emekleme pozisyonunda iken bir bacağınızı tekme atar gibi geriye doğru uzatın ve yavaşça geri getirin. Her bacak için 10 kez tekrarlamalısınız.

- Aktif gövde egzersizi: Sırt üstü yattıktan sonra dizlerinizi kırın. Bu pozisyonu koruyup, kollarınızı karnınızda kavuşturun. Başınız ile omuzlarınızı hafifçe yukarı kaldırın ve yavaşça aşağı indirin. Bu hareketi 10 kez tekrarlamalısınız.

- Kalça çalıştırma: Sırt üstü yattıktan sonra dizlerinizi kırın. Bu pozisyonu koruyup ellerinizi ensenizde birleştirin. Daha sonra belinizi ve kalçalarınızı kasarak, belinizi yukarı doğru kaldırıp, çukur yapmaya çalışın. Bu çalışmayı da 10 defa tekrarlamalısınız.

- Bel ve kalça güçlendirme: Emekleme pozisyonunda iken belinizi çukur ve ardından da kambur haline getirin. Hareketi kontrollü yapmaya ve 10 kez tekrarlamaya çalışmalısınız.

bence uygun
zaten fiyatlar 30dan başlıyo 150ye kadar devam ediyo
çokta şirin görünüyo canım

fiyatı hemen hemen bu civarda zaten diye biliyorum. önemli olan kumaşının pamuklu olması. güle güle kullansın bebeğin:)

yuzde yuz pamuk ve organık dıyor ama bılemedım
kalıtesı ıyı gıbı gorunuyor
sızler aldınızmı hastane cıkıslarını

ay cnm çok tşk ederim...doğum sancısı dedikleri böyle bişey mi acaba?sen tecrübelisin ya...

arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım bende şubat annesiyim inşallah,bel ağrısı ve sırt ağrısı benide çok kötü etkiliyo umarım normaldir bu ağrılar

canım ben ikisinide kullnıyorum birde kalsiyum var bende.
5haftalık çalışabilir raporumu aldım.artık sayılı gün çabuk geçer inşallah umzrım herkes iyidir bugun

gözünaydın canım
ayy 5 hafta gözümde büyüyor benim

kızlar böyle adet olurken ki gibi benim çok şiddetli ağrım olurdu o zamanlarda...aynen onun gibi biraz rahatlıyo sonra tekrar başlıyo...sancı mı bu acaba??doğuruyomuyum yoksa

canım nasılsa 2 gün sonra gidecekmişsin
git şimdi birşey olmaz bence

yuzde yuz pamuk ve organık dıyor ama bılemedım
kalıtesı ıyı gıbı gorunuyor
sızler aldınızmı hastane cıkıslarını

aldık yıkadık ütüledik valizimiz bile hazır
sen geç kalmışsın biraz

arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım bende şubat annesiyim inşallah,bel ağrısı ve sırt ağrısı benide çok kötü etkiliyo umarım normaldir bu ağrılar

hoşgeldin canım bebeğin kız mı erkekmı kaç haftalıksın çok soru sordum
bu ağrılar normal hepimizde var :13: sabredeceğiz artık

ay cnm çok tşk ederim...doğum sancısı dedikleri böyle bişey mi acaba?sen tecrübelisin ya...

CAnım doğum sancısı bambaşka bişey
Bu ağrının yanında ondan bahsedilmez bile....

Hoşgeldin canım...

ya ben toplu alıntı yapamıyorum cvplar için kızlar ya...

Canım alıntı yapın yanındaki kutuya basınca topluca alıntı yapıyorsun
ok çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…